Гости Guest nikolastojanoviccuprija Написано Јун 11, 2010 Гости Пријави Подели Написано Јун 11, 2010 Pre neki dan sam pogledo neko predavanje iz 16 delova na you tubu od ovog o.Nikolaja iz Crne Reke i kad malo bolje razmislim to sto on prica to su strahovi prosecnog vernika Pravoslavne Crkve uz to jos i Srbina i to deluje kao da mu ceo svet dise za vratom i zeli zlo ! HRISTOS je reako da Dan kada ce ponovo Doci nezna ni Otac a mi uzimamo na sebe da se time bavimo ! Mi prosto prizivamo poslednja vremana i ako znamo da BOG moze i da ih odgodi na krace ili duze vreme a sve od nas zavisi ! Sirenje straha (u vec dovoljno prestrasenoj Srbiji ) o uniji sa Latinima i pecatima antihrista su po meni znaci neke vrste paranoje ! Konstantno blacenje Pape i RKC predstavlja samo strah ali strah coveka od sebe samog odnosno coveka koji sam sebe zamrzne u jednoj realnosti i samo u takvoj moze da obitava a to je po meni problem ! Valjda kao Hriscani trebamo da tezimo da sve zavadjeno pomiri a ne da vecno ostane u svadji ! Zelimo li mi da u sutrasnjem Carstvu docekamo i nase mnogobrojne potomke ili mislimo da se samo sa nama sve zavrsava ? Umesto da motivisemo ljude da se vole da prave i radjaju decu mi ih bacamo u borbe protiv pape i antihrista protiv pedera i jos koje cega i tu gubimo preko potrebnu energiju za stvaranje novog zivota i za stvaranje Ljubavi Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Дејан Написано Јун 11, 2010 Пријави Подели Написано Јун 11, 2010 16 клипова ортодоксних глупости 0110_hahaha ,нарочито кад каже о.Николај,да новотарци иду дотле да мењају свето писмо 0110_hahaha Ја би то назвао побожним лудилом 0110_hahaha-smileys-327.gif' class='bbc_emoticon' alt='0110_hahaha' /> Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Дража Написано Јун 11, 2010 Пријави Подели Написано Јун 11, 2010 16 клипова ортодоксних глупости 0110_hahaha ,нарочито кад каже о.Николај,да новотарци иду дотле да мењају свето писмо 0110_hahaha Ја би то назвао побожним лудилом 0110_hahaha-smileys-327.gif' class='bbc_emoticon' alt='0110_hahaha' /> Да ли ти знаш шта значи ортодоксно братац Дејо бој? Ти дакле велиш 16 клипова православних глупости. Случајно или намерно!? "Покајте се и верујте у Еванђеље", говори Господ. (Мк.1:15) http://www.svetosavlje.org/biblioteka/index.htm Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Дража Написано Јун 11, 2010 Пријави Подели Написано Јун 11, 2010 ...да новотарци иду дотле да мењају свето писмо. Шта су све до сада променили ("реформисали") не би ме зачудило да крену лутеранском логиком мењати и Светињу над Светињама. Живи били па видели. "Покајте се и верујте у Еванђеље", говори Господ. (Мк.1:15) http://www.svetosavlje.org/biblioteka/index.htm Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Justin Waters Написано Јун 12, 2010 Пријави Подели Написано Јун 12, 2010 Какви "генијални" изрази...сутрашње Царство, стварање новог живота, стварање љубави.... Очекивање скорог другог Христовог доласка још је било актуелно у апостолско доба и никада се није ни прекидало нити је икад ико овако говорио осим неких паметњаковића 20 и 21 века. Да су увек биле актуелне теме на други Христов долазак, коме ће претходити појава сина безакоња или антихриста показује и то да се апостоли на неколико места у својим посланицама осврнули и на ово питање. Ако су параноичне беседе које говоре о скором Христовом доласку и апостасији која ће претходити то онда апостол Јован мора да је био "архипараноик" када је написао Откровење које му је преко Ангела Господњег открио сам Господ. Апокалипсис се завршава речима "да Господе, дођи", а пре тога су описани сви бесомучни догађаји који ће пратити крај људске историје. Но ето данас има јунака који би да прекину ово предање које није нико доводио у питање од апостолских времена, као што нико није доводио у питање борбу против јереси и очување свете нам вере једном предане. Српски менталитет карактеришу изненадни подвизи кратког даха, понесеност која прво улије наду, али капитулира у завршници, све се то после правда вишом силом и некаквом планетарном неправдом што само на нас вреба. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Меденица :) Написано Јун 12, 2010 Пријави Подели Написано Јун 12, 2010 greengrin клик Душекорисна књига О ЧЕСТОМ ПРИЧЕШЋИВАЊУ СВЕТИМ ТАЈНАМА ХРИСТОВИМ, свети Никодим Светогорац и свети Макарије Коринтски клик Кољивари и пракса честог причешћивања Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Justin Waters Написано Јун 12, 2010 Пријави Подели Написано Јун 12, 2010 Солуњани су падали у апокалиптична стања, па им је из тога разлога Свети Апостол Павле упутио посланицу. Први хришћани су живели цели за Христа, чекали су Христа а не Последње дане (као што каже Св.владика Николај), а Христа су чекали Евхаристијски. Ми се данас више бавимо антихристима, масонима, папом и то је некима једина преокупација...него о чему ћемо причати него о љубави ? Треба да ширимо оптимизам... Људи су у великим проблемима, јел треба још да им на врат товаримо задње време, масонерију, пау и слилне глупости ? Треба да улијемо нову енергију у људе, као хришћани, да им дамо лек, свима је данас потребна љубав, она једино може да исцели и уведе Бога у свет. А не неке параноичне приче. Некима су пуна уста љубави, као да је љубав нешто што се купује у самопослузи. Љубав је врхунац, крајњи циљ хришћанског живота, највећа врлина. Истинску љубав задобили су као дар само највећи подвижници, а ми овде причамо са таквом лакоћом и лежерношћу као да смо сви неки светионици вере. А то је оно што нам најпре данас хвали, здрава и неискварена вера, здраво поимање побожности, које је најпре заквашњено страхом Божијим. Здрава вера и страх Божији стоје најпре на почетку пута који води до истинске љубави која препорађа свет. Обе су крајности, две стране једне те исте медаље, и једна која је заокупљена само масонима, папом и антихристом, као и друга која је заокупљења харизматичним изливима емоција које са називају "љубав", "мир", "тоелрацнија", "оптимизам", без темељења на здравој вери која подразумева и чување вере од мешања са кукуољм, како на саборном тако и на индивидуалном нивоу. DYNABLASTER је реаговао/ла на ово 1 Српски менталитет карактеришу изненадни подвизи кратког даха, понесеност која прво улије наду, али капитулира у завршници, све се то после правда вишом силом и некаквом планетарном неправдом што само на нас вреба. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Искушеник Написано Јун 12, 2010 Пријави Подели Написано Јун 12, 2010 HRISTOS je reako da Dan kada ce ponovo Doci nezna ni Otac О дану томе и часу нико не зна, ни Анђели небески, до Отац мој сам. (Мт. 24, 36) "Извор сваког зла је - нечастиво учење" Свети Јован Златоусти "Ми смо Јерусалимске вере" Патријарх Арсеније III "Тако живи да свакодневно можеш приступити (Причешћу)". Тертулијан Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Искушеник Написано Јун 12, 2010 Пријави Подели Написано Јун 12, 2010 ...да новотарци иду дотле да мењају свето писмо. Шта су све до сада променили ("реформисали") не би ме зачудило да крену лутеранском логиком мењати и Светињу над Светињама. Живи били па видели. Од кад је Свето Писмо Светиња над Светињама? То је лутеранска логика, називати Свето Писмо Светињом над Светињама. Једина Светиња на Светињама је Христос, то јест, Света Литургија. Не постоји ништа на земљи Светије од Ње. Литургија је Светија од свега на земљи, па самим тим и Писма. "Извор сваког зла је - нечастиво учење" Свети Јован Златоусти "Ми смо Јерусалимске вере" Патријарх Арсеније III "Тако живи да свакодневно можеш приступити (Причешћу)". Тертулијан Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука