Баба Написано Јул 6, 2010 Пријави Подели Написано Јул 6, 2010 Цитат Ok ovo sto cu reci nije vezano za muskarce i njihovu bradu, ali... mozda i moze da bude klapklap Svojevremeno sam upoznala u crkvi muskarce koji su smatrali da zene ne treba da uklanjaju dlake sa lica (brkove, bradu, obrve), niti sa bilo kog drugog dela tela. Zanimljivo - privlacile su ih devojke koje su upravo to radile, i takve su i birali sHa_sarcasticlol A jел иду и на геј параду ? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Аљонка Написано Јул 6, 2010 Пријави Подели Написано Јул 6, 2010 Цитат Цитат Ok ovo sto cu reci nije vezano za muskarce i njihovu bradu, ali... mozda i moze da bude dada Svojevremeno sam upoznala u crkvi muskarce koji su smatrali da zene ne treba da uklanjaju dlake sa lica (brkove, bradu, obrve), niti sa bilo kog drugog dela tela. Zanimljivo - privlacile su ih devojke koje su upravo to radile, i takve su i birali sHa_sarcasticlol A jел иду и на геј параду ? Nem pojma, nije ih bilo (misli se na gej parade) klapklap Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Огњен Написано Јул 6, 2010 Пријави Подели Написано Јул 6, 2010 Ишо бос по Београду... јел зна неко где је стиго? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Баба Написано Јул 6, 2010 Пријави Подели Написано Јул 6, 2010 Кад сам био клинац , чтецирамо у олтару ( олтар-бојси) Стева и ја а служи његов деда пензионисани свештеник. Наиме деда је дошо да служи пошто је парох отишо на годишњи. А и Стевица и ја обоје имали дугу косу и нако неуредни били. Каже Стевицин деда покојни ( свештеник) стара гарда :" Е Стевице та каки сте ви то сада млади тако неуредни, та види колку косурду носите. Хришћанин мора да буде уредан и да се угледамо на Христа у свему. " А Стевица и ја ударимо у смех. Деда пита што се смејемо. А Стевица вели :" Деда , јесил се ти икад мало боље загледао у икону Христову , па ваљда ако ћемо се угледати на Христа онда сви треба да носимо дугу косу и да имамо браде". 4chsmu1 4chsmu1 :cheesy: Ето једна анегдота. Наравно и деда се насмејао тој опаски, али изгледа није променио мишљење. А ево и ја с годинама долазим на то исто мишљење и мислим да треба да се угледамо на Христа и да будемо уредни , ако смо у свету , очешљани , браду ако носимо нека је нормалне величине а не као код пустињака , ако је не носимо хвала Богу што смо Црквени људи , неки људи имају проблема са кожом лица па не могу ни носити браде.Ако имамо косу такође да се шишамо , ако је дуга да је уредна и опрана.Значи да буде човек уредан, да личи на човека штоно каже народ. Ако избије рат , па ко волије ићи у четнике нек пусти браду така је традиција, ово се наравно не односи на жене.Али ни у рату брада не помаже ништа , једино можда да страшимо људе са њом, пре смета него помаже. А жене да се не чупкају и не лицкају , та иди молим те , па на шта би личиле, зна се поуздано да су мушкарци лепши пол, зато и не морају толко да се сређују ко жене. Ето погледајте све у природи што је мушко приличније је него женско. Лав има гриву а лавица изгледа нако без везе ко и свака мачкетина. Паун има перје украсно па лепо , а пауница изгледа ко и ћурка, пето исто има леп реп са разнобојним перјем а кокош ко кокош. Ал то су животиње и оне не умеју а и не могу боље да се среде него што јесу и што могу ( евентуално мачка да се умије) . А човек је разумно створење и треба да буде уредан и пристојан. Не треба да штрчи да иде го по селу ( унд граду ) ко што се то сад ради, ал брате не треба ни да се запусти па да изгледа ко мајмун( ни мушко ни женско) . Код калуђера је друга прича, а опет није исто пустињацима а онима у општежићу ( по манастирима). Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Меденица :) Написано Јул 6, 2010 Пријави Подели Написано Јул 6, 2010 Цитат А жене да се не чупкају и не лицкају , та иди молим те , па на шта би личиле, зна се поуздано да су мушкарци лепши пол, зато и не морају толко да се сређују ко жене. Ето погледајте све у природи што је мушко приличније је него женско. Лав има гриву а лавица изгледа нако без везе ко и свака мачкетина. Паун има перје украсно па лепо , а пауница изгледа ко и ћурка, пето исто има леп реп са разнобојним перјем а кокош ко кокош. Ал то су животиње и оне не умеју а и не могу боље да се среде него што јесу и што могу ( евентуално мачка да се умије) . који си краљ, ал си га угасио сад greengrin greengrin greengrinможемо већ да припремамо свеће и кивот 4chsmu1 4chsmu1 :cheesy: dada клик Душекорисна књига О ЧЕСТОМ ПРИЧЕШЋИВАЊУ СВЕТИМ ТАЈНАМА ХРИСТОВИМ, свети Никодим Светогорац и свети Макарије Коринтски клик Кољивари и пракса честог причешћивања Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest свештеник Иван Написано Јул 6, 2010 Гости Пријави Подели Написано Јул 6, 2010 Што би рекао ипођакон Димитрије: Биће добре мошти од тебе. 4chsmu1 4chsmu1 :cheesy: Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Аљонка Написано Јул 6, 2010 Пријави Подели Написано Јул 6, 2010 Цитат А жене да се не чупкају и не лицкају , та иди молим те , па на шта би личиле, зна се поуздано да су мушкарци лепши пол, зато и не морају толко да се сређују ко жене. Ето погледајте све у природи што је мушко приличније је него женско. Лав има гриву а лавица изгледа нако без везе ко и свака мачкетина. Паун има перје украсно па лепо , а пауница изгледа ко и ћурка, пето исто има леп реп са разнобојним перјем а кокош ко кокош. 4chsmu1 4chsmu1 :cheesy: dada greengrin greengrin greengrin bliss jeeee bliss jeeee Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Зосима Написано Јул 6, 2010 Пријави Подели Написано Јул 6, 2010 Хаха,Жељко мајсторе... 4chsmu1 Иначе у нашем народу има она... "Чувај се бркате жене и ћосава мушкарца" "Све оно што ми можемо да одлучимо јесте шта да урадимо са временом које нам је дато" Гандалф Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Зоран Написано Јул 10, 2010 Аутор Пријави Подели Написано Јул 10, 2010 Цитат Цитат Хаха,Жељко мајсторе... crvenilo Иначе у нашем народу има она... "Чувај се бркате жене и ћосава мушкарца" A шта ако је жена и брката и брадата као овде : У МОДИ СУ БРКАТЕ И БРАДАТЕ ЖЕНЕ ПОГЛЕДАЈТЕ АКО НЕ ВЕРУЈЕТЕ Радост Христова је у овоме: да останеш веран Њему у љубави и да не посустанеш, макако тешка била искушења. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Зоран Написано Јул 10, 2010 Аутор Пријави Подели Написано Јул 10, 2010 ево још мало из исте књиге : Како Хришћанке треба да буду обучене? Праве Хришћанке нису налицкане и накинђурене, него су увек пристојно обучене, од главе до пете. Код њих је завезана коса у својој природној боји; блузе су са дугим рукавима, у тамнијим бојама; нарвно сукње су дуге, али не са расцепом него кажем сукња дуга. Некоме је сукња дуга када је до колена, па за такве мора да се каже да асе не мисли о сукњама до колена, него се мисли на дугу сукњу до прстију на ногама. То је права Хришћанка. Многима и Хришћанима, слабим Хришћанима и Хришћанкама ово ће бити чврста храна, али та храна је свакако исправна. Они могу из зависти да говоре против овакве истине, али то је ипак истина. Није нама нико крив што ми не можемо и што се не трудимо да постанемо такви какве су поједине Хришћанке, наравно када је реч о одећи. Има Хришћанки које су у Цркви лепо обучене, без шминке, тог ђавољег производа, али чим из Цркве изађу одмах почну са кинђурерњем и са набацивањем разних шминки и других глупости. Радост Христова је у овоме: да останеш веран Њему у љубави и да не посустанеш, макако тешка била искушења. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Аљонка Написано Јул 10, 2010 Пријави Подели Написано Јул 10, 2010 Цитат ево још мало из исте књиге : Како Хришћанке треба да буду обучене? Праве Хришћанке нису налицкане и накинђурене, него су увек пристојно обучене, од главе до пете. Код њих је завезана коса у својој природној боји; блузе су са дугим рукавима, у тамнијим бојама; нарвно сукње су дуге, али не са расцепом него кажем сукња дуга. Некоме је сукња дуга када је до колена, па за такве мора да се каже да асе не мисли о сукњама до колена, него се мисли на дугу сукњу до прстију на ногама. То је права Хришћанка. Многима и Хришћанима, слабим Хришћанима и Хришћанкама ово ће бити чврста храна, али та храна је свакако исправна. Они могу из зависти да говоре против овакве истине, али то је ипак истина. Није нама нико крив што ми не можемо и што се не трудимо да постанемо такви какве су поједине Хришћанке, наравно када је реч о одећи. Има Хришћанки које су у Цркви лепо обучене, без шминке, тог ђавољег производа, али чим из Цркве изађу одмах почну са кинђурерњем и са набацивањем разних шминки и других глупости. crvenilo Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Јован Чакарески Написано Јул 10, 2010 Пријави Подели Написано Јул 10, 2010 Цитат Цитат Цитат Хаха,Жељко мајсторе... crvenilo Иначе у нашем народу има она... "Чувај се бркате жене и ћосава мушкарца" A шта ако је жена и брката и брадата као овде : У МОДИ СУ БРКАТЕ И БРАДАТЕ ЖЕНЕ ПОГЛЕДАЈТЕ АКО НЕ ВЕРУЈЕТЕ s.o.s. s.o.s. s.o.s. s.o.s. crvenilo-smileys-327.gif' class='bbc_emoticon' alt='crvenilo' /> http://www.facebook....jovan.cakareski Love the life you live. Live the life you love. Bob Marley... Административно уређење Цркава по националном кључу је тумор на телу Православља - Александар Поштујмо, господо, и Ничеа и Достојевског, поштујмо једнога као пророка Запада, а другога као пророка Истока, поштујмо их због њиховог генија и због њихове племићске искрености и смелости, поштујмо их обојицу - но у одсудном тренутку станимо уз Достојевског! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest nikolastojanoviccuprija Написано Јул 10, 2010 Гости Пријави Подели Написано Јул 10, 2010 Nije BOG dzabe dopustio da se prati i da postoji MODA i da se gleda na FashionTV ! BOG je Lava ukrasio Grivom,Pauna perjem ,Tigra sarama a nigde coveku nije zabranio da se doteruje i da bude elegantan ! Forzza Itaila .............. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Sherlock H. Написано Јул 10, 2010 Пријави Подели Написано Јул 10, 2010 Evo ja da postavim jedno pitanje,mada nije direktno povezano sa temom.Da li monasi moraju da nose bradu? Domine, adiuva incredulitatem meam! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Баба Написано Јул 10, 2010 Пријави Подели Написано Јул 10, 2010 Цитат Evo ja da postavim jedno pitanje,mada nije direktno povezano sa temom.Da li monasi moraju da nose bradu? Ја би рекно да не. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука