Дејан Написано Јун 24, 2013 Пријави Подели Написано Јун 24, 2013 Brate,baš dugo vremena niko tvojih razmišljanja nije pisao na sajtu Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Жедни Написано Новембар 4, 2013 Пријави Подели Написано Новембар 4, 2013 Поводом доделе ордена Светог Саве човеку глумцу и творцу глумачких пред става, желео бих да скренем пажњу на светоотачки однос према овој човековој делатности. Вишецрквених канона веома јасно и недвосмислено осуђује бављење глумом, прописујући најтеже казне и за клирике и за лаике који би се усудили не само да глуме, него и да присуствују и гледају такво што. Такође, сви Свети Оци, без изузетка, имају застрашујуће оштар и осуђујући однос према бављењу глумом. Но, да не бисмо ми били они који телесно мудрују поред истинитих духовних мудраца, послушајмо шта кажу они који су мудрост примили свише, од Бога, и сабиравши се на светим Саборима, установили и открили нам шта треба да мислимо и како да се односимо према овом предмету: ПРАВИЛА СВЕТИХ АПОСТОЛА18. правило: Који је узео удовицу, или распуштеницу, или блудницу, или ропкињу, или глумицу, не може бити ни епископ, ни свештеник, ни ђакон, нити може бити у било ком свештеном чину.....http://borbazaveru.info/content/view/5526/37/ Шта ви мислите да ли се треба бавити глумом или не. Ово ме сада да кажем јако потресло. Да ли је глума у време светих отаца била нешто друго..... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Жика Написано Новембар 4, 2013 Пријави Подели Написано Новембар 4, 2013 Треба се бавити глумом, онда је била нешто друго. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Candy Butcher Написано Новембар 4, 2013 Пријави Подели Написано Новембар 4, 2013 Ne znam baš šta se konkretno mislilo i kakav su status imali glumci u društvu pre 1500 godina, ali kontam da su glumili(imitirali) vlast, verske poglavare i ostale viđenije ljude pa zato nisu baš voljeni. Ali moje neko mišljenje je da su ti kanoni pisani pre 1500 godina za tadašnje društvo, društvo se menja napreduje, i skoro je nemoguće primenjivati ta stara pravila na današnjeg čoveka. Mislim da kad bi svako pravilo Svetih Apostola primenjivali na današnje društvo, bilo bi više štete neko koristi i ovako malobrojni verni narod bi se još više umanjio. Po meni nije suština da ispunjavamo striktno pravila i da budemo rigidni verski fanatici. Od toga da se borimo za Boga, prelazimo u borbu protiv Boga, nametanjem pravila, kanona, dogmi, ograničenja... w.a.mozart је реаговао/ла на ово 1 Царство Божије није у речи него у сили Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
МилошБГ Написано Новембар 4, 2013 Пријави Подели Написано Новембар 4, 2013 Koliko znam u to vreme glumci su glumom ismevali hriscanstvo i veru. Otuda to u kanonima,naravno danas i tad je velika razlika,tako da ne treba da brines,moje misljenje. Милан Ракић, w.a.mozart and Жика је реаговао/ла на ово 3 Христос воскресе из мертвих,смертију смерт поправ и сушчим во гробјех живот даровав Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Odahviing Написано Новембар 4, 2013 Пријави Подели Написано Новембар 4, 2013 . Ali moje neko mišljenje je da su ti kanoni pisani pre 1500 godina za tadašnje društvo, društvo se menja napreduje, i skoro je nemoguće primenjivati ta stara pravila na današnjeg čoveka. Zašto su ovakve stvari toliko selektivne kod hrišćana? Suncokret54 је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Odahviing Написано Новембар 4, 2013 Пријави Подели Написано Новембар 4, 2013 Молим те, појасни питање... Pa jednostavno kada npr. ja za neke stvari kažem isto ovo, da se društvo menja i da se ne mogu koristiti ista pravila i norme koje su se koristile pre 1500 godina, onda to nije tačno jednostavno druga priča se "tera" baš me zanima šta će na ovo ostali sa foruma reći (ne na moj komentar već na ovu promenu morala sa promenom društva). Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Дејан Написано Новембар 4, 2013 Пријави Подели Написано Новембар 4, 2013 Ovakvih tema već ima nasajtu poprilično, mnogo je rečeno i stvar je razjašnjena... Ako neko pronadje teme, nek linkuje ovde pa da spajamo Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Candy Butcher Написано Новембар 4, 2013 Пријави Подели Написано Новембар 4, 2013 Zašto su ovakve stvari toliko selektivne kod hrišćana? govorim samo u svoje ime, ne znam za ostale hrišćane Odahviing је реаговао/ла на ово 1 Царство Божије није у речи него у сили Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
DYNABLASTER Написано Новембар 4, 2013 Пријави Подели Написано Новембар 4, 2013 Zavisi sta i koga glume, i kako glume. Ako su losi glumci- anatema! hehe Zayron: Pa tamo ni nema svađa oko vjere i nacije jer se o tom uošte ni ne priča. Priča se kakva je koja ribica i na šta se fata, na mrmka, na glistu, na kruh, hljeb ili angelbrot, na na lažni mamac itd. Evetualno o tom kako se koja peče i koja je ukusnija. cloudking: "Ne postoje cuda... postoje samo stvari koje jos ne razumemo." Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
w.a.mozart Написано Новембар 4, 2013 Пријави Подели Написано Новембар 4, 2013 https://www.pouke.org/forum/topic/5376-%D1%80%D0%B0%D0%B7%D0%BB%D0%B8%D0%BA%D0%B0-%D0%B8%D0%B7%D0%BC%D0%B5%D1%92%D1%83-%D0%BA%D0%B0%D0%BD%D0%BE%D0%BD%D0%B0-%D0%B8-%D0%B4%D0%BE%D0%B3%D0%BC%D0%B0%D1%82%D0%B0/ ово је та тема, злата вредна... Срђан Ранђеловић је реаговао/ла на ово 1 Zato kažem ti: opraštaju joj se gresi mnogi, jer je veliku ljubav imala; a kome se malo oprašta ima malu ljubav. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Срђан Ранђеловић Написано Новембар 4, 2013 Пријави Подели Написано Новембар 4, 2013 Ovakvih tema već ima nasajtu poprilično, mnogo je rečeno i stvar je razjašnjena... Ako neko pronadje teme, nek linkuje ovde pa da spajamo https://www.pouke.org/forum/topic/5376-%D1%80%D0%B0%D0%B7%D0%BB%D0%B8%D0%BA%D0%B0-%D0%B8%D0%B7%D0%BC%D0%B5%D1%92%D1%83-%D0%BA%D0%B0%D0%BD%D0%BE%D0%BD%D0%B0-%D0%B8-%D0%B4%D0%BE%D0%B3%D0%BC%D0%B0%D1%82%D0%B0/ ово је та тема, злата вредна... Спојено. Земља живих Познај себе Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
ABR Написано Новембар 4, 2013 Пријави Подели Написано Новембар 4, 2013 Koliko znam, po kanonima, nisu dopušteni odnosi između momka i devojke pre braka.Kako Crkva danas daje odgovor?Naravno ne mislim na bludničenje, da mi Crkva da blagoslov da stupam sa devojkama u odnose, ali kako bi danas Crkva dala savet momku i devojci koji se trude da uzrastu zajedno kroz vezu, u nadi da će jednoga dana biti muž i žena, njihovo stupanje u odnos pre braka? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
w.a.mozart Написано Новембар 4, 2013 Пријави Подели Написано Новембар 4, 2013 nema univerzalnog odgovora... što je za nekog hrana nekome je otrov verum est in beer је реаговао/ла на ово 1 Zato kažem ti: opraštaju joj se gresi mnogi, jer je veliku ljubav imala; a kome se malo oprašta ima malu ljubav. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука