Jump to content

Истина је само једна-Монах Артемије

Оцени ову тему

Guest свештеник Иван

Да ли сте бановани из фејсбук групе - Истина=+Артемије  

84 члановâ је гласало

1. 1. Да ли сте бановани из фејсбук групе - Истина=+Артемије

• Да
      24
    • Не
      18
    • Још нисам
      6
    • Саблажњава ме шта се тамо ради
      33
    • Потпуно их подржавам
      7

Препоручена порука

Инсајдеру, групу воде људи који воде и сајтове којима је (наводно) владика Артемије до сад достављао своје изјаве, а за које "његови" монаси свакако дају изјаве. Он се нигде од таквих сајтова није ограђивао.

Подели на овим сајтовима

• Гости
Guest Инсајдер

Инсајдеру, групу воде људи који воде и сајтове којима је (наводно) владика Артемије до сад достављао своје изјаве, а за које "његови" монаси свакако дају изјаве. Он се нигде од таквих сајтова није ограђивао.

Поента је опет у "наводно" зар не?  Види вако, свашта се пише по интернету, нон стоп протичу разноразне информације, праве, лажне и тако даље и зар ти стварно мислиш да вл Артемија седи цео дан за компом и јури писанија по нету да би слао деманте, или се моли за спас твој, мој, свих нас па и за себе !?  На шта би личило кад би се он тако окретао за сваком шушом која нешто рекне ? На слабост зар не ?    Људи знају какав је он, па и  нема потребе ни за каквим демантима а и не би ме чудило да је веома необавештен и сигурно има преча посла него да се бави интернетом. 

Коме је савест чиста, тај нема потребе за правдањем  ;)

Подели на овим сајтовима

Борба за веру је објављивала и његове изјаве са све факсимилом.

Како год - исто што се и нашој Цркви може пребацити у погледу неких фашистичких група од којих се не ограђује, а које се позивају на њу - он би могао да се јавно огради од таквих сајтова и људи који делују у његово име.

Уместо тога, он прича о катакомбама и прогону (на оном снимку с ломљења колача у оној кући).

Подели на овим сајтовима

• Гости
Guest Инсајдер

па шта с тим.  Барем објављују проверене и званичне ствари а не ко на форуми пише ко год стигне...  Сад можеш и да ме нападнеш због ове изјаве изнад али то је тако како је, јер сте пробали да угушите глас "друге стране" на целом интернету и онда сте се опекли, видели да не може и сад сте кивни. 

и имај једну ствар на уму као што већ рекох, БорбаЗаВеру је једини озбиљан сајт без длаке на језику и износи ствари онако како и јесте, а што се тиче новинар.де, ихтус и њима слични, можеш наслутити какво мишљење имам о њима, слично као и о вама, наравно без увреде, ово је само моје лично мишљење, ваљда на то имам право или бисте и то да ми одузмете етикетирањем "секташ" и тому слично.

Свако добро

Подели на овим сајтовима

па шта с тим.  Барем објављују проверене и званичне ствари а не ко на форуми пише ко год стигне...  Сад можеш и да ме нападнеш због ове изјаве изнад али то је тако како је, јер сте пробали да угушите глас "друге стране" на целом интернету и онда сте се опекли, видели да не може и сад сте кивни. 

и имај једну ствар на уму као што већ рекох, БорбаЗаВеру је једини озбиљан сајт без длаке на језику и износи ствари онако како и јесте, а што се тиче новинар.де, ихтус и њима слични, можеш наслутити какво мишљење имам о њима, слично као и о вама, наравно без увреде, ово је само моје лично мишљење, ваљда на то имам право или бисте и то да ми одузмете етикетирањем "секташ" и тому слично.

Свако добро

И ако те неко етикетира као секташа ти и даље имаш право на своје мишљење.

Подели на овим сајтовима

Свако добро

И ако те неко етикетира као секташа ти и даље имаш право на своје мишљење.

Upravo.

Insajderu, Borba za veru i Novinar.de su sve, samo ne ozbiljni informacioni sajtovi.

Подели на овим сајтовима

па шта с тим.  Барем објављују проверене и званичне ствари а не ко на форуми пише ко год стигне...  Сад можеш и да ме нападнеш због ове изјаве изнад али то је тако како је, јер сте пробали да угушите глас "друге стране" на целом интернету и онда сте се опекли, видели да не може и сад сте кивни.  

Свако добро

:cheesy2: klapklap ekstra

Подели на овим сајтовима

БорбаЗаВеру је једини озбиљан сајт без длаке на језику ...

Мислим да њихова озбиљност потиче од јако озбиљне жеље за расколом...

Квази-духовници,побуњени монаси,гастабајтери-националисти,прокламовани каноничари и професори и грешни лаици (Милоје и слични њему),су ударна снага,која ваљда треба да покаже њихову бројност као и ниво црквене (не)свести...

Проблем је што званично немају ниједног епископа као ослонац и покриће...

Наравно да су све карте бацили на +Артемија,који је томе најближи,али се искрено надам,да ће владика остати доследан својим речима,"да он неће бити тај,који ће поцепати хитон светосавске Цркве"

"Све оно што ми можемо да одлучимо јесте шта да урадимо са временом које нам је дато"

Гандалф

Подели на овим сајтовима

Želeo bih samo da kažem da ja nisam ni stavljao te slike(može se videti na dnu mog posta ko ga je izmenio) a nisam ih ni pravio,niti sam registrovan na ihtusu i ni na novinar.de,stavio sam samo link da se pročita šta kažu ljudi sa grupe vladike Artemija.

Samo sam ovde registrovan a pratim par sajtova: vidovdan,dveri srpske,ihtus,novinar.de i ovaj na kojem sam registrovan i šta mislim da je zanimljivo stavim i nešto pitam,nešto prokomenmtarišem onako kako ja misli da treba,zato valjda forum i služi.Izvinjavam se ako nerazmišljam kao gro posetilaca ŽRU.

Ako možeš da mi objasniš kakve veze ima što nekad ne napišem slova kako treba,možda se po tvom shvatanju Mozarte ne spasim i završim u paklu(ako misliš da postoji,ovde se i to pitanje postavlja i mitarstva se dovode u sumnju) ako nekucam po tastauri kao bi trebalo i što neslušam Mozarta i slično što ti misliš,dakle postojiš.

sačuvaj Bože,kakav crni pakao...samo mislim da onaj ko je pravio postere ne zna da koristi tastaturu.... što se mitarstva tiče,zaista se ne bavim više tako neozbiljnim naklapanjia....ne traži se od tebe da razmišljaš kao gro posetilaca...dovoljno je da razmišljaš-što ne sumnjam da činiš...pozdrav i živ bio

Zato kažem ti: opraštaju joj se gresi mnogi, jer je veliku ljubav imala; a kome se malo oprašta ima malu ljubav.

0526200500.jpg

Подели на овим сајтовима

• Гости
Guest Инсајдер

Бурне реакције анонимних уредника анти-црквених сајтова су настале због демистификовања њихове црквомрзне улоге, намене и циља. У чему је проблем када их питам ко су оснивачи, власници, финансијери, уредници и доушници тих сајтова? Зашто нису регистровани у Србији? Зашто ратују против Српске Цркве? Зашто су регистровани у страној држави?

Џомићу, Џомићу....  Одговор на то што нису регнути у Србији, или тачније што су хостовани у Русији а не у Србији можемо наћи у спрези појединих владика са државном влашћу.  Можете сад да ми се смејете колко хоћете, ал то што сте необавештени или хоћете да будете необавештени је ваш проблем.

Сетите се само изјаве, чини ми се вл Атанасије нисам сигуран, ал проверићу, како су монаси прислушкивани, праћени, телефон, интернет и тако даље, а све то уз чију помоћ !?  Исто тако би државна власт то све погасила да је у Србији и највероватније би ти људи били медијски линчовани ко вл Артемије, а имајте у виду да то није секташки сајт како ви то кажете, јер тамо ипак пишу свештеници, монаси и тако даље, чија имена пишу тамо.  Значи називати њих секташима, ви исто и те људе што тамо пишу називате секташима, међу којима има и клирика, ко вама то даје за право и подстиче да тако осуђејете?   

Све изађе на видело, данас, сутра, за 20 година, шта ћете онда ако  сазнате да нисте били у праву?

И још једна ствар, ја на пример се не усуђујем да осуђујем друге, баш из овог разлога изнад, јер није увек све како се чини да јесте, никад не можемо видети све димензије и углове неких дешавања.

А ја ово све напричах јер видех подоста тога иза кулиса, више но што ви видесте...

Подели на овим сајтовима

Бурне реакције анонимних уредника анти-црквених сајтова су настале због демистификовања њихове црквомрзне улоге, намене и циља. У чему је проблем када их питам ко су оснивачи, власници, финансијери, уредници и доушници тих сајтова? Зашто нису регистровани у Србији? Зашто ратују против Српске Цркве? Зашто су регистровани у страној држави?

Џомићу, Џомићу....   Одговор на то што нису регнути у Србији, или тачније што су хостовани у Русији а не у Србији можемо наћи у спрези појединих владика са државном влашћу.  Можете сад да ми се смејете колко хоћете, ал то што сте необавештени или хоћете да будете необавештени је ваш проблем.

Сетите се само изјаве, чини ми се вл Атанасије нисам сигуран, ал проверићу, како су монаси прислушкивани, праћени, телефон, интернет и тако даље, а све то уз чију помоћ !?   Исто тако би државна власт то све погасила да је у Србији и највероватније би ти људи били медијски линчовани ко вл Артемије, а имајте у виду да то није секташки сајт како ви то кажете, јер тамо ипак пишу свештеници, монаси и тако даље, чија имена пишу тамо.  Значи називати њих секташима, ви исто и те људе што тамо пишу називате секташима, међу којима има и клирика, ко вама то даје за право и подстиче да тако осуђејете?   

Све изађе на видело, данас, сутра, за 20 година, шта ћете онда ако  сазнате да нисте били у праву?

И још једна ствар, ја на пример се не усуђујем да осуђујем друге, баш из овог разлога изнад, јер није увек све како се чини да јесте, никад не можемо видети све димензије и углове неких дешавања.

А ја ово све напричах јер видех подоста тога иза кулиса, више но што ви видесте...

Па добро, "аргументи" против оца Џомића иду у два правца - једни га оптужују да ради за "службу" а други због "пргавости" која наводно не приличи свештеном лицу. Али, и даље нико да каже нешто о аргументима и документима које човек износи и да ли су то, можда, фалсификати?

Тачно је да међу ауторима сајта "Борба за веру" има угледних клирика и лаика (неке од њих, упркос свему, и даље сматрам драгим пријатељима и трудим се да верујем у њихову добронамерност). Тим пре се питам како би неки од њих реаговали на ове "монтаже" које по нету објављују разни анонимуси који се "позивају" на владику Артемија, на претње смрћу свештеницима"новотарима," на несрећнике који и на АРХИЈЕРЕЈСКИМ службама вичу на владику да затвори Царске двери...

Драги пријатељу Инсајдеру, еклисиолошке последице овакве антицрквене делатности су евидентне и врло добро посведочене у распетој историји Христове Цркве. Нагласимо, по ко зна који пут - псеудоревнитељски напад на "новотарије" започела је управо ова консервативна страна, уз издашну подршку зилотујућих расколника (акакијеваца), разних психопата по интернету (посебно на Фејсу), бивших дионисијеваца попут Десанке Крстић и њене добре пријатељице и блиске сараднице владике Артемија Косаре Гавриловић - а увек и иза свега, свемоћног и "контраверзног" Дејана/Симеона Виловског. Када би они који су на том сајту и у тој причи тзв. "Борбе за веру" знали да су само врх леденог брега, који пружа покриће неким духовно проблематичним и спорним групама и тенденцијама, чији је једини циљ и задатак разарање јединства Српске Цркве, вероватно би прекинули да подржавају ту клику. Такође, и браћа Руси ће се, пре или касније, и сами запитати да ли је ова наводно "русофилска" консервативна опција коју евидентно подржавају, заиста достојна таквог поверења, обзиром да у својим редовима поред заиста угледних личности окупља и неке које су, благо речено, сумњиве добронамерности (рецимо чувени "Диди" оснивач секте "Слободарство" из Смедерева).

А повериве информације које знаш иза кулиса не садрже рецимо податак да СП Црква НЕМА присутног представника на састанцима ССЦ од 1997 (мада се нисмо и формално исчланили)? Или немаш информације о разним врло неконвенционалним праксама и укусима неких архијереја који се баш највише истичу у подршци коју пружају тзв. "Борби за веру?" Читав тај конгломерат је попут куле на песку, а они који су искрени и добронамерни, на време ће то да препознају и престаће с рушењем црквеног поретка, у име злоупотребе "антиекуменизма" од оних, на које је владика Сава вероватно и мислио када је рекао да узимају највише пара од екумениста док причају такве приче.

Natus est Dei Filius, non pudet, quia pudendum est; et mortuus est Dei Filius, prorsus credibile est, quia ineptum est; et sepultus resurrexit, certum est, quia impossibile.

(De Carne Christi V, 4)

http://www.tertullian.org/library.htm

Подели на овим сајтовима

• Гости
Guest Инсајдер

у име злоупотребе "антиекуменизма" од оних, на које је владика Сава вероватно и мислио када је рекао да узимају највише пара од екумениста док причају такве приче.

браво, пун погодак, само у том изнад случају не мислим на Виловског нити на БорбаЗаВеру, већ су ту у игри сасвим други људи, а који тачно, објавићу у колумни кад ми дозволи време. 

Подели на овим сајтовима

• Гости
Guest Инсајдер

у име злоупотребе "антиекуменизма" од оних, на које је владика Сава вероватно и мислио када је рекао да узимају највише пара од екумениста док причају такве приче.

браво, пун погодак, само у том изнад случају не мислим на Виловског нити на БорбаЗаВеру, већ су ту у игри сасвим други људи, а који тачно, објавићу у колумни кад ми дозволи време.   

п.с заборавих да додам да се ради о реформаторски настројеним особама...  остале коцкице засад сложите сами.

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...