Jump to content

Полемика у медијима еп.Артемија и Амфилохија

Оцени ову тему

Препоручена порука

Ја вас стварно не капирам,кућа се руши,темељи љуљају,а ми се култуурно враћамо дијалогу на задату тему... crvenilo

И овај утопистичко пијетистички дијалози већ надалеко чувеног Андреја и Јустинијана(недо Бог да им се неко умеша у разговор),где се акценат ставља на културу изражавања и једно млаћење сламе,ил још боље,пресипање из шупљег у празно,где покушавају заједничким снагама да дођу до закључка: нико није крив,све ће бити лепо са цветним дезенима,сви ће се дозвати памет,писати књиге,песмице...

"Све оно што ми можемо да одлучимо јесте шта да урадимо са временом које нам је дато"

Гандалф

Подели на овим сајтовима

• Одговори 184
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

Популарни чланови у овој теми

Ја вас стварно не капирам,кућа се руши,темељи љуљају,а ми се култуурно враћамо дијалогу на задату тему... dada

И овај утопистичко пијетистички дијалози већ надалеко чувеног Андреја и Јустинијана(недо Бог да им се неко умеша у разговор),где се акценат ставља на културу изражавања и једно млаћење сламе,ил још боље,пресипање из шупљег у празно,где покушавају заједничким снагама да дођу до закључка: нико није крив,све ће бити лепо са цветним дезенима,сви ће се дозвати памет,писати књиге,песмице...

Видим вас има којима смета начин мог разговора са братом Андрејом. Знаш како каже наш народ: "Не пада снег да покрије брег, него да звер остави траг".  dada Додуше не мислим да си звер, али да имаш не добронамерних коментара и несмотреног анимозитета то да.

Српски менталитет карактеришу изненадни подвизи кратког даха, понесеност која прво улије наду, али капитулира у завршници, све се то после правда вишом силом и некаквом планетарном неправдом што само на нас вреба.

Подели на овим сајтовима

• Гости
Guest Инсајдер

стварно млаћење празне сламе, нако суптилно, тактички, те крив је ал ајд да мало увијемо у фолију лакше ће прогутати ови што га бране.  Мењање јавног мњења, психолошке манипулације и бело постаје црно.   Мораћу вас изанализирам кад будем имао времена, биће то диван матурски рад од једно стотинак страница, наравно Ви у пакету са верујем.

Интервенција администрације: Уклонио сам белу боју са слова, пошто пост није био лако видив.

Андреј

Подели на овим сајтовима

Ја вас стварно не капирам,кућа се руши,темељи љуљају,а ми се култуурно враћамо дијалогу на задату тему... :(

Свака комуникација мора да има циљ. А ако нам је циљ било шта друго осим да се посвађамо кад суочимо мишљења, онда заиста морамо да саслушамо и покушамо да разумемо оног другог. Наравно, можда и не би било лоше да се отвори посебан део форума под називом ПЉУВАОНИЦА где можете сити да истресете све фрустрације накупљене током дана на оним другима, који су наравно увек ружни, прљави и зли јеретици...

Наравно, тиме се ситуација у Цркви неће поправити ни за милиметар, али, имаћете тај незамењиви осећај задовољства да сте "скресали багри..." И ово важи за све оне, на обе стране ЈЕДНЕ СВЕТЕ САБОРНЕ и АПОСТОЛСКЕ Цркве, који се самозадовољавају жонглирајући монолозима - али, зато бар нису "пијетисти..."

dada dada :(

:)

Natus est Dei Filius, non pudet, quia pudendum est; et mortuus est Dei Filius, prorsus credibile est, quia ineptum est; et sepultus resurrexit, certum est, quia impossibile.

(De Carne Christi V, 4)

http://www.tertullian.org/library.htm

Подели на овим сајтовима

Е баш ми је драго,добих одговор од двојца без кормилара...

Ово само говори о вашом лицемерном наступу,где је култура дијалога  могућа,само са оним који ми повлађују,диве ми се...

Која сте ви сујетна говеда...

Инсајдер,у праву си сто посто,мада се суштински уопште не слажем

"Све оно што ми можемо да одлучимо јесте шта да урадимо са временом које нам је дато"

Гандалф

Подели на овим сајтовима

• Гости
Guest свештеник Иван

Е баш ми је драго,добих одговор од двојца без кормилара...

Ово само говори о вашом лицемерном наступу,где је култура дијалога  могућа,само са оним који ми повлађују,диве ми се...

Која сте ви сујетна говеда...

Инсајдер,у праву си сто посто,мада се суштински уопште не слажем

Не, овде нећемо тако. Ово шта радиш нема везе са темом. Иди и одмори мало и не вређај људе.
Подели на овим сајтовима

• Гости
Guest ага пије млеко

Ја не бих да се бришу овакви постови , као у нашег Маха...

Мислим да је добро да остану као феномен побожности и поштовања свештенства у хришћанству које се зове Правослаље.... Just_Cuz_19

Подели на овим сајтовима

• Гости
Guest свештеник Иван

стварно млаћење празне сламе, нако суптилно, тактички, те крив је ал ајд да мало увијемо у фолију лакше ће прогутати ови што га бране.  Мењање јавног мњења, психолошке манипулације и бело постаје црно.  Мораћу вас изанализирам кад будем имао времена, биће то диван матурски рад од једно стотинак страница, наравно Ви у пакету са верујем.

Интервенција администрације: Уклонио сам белу боју са слова, пошто пост није био лако видив.

Андреј

Ако ти је млаћење празне сламе, ја заиста не видим разлога да овде долазиш и пишеш. Ово је задња порука овога типа на овој теми. Ако неко нема шта да каже или не жели да се удубљује у проблематику теме, најбоље је да ћути. Свакако, ако неће него намерно спамује форум Администрација ће повести рачуна да се упорни спамери уклоне са форума.
Подели на овим сајтовима

Ја не бих да се бришу овакви постови , као у нашег Маха...

Мислим да је добро да остану као пример побожности и поштовања свештенства.... Just_Cuz_19

Слажем се - ја ову квалификацију да смо "сујетна говеда" искрено и без цинизма доживљавам као позив који нам је наш драги брат Max упутио на смирење...

1389

Natus est Dei Filius, non pudet, quia pudendum est; et mortuus est Dei Filius, prorsus credibile est, quia ineptum est; et sepultus resurrexit, certum est, quia impossibile.

(De Carne Christi V, 4)

Подели на овим сајтовима

ево видели смо чак је и Патријарх Павле предвидео да ће Владика Артемије да направи раскол. То је сада очигледно као да је два и два четири. Мени није јасно само како су га пустили да буде владика на тако важној епархији као што је ова где ће да направи невероватне проблеме из своеј неспособности. Потписао је први да је Косово независно, а после је причао како је једини који брани Косово.

Колико ја знам раскола још увек нема. Зашто имам утисак да га неки од владике тако силно очекују?  89898989898989

Подели на овим сајтовима

• Гости
Guest ага пије млеко

ево видели смо чак је и Патријарх Павле предвидео да ће Владика Артемије да направи раскол. То је сада очигледно као да је два и два четири. Мени није јасно само како су га пустили да буде владика на тако важној епархији као што је ова где ће да направи невероватне проблеме из своеј неспособности. Потписао је први да је Косово независно, а после је причао како је једини који брани Косово.

Треба прочитати целу оптужницу против вл. Артемија...тамо се јасно на неколико места помиње синтагма "спремање раскола у Цркви"....

Подели на овим сајтовима

Sviđa mi se odgovor vl. Amfilohija, mada bih voleo da je zašao u još poneki detalj.

Jako je lepo napravio paralelu duhovnog oca koji je i episkop sa duhovništvom prema ljudima u eparhiji koji nisu monasi.

Nego... maturski rad. Izvinite, ali ne mogu da se ne smejem.  Just_Cuz_19

Подели на овим сајтовима

Прво, не верујем да ће они који су наклоњени владици Артемију баш поверовати високопреосвештеном митрополиту Амфилохију "на реч" ово што је рекао за став патријарха Павла. Проблем је што Срби, по увреженом обичају, већ унапред имају мишљења о томе ко је "крив" а ко је "прав" у овом сукобу. Наравно, можемо сада да заоштравамо ове свађе и фрагментацију - или, да покушамо да спасавамо оно мало шансе за повратак изгубљеног јединства. Мене жалости када видим колико људи показује готово задовољство целом овом небивалом ситуацијом - просто, као да су једва дочекали сукоб у Цркви. И има их на "обе стране..."

Једна добронамерна примедба - епископа Артемија је, пре више од две деценије за епископа рашко-призренског изабрао свети архијерејски Сабор благодаћу Духа Светог. Дакле, брате Чавез, молим те немој да ми замериш на овој интервенцији, али заиста не стоји формулација "како су га пустили да буде владика на тако важној епархији." Такође, не бих се усудио да у случају владике Артемија говорим о било каквој неспособности пошто је у његово време монаштво у РП епархији заиста процветало. Наравно, након рата 1999, код преосвештеног Артемија је изгледа постепено дошло до замора и немарности (како је то и владика Иринеј Буловић лепо срочио), чији је данашња ситуација резултат. Али, права замерка се, с пуним правом, мора упутити +Артемијевом држању у последњих неколико година када се оглушио на све молбе и упозорења сабраће архијереја - а нарочито на његово неодговорно и непастирско држање након што је прихватио одлуку СА Сабора о мировини.

Коначно, мора се признати да је ово мало оштра, али у суштини тачна опаска:

Потписао је први да је Косово независно, а после је причао како је једини који брани Косово.

(De Carne Christi V, 4)

Подели на овим сајтовима

Čeknider, brate Andrease.

Zar je procvat monaštva toliko dobra stvar ako je urađena na ovakav nezdrav način kakvim ga je izložio vl. Amfilohije, i kad je na uštrb tog monaštva zapostavljen ostali narod eparhije, opet kako to reče lepo vl. Amfilohije naglasivši da je episkop duhovnik ne samo monasima, nego i svem ostalom narodu? U jednoj diskusiji na "verujem" neka devojka koja podržava vl. Artemijevo delovanje rekla je kako se "uspeh" episkopa meri brojem monaha koje ima. Nije li to žalosno?

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...