kapetan Goran Написано Јул 18, 2014 Пријави Подели Написано Јул 18, 2014 Знам које све системе користе врачаре, колико је то разрађено и колико је то опасно за слабоверне, неверне, полуверне... Ako sve ovo znas znaci da si ih sve posetio i dobro naucio metode koje one koriste sto onda znaci da si duboko u ovoj meteriji u odnosu na mene . Jer znati kako sistem radi moras i sam da ga cinis da bi shvatio koja mu je svrha i koje je njegovo delovanje na osnovu vlastitog iskustva . Suncokret54 је реаговао/ла на ово 1 Срећни празници свим мојим пријатељима и људима добре душе ! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
w.a.mozart Написано Јул 18, 2014 Пријави Подели Написано Јул 18, 2014 Ja sam se slozio sa njegovom konstatacijom i savetom ali sam ga potom upitao ako on sve to zna zasto radi u ovome restoranu i svakodnevno sluzi ljude kafom i prima platu od te necasne rabote i jos ima hrabrosti da nekoga upucuje na pravi put a sam cini greh stalno . Bio je zatecen mojim pitanjem i samo se udaljio . Konobar ne čini nikakav greh - njegov posao je da kuva kafu kada gosti naruče kafu a šta ćeš ti sa talogom da radiš kad ispiješ kafu nije njegova odgovornost, posebno nije greh. Zar je proizvodjač automobila kriv kad budala vozi 180 pa ubije petoricu... mislim da grešiš i da se taj konobar u svojoj naivnosti nije snašo šta da ti kaže a ti požurio da zaključiš kako smo svi u istom loncu... i to što ti je reko nije morao da kaže, još je ispao i glas savesti. Ovo što se kasnije desilo je njgova odluka i nema veze sa onim gore što si pisao - daj Bože da su tvoje reči bile pokretač toga Zato kažem ti: opraštaju joj se gresi mnogi, jer je veliku ljubav imala; a kome se malo oprašta ima malu ljubav. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Јул 18, 2014 Пријави Подели Написано Јул 18, 2014 Eto i savet i milina od miline. Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
kapetan Goran Написано Јул 18, 2014 Пријави Подели Написано Јул 18, 2014 Konobar ne čini nikakav greh - njegov posao je da kuva kafu kada gosti naruče kafu a šta ćeš ti sa talogom da radiš kad ispiješ kafu nije njegova odgovornost, posebno nije greh. Zar je proizvodjač automobila kriv kad budala vozi 180 pa ubije petoricu... mislim da grešiš i da se taj konobar u svojoj naivnosti nije snašo šta da ti kaže a ti požurio da zaključiš kako smo svi u istom loncu... i to što ti je reko nije morao da kaže, još je ispao i glas savesti. Konobar je znao da taj restoran dobro radi i ko su mu gosti pre nego sto je krocio da tamo radi i svesno je prihvatio da mu taj posao donosi novac i da od toga zivi . Suncokret54 је реаговао/ла на ово 1 Срећни празници свим мојим пријатељима и људима добре душе ! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
w.a.mozart Написано Јул 18, 2014 Пријави Подели Написано Јул 18, 2014 Što se tiče nikova, nisi ni prvi ni poslednji, kapetane kome smetaju ali recimo da si neiskusan što se tiče foruma pa nećemo zameriti. Forum nije isto što i realan život - kad ta dva razganičimo vrlo lako ćemo prihvatiti nikove, zar ne? Имали смо тему о овоме ал немогу је наћи Zato kažem ti: opraštaju joj se gresi mnogi, jer je veliku ljubav imala; a kome se malo oprašta ima malu ljubav. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
w.a.mozart Написано Јул 18, 2014 Пријави Подели Написано Јул 18, 2014 Konobar je znao da taj restoran dobro radi i ko su mu gosti pre nego sto je krocio da tamo radi i svesno je prihvatio da mu taj posao donosi novac i da od toga zivi . То и даље не мења чињеницу да је само служио кафу... исто би радио и у неком другом локалу где не гледају у шољу. Једина разлика је што вас који гледате у шољу тамо не би било. Мислим, који то конобар бира госте? И то што је прихватио због пара није ништа лоше, сви раде за паре Zato kažem ti: opraštaju joj se gresi mnogi, jer je veliku ljubav imala; a kome se malo oprašta ima malu ljubav. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
kapetan Goran Написано Јул 18, 2014 Пријави Подели Написано Јул 18, 2014 То и даље не мења чињеницу да је само служио кафу... исто би радио и у неком другом локалу где не гледају у шољу. Једина разлика је што вас који гледате у шољу тамо не би било. Мислим, који то конобар бира госте? И то што је прихватио због пара није ништа лоше, сви раде за паре Znaci po tebi svi koji rade u restoranima i splavovima ili hotelima gde se odvija blud svake vrste i od toga dobijaju platu za zivot nisu gresni jer greh je samo na korisniku usluga ??????? Suncokret54 је реаговао/ла на ово 1 Срећни празници свим мојим пријатељима и људима добре душе ! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
w.a.mozart Написано Јул 18, 2014 Пријави Подели Написано Јул 18, 2014 Ako čovek služi kafu, piće itd. osobama starijim od 18 godina naravno da samo radi svoj posao NemanjaVa and zuti car је реаговао/ла на ово 2 Zato kažem ti: opraštaju joj se gresi mnogi, jer je veliku ljubav imala; a kome se malo oprašta ima malu ljubav. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Кремонезе Написано Јул 18, 2014 Пријави Подели Написано Јул 18, 2014 Да објаснимо неке ствари:https://www.youtube.com/watch?v=5_gdCHHKwDc&index=6&list=UUxEG5vdAWrxIJsikmpZzl_w одгедајте сва четири дела Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
kapetan Goran Написано Јул 19, 2014 Пријави Подели Написано Јул 19, 2014 Ako čovek služi kafu, piće itd. osobama starijim od 18 godina naravno da samo radi svoj posao slazem se da radi svoj posao ali moze da izabere i da ga radi na nekom pristojnijem mestu jer ipak je na svakome licni izbor i odluka zeli li da bude sa mafijom i lako dodje do para ili sa normalnim radnim ljudima pa novac zaradi malo teze ...................moze konobar i da se odluci da radi u lokalima ili restoranima koji nemaju negativan kontekst u javnosti ..........moze da bude i moralan i ne moralan sve je do njega a s obzirom da branis profesiju da li si i ti konobar ili imas nekoga bliskog ?? Suncokret54 је реаговао/ла на ово 1 Срећни празници свим мојим пријатељима и људима добре душе ! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
kapetan Goran Написано Јул 19, 2014 Пријави Подели Написано Јул 19, 2014 Što se tiče nikova, nisi ni prvi ni poslednji, kapetane kome smetaju ali recimo da si neiskusan što se tiče foruma pa nećemo zameriti. Forum nije isto što i realan život - kad ta dva razganičimo vrlo lako ćemo prihvatiti nikove, zar ne? Pa internet koristim od vremena kada je poceo a isto tako i forume i znam da zene koriste nikove ili lazna imena da sakriju od muzeva da ih varaju ,da ljudi sakrivaju od svog komsiluka i familije sebe da bi imali mogucnost da svakome kazu sta zele bez posledice za napisane reci ali za drzavu svi smo mi vidljivi pa i za neke pojedince . Secam se da sam trazio jednu devojku na jednom forumu pa mi je jedan drug iz subotice dao jedan link gde sam skinuo program koji prateci IP adresu koju ima svaki racunar koji je prikljucen na internetu dosao do tacne adrese grada,ulice i broja odakle je konektovan taj racunar . S obzirom na sve to posve je glupiranje od tebe i slicnih da se kriju iza nikova kada svako ukljucujuci i mene moze da napise javno ko se krije iza kojeg nika. Svaka stranica na internetu ima svoje administratore koji takodej prate IP adresu i po svom misljenju ili sugestiji obavestavaju internet policiju o krsenju pristojnog ponasanja korisnika ili ljudi koji imaju sklonosti ka pedofiliji ili upste nasilju prema drugima.... Suncokret54 је реаговао/ла на ово 1 Срећни празници свим мојим пријатељима и људима добре душе ! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
w.a.mozart Написано Јул 19, 2014 Пријави Подели Написано Јул 19, 2014 Nemam šta više da ti kažem o niku osim da svako vidi šta hoće. Inače, da, ja sam konobar ali nikako ne branim profesiju već samo racionalno pokušavam da sagledam situaciju. Милан Ракић, Славиша Буквић and Плутон је реаговао/ла на ово 3 Zato kažem ti: opraštaju joj se gresi mnogi, jer je veliku ljubav imala; a kome se malo oprašta ima malu ljubav. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Ракић Написано Јул 19, 2014 Пријави Подели Написано Јул 19, 2014 Inače, da, ja sam konobar :good2: w.a.mozart је реаговао/ла на ово 1 Тко вриједи лети, тко лети вриједи, тко не лети не вриједи... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
w.a.mozart Написано Јул 19, 2014 Пријави Подели Написано Јул 19, 2014 Pa eto, rekoh bolj na kraju da mu priznam kad me već provalio nana, Suncokret54, Милан Ракић and 1 члан је реаговао/ла на ово 4 Zato kažem ti: opraštaju joj se gresi mnogi, jer je veliku ljubav imala; a kome se malo oprašta ima malu ljubav. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
kapetan Goran Написано Јул 20, 2014 Пријави Подели Написано Јул 20, 2014 Nemam šta više da ti kažem o niku osim da svako vidi šta hoće. Inače, da, ja sam konobar ali nikako ne branim profesiju već samo racionalno pokušavam da sagledam situaciju. Tesko je biti racionalan kada se bavis profesijom o kojoj se diskutuje a da se ukloni subjektivnost ,mnogo je lakse nekome sa strane da bude objektivan jer nema potrebu za subjektivnoscu . Vojnik koji ubija neprijatelja ce subjektivno da brani svoj postupak patriotizmom dok ce neko drugi na to da se zgrazava jer ukljucuje svoju objektivnost lisenu subjektivnoscu . Prostitutka ce da brani svoj posao jer nije moglo nista drugo a kasnije je shvatila da ta prva teska odluka postaje lak nacin da se zivi udobno pa cak da se u nekom vremenu i stvori porodica ili da se postojeca izdrzava na laksi nacin ali svesno da je nemoralno u javnosti . Suncokret54 је реаговао/ла на ово 1 Срећни празници свим мојим пријатељима и људима добре душе ! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука