Milos995 Написано Јун 25, 2014 Пријави Подели Написано Јун 25, 2014 Haha, ma dobro, svi gresimo. Nego jedna stvar mi nije jasna. Otkud toliki broj zainteresovanih u relativno maloj eparhiji? Ni sam ne znam,do pre par dana sam bio jedini koji je zainteresovan za pbf,da bih danas saznao da ih ima u vecem broju. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
aleksa_arilje Написано Јун 26, 2014 Пријави Подели Написано Јун 26, 2014 Poslali smo sve dokumente vladici. Cekam odgovor, samo da se ne oduzi. Стефан Пауновић је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Predrag iz sela Banje Написано Јун 29, 2014 Пријави Подели Написано Јун 29, 2014 Na prvo pitanje sam dao odgovor : Ja sam onaj koji jeste 2: U Grad Filipe 3: Staro jevrejskom 4: Preobrazenja Gospoda Isusa Hrista na gori Tavor 5: Prolog Jovanovog evandjela (o Logosu) 7: 681 u Carigradu Ovo za prvi apostolski sabor ne znam Помаже Бог. Срећан празник. Зар није прво место у европи Македонија? 6 В. сабор је почео 680 и трајао до 681... Свако добро! Milos995 је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Стефан Пауновић Написано Јун 29, 2014 Пријави Подели Написано Јун 29, 2014 Помаже Бог. Срећан празник. Зар није прво место у европи Македонија? 6 В. сабор је почео 680 и трајао до 681... Свако добро! Бог ти помогао! Мени је такође прво Македонија пала на памет (што и јесте тачно), али пошто се тражи "место", онда ми некако делује да се тражи конкретно место, град. Тако да уколико нам ово питање буде било на тесту мој одговор ће бити - град Филипи у Македонији. “Будите, дакле, савршени, као што је савршен Отац ваш небески”. (Мт. 5; 48) Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Герман Витез Написано Јун 30, 2014 Пријави Подели Написано Јун 30, 2014 Помаже Бог. Добио сам благослов од владике за факултет,а на страници прочита да је упис тј. предавање папира 2,3,4 јула. Дакле сад ме занима шта све треба и како какве су шансе за буџет пошто сам био веома лош ђак (клошар) Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
bnenad92 Написано Јун 30, 2014 Пријави Подели Написано Јун 30, 2014 Помаже Бог. Добио сам благослов од владике за факултет,а на страници прочита да је упис тј. предавање папира 2,3,4 јула. Дакле сад ме занима шта све треба и како какве су шансе за буџет пошто сам био веома лош ђак (клошар) Одради добро пријемни (носи 60 поена). Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Герман Витез Написано Јун 30, 2014 Пријави Подели Написано Јун 30, 2014 Одради добро пријемни (носи 60 поена). То би значило да могу на буџет Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Герман Витез Написано Јул 1, 2014 Пријави Подели Написано Јул 1, 2014 Имам само још једно питање какав је дом на факултету и какве су шансе да се упадне или је ипак боље тражити приватни смјештај Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Плутон Написано Јул 1, 2014 Пријави Подели Написано Јул 1, 2014 Имам само још једно питање какав је дом на факултету и какве су шансе да се упадне или је ипак боље тражити приватни смјештај Шансе на првој години су доста високе, али (лични утисак) препоручујем државни дом због услова смештаја. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Candy Butcher Написано Јул 1, 2014 Пријави Подели Написано Јул 1, 2014 Ako može pomoć: 1) Na kom jeziku je pisano petoknjižje 2)Prvi crkveni sabor(NE VASELJENSKI!!!!) kada? Zašto? 3) Nabroj 3 hristološke jeresi 1.Monofizitksa jeres 2.Monotelitska jeres 3.Arijeva jeres - da li je ovo ispravno 4)Koje su 3 trijadološke jeresi? Царство Божије није у речи него у сили Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
bnenad92 Написано Јул 1, 2014 Пријави Подели Написано Јул 1, 2014 1. На јеврејском језику. 2. Апостолски сабор у Јерусалиму 49. год. - Да ли је потребно обрезање пре крштења? 3. Под 1. и 2. ок само место Арија треба да стоји Несторијева јерес. 4. 1. Гностицизам; 2. Маркионова јерес; 3. Аријева јерес. Anette and Candy Butcher је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Milos995 Написано Јул 4, 2014 Пријави Подели Написано Јул 4, 2014 Помаже Бог браћо!Колико сати се ради пријемни? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Juanito Написано Јул 4, 2014 Пријави Подели Написано Јул 4, 2014 Ako može pomoć: 1) Na kom jeziku je pisano petoknjižje 2)Prvi crkveni sabor(NE VASELJENSKI!!!!) kada? Zašto? 3) Nabroj 3 hristološke jeresi 1.Monofizitksa jeres 2.Monotelitska jeres 3.Arijeva jeres - da li je ovo ispravno 4)Koje su 3 trijadološke jeresi? 5) Које боје је била мантија Светог Григорија из Нисе на другом васељенском сабору. Мислим стварно... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Juanito Написано Јул 4, 2014 Пријави Подели Написано Јул 4, 2014 Да не буде да само критикујем, ево како бих отприлике поставио треће и четврто питање. Сцена: Васкрс 2018. године у чувеној парохији једног великог српског града на води. Након службе старешина храма позва народ у парохијски дом на обилну гозбу (добро, мало није лоше убацити елементе фантастике, динамике ради, све док не утиче на суштину). Кад се народ наједе и напоји, кренуше да диване о теолошим темама (јер за политичким више не беше потребе, пошто је Велики Вођа увео земљу у до тада невиђено благостање). У једном тренутку инжењер Јездимир Свезналић, угледни члан парохије, поче да проповеда: ”Христос има овакву и онакву природу и те природе су бла бла бла...” (или: ”однос Светог Духа и Сина је такав да бла бла бла...”.). а) Да ли мислите да је Јездимиров поглед заправо јеретички у односу на саборно учење цркве и зашто? б) У случају да је одговор под а потврдан, како бисте заинтересованима из окуљеног народа (нарочито оном делу који долази из области које нису теологија или философија) објаснили где Јездимир греши, како стварно треба да буде и зашто је битно веровати баш тако, а не како Јездимир вели. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Juanito Написано Јул 4, 2014 Пријави Подели Написано Јул 4, 2014 Друго питање бих поставио овако: а) Први црквени сабор (који није био васељенски) одржао се тада и тада у том и том месту и на њему се расправљало о томе да ли је потребно обрезање пре крштења. Зашто је ово питање било битно и шта је сабор на крају одлучио? Како бисте данас одлуку овог сабора објаснили вернику који није теолог, а нарочито ако је пре тога чуо супротно мишљење од припадника неке друге вере. б) У чему је разлика између васељенских и ”невасељенских” сабора. Какав је значај једних, а какав других? Да ли су и одлуке ”невасељенских” сабора обавезујуће? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука