Гости Guest свештеник Иван Написано Јул 2, 2010 Гости Пријави Подели Написано Јул 2, 2010 Екуменизам, синкретизам и политизација црквеног животаНедеља, 04. јула 2010. год у 21:00предавач: Андреј Протић, комуникологшифра за предавање je logos2010 Пре приступа предавањима прочитајте УПУТСТВО ЗА КОРИШЋЕЊЕ TeamSpeakaВажно обавештење:Предавања су ограничена за 40 корисника на једном предавању. Због тога пожурите да заузмете своје место. Само чланови форума могу да присуствују предавањима. Ваше Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Mironosica Написано Јул 2, 2010 Пријави Подели Написано Јул 2, 2010 prava tema u pravom trenutku :0104cheesy: није битно ко сам ја, већ ко си ти ! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest ага пије млеко Написано Јул 2, 2010 Гости Пријави Подели Написано Јул 2, 2010 Одлична тема ! :0104cheesy: Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Dejan89 Написано Јул 2, 2010 Пријави Подели Написано Јул 2, 2010 Свака част, једва чекам! :0104cheesy: Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest свештеник Иван Написано Јул 2, 2010 Гости Пријави Подели Написано Јул 2, 2010 Молимо Вас да дођете 15 минута пре предавања, да подесите све функције. Прочитајте оно упутство које сам поставио у првом посту на овој теми. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
sekastarča Написано Јул 2, 2010 Пријави Подели Написано Јул 2, 2010 Одлична тема ! crveniloSlažem se!!! animal-smiley-037 Odoh da nađem teološki rečnik jer ja ne znam šta je sinkretizam!!! 89898989898989 :0104cheesy: Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Pieta Написано Јул 2, 2010 Пријави Подели Написано Јул 2, 2010 :0104cheesy: slavabogu crvenilo 0442_feel 4chsmu1 Вкусите и видите јако благ Господ.... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Veca Написано Јул 2, 2010 Пријави Подели Написано Јул 2, 2010 Одлична тема ! 0442_feelSlažem se!!! animal-smiley-037 Odoh da nađem teološki rečnik jer ja ne znam šta je sinkretizam!!! 89898989898989 4chsmu1 Ниси једина :0104cheesy: slavabogu crvenilo ...Што је уништено не може се повратити. Али Ти оживљујеш оне чија је савест замрла и враћаш првобитну лепоту душама које су је изгубиле. Твоме милосрђу све је могуће, Ти си Љубав, Ти си Творац и Обновитељ. Тебе хвалим песмом: Алилуја! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest ага пије млеко Написано Јул 2, 2010 Гости Пријави Подели Написано Јул 2, 2010 Одлична тема ! 4chsmu1Slažem se!!! animal-smiley-037 Odoh da nađem teološki rečnik jer ja ne znam šta je sinkretizam!!! 89898989898989 :0104cheesy: добро, може и Вујаклија за оне који немају теолошки речник... crvenilo Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
sekastarča Написано Јул 2, 2010 Пријави Подели Написано Јул 2, 2010 Nisam našla u teološkom!!! :0104cheesy: Ali hvala za Vujakliju!!! crvenilo Sinkretizam - grč. u filozofiji: kombinacija, usklađivanje oprečnih pogleda, naizgled nespojivih i protivurečnih; Ovo je Ljubo Mićunović! 4chsmu1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Justin Waters Написано Јул 2, 2010 Пријави Подели Написано Јул 2, 2010 Сјајна тема. Морамо расчистити због чега је СПЦ у ССЦ и да ли јој је неопходно присуство у ССЦ. Дијалог са РКц може да се води и изван овог синкретистичког тела, сам излазак из њега не нарушава никакво јединство помесних православних Црква, јер ни Грузијска ни Бугарска нису у ССЦ и ЕСЦ, а друга ствар нису све помесне Цркве ушле од једном па да има неки саборан став и договор свих, него су једна по једна у периоду од 30 година улазиле. То значи ако нису све одједном ушле, то ништа ниједну Цркву не примотава да остане, ако по сопственом хтељу буде хтела изаћи. Осим тога морамо прокоментарисати састанке попут онг у Асизију, и у Канбери и сличне где су били пристуни и представници незнбожаца и многобожаца. Присуство православних на оваквим скуповима такођер је један својеврсан непотребан синкретизам. Српски менталитет карактеришу изненадни подвизи кратког даха, понесеност која прво улије наду, али капитулира у завршници, све се то после правда вишом силом и некаквом планетарном неправдом што само на нас вреба. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Mиљан Танић Написано Јул 2, 2010 Пријави Подели Написано Јул 2, 2010 Сјајна тема. Морамо расчистити због чега је СПЦ у ССЦ и да ли јој је неопходно присуство у ССЦ. Дијалог са РКц може да се води и изван овог синкретистичког тела, сам излазак из њега не нарушава никакво јединство помесних православних Црква, јер ни Грузијска ни Бугарска нису у ССЦ и ЕСЦ, а друга ствар нису све помесне Цркве ушле од једном па да има неки саборан став и договор свих, него су једна по једна у периоду од 30 година улазиле. То значи ако нису све одједном ушле, то ништа ниједну Цркву не примотава да остане, ако по сопственом хтељу буде хтела изаћи. Осим тога морамо прокоментарисати састанке попут онг у Асизију, и у Канбери и сличне где су били пристуни и представници незнбожаца и многобожаца. Присуство православних на оваквим скуповима такођер је један својеврсан непотребан синкретизам. Koliko znam, RKC nije član SSC. Tako da se s njima dijalog svakako vodi van SSC. A izlazak ne bi naravno narušio jedinstvo PC, kao što ni ostanak ne bi (pošto svakako imamo PCe koje nisu članovi, a u jedinstvu smo). Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Justin Waters Написано Јул 2, 2010 Пријави Подели Написано Јул 2, 2010 Сјајна тема. Морамо расчистити због чега је СПЦ у ССЦ и да ли јој је неопходно присуство у ССЦ. Дијалог са РКц може да се води и изван овог синкретистичког тела, сам излазак из њега не нарушава никакво јединство помесних православних Црква, јер ни Грузијска ни Бугарска нису у ССЦ и ЕСЦ, а друга ствар нису све помесне Цркве ушле од једном па да има неки саборан став и договор свих, него су једна по једна у периоду од 30 година улазиле. То значи ако нису све одједном ушле, то ништа ниједну Цркву не примотава да остане, ако по сопственом хтељу буде хтела изаћи. Осим тога морамо прокоментарисати састанке попут онг у Асизију, и у Канбери и сличне где су били пристуни и представници незнбожаца и многобожаца. Присуство православних на оваквим скуповима такођер је један својеврсан непотребан синкретизам. Koliko znam, RKC nije član SSC. Tako da se s njima dijalog svakako vodi van SSC. A izlazak ne bi naravno narušio jedinstvo PC, kao što ni ostanak ne bi (pošto svakako imamo PCe koje nisu članovi, a u jedinstvu smo). Па да. Зато кажем да се прокоментарише непотребно учешће у ССЦ, јер ССЦ има своје постулате у коме не стоји да је Православна Црква једина апостолска наследница, једна Света и Саборна, него су све протестантске заједнице заједно са источним православним и оријенталним православним скуп свих цркава које свака има понешто благодати и све заједно када наступају онда су тобож нека пуноћа... Српски менталитет карактеришу изненадни подвизи кратког даха, понесеност која прво улије наду, али капитулира у завршници, све се то после правда вишом силом и некаквом планетарном неправдом што само на нас вреба. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Mиљан Танић Написано Јул 2, 2010 Пријави Подели Написано Јул 2, 2010 Сјајна тема. Морамо расчистити због чега је СПЦ у ССЦ и да ли јој је неопходно присуство у ССЦ. Дијалог са РКц може да се води и изван овог синкретистичког тела, сам излазак из њега не нарушава никакво јединство помесних православних Црква, јер ни Грузијска ни Бугарска нису у ССЦ и ЕСЦ, а друга ствар нису све помесне Цркве ушле од једном па да има неки саборан став и договор свих, него су једна по једна у периоду од 30 година улазиле. То значи ако нису све одједном ушле, то ништа ниједну Цркву не примотава да остане, ако по сопственом хтељу буде хтела изаћи. Осим тога морамо прокоментарисати састанке попут онг у Асизију, и у Канбери и сличне где су били пристуни и представници незнбожаца и многобожаца. Присуство православних на оваквим скуповима такођер је један својеврсан непотребан синкретизам. Koliko znam, RKC nije član SSC. Tako da se s njima dijalog svakako vodi van SSC. A izlazak ne bi naravno narušio jedinstvo PC, kao što ni ostanak ne bi (pošto svakako imamo PCe koje nisu članovi, a u jedinstvu smo). Па да. Зато кажем да се прокоментарише непотребно учешће у ССЦ, јер ССЦ има своје постулате у коме не стоји да је Православна Црква једина апостолска наследница, једна Света и Саборна, него су све протестантске заједнице заједно са источним православним и оријенталним православним скуп свих цркава које свака има понешто благодати и све заједно када наступају онда су тобож нека пуноћа... Da, ni meni se to ne sviđa. Mada, kada bi se svi oni obratili i poznali Istinu i kad bismo svi postali Jedno, onda bi to baš bila punoća. Ovako... ne baš. greengrin Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Жика Написано Јул 2, 2010 Пријави Подели Написано Јул 2, 2010 Сјајна тема. Морамо расчистити због чега је СПЦ у ССЦ и да ли јој је неопходно присуство у ССЦ. Дијалог са РКц може да се води и изван овог синкретистичког тела, сам излазак из њега не нарушава никакво јединство помесних православних Црква, јер ни Грузијска ни Бугарска нису у ССЦ и ЕСЦ, а друга ствар нису све помесне Цркве ушле од једном па да има неки саборан став и договор свих, него су једна по једна у периоду од 30 година улазиле. То значи ако нису све одједном ушле, то ништа ниједну Цркву не примотава да остане, ако по сопственом хтељу буде хтела изаћи. Осим тога морамо прокоментарисати састанке попут онг у Асизију, и у Канбери и сличне где су били пристуни и представници незнбожаца и многобожаца. Присуство православних на оваквим скуповима такођер је један својеврсан непотребан синкретизам. Слажем се.На неком од тих скупова су неки спиритуалисти на бини изводили своје обреде,а православни су ту после служили литургију.Сматрам да треба одбити присуство на таквим скуповима.У реду је водити дијалог са традиционалним протестантима,али неке протенстанске заједнице делују све либералније па имају и жене свештенике. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука