Grizzly Adams Написано Мај 31, 2011 Пријави Подели Написано Мај 31, 2011 Ко Мајкл Џексон... 0304_smile4 ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Зортодокс Написано Мај 31, 2011 Пријави Подели Написано Мај 31, 2011 Леле бре какви сте људи. Кад је поп неуреданви кажете види како је штрокав. Кад је уредан опет не ваља. Како би требао поп да изгледа по вама, ај да чујем. Дајте неку мерку. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest - . . .- Написано Мај 31, 2011 Гости Пријави Подели Написано Мај 31, 2011 Леле бре какви сте људи. Кад је поп неуреданви кажете види како је штрокав. Кад је уредан опет не ваља. Како би требао поп да изгледа по вама, ај да чујем. Дајте неку мерку. Мени је влч. Златко веома занимљив као појава и веома интересантно говори. Једино ми се не свиђа, и то ми се баш не свиђа, када крене да меша домовински рат са вером и есхатологијом. Но, тога има и у нашој Цркви...Човек веома разумно и разложно говори и колико сам у многим случајевима приметио- говори из свог личног искуства и опет се види да има искуство виђења Бога. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Меденица :) Написано Мај 31, 2011 Пријави Подели Написано Мај 31, 2011 прсотина или светац, јуродив или будала ... клик Душекорисна књига О ЧЕСТОМ ПРИЧЕШЋИВАЊУ СВЕТИМ ТАЈНАМА ХРИСТОВИМ, свети Никодим Светогорац и свети Макарије Коринтски клик Кољивари и пракса честог причешћивања Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Благовесник Написано Мај 31, 2011 Пријави Подели Написано Мај 31, 2011 Леле бре какви сте људи. Кад је поп неуреданви кажете види како је штрокав. Кад је уредан опет не ваља. Како би требао поп да изгледа по вама, ај да чујем. Дајте неку мерку. Мени је влч. Златко веома занимљив као појава и веома интересантно говори. Једино ми се не свиђа, и то ми се баш не свиђа, када крене да меша домовински рат са вером и есхатологијом. Но, тога има и у нашој Цркви... То је у склопу онога што је потребно у оквиру пасторала за ратне ветеране који су бранећи своје ближње давали себе, доживели своју властиту штету на телесном или душевном плану, жртвујући себе, а потом остављени. Ваша жртва није узалудна, нећу се стидети што сам Хрват (у нашем случају - што сам Србин), нису борци калкулирали с Богом (тј. кренули су из искрених намера, по оној - да нема веће љубави него себе жртвовати за другог), зато - ваша душа није празна... Ко је нама крив што код нас нема више пастира (или их готово и нема) који би се животно позабавили духовном и душевном обновом наших (српскиx) бранитеља домова, породица, српске деце и обитељи (манастира) у ратовима који су иза нас. Труну душом и телом по забитима разних домова и бездома, остављени... Велечанси Златко Судац је пре свега неко ко је таквим рањеним срцима окренут у циљу њихове духовне обнове. Немојте мислити ако помиње тзв. домовински рат, да им не осуђује грех, зло или мржњу, да их не позива на покајање (снажно, али врло суптилно и ненаметљиво), и што је најдивније (речју Еванђеља и Силом црквених сакрамената) изгони мржњу из срца њихових да би се зацарила Света Тројица, и као плод духвне обнове - љубав према непријатељу (тј. према онима који су њима зло чинили, у њиховом случају), исцељење душе. ,,Јер Отац не суди никоме, него сав суд даде Сину, да сви поштују Сина као што поштују Оца!" Јеванђеље, Јн 5:23 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Evgenik Написано Мај 31, 2011 Пријави Подели Написано Мај 31, 2011 Леле бре какви сте људи. Кад је поп неуреданви кажете види како је штрокав. Кад је уредан опет не ваља. Како би требао поп да изгледа по вама, ај да чујем. Дајте неку мерку. Од штрокавог до мушког мејкапа је оооогроман пут друже. Ваљда хришћанство проповиједа неку умјереност и средину, поготово код свештеника? У ствари, боље да ти не цитирам шта св.Јован Златоуст пише о онима (притом лаицима) који чупају обрве, стављају шминку, депилирају се, фарбају косу и слично. Шта ли би онда њему тек рекао... Што се мене лично тиче ово што ради Судац не препознајем као духовне дарове него просто као једну сентименталну причу на које масе падају јер живимо у суровим и примитивним временима. То што он ради је дужност и обавеза сваког свештеника и то је ок, али то што властито послушање комерцијализује до граница да има своје атељее, модну линију, дизајнира гардеробу и држи бутике, већ прелази мјере укуса, а о томе шта говори Јеванђеље, Посланице и Оци на сличне теме а пропо јавног држања свештеника сад да и не говорим. Судац је дословно Јелена Карлеуша римокатолицизма у Хрватској - икона вјерског кича и неукуса, а свака част поштеним католичким поповима који исти овај посао раде па не траже за њега "људску хвалу", нити шију "елвис мантије" и снимају цд-ове. Догодине на Косову! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
IvanJ Написано Мај 31, 2011 Пријави Подели Написано Мај 31, 2011 Човек веома разумно и разложно говори и колико сам у многим случајевима приметио- говори из свог личног искуства и опет се види да има искуство виђења Бога. 0102_laugh 4chsmu1 Па пази, ако бих којим случајем био принуђен да бирам неку њу-ејџерску традиц.-религијску комерцијалу, без размишљања бих, уместо тог кичерајског неоусташког кловна, изабрао неупоредиво аутентичнијег узора: Nije savremenost za svakoga, niti smo mi za sve. Ako krenemo za modifikacijama i promjenama, probudit ćemo se kao protestanti, držati za ruke i pjevati crnački bluz. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Благовесник Написано Мај 31, 2011 Пријави Подели Написано Мај 31, 2011 Ех, Евгениче, ово што у горњем прилогу Влч. Златко Судац говори је чиста поука Христова. Повређеним и рањеним срцима, или пак оним окамењеним срцима (али која су вољна обрезања), Христос овим речима се и обраћао. Није ово наука овог свештеника, него наука Христова. У време Св. Јована Златоустог почео је замах екстремнијег аскетизма у смислу - отпочињало је време у коме је народ поштовао пастире на основу телесне запуштености и тоње, колико се дуго нису купали или ноге опрали... А у време око Трулског сабора то на врхунцу. Има сведочанства о том времену, па сам погледај. Данас није то време. Већином данас народ не би ни погледао таквог, а камо ли га слушао... зато је овај свештеник рекао - да, свет је прописао та правила, и ја сам прихватио и заиграо, ништ друго. То је та спољашњост (с којом је, свакако, и у извесној мери и претерао). Али ко ради тај у нечем и погреши, а ко не ради ништа тај и не греши. ,,Јер Отац не суди никоме, него сав суд даде Сину, да сви поштују Сина као што поштују Оца!" Јеванђеље, Јн 5:23 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Благовесник Написано Мај 31, 2011 Пријави Подели Написано Мај 31, 2011 .... ,,Јер Отац не суди никоме, него сав суд даде Сину, да сви поштују Сина као што поштују Оца!" Јеванђеље, Јн 5:23 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zeebedee Написано Јун 1, 2011 Пријави Подели Написано Јун 1, 2011 Samo nam jos ovakvi nedostaju. Lik je psihijatrijski slucaj i naprosto je cudo da ga Katolicka Crkva jos nije institucionizovala. Not Available Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest - . . .- Написано Јун 1, 2011 Гости Пријави Подели Написано Јун 1, 2011 Samo nam jos ovakvi nedostaju. Lik je psihijatrijski slucaj i naprosto je cudo da ga Katolicka Crkva jos nije institucionizovala. Шта Те је конкретно навело да мислиш да је "лик психијатријски случај"? Баш ме занима. Колико сам га слушао, увек говори о еванђелским вредностима. Ево, веома је разложно говорио о личности и љубави што је веома битно да се познаје. Сад, да ли је све ово маска или није- најбоље зна Господ. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Дејан Написано Јун 1, 2011 Пријави Подели Написано Јун 1, 2011 Jeste da Sudac čudno izgleda i ima čudno ponašanje i boju glasa ali sve što kaže dobro kaže. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Владан Написано Јун 1, 2011 Пријави Подели Написано Јун 1, 2011 http://www.youtube.com/watch?v=Sjfao2rVBp4 има ли је у његовим ријечима неки етнофилетизам или ја не конатам шта та ријеч представља?мени дјелује поприлично ненормално. желим рећи да ми доста одудара у понашању од већине људи. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Sir Oliver Написано Јун 1, 2011 Пријави Подели Написано Јун 1, 2011 Meni je neuporedivo autentičniji i jači kao propovednik i svećenik recimo ovaj lik: Propovedi su mu odlične: NEDJELJNE PROPOVIJEDI DESETA NEDJELJA KROZ GODINU A Ima ljudi, koji, kad ih netko tko je u nevolji zatraži pomoć, mrmljaju. Nije im baš drago što moraju ostaviti svoj posao i voziti, recimo, bolesnika u bolnicu ili nekome nešto drugo pomoći; ali ipak idu, ne odbijaju molitelja. No, ima dosta onih, koji se, kad ih nešto zamoliš, puni tobožnje sućuti i razumijevanja, počnu slatkorječivo ispričavati, žaleći što nikako ne mogu priskočiti u pomoć, navodeći pritom kojekakve razloge, a kada molitelj ode, samozadovoljno komentiraju kako su ga se ''na fin način riješili''. Vrlo je ružno, ali nažalost istinito, kako se mi vjernici na sličan, ''fin način'' želimo Boga riješiti koji kuca na naša vrata u liku onih koji su u nevolji, a nema im tko pomoći. U svetoj liturgiji i privatnim molitvama, Bogu izgovaramo toliko lijepih riječi koje su natopljene silnom odanošću i ljubavlju. Izmišljamo prekrasne molitve vjernika i zazive kojima grlimo cijeli svijet. Toliko smo zadivljeni svojim izričajima da ponekad kane i pokoja suza, ali kada napustimo liturgijski prostor, vrata i prozori našeg srca zatvaraju se pred svima koji nas trebaju, a nemaju nam čime uzvratiti. ''Milosrđe mi je milo, a ne žrtva'', poručuje nam Isus. Kada bi, kojim slučajem, Isus došao u inspekciju na neki od naših bogoslovnih fakulteta i kada bi vidio da ne postoji predmet Caritas, ali su zato dobro zastupljeni i visoko vrednovani predmeti kao što je liturgika i crkveno pravo; što bi rekao? Isus je itekako poštivao starozavjetnu Objavu kroz koju nam je objavljena Božja pravednost zaogrnuta milosrđem. Isus svoje proročko poslanje gradi na tzv. socijalnim prorocima Staroga Zavjeta, kakav je bio npr. prorok Hošea, kojega citira u današnjem evanđelju. Britak na jeziku, gorljiv i pravedan u srcu, Hošea je prokazivao lažnu pobožnost i prijetvornost svojih suvremenika pred Bogom. Ljubav je njihova ''ko oblak jutarnji'', ''ko rana rosa koja nestaje''. Boga se sjete kada ga trebaju, kad su u nevolji; a kada im ide dobro ljubav njihova ''kopni''. Još ''čvršći'' je u tome psalam 50. Čuli smo samo odlomak. Bilo bi dobro pročitati cijeli. On je svojevrsni most između Knjige proroka Hošee i odlomka iz Matejevog evanđelja. U njemu Gospodin doslovno ismijava našu ljudsku glupost kada ga želimo svojim žrtvama i prinosima umilostiviti i ''na fin ga se način riješiti''. Farizejski duh je još uvijek prisutan među nama kada se javno izjašnjavamo da smo kršćani, a u svakodašnjem životu niti k od kršćanstva. Mnogi naši saborski zastupnici deklarirani su vjernici, ali se to ne primjećuje u njihovim istupima. Mnogi naši obrtnici i poslodavci sjedaju u prve klupe na raznim crkvenim svečanostima. Vole kumstva na sakramentima krštenja i potvrde, ali u isto vrijeme uskraćuju radnicima krvavo zarađenu plaću. Drže na ''minimalcu'' svoje radnike, dok se sami razbacuju svojim imetkom u želji da se što više popnu na ljestvici bogatih. U samoj crkvenoj hijerarhiji previše su zastupljene časti, titule i vlast; do te mjere da nam se s pravom može kazati: liječniče izliječi samog sebe! A lijek je uskladiti teoriju sa praksom. Ortodoksiji – pravovjerju daje kredibilitet ortopraksija – ispravno djelovanje. Obrezani po tijelu, ali ne i u srcu nisu mogli prepoznati u gozbi, koju je priredio carinik Matej, uzvišeno liturgijsko slavlje obraćenja, nego ih je više brinula obredna čistoća. Da se kojim slučajem ne onečiste družeći se s carinicima i gješnicima. Nepremostivo kamenje nedosljednosti o kojega se spotičemo nećemo moći ukloniti bez Abrahamovske vjere ''u Onoga koji od mrtvih uskrisi Isusa , Gospodina našega, koji je predan za opačine naše i uskrišen radi našega opravdanja'', poručuje nam apostol Pavao u Poslanici Rimljanima koje dio smo upravo danas čitali. 0110_hahaha. a i umetnička je duša, a još se bavi i lekovitim biljem: http://www.zupa-zagorska-sela.com/zupnik/zupnik.htm "Sad je tren velikih odluka! Bolje živjeti 100 godina kao milijunaš, nego 7 dana u bijedi!" Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
nana Написано Јун 1, 2011 Пријави Подели Написано Јун 1, 2011 ..... ово што ради Судац не препознајем као духовне дарове него просто као једну сентименталну причу на које масе падају јер живимо у суровим и примитивним временима. То што он ради је дужност и обавеза сваког свештеника и то је ок, али то што властито послушање комерцијализује до граница да има своје атељее, модну линију, дизајнира гардеробу и држи бутике, већ прелази мјере укуса, а о томе шта говори Јеванђеље, Посланице и Оци на сличне теме а пропо јавног држања свештеника сад да и не говорим. ...... дословно икона вјерског кича и неукуса, а свака част поштеним католичким поповима који исти овај посао раде па не траже за њега "људску хвалу", нити шију "елвис мантије" и снимају цд-ове. 0110_hahaha Заиста о свему најбоље зна наш Господ,ал ако бих пала толико па пожелим да ми овакво нафракан фрајла-бој буде лек повређеној души и рањеном срцу,молим Га да ме заокрене из места у правацу најбижег неуропсихијатра.Амин. Ваистину Воскресе !!! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука