Jump to content

Верници питају атеисте

Оцени ову тему

Guest свештеник Иван

Препоручена порука

Za Avocada:

-Da li prihvataš tvrdnju da univerzum ima uzrok? Šta je taj uzrok po tebi?

-Zvao sam te na forum kako bi mogli diskutovati o argumentima za Božije postojanje. Ako budeš se predomislio slobodno dodji

-Ja me odbacujem SZ. Prije je Bog dozvoljavao vjernicima da imaju robove, a sad ne

Za Deja Vu:

-Isto pitanje kao i za Avocada. Da li prihvataš tvrdnju da univerzum ima uzrok? Šta je taj uzrok po tebi?

-Šta je sa ljudima koji su nelravedno stradali? Ima li nagrade za njih poslije života?

Za RYLAH

-Baš se pitam ko ovdje nije trol?

Подели на овим сајтовима

On 21. 12. 2015. at 23:50, ExNihilo рече

Za Avocada:

-Da li prihvataš tvrdnju da univerzum ima uzrok? Šta je taj uzrok po tebi?

Ne znam da li univerzum ima uzrok... ne znaš ni ti... ne zna niko...

Цитат
-Zvao sam te na forum kako bi mogli diskutovati o argumentima za Božije postojanje. Ako budeš se predomislio slobodno dodji

Poziv je ok... ali ne hvala... možemo da diskutujemo i ovde.

Цитат
-Ja me odbacujem SZ. Prije je Bog dozvoljavao vjernicima da imaju robove, a sad ne

Kad se tačno predomislio i odakle ti informacija da se predomislio?

А роб твој и робиња твоја што ћеш имати нека буду од онијех народа који ће бити око вас, од њих купујте роба и робињу.

Подели на овим сајтовима

Za Avocada:
Za Deja Vu:
Za RYLAH

Имаш доле десно испод сваког поста опцију „Quote“ (ако ти је на српском онда вероватно пише „цитирај“ или слично). Кликнеш ту и тако можеш директно да одговориш на нечији пост, не мораш да пишеш За Авокада итд.

Подели на овим сајтовима

On 22. 12. 2015. at 0:27, Avocado рече

Ne znam da li univerzum ima uzrok... ne znaš ni ti... ne zna niko...

Poziv je ok... ali ne hvala... možemo da diskutujemo i ovde.

Kad se tačno predomislio i odakle ti informacija da se predomislio?

Ako nešto nije vječno, onda je uzrokovano. Ne znam šta tu nije jasno. Univerzum ima početak, što znači da je uzrokovan.

Možemo mi i ovdje, ali nemam dovoljno iskustva u diskusijama sa ateistima koliko imaju ostali na onom forumu.

Ne bih rekao da se Bog predomislio. On je imao plan od početka.

Подели на овим сајтовима

On 22. 12. 2015. at 0:34, Плутон рече

Имаш доле десно испод сваког поста опцију „Quote“ (ако ти је на српском онда вероватно пише „цитирај“ или слично). Кликнеш ту и тако можеш директно да одговориш на нечији пост, не мораш да пишеш За Авокада итд.

Znam, znam... Ali ne znam kako da pišem više citata u jednom postu
Подели на овим сајтовима

On 22. 12. 2015. at 0:42, ExNihilo рече

Quote, па се „врнеш“ горе и нађеш други пост који хоћеш да цитираш, или стиснеш Quote у другој страници па копираш то у пост који пишеш и наставиш испод са одговором.

Подели на овим сајтовима

On 22. 12. 2015. at 0:42, ExNihilo рече

Имаш опцију 'вишеструки цитат' доле десно у дну сваке поруке. Идеш лепо редом и кликнеш на то код сваке поруке коју желиш да цитираш. Онда ће ти се појавити доле десно дугме "reply to X quoted post(s)". X је број постова на којима си кликнуо на вишеструки цитат. Кликни на то дугме и онда ћеш добити поруку са свим цитатима које си одабрао, па онда лепо пишеш оно што хоћеш испод сваког од њих.

Подели на овим сајтовима

On 22. 12. 2015. at 0:48, Плутон рече

Quote, па се „врнеш“ горе и нађеш други пост који хоћеш да цитираш, или стиснеш Quote у другој страници па копираш то у пост који пишеш и наставиш испод са одговором.

Ok

Shvatio sam

Подели на овим сајтовима

On 22. 12. 2015. at 0:41, ExNihilo рече

Ako nešto nije vječno, onda je uzrokovano. Ne znam šta tu nije jasno. Univerzum ima početak, što znači da je uzrokovan.

Ne znamo da li materija/energija koje se nalaze u univerzumu imaju početak.

Ne znamo da li nešto što nije večno mora biti uzrokovano. Koristiš pravila i iskustva našeg, postojećeg univerzuma ali nemamo pojma kakva su pravila za nastanak univerzuma. Ako već koristiš pravila našeg univerzuma, u istom važi pravilo da sve što je uzrokovano ima materijalan uzrok.

Više o "uzročnosti" u ranijoj poruci na ovoj temi:

LINK

Цитат
Možemo mi i ovdje, ali nemam dovoljno iskustva u diskusijama sa ateistima koliko imaju ostali na onom forumu.

Ja sa ostalima na onom forumu imam dovoljo iskustva sa jednog ranijeg foruma (sestodnev.com)...

Цитат

Ne bih rekao da se Bog predomislio. On je imao plan od početka.

Kako entitet koji ima nepromenjiv moral i koji je zapravo standard morala može da ima plan koji podrazumeva promenu stavova, tj. dijametralno različite stavove o tako važnom moralnom pitanju kao što je ropstvo? (Lud) čovek može da planira da pre podne veliča naciste, a da ih posle podne osuđuje, ali kako Bog može da ima takav plan?

Objašnjenje većine hrišćana da Jeverji nisu baš dobro shvatili neke stvari, donekle pije vodu, ali vas fundamentaliste nikako ne razumem...

А роб твој и робиња твоја што ћеш имати нека буду од онијех народа који ће бити око вас, од њих купујте роба и робињу.

Подели на овим сајтовима

On 22. 12. 2015. at 1:18, Avocado рече

Ne znamo da li materija/energija koje se nalaze u univerzumu imaju početak.

Nauka kaže da imaju

Ne znamo da li nešto što nije večno mora biti uzrokovano

Čudi me ova izjava... Dajte mi primjer nečega što je počelo da postoji a nije uzrokovano

Koristiš empiriju (pravila) našeg, postojećeg univerzuma ali nemamo pojma kakva su pravila za nastanak univerzuma

Želiš li reći da je moguće da nešto počne postojati, a da nije uzrokovano? Prvi put čujem za takvu "logiku".

Ako već koristiš pravila našeg univerzuma, u istom važi pravilo da sve što je uzrokovano ima materijalan uzrok.

Matematički nemoguće

Ja sa ostalima na onom forumu imam dovoljo iskustva sa jednog ranijeg foruma (sestodnev.com)...

Ok

Kako entitet koji ima nepromenjiv moral i koji je zapravo standard morala može da ima plan koji podrazumeva promenu stavova, tj. dijametralno različite stavove o tako važnom moralnom pitanju kao što je ropstvo? (Lud) čovek može da planira da pre podne veliča naciste, a da ih posle podne osuđuje, ali kako Bog može da ima takav plan?

Objašnjenje većine hrišćana da Jeverji nisu baš dobro shvatili neke stvari, donekle pije vodu, ali vas fundamentaliste nikako ne razumem

Ummm.... Naš um nije dovoljno veliki da shvati Boga. Možda će nam neke Njegove odluke ostati zauvijek neshvatljive
Подели на овим сајтовима

Nadam se da te Avocado neću puno zaposliti. Evo još jednog argumenta na koji želim odgovor. Mislim da se zove Pejlijev:

1.Mašine su proizvod inteligentne zamisli zbog svo­jstva p

2.Mnogi djelovi uni­verzuma imaju svo­jstvo p

3.Uni­verzum, ili barem mnogo nje­govih djelova je proizvod inteligentne zamisli

Pozdrav

Подели на овим сајтовима

On 22. 12. 2015. at 1:43, ExNihilo рече
Čudi me ova izjava... Dajte mi primjer nečega što je počelo da postoji a nije uzrokovano

Parovi virtuelnih cestica po kvantnoj mehanici. 

On 24. 10. 2020. at 11:02, haveaniceday рече

Lek protiv kovida postoji. 

Expand  

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...