antipa Написано Јун 15, 2010 Пријави Подели Написано Јун 15, 2010 Бре, ала се код вас добро једе, богато и широко... Горки краставци, по некој причи, постају када се не заливају. Не знам, или сам ја толики баскуз или нешто друго, али готово сваки краставац који сам узео је горак. Али видиш чуда, у пелинковцу ми не смета та горчина али смета у краставцу. Могуће да је то због вежбања у смирењу.. Негде се за краставац (мушки род) каже краставица (женски род). Свакако су красте корен речи... Krastavci postaju gorki usled visokih teperatura ,suvog vazduha ,preteranog djubrenja veštačkim djubrivima narocito ureom koja u zemlji stvara ogromnu kiselost,a takodje gorčinu može izazvati polivanje hladnom vodom vreže koja je celodnevno bila na suncu(krastavce uvek trepa polivati ujutru po hladovini nikako posle podne). Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
JESSY Написано Јун 15, 2010 Пријави Подели Написано Јун 15, 2010 Хладне трешње и хладна вода - идеално освежење ! ''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''(Св.Нектарије Егински) ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Sophrosyne Написано Јун 15, 2010 Пријави Подели Написано Јун 15, 2010 емануиле, куповни или прављени? мисим, није да бирам, него питам Купљен али онда и справљен Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
ruska kneginjica Написано Јун 15, 2010 Пријави Подели Написано Јун 15, 2010 ...sinoc sushi... da nije zvaka za seljaka svedoci i krastavac sa nori makija koji je zavrsio na naslonu stolice elitnog restorana (japanski stapici nisu radili kako treba)... eh... sHa_sarcasticlol ...bruka Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest свештеник Иван Написано Јун 15, 2010 Гости Пријави Подели Написано Јун 15, 2010 ...sinoc sushi... da nije zvaka za seljaka svedoci i krastavac sa nori makija koji je zavrsio na naslonu stolice elitnog restorana (japanski stapici nisu radili kako treba)... eh... sHa_sarcasticlol ...brukaУ животу то нисам јео...код нас на селу се једе пасуљ, кромпир, купус, краставци, бели и црни лука, цицвара, попара... али суши- а не! Је л то беше риба онако мало живкаста? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Меденица :) Написано Јун 15, 2010 Пријави Подели Написано Јун 15, 2010 код нас је то само сирова риба на одређен начин спремљена ... суши је сасвим нешто друго напољу ... клик Душекорисна књига О ЧЕСТОМ ПРИЧЕШЋИВАЊУ СВЕТИМ ТАЈНАМА ХРИСТОВИМ, свети Никодим Светогорац и свети Макарије Коринтски клик Кољивари и пракса честог причешћивања Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest свештеник Иван Написано Јун 15, 2010 Гости Пријави Подели Написано Јун 15, 2010 код нас је то само сирова риба на одређен начин спремљена ... суши је сасвим нешто друго напољу ... Е свака ви част кад можете то да изедете. Нека хвала, више волим сув леба. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
ruska kneginjica Написано Јун 15, 2010 Пријави Подели Написано Јун 15, 2010 aha, zivo -samo sto ne odskakuce iz tanjira... volim... ali vise volim prebranac i kiseli kupus... sHa_sarcasticlol ...sta cu kad zivim u africi... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
antipa Написано Јун 15, 2010 Пријави Подели Написано Јун 15, 2010 ...sinoc sushi... da nije zvaka za seljaka svedoci i krastavac sa nori makija koji je zavrsio na naslonu stolice elitnog restorana (japanski stapici nisu radili kako treba)... eh... 0110_hahaha ...brukaУ животу то нисам јео...код нас на селу се једе пасуљ, кромпир, купус, краставци, бели и црни лука, цицвара, попара... али суши- а не! Је л то беше риба онако мало живкаста? amenFala Bogu te imam slab apetit pa taku ranu ,,susi il bez uši,,neb mogo da izem,pre bi jeo sarage neg tog živka Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest свештеник Иван Написано Јун 15, 2010 Гости Пријави Подели Написано Јун 15, 2010 Ја некако највише волим да јем неку просту рану, највише ми то прија: клот пасуљ, кромпир само испржен или испечен, "жив" купус... Иначе мој специјалитет у току поста, који освежава јесте супа од фиде и вегете. Само то и ништа више. Не знам, мени је то екстра. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Oglo Написано Јун 15, 2010 Пријави Подели Написано Јун 15, 2010 Иначе мој специјалитет у току поста, који освежава јесте супа од фиде и вегете. Само то и ништа више. Не знам, мени је то екстра. Oče Ivane ,ja ne znam šta je fida. Ima li neki drugi naziv,možda meni poznatiji 0110_hahaha "Kakvi su da su, moji su" Džizs Apokrifno jev. po Oglu -taj njihov svijet će te ubiti Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
antipa Написано Јун 15, 2010 Пријави Подели Написано Јун 15, 2010 Omiljena rana u toku posta corbica od povrca(sangarepa,kronpir,grasak,boranija,kelj,) nalivena u malu pogacicu koja je predhodno izdubljena .mmm amen klapklap klapklap ili krompir presecen na pola pa zalepljen na pleh . 0110_hahaha Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
antipa Написано Јун 15, 2010 Пријави Подели Написано Јун 15, 2010 Fida je testenina koja se stavlja u supu Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Oglo Написано Јун 15, 2010 Пријави Подели Написано Јун 15, 2010 Fida je testenina koja se stavlja u supu Hvala brate antipa. To već mijenja stvar .Onako mi je ličilo na klin-čorbu Edit:izvini i ime sam permutovao "Kakvi su da su, moji su" Džizs Apokrifno jev. po Oglu -taj njihov svijet će te ubiti Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest свештеник Иван Написано Јун 15, 2010 Гости Пријави Подели Написано Јун 15, 2010 Иначе мој специјалитет у току поста, који освежава јесте супа од фиде и вегете. Само то и ништа више. Не знам, мени је то екстра. Oče Ivane ,ja ne znam šta je fida. Ima li neki drugi naziv,možda meni poznatiji 0110_hahaha Па где ти живиш? То је је храна за младиће, лака, посна, крајње једноставна за припрему, после јела попијеш буре воде јер је слана (супа) због вегете и тако одржаваш линију. amen Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука