Милан Меденица :) Написано Октобар 2, 2010 Пријави Подели Написано Октобар 2, 2010 ti si svestan da su ikone slike koje su slikali obicni ljudi pput mene i tebe? Svestan si da je isus na ikonama predstavljen onako kako najverovatnije uopste nije izgledao... jer naravno niko nema pojma kako je izgledao.. i ako je kazem da je isus bio procelav i imao ravne tabane, to je jednako moguce koliko i da je bio dugokosi naocit momak sa bradicom od tri dana... Cisto da budem siguran da se stvarno pozivas na zidne slike kao argumente... прву икону је један од светих Апостола насликао, и то је била Bogorodicaaaaaaјесам, свестан сам да ликови на иконама нису идеални ни тачни као ни да нису портрети, али то није поента да се клањамо лику, већ смислу, делу онога који је на икони. зато и постоји начин на који се сликају - не портретисањем, већ идеализовањем ликова који представљају оно што ће бити а не оно што јесте. цела поента икона је да представе Господа, Богородицу, светитеља у слави есхатона. с друге стране, постоји лик Господа Исуса Христа очуван до данас и зове се Торинска плаштаница. и не, немају објашњење одакле лик на плаштаници. клик Душекорисна књига О ЧЕСТОМ ПРИЧЕШЋИВАЊУ СВЕТИМ ТАЈНАМА ХРИСТОВИМ, свети Никодим Светогорац и свети Макарије Коринтски клик Кољивари и пракса честог причешћивања Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Александар Милојков Написано Октобар 2, 2010 Пријави Подели Написано Октобар 2, 2010 ”Уосталом, Божији суд о томе да је светлост добра, није изречен зато што се Бог дивио било чему што је угодно нашему оку, већ зато што је предвидео корист која ће у будућности од ње настати." ”Не задовољава очи Божије све оно што је Он Сам створио, нити Он тако прихвата добра као ми; већ је за Њега добро оно што је настало по логосу умећа и што служи корисности некога циља. Наиме, Он Који је у Самом почетку Свога дела поставио циљ свега што је створио, а појединачне творевине саздао да допринесу крајњем циљу, оценио да је све добро, испитавши га према логосу Своје уметности.” Јер, све лепоте творевине, Творац не гледа очима, већ неизрецивом мудрошћу посматра оно што постаје... Не треба, међутим, да мислимо да Писмо како се на исти такав начин (као нама) море и Богу учинило лепо и пријатно; тамо се, наиме, о ономе што је лепо расуђује логосом стварања.” Свети Василије Велики, Шестоднев Ovo je vec mnogo logicnije gledanje od Medinog i Aleksadrovog. Па то хоћемо и ми да објаснимо, али не замери, нисмо Свети Василије Велики. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
sqny Написано Октобар 2, 2010 Пријави Подели Написано Октобар 2, 2010 фалично је и само у себе се урушава чим умре становник. зар цео или део свемира сваки пут да се уруши кад један становник умре који га перцепира? бесмислено и себично. Па атеисти и тврде да не треба тражити ту никакав смисао. Све је бесмислено, случајно, а ето ипак се позивамо на разум који је итекако смислен. NULA POENA Па јел ми рекосте да је погрешно у еволуцији тражити смисао? Не ти, него неко од уважених саговорника. Zivot je besmislen dok se ne dokaze suprotno... postojanje takodje... Brate, kako ti lupetas...Daj razmisli pre nego nesto otkucas algabacaju . The mark of the immature man is that he wants to die nobly for a cause, while the mark of the mature man is that he wants to live humbly for one In the absence of science, opinion prevails Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
cloudking Написано Октобар 2, 2010 Пријави Подели Написано Октобар 2, 2010 svemir ne postoji zbog toga da bi mi "imali gde daodemo jednog dana" Mi nemamo prava na svemir, sve i da smo kadri da odemo tamo ne bi smeli olako da da ga prisvajamo. пре 39 минута, haveaniceday рече Lek protiv kovida postoji. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Александар Милојков Написано Октобар 2, 2010 Пријави Подели Написано Октобар 2, 2010 Шта би било кад би било. То је мало неозбиљно. За сада - нема познатог живота ван земље.Zbilja . A zivota posle smrti? Шта са тим? Ја сам и ту скептик, мада такво становиште има више доказа него интелигентна бича ван земље. Живот после смети? Да, за мене је то васкрсење. Доказ? Христово васкрсење. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
cloudking Написано Октобар 2, 2010 Пријави Подели Написано Октобар 2, 2010 фалично је и само у себе се урушава чим умре становник. зар цео или део свемира сваки пут да се уруши кад један становник умре који га перцепира? бесмислено и себично. Па атеисти и тврде да не треба тражити ту никакав смисао. Све је бесмислено, случајно, а ето ипак се позивамо на разум који је итекако смислен. NULA POENA Па јел ми рекосте да је погрешно у еволуцији тражити смисао? Не ти, него неко од уважених саговорника. Zivot je besmislen dok se ne dokaze suprotno... postojanje takodje... Brate, kako ti lupetas...Daj razmisli pre nego nesto otkucas 0102_laugh . Mnogo si ljudi citirao odjednom.. reci na kog si mislio... @meda- plastanica je falsh algabacaju пре 39 минута, haveaniceday рече Lek protiv kovida postoji. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
cloudking Написано Октобар 2, 2010 Пријави Подели Написано Октобар 2, 2010 Шта би било кад би било. То је мало неозбиљно. За сада - нема познатог живота ван земље.Zbilja . A zivota posle smrti? Шта са тим? Ја сам и ту скептик, мада такво становиште има више доказа него интелигентна бича ван земље. Живот после смети? Да, за мене је то васкрсење. Доказ? Христово васкрсење. Lele Aleksandre... nemoj vise... пре 39 минута, haveaniceday рече Lek protiv kovida postoji. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Меденица :) Написано Октобар 2, 2010 Пријави Подели Написано Октобар 2, 2010 ко каже да постоји само за нас и да ће људи бити ускраћени за право да и тамо живе? на неки начин нико није ускраћен ни за шта, већ само себи ускраћујемо. Ljudi?A druge vrste? Inteligentni zivot na drugim planetama? Mislis li da je nemoguc? Sta ce reci religije ako jednog dana skontamo da stvarno postooje inteligentni "mali zeleni"? баш би био бедак да дођу исти као ми algabacaju 0102_laughможемо расправљати шта је смисао живота за ванземљаца, па још у односу на нас ако претпоставимо да постоје, али даље од одговора на свој смисао нећемо стићи. клик Душекорисна књига О ЧЕСТОМ ПРИЧЕШЋИВАЊУ СВЕТИМ ТАЈНАМА ХРИСТОВИМ, свети Никодим Светогорац и свети Макарије Коринтски клик Кољивари и пракса честог причешћивања Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
sqny Написано Октобар 2, 2010 Пријави Подели Написано Октобар 2, 2010 Шта би било кад би било. То је мало неозбиљно. За сада - нема познатог живота ван земље.Zbilja . A zivota posle smrti? Шта са тим? Ја сам и ту скептик, мада такво становиште има више доказа него интелигентна бича ван земље. Живот после смети? Да, за мене је то васкрсење. Доказ? Христово васкрсење. Pa nisi mi ubedljiv nesto algabacaju@Mracnjak - na tebe brate mislim. The mark of the immature man is that he wants to die nobly for a cause, while the mark of the mature man is that he wants to live humbly for one In the absence of science, opinion prevails Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Меденица :) Написано Октобар 2, 2010 Пријави Подели Написано Октобар 2, 2010 ”Уосталом, Божији суд о томе да је светлост добра, није изречен зато што се Бог дивио било чему што је угодно нашему оку, већ зато што је предвидео корист која ће у будућности од ње настати." ”Не задовољава очи Божије све оно што је Он Сам створио, нити Он тако прихвата добра као ми; већ је за Њега добро оно што је настало по логосу умећа и што служи корисности некога циља. Наиме, Он Који је у Самом почетку Свога дела поставио циљ свега што је створио, а појединачне творевине саздао да допринесу крајњем циљу, оценио да је све добро, испитавши га према логосу Своје уметности.” Јер, све лепоте творевине, Творац не гледа очима, већ неизрецивом мудрошћу посматра оно што постаје... Не треба, међутим, да мислимо да Писмо како се на исти такав начин (као нама) море и Богу учинило лепо и пријатно; тамо се, наиме, о ономе што је лепо расуђује логосом стварања.” Свети Василије Велики, Шестоднев Ovo je vec mnogo logicnije i ozbiljnije gledanje od Medinog i Aleksadrovog.Problem je sto se mora verovati na slepo. сигурно, и треба да је логичније јер је човек и упућенији више смисла познао од Аце и мене facenew22222222па верујеш и да ћеш сутра жив да устанеш наслепо, па му дође исто. нема празних обећања, у сваком случају, али нема ни сигурности као и у остатку живота. клик Душекорисна књига О ЧЕСТОМ ПРИЧЕШЋИВАЊУ СВЕТИМ ТАЈНАМА ХРИСТОВИМ, свети Никодим Светогорац и свети Макарије Коринтски клик Кољивари и пракса честог причешћивања Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Александар Милојков Написано Октобар 2, 2010 Пријави Подели Написано Октобар 2, 2010 Шта би било кад би било. То је мало неозбиљно. За сада - нема познатог живота ван земље.Zbilja facenew22222222. A zivota posle smrti? Шта са тим? Ја сам и ту скептик, мада такво становиште има више доказа него интелигентна бича ван земље. Живот после смети? Да, за мене је то васкрсење. Доказ? Христово васкрсење. Lele Aleksandre... nemoj vise... Брате, ад хоминем и није неки аргумент. Рекох дасам скептик на та силна сведочанства оних који су били мртви па оживели (тако нешто ипак постоји као сведочанство, за разлику од "малих зелених"). За мене је живот после смрти - васкрсење, доказано Христовим ваксрсењем. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Меденица :) Написано Октобар 2, 2010 Пријави Подели Написано Октобар 2, 2010 Шта би било кад би било. То је мало неозбиљно. За сада - нема познатог живота ван земље.Zbilja facenew22222222. A zivota posle smrti?па не верујемо ни ми услепо ... то што неки не прихватају неке ствари као доказ, то је друга ствар. клик Душекорисна књига О ЧЕСТОМ ПРИЧЕШЋИВАЊУ СВЕТИМ ТАЈНАМА ХРИСТОВИМ, свети Никодим Светогорац и свети Макарије Коринтски клик Кољивари и пракса честог причешћивања Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
cloudking Написано Октобар 2, 2010 Пријави Подели Написано Октобар 2, 2010 Шта би било кад би било. То је мало неозбиљно. За сада - нема познатог живота ван земље.Zbilja facenew22222222. A zivota posle smrti? Шта са тим? Ја сам и ту скептик, мада такво становиште има више доказа него интелигентна бича ван земље. Живот после смети? Да, за мене је то васкрсење. Доказ? Христово васкрсење. Pa nisi mi ubedljiv nesto @Mracnjak - na tebe brate mislim. Objasni mi sta ti smeta u onom sto sam napisao konkretno... пре 39 минута, haveaniceday рече Lek protiv kovida postoji. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
sqny Написано Октобар 2, 2010 Пријави Подели Написано Октобар 2, 2010 ”Уосталом, Божији суд о томе да је светлост добра, није изречен зато што се Бог дивио било чему што је угодно нашему оку, већ зато што је предвидео корист која ће у будућности од ње настати." ”Не задовољава очи Божије све оно што је Он Сам створио, нити Он тако прихвата добра као ми; већ је за Њега добро оно што је настало по логосу умећа и што служи корисности некога циља. Наиме, Он Који је у Самом почетку Свога дела поставио циљ свега што је створио, а појединачне творевине саздао да допринесу крајњем циљу, оценио да је све добро, испитавши га према логосу Своје уметности.” Јер, све лепоте творевине, Творац не гледа очима, већ неизрецивом мудрошћу посматра оно што постаје... Не треба, међутим, да мислимо да Писмо како се на исти такав начин (као нама) море и Богу учинило лепо и пријатно; тамо се, наиме, о ономе што је лепо расуђује логосом стварања.” Свети Василије Велики, Шестоднев Ovo je vec mnogo logicnije gledanje od Medinog i Aleksadrovog. Па то хоћемо и ми да објаснимо, али не замери, нисмо Свети Василије Велики. facenew22222222 Zapravo, kako ja ovo tumacim - upravo je suprotno od vaseg stanovista. Vi vidite harmoniju u prirodi i ovom svetu u njenim mehanizmima u njenoj lepoti, a lose stvari su uzrok nesavrsenosti.Mislim ni sami niste nacisto sa sobom sta tacno verujete. The mark of the immature man is that he wants to die nobly for a cause, while the mark of the mature man is that he wants to live humbly for one In the absence of science, opinion prevails Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Меденица :) Написано Октобар 2, 2010 Пријави Подели Написано Октобар 2, 2010 svemir ne postoji zbog toga da bi mi "imali gde daodemo jednog dana" Mi nemamo prava na svemir, sve i da smo kadri da odemo tamo ne bi smeli olako da da ga prisvajamo. ај нек ти буде ...пошто немаш ''права'' на свемир, врати ваздух који си удисао, храну коју си јео и кожу коју носиш facenew22222222 право на живот се не заснива на сметању свемиру ... клик Душекорисна књига О ЧЕСТОМ ПРИЧЕШЋИВАЊУ СВЕТИМ ТАЈНАМА ХРИСТОВИМ, свети Никодим Светогорац и свети Макарије Коринтски клик Кољивари и пракса честог причешћивања Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука