Плаво Небо Написано Јун 24, 2019 Пријави Подели Написано Јун 24, 2019 У суштини, не пијем често алкохол. Можда понекад чаша вина, понекад, понекад чашица ракије, али, више као лек, нешто што је домаће, а здраво. Човек у свему треба да има меру. И ето, замолио бих чланове који су били у могућности да праве купиново вино да овде поставе рецепт. Знам, има доста рецепата на интернету, али, овде желим да се постави проверен рецепт, значи да га је драги форумаш већ у пракси спровео у дело и да је добијено вино задовољило укусе. Захваљујем у'напред. Дакле, рецепт за КУПИНОВО ВИНО obi-wan је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Плаво Небо Написано Новембар 11, 2019 Аутор Пријави Подели Написано Новембар 11, 2019 Узели смо 8кг летошњих купина и ставили у шерпу да преноће да би се одледиле. Ујутру смо их ставили на шпорет и прелили са водом онолико колико је било потребно да их вода мало покрије. Кували смо све док није почело да кључа и онда након тога продужили кување још 10-15 минута. Затим смо их макли са шпорета и оставили да се охладе. После тога смо их цедили кроз газу (најтежи део посла, а и руке су добиле ''лепу'' боју). Исцеђен сок смо још једном процедили кроз чисту газу, у њега ставили 3,5кг шећера и ставили га на шпорет да још једном прокључа. Када је прокључало сипали смо 3 кесице лимунтуса и оставили да се охлади. Сутра ће се сируп од купина Боже здравља сипати у флаше. И пробати Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Плаво Небо Написано Мај 24, 2020 Аутор Пријави Подели Написано Мај 24, 2020 Проверен рецепт, лако се спрема, али, и укусно је. Освежавајуће. Сируп од коприве 40так врхова младе коприве, 4кг шећера, 5 већих лимуна, 2 кесице ванилиног шећера, 2 кесице лимунтуса, 4 литра воде. Коприву прелити са водом и добро измељити. Вода одмах постане тамно браон боје. Лимун исцедити и сипати у воду са копривом (избегавам да режем лимун на коцке и да стављам са све кором јер сам убеђен да се обилато прска да би нарочито опстао у транспорту до одредишта) и ставити лимунтус. Сву ту смешу оставити да одстоји 24 часа уз повремено мешање. Након тог периода све то процедити кроз газу и још једном са све газом добро исцедити. Сипати шећер и ванилин шећер. Повремено мешати док се шећер не истопи. Пријатно Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Плаво Небо Написано Јун 13, 2020 Аутор Пријави Подели Написано Јун 13, 2020 Ако Бог да биће сока, слаткога, можда џема, од купина Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Плаво Небо Написано Октобар 23, 2021 Аутор Пријави Подели Написано Октобар 23, 2021 Грожђе баш родило па сам нешто одвојио и за сок. Зрнчиће одвојио и умељио. Опрао. Око 5кг. У све то сипао 3кг шећера, 3 лимуна, 2 лимунтуса и добро измешао. Покрио и оставио 24 часа, повремено се мешало да се шећер боље истопи. Након 24 часа додао 2 литра воде и десетак минута се кувало. Грожђе је тамјаника па баш сок лепо мирише. Од ове смеше има око 6 литара сирупа. Чува се у фрижидеру. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука