Jump to content

Postavi pitanje muslimanu

Оцени ову тему

Препоручена порука

Svako neka slijedi ono što je za njega najispravnije ali neka ne bude slijep u tome...Otvorenog uma!!

Рекао си право, но, з а ш т о  онда човек који је био убеђени муслиман па се потом упознао са

Беседом Христовом на гори те отвореног ума и по слободи своје људскости

жели да постане чланом Цркве Христове (тојест, жели бити члан Сабрања које има хришћански однос са Богом), њему се то онда забрањује и Бог је, по тој религији, дао наређење да се такав  боготражитељ  који оставља тзв. Ислам,  убије (по Курану, а такав је и обичај и закон у пракси,

да муслиман не сме да се крсти и да постане члан Цркве)?!

,,Јер Отац не суди никоме, него сав суд даде Сину, да сви поштују Сина  као што  поштују 

Оца!"   Јеванђеље, Јн 5:23

Подели на овим сајтовима

Svako neka slijedi ono što je za njega najispravnije ali neka ne bude slijep u tome...Otvorenog uma!!

Рекао си право, но, з а ш т о  онда човек који је био убеђени муслиман па се потом упознао са

Беседом Христовом на гори те отвореног ума и по слободи своје људскости

жели да постане чланом Цркве Христове (тојест, жели бити члан Сабрања које има хришћански однос са Богом), њему се то онда забрањује и Бог је, по тој религији, дао наређење да се такав  боготражитељ  који оставља тзв. Ислам,  убије (по Курану, а такав је и обичај и закон у пракси,

да муслиман не сме да се крсти и да постане члан Цркве)?!

Allah u Kuranu kaže ko hoće da vjeruje neka vjeruje a ko neće nemora.Međutim islam daje čovjeku otvoreno pravo odabira , ali ako izabere islam onda postoje precizni zakoni ponašanja i vjerovanja.Samim primanjem islama čovjek potpuno i u slobodi prihvata i kazneno pravo u islamu.Stoga to kazneno pravo njegovim odabirom se primjenjuje i na njega ukoliko zgriješi.

Ja sam postavio pitanja u svome prethodnom pisanju o rješenjima koje hriščanstvo nudi ...Volio bih vidjeti odgovore na njih.Jer protupitanjima sed često bježi od odgovora...

I kada raspravljaš sa sljedbenicima knjige čini to na najljepši način!( Kuran)

Подели на овим сајтовима

"...Samim primanjem islama čovjek potpuno i u slobodi prihvata i kazneno pravo u islamu.Stoga to kazneno pravo njegovim odabirom se primjenjuje i na njega ukoliko zgriješi."

И где ту има места за "neka slijedi ono što je za njega najispravnije ali neka ne bude slijep u tome...Otvorenog uma!!"?  1000000001010

Ето, човек је касније сазнао за нешто што раније није знао, примера ради.

,,Јер Отац не суди никоме, него сав суд даде Сину, да сви поштују Сина  као што  поштују 

Оца!"   Јеванђеље, Јн 5:23

Подели на овим сајтовима

pitao si otkud nesrazmera zena i muskaraca, pa otud sto su se muskarci pod raznim izgovorima ubijali, jedan od izgovora je i Islam, jer i dan danas se ubija u to ime

ne postoji istinski Hriscanin koji je ubijao u ime Boga(ne mislim na napad nego na neposrednu (samo)odbranu)

PS: a posto kazes da si otvorenog uma i mozemo da pricamo, ajde onda molim te lepo odgovori mi na pitanje na koje jos niko od Muslimana ovde nije umeo da odgovori: zasto je "Andjeo" davio Muhameda u pecini? ako ti je poznato Andjeli se ne bave davljenjem...

Zayron: Pa tamo ni nema svađa oko vjere i nacije jer se o tom uošte ni ne priča. Priča se kakva je koja ribica i na šta se fata, na mrmka, na glistu, na kruh, hljeb ili angelbrot, na na lažni mamac itd. Evetualno o tom kako se koja peče i koja je ukusnija.

cloudking: "Ne postoje cuda... postoje samo stvari koje jos ne razumemo."

Подели на овим сајтовима

Ako tako tvrdiš onda se nameće pitanje ili pitanja!

Можемо ми да измишљамо питања до прекосутра, али је јасно шта је ту савршеније. Шта ако има више мушкараца него жена? Да онда свака жена има више мужева?

ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ

Подели на овим сајтовима

Ako tako tvrdiš onda se nameće pitanje ili pitanja!

Можемо ми да измишљамо питања до прекосутра, али је јасно шта је ту савршеније. Шта ако има више мушкараца него жена? Да онда свака жена има више мужева?

Mi ne postavljamo hipotetičke teze i pitanja kao što su vaša.Naša pitanja su realistička.Historija je svjedokom da je do sada bezbroj puta bilo da su žene bile u većem broju nego muškarci.To iz razloga koji su nam svima manje ,više jasni.Islam daje rješenje ženama ali hriščanstvo nije dalo zašto?Ili ako je dalo dajte odgovorite, napišite i podučite nas nehrišane tom vašem rješenju.Opet Brate Zvonko niste odgovorili na postavljena pitanja osim tezom skretanja možemo izmišljati pitanja do prekosutra...time bježite od odgovora i takva teza žednom žeđ ne umanjuje naprotiv...Vi izmišljajte pitanja o islamu i idućih godinu mi imamo odgovor ...Samo mi vaš ovdje ne pročitasmo...

Подели на овим сајтовима

pitao si otkud nesrazmera zena i muskaraca, pa otud sto su se muskarci pod raznim izgovorima ubijali, jedan od izgovora je i Islam, jer i dan danas se ubija u to ime

ne postoji istinski Hriscanin koji je ubijao u ime Boga(ne mislim na napad nego na neposrednu (samo)odbranu)

PS: a posto kazes da si otvorenog uma i mozemo da pricamo, ajde onda molim te lepo odgovori mi na pitanje na koje jos niko od Muslimana ovde nije umeo da odgovori: zasto je "Andjeo" davio Muhameda u pecini? ako ti je poznato Andjeli se ne bave davljenjem...

Zbuniste me malo na momenat takom smjelom tvrdnjom...

Koliko ja znam da, muslimani nisu pokrenuli krstaške ratove..., muslimanske zemlje se okupiraju, vama za podatak recimo u Iraku je do sada ubijeno nekoliko stotina hiljada muslimana..Da, postoje i ekstremni krugovi u islamu koji su nastali kao bumerang na ono što se muslimanima čini.Recimo da rusi, nisu okupirali Afganistan, zatim Nato i Amerika  u novijem vremenu, ne bi bilo ni Kaide ni Usame bin Ladena i da se muslimani puste na miru i njihova prirodna bogatstva i osnovna ljudska prava ne bi bilo ni jedanaestog septembra niti bilo kojeg stratišta...I onda, što se tiče nas muslimana, ne bi bilo ni ratova jer muslimani ih ne počinju...

Подели на овим сајтовима

Прво пријатељу Босанац, сврха вере није да даје одговор на таква питања - "шта ако нечега има или нема". Сврха вере је много узвишенија - да људе приближи Богу. Зато су за нас твоја питања сасвим промашена, али ево као знак добре воље одговорићу ти све од почетка да не кажеш да "избегавам одговор".

Mi ne postavljamo hipotetičke teze i pitanja kao što su vaša.Naša pitanja su realistička.Historija je svjedokom da je do sada bezbroj puta bilo da su žene bile u većem broju nego muškarci.

Моје питање уопште није хипотетичко, управо сада у Кини има много више (50%) мушкараца него жена:

http://www.cbsnews.com/stories/2006/04/13/60minutes/main1496589.shtml

Ако овде применимо исламску логику онда би требало женама дозволити да имају више мушкараца?

Како наћи решење за мушкарце који су "математички вишак"?

A koliko smo mogli razumjeti iz vaših pisanja hriščanstvo daje prednost neženstvu uopšte nego zasnivanju porodice.To znači da vaša vjera poziva ka izumiranju ljudskog roda (kada bi se ljudi odazvali tom pozivu) Priča ljudskog roda bi završila kao priča dinosaurusa.

То си погрешно разумео.

A što se tiče kazne prestupnika , kriminalaca , da islam je odredio za svaki zločin i srazmjernu kaznu.Dobro, kako hriščanstvo sankcioniše ubice, kradljivce, razbojnike i sl. Da li za njih postoji kazna ili ako ne kojim se oni načinom podstiču na nečinjenje zlodjela koje čine?

Није посао вере да кажњава. Посао вере је да људе подучава и исправља. Ми као верници прво полазимо од себе и трудимо се да себе поправимо да не чинимо зло, а онда да и друге уверимо да треба чинити добро уместо зла.

ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ

Подели на овим сајтовима

Прво пријатељу Босанац, сврха вере није да даје одговор на таква питања - "шта ако нечега има или нема". Сврха вере је много узвишенија - да људе приближи Богу. Зато су за нас твоја питања сасвим промашена, али ево као знак добре воље одговорићу ти све од почетка да не кажеш да "избегавам одговор".

Svrha vjere jeste da čovjeka približi Bogu ali  i da odredi način tj. put kojim se to postiže.Islam je tačno zacrtan put.

Mi ne postavljamo hipotetičke teze i pitanja kao što su vaša.Naša pitanja su realistička.Historija je svjedokom da je do sada bezbroj puta bilo da su žene bile u većem broju nego muškarci.

Моје питање уопште није хипотетичко, управо сада у Кини има много више (50%) мушкараца него жена:

http://www.cbsnews.com/stories/2006/04/13/60minutes/main1496589.shtml

Obojici nam je poznato da se svijet ne ograničava samo na Kinu.Neka se višak muškaraca seli ili neka se ženi iz mjesta gdje ima višak žena...

Ако овде применимо исламску логику онда би требало женама дозволити да имају више мушкараца?

Како наћи решење за мушкарце који су "математички вишак"?

Ovdje logici nema mjesta jer propisom je određeno što je kome dozvoljeno tako nije dozvoljeno izokretati propis pa ga primjenjivati u suprotnom njegovom značenju.Mislio sam da je to tebi Zvonko jasno!

A koliko smo mogli razumjeti iz vaših pisanja hriščanstvo daje prednost neženstvu uopšte nego zasnivanju porodice.To znači da vaša vjera poziva ka izumiranju ljudskog roda (kada bi se ljudi odazvali tom pozivu) Priča ljudskog roda bi završila kao priča dinosaurusa.

То си погрешно разумео.

Onda vaši teolozi ovdje su pogrešno interpretirali vašu vjeru.Oni su jedno napisali a ti suprotno od toga ustvrdio.Zar jedan od vaši učenjaka nije napisao da je brak nezrelost a djevičnost potpunost...[/color]

A što se tiče kazne prestupnika , kriminalaca , da islam je odredio za svaki zločin i srazmjernu kaznu.Dobro, kako hriščanstvo sankcioniše ubice, kradljivce, razbojnike i sl. Da li za njih postoji kazna ili ako ne kojim se oni načinom podstiču na nečinjenje zlodjela koje čine?

Није посао вере да кажњава. Посао вере је да људе подучава и исправља. Ми као верници прво полазимо од себе и трудимо се да себе поправимо да не чинимо зло, а онда да и друге уверимо да треба чинити добро уместо зла.

Posao vjere je da uredi odnos čovjeka prema bogu ali takođe odnos ljudi prema ljudima.Jer vjerom se uređuje život kako na ovom tako i na onom svijetu.Islam upravo uči čovjeka da što potpunije ponašanje.Uči ga da se kloni zla.Ali ima ljudi kojima nikakav savjet ne koristi.I do njih lijepa riječ ne dopire.Stoga islam kaznenim pravom kao zadnjom mjerom u sprečavanju od činjenja zla odvrača moguće prestupnike.Evo postavljam pitanje:Kako vi po vašoj vjeri sprečavate od činjenja zla one kojima vaš savjet ne koristi?

Подели на овим сајтовима

Hriscani gledaju da se ne svete, a da sprece

Zayron: Pa tamo ni nema svađa oko vjere i nacije jer se o tom uošte ni ne priča. Priča se kakva je koja ribica i na šta se fata, na mrmka, na glistu, na kruh, hljeb ili angelbrot, na na lažni mamac itd. Evetualno o tom kako se koja peče i koja je ukusnija.

cloudking: "Ne postoje cuda... postoje samo stvari koje jos ne razumemo."

Подели на овим сајтовима

Svrha vjere jeste da čovjeka približi Bogu ali  i da odredi način tj ptu kojim se to postiže.Islam je tačno zacrtan put.

То се постиже постом и молитвом, а не сечењем руку и глава. Ако чинимо другима зло тиме се само удаљавамо од Бога.

Obojici nam je poznato da se svijet ne ograničava samo na Kinu.Neka se višak muškaraca seli ili neka se ženi iz mjesta gdje ima višak žena...

Зашто када Ислам већ нуди лакше решење? Тешко ће се пар стотина милиона мушкараца преселити на друго место и наћи жене.

Ovdje logici nema mjesta jer propisom je određeno što je kome dozvoljeno tako nije dozvoljeno izokretati propis pa ga primjenjivati u suprotnom njegovom značenju.Mislio sam da je to tebi Zvonko jasno!

Ти си дао објашњење тог прописа и ја само примењујем исту логику. Ако важи твоје објашњење, онда може да се примени и у другом смеру. Ако је у питању само "пропис" без објашњења, онда је опет Хришћанство савршеније.

Onda vaši teolozi ovdje su pogrešno interpretirali vašu vjeru.Oni su jedno napisali a ti suprotno od toga ustvrdio.Zar jedan od vaši učenjaka nije napisao da je brak nezrelost a djevičnost potpunost...

Не, то није тачно. Брак и безбрачност сматрају су равноправни у Хришћанству.

Kako vi po vašoj vjeri sprečavate od činjenja zla one kojima vaš savjet ne koristi?

На зло се не одговара злом. Ако каменујеш прељубника, само си учинио још једно зло - убиство.

ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ

Подели на овим сајтовима

Ali si sprečio da se to zlo širi u zajednici .Kaznio si onoga kome savjeti nisu koritili a pouku si dao onima koji razmišljaju poput njega.A deder prijatelju idgovori ti meni kako vi sprečavate pojavu preljube i koliko je vaša mjera učinkovita po društvenu zajednicu?

Подели на овим сајтовима

"Ако овде применимо исламску логику онда би требало женама дозволити да имају више мушкараца?

Како наћи решење за мушкарце који су "математички вишак"?"...ok.a,kako onda da se zna ko je kome tu otac?

Подели на овим сајтовима

Hriscani gledaju da se ne svete, a da sprece

jesi sigoran  da to gledaju i da nije samo tvoja zamisao takva  samo ili drugo neces da pogledas  ili sam drugo zivis jedno pricas -onda reci hriscanstvo tako zapovijeda  a ne hriscani gledaju-gdje -.kada -u stvarnom zivotu sve izgleda drugacije od toga sto se pise prica i tako dalje -kod mnogih religija-izgleda i moze se uporediti sa razlicitima isto komunistiicki ili demokratski put -zamisao ta i ideja  se neostvara mada nije lose nista od toga -samo nemoguce je ostvariti to sve
Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...