Александар Милојков Написано Август 24, 2010 Пријави Подели Написано Август 24, 2010 Занима ме шта је било са Мерјемом пошто је Алах уздигао себи Ису? Селкоба, ни ја нисам добио одговор 0110_hahaha Merjema je umrla prirodnom smrću. Ко каже да није? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Grizzly Adams Написано Август 24, 2010 Пријави Подели Написано Август 24, 2010 zastor nije isto sto i pokrivanje hidzabom,vec situacija druga... А овде се ето баш ради о хиџабу, тј. одећи која покрива све осим очију: Narrated 'Aisha: The wives of the Prophet used to go to Al-Manasi, a vast open place (near Baqia at Medina) to answer the call of nature at night. 'Umar used to say to the Prophet "Let your wives be veiled," but Allah's Apostle did not do so. One night Sauda bint Zam'a the wife of the Prophet went out at 'Isha' time and she was a tall lady. 'Umar addressed her and said, "I have recognized you, O Sauda." He said so, as he desired eagerly that the verses of Al-Hijab (the observing of veils by the Muslim women) may be revealed. So Allah revealed the verses of "Al-Hijab" (A complete body cover excluding the eyes). http://www.usc.edu/schools/college/crcc/engagement/resources/texts/muslim/hadith/bukhari/004.sbt.html#001.004.148 ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
selkoba Написано Август 24, 2010 Пријави Подели Написано Август 24, 2010 Ja upitah u vezi stihova Stihovi 2 Tim. 16 Sve je pismo od Boga dano, i korisno za učenje, za karanje, za popravljanje, za poučavanje u pravdi, 2 Sam. 23:2, Mk. 12:24, Lk. 1:70, Dela 1:16, Rim. 4:23, Jev. 3:7, 2 Pet. 1:20 17 Da bude savršen čovek Božji, za svako dobro delo pripravljen. jasno kazuju koji je put do savrsenstva.Citaj svete knjige i bices spasen Je li to tacno?Kaze Biblija jasno! Рекох ти. Нема тумачења ван Цркве. Библија настаје у Цркви. Да нема Цркве не би било ни Библије. Џабе ти да читаш ако ниси у Цркви. Спасења нема. И то Библија јасно каже, само што ти то нећеш да видиш. Koje dokaze biblijske mozes zato da navedes? To je tvoja izjava.Koji stihovi to navode? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
šangaj Написано Август 24, 2010 Пријави Подели Написано Август 24, 2010 Занима ме шта је било са Мерјемом пошто је Алах уздигао себи Ису? Селкоба, ни ја нисам добио одговор 0110_hahaha Merjema je umrla prirodnom smrću. Да, али мене занима њен живот после Исиног одласка Алаху, како је провела живот, да ли је неко чувао, да ли постоје подаци о њеном гробу и слично... Али ја сам сада поставио доста питања 0110_hahaha ЧЕКАМ ВАСКРСЕЊЕ МРТВИХ И ЖИВОТ БУДУЋЕГ ВЕКА Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Александар Милојков Написано Август 24, 2010 Пријави Подели Написано Август 24, 2010 Koje dokaze biblijske mozes zato da navedes? To je tvoja izjava.Koji stihovi to navode? "Онај ко се поново не роди, неће ући у Царство Божије", рече Исус. Поновно рођење јесте крштење, а крштење је улазак у Цркву. "Онај који не једе Тела Мојега и не пије Крви Моје, нема живота у себи", рече Исус. То је света Евхаристија или Причешће, што је суштина битисања у Цркви. Друго, ко ти гарантује да су списи у Библији које цитираш Божије речи? Није ли то Црква? Много је било списа, али је Црква та која је само неке прогласила за Божију Реч. Па? Како онда мимо Цркве тумачити њену књигу - Библију? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Александар Милојков Написано Август 24, 2010 Пријави Подели Написано Август 24, 2010 Селкоба, слушаш ли ти своје учене људе и старешине у вери, или самостално тумачиш Куран? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
selkoba Написано Август 24, 2010 Пријави Подели Написано Август 24, 2010 Koje dokaze biblijske mozes zato da navedes? To je tvoja izjava.Koji stihovi to navode? "Онај ко се поново не роди, неће ући у Царство Божије", рече Исус. Поновно рођење јесте крштење, а крштење је улазак у Цркву. "Онај који не једе Тела Мојега и не пије Крви Моје, нема живота у себи", рече Исус. То је света Евхаристија или Причешће, што је суштина битисања у Цркви. Друго, ко ти гарантује да су списи у Библији које цитираш Божије речи? Није ли то Црква? Много је било списа, али је Црква та која је само неке прогласила за Божију Реч. Па? Како онда мимо Цркве тумачити њену књигу - Библију? Pa zar nije cijela Biblija Bozija Rijec? Nadahnuce Svetog Duha? KOji dijelovi su onda crkveni?Kako sad to? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Александар Милојков Написано Август 24, 2010 Пријави Подели Написано Август 24, 2010 Pa zar nije cijela Biblija Bozija Rijec? Nadahnuce Svetog Duha? KOji dijelovi su onda crkveni?Kako sad to? Јесте. Али, да би разумео Библију потребан је и теби тај исти Дух којим је Библија писана. Тај Дух је у Цркву. Тачније - тај Дух чини Цркву Црквом. Тумачење ван Цркве је тумачење без Духа Светога. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Александар Милојков Написано Август 24, 2010 Пријави Подели Написано Август 24, 2010 Селкоба, слушаш ли ти своје учене људе и старешине у вери, или самостално тумачиш Куран? Одговори на ово питање. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
selkoba Написано Август 24, 2010 Пријави Подели Написано Август 24, 2010 Pa zar nije cijela Biblija Bozija Rijec? Nadahnuce Svetog Duha? KOji dijelovi su onda crkveni?Kako sad to? Јесте. Али, да би разумео Библију потребан је и теби тај исти Дух којим је Библија писана. Тај Дух је у Цркву. Тачније - тај Дух чини Цркву Црквом. Тумачење ван Цркве је тумачење без Духа Светога. 15 I budući da iz malena umeš sveta pisma, koja te mogu umudriti na spasenje u Hristu Isusu. 16 Sve je pismo od Boga dano, i korisno za učenje, za karanje, za popravljanje, za poučavanje u pravdi, 17 Da bude savršen čovek Božji, za svako dobro delo pripravljen. ovdje ne stoji nista o tome sto ti tvrdis. Stihovi kazuju izucavaj svtea pisma i bices spasen A Kuranski Ajeti su pojasnjavani od samog Poslanika s.a.v.s. kojem su preko Gabrijela objavljivani i cije je pojasnjenje opet Gabrijel dalje davao Poslaniku. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Александар Милојков Написано Август 24, 2010 Пријави Подели Написано Август 24, 2010 Стоји на многим другим местима. Библија се разумева цела а не у делићима. Значи, теби нису потребна друга браћа муслимани? Ти се и сам са Кураном можеш спасити? Чудно. То ни од једног паметног муслимана нисам чуо, а упознао сам их, Богу хвала. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
mikael_pasa Написано Август 24, 2010 Пријави Подели Написано Август 24, 2010 Занима ме шта је било са Мерјемом пошто је Алах уздигао себи Ису?zivot hatreti Merjem posle Isaova uzdignuca nije detaljno poznat...i iako je jedna od najsvetijih zena u islamu,i jedna od najpostovanijih,ni grob jo Занима ме шта је било са Мерјемом пошто је Алах уздигао себи Ису? Селкоба, ни ја нисам добио одговор :cheesy: detalji o zivotu hazreti Merjem nisu poznati(barem ne meni)... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
selkoba Написано Август 24, 2010 Пријави Подели Написано Август 24, 2010 Стоји на многим другим местима. Библија се разумева цела а не у делићима. Значи, теби нису потребна друга браћа муслимани? Ти се и сам са Кураном можеш спасити? Чудно. То ни од једног паметног муслимана нисам чуо, а упознао сам их, Богу хвала. Kuran i Tefsir Kurana.A svi ucenjaci prenose hadise u kojima POslanik s.a.v.s objasnjava Kuran.Pogresno govoris.Nijedan ucenjak ne tumaci Kuran po svome nego navodi vjerodostojne hadise u kojima POslanik s.a.v.s objasnjava Kuran.Nijedan muslimanski ucenjak ne objasnjava sam Kuran Zato ne govori pogrenso "Стоји на многим другим местима. Библија се разумева цела а не у делићима.2 - na kojim? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Александар Милојков Написано Август 24, 2010 Пријави Подели Написано Август 24, 2010 Стоји на многим другим местима. Библија се разумева цела а не у делићима. Значи, теби нису потребна друга браћа муслимани? Ти се и сам са Кураном можеш спасити? Чудно. То ни од једног паметног муслимана нисам чуо, а упознао сам их, Богу хвала. Kuran i Tefsir Kurana.A svi ucenjaci prenose hadise u kojima POslanik s.a.v.s objasnjava Kuran.Pogresno govoris.Nijedan ucenjak ne tumaci Kuran po svome nego navodi vjerodostojne hadise u kojima POslanik s.a.v.s objasnjava Kuran.Nijedan muslimanski ucenjak ne objasnjava sam Kuran Zato ne govori pogrenso "Стоји на многим другим местима. Библија се разумева цела а не у делићима.2 - na kojim? Наравно, и ти слушаш и поштујеш своје учењаке. не пада ти напамет да нешто покушаш да другачије схватиш. Ето, тако се и прави хришћанин односи према Библији. И ми слушамо наше оце који верно тумаче Библију на месту на коме је и настала - у Цркви. На којим местима? Узми па читај. И ја читам Куран, па читај и ти Библију. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
selkoba Написано Август 24, 2010 Пријави Подели Написано Август 24, 2010 Стоји на многим другим местима. Библија се разумева цела а не у делићима. Значи, теби нису потребна друга браћа муслимани? Ти се и сам са Кураном можеш спасити? Чудно. То ни од једног паметног муслимана нисам чуо, а упознао сам их, Богу хвала. Kuran i Tefsir Kurana.A svi ucenjaci prenose hadise u kojima POslanik s.a.v.s objasnjava Kuran.Pogresno govoris.Nijedan ucenjak ne tumaci Kuran po svome nego navodi vjerodostojne hadise u kojima POslanik s.a.v.s objasnjava Kuran.Nijedan muslimanski ucenjak ne objasnjava sam Kuran Zato ne govori pogrenso "Стоји на многим другим местима. Библија се разумева цела а не у делићима.2 - na kojim? Наравно, и ти слушаш и поштујеш своје учењаке. не пада ти напамет да нешто покушаш да другачије схватиш. Ето, тако се и прави хришћанин односи према Библији. И ми слушамо наше оце који верно тумаче Библију на месту на коме је и настала - у Цркви. На којим местима? Узми па читај. И ја читам Куран, па читај и ти Библију. Nisam nasao nigdje. Ona tri stiha kazuju gdje je spas ili? U Kuranu stoji da slijedimo Allaha i POslanika s.a.v.s. Znaci tu je sve jasno kazivano U Bibliji stoji izucavaj sveta pisma i bices spasen. nema price o tome da bez CRKVE nisi spasen.to je razlika Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука