šangaj Написано Септембар 19, 2010 Пријави Подели Написано Септембар 19, 2010 Како решавате системе линеарних једначина у Екселу? Ја користим команду =MMULT(MINVERSE(елементи матрице А),(елементи вектора слободних чланова)) Значи множим инверзну матрицу А са матрицом Б и добијам решење. Проблем ми је када имам правоугаону матрицу, за такву матрицу не постоји инверзна матрица и ова команда тада не важи. Добро де људи... мислите ли да ја примим плату овај месец 0212_rolleyes ЧЕКАМ ВАСКРСЕЊЕ МРТВИХ И ЖИВОТ БУДУЋЕГ ВЕКА Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
сербон Написано Септембар 20, 2010 Пријави Подели Написано Септембар 20, 2010 Како решавате системе линеарних једначина у Екселу? Ја користим команду =MMULT(MINVERSE(елементи матрице А),(елементи вектора слободних чланова)) Значи множим инверзну матрицу А са матрицом Б и добијам решење. Проблем ми је када имам правоугаону матрицу, за такву матрицу не постоји инверзна матрица и ова команда тада не важи. ....нити постоји такав систем линерарних једначина са једнозначним решењем!Дакле не узбуђуј се . Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
šangaj Написано Септембар 20, 2010 Пријави Подели Написано Септембар 20, 2010 Како решавате системе линеарних једначина у Екселу? Ја користим команду =MMULT(MINVERSE(елементи матрице А),(елементи вектора слободних чланова)) Значи множим инверзну матрицу А са матрицом Б и добијам решење. Проблем ми је када имам правоугаону матрицу, за такву матрицу не постоји инверзна матрица и ова команда тада не важи. ....нити постоји такав систем линерарних једначина са једнозначним решењем!Дакле не узбуђуј се 0110_hahaha . hvala Од сада радим само са квадратним матрицама... mense0198626478946378946 ЧЕКАМ ВАСКРСЕЊЕ МРТВИХ И ЖИВОТ БУДУЋЕГ ВЕКА Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Цвеле1993 Написано Новембар 24, 2010 Аутор Пријави Подели Написано Новембар 24, 2010 Дал' негде могу да се нађу поступно урађени задаци из Венеове збирке за 3.годину средње? Или ако неко то има код себе, па хоће да прода, или још боље - поклони, нека се јави...мени. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Лела Написано Новембар 24, 2010 Пријави Подели Написано Новембар 24, 2010 Могу да погледам кад будем ишла кући да ли су ми још те свеске у животу, али то тек око нове године или Божића, ако ти није касно. Додуше, то издање збирке је изашло негде у време твог рођења 0110_hahaha Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Juan Valdez Написано Новембар 24, 2010 Пријави Подели Написано Новембар 24, 2010 Ух, чика Вене. Кад се само сетим... Једино горе од њега су руске збирке. Zadatak sa zvezdicom (*) Нерешива енигма и ноћна мора за многе ђаке а и неке пеофесоре, па се углавном избегава упуштање у коштац са истим. У противном долази до фаталних последица. -Дакле децо, видим да сте провежбали задатке из збирке којем сам вам задао...и...има ли који што је правио проблеме? -Има овј 374. са звездицом. -(*****)...Ајде прочитај па да видимо. -Дат је неједнакостранични икосаедар који је уписан у сферу. Полупречник сфере је једнак трећини најдуже странице икосаедра. Око оба тела описати елипсу чија је директриса једнака 2 корена из 3 дужине поларе. Најдужа страница икосаедра је једнака збиру координата леве жиже елипсе. Наћи површину базе призме која се добија пресецима ових тела. -Овај...па...прескочите слободно овај задатак...чика Вене је вероватно био у алкохолисаном стању кад је ово писао. http://www.facebook.com/VeneBogoslavov Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Grizzly Adams Написано Новембар 24, 2010 Пријави Подели Написано Новембар 24, 2010 Јаоо... Вене... Задаци "са звездицом"! 0110_hahaha Трауме из детињства... 0110_hahaha ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Sophrosyne Написано Новембар 24, 2010 Пријави Подели Написано Новембар 24, 2010 Дал' негде могу да се нађу поступно урађени задаци из Венеове збирке за 3.годину средње? Или ако неко то има код себе, па хоће да прода, или још боље - поклони, нека се јави...мени. Probaj da je nadjes na interentu. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Aquilius Cratus Написано Новембар 24, 2010 Пријави Подели Написано Новембар 24, 2010 Da to je kad ceo vikend skrsis na "zvezdice" a u ponedeljak se jedva provuces na pismenom, ako se provuces uopste. Tek na faksu shvatis da su te 12 godina na naopak nacin ucili matematiku. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Лела Написано Новембар 24, 2010 Пријави Подели Написано Новембар 24, 2010 Немам лоше искуство ни са математиком, ни са чика Венеовим збиркама. Да има грешака, има, али, где их па нема? И да, неки задаци без звездица су тежи него они са звездицама. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Jadranka1 Написано Новембар 24, 2010 Пријави Подели Написано Новембар 24, 2010 Da to je kad ceo vikend skrsis na "zvezdice" a u ponedeljak se jedva provuces na pismenom, ako se provuces uopste. Tek na faksu shvatis da su te 12 godina na naopak nacin ucili matematiku. Da.Upravo...Ja tek kada sam pocela djacima da predajem,ukapirala sam neke stvari.Toliko su mi "razjasnjene " bile...Ali,covek se uci dok je ziv. Inace,nema "bogova" u matematici,tu je opsta prepisivacina,iz zbirke u zbirku,pojedinci zaposeli autorska prava,po kojim babinim linijama,ne znam,pa,nije valjda,da u celoj Srbiji pala knjiga na 3-4 autora,bre...Naduvana neka imena,a bez pokrica...Zbirke stare,prastare,pune gresaka,pogresnih postavki...Ali,buducnost bice svetla...Kad i u prosveti bude kao u normalnim firmama:Dakle,potencijalni profesore,sta vi licno mozete ponuditi nasoj skoli/fakultetu?A ne da neki likovi zauzmu mesto(po babine linije) i nece da promene nacin rada po 100 godina ,misleci da su samo oni u pravu,a ne shvatajuci da novo doba nosi i nove djake/studente i nov nacin rada... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Давид Написано Новембар 24, 2010 Пријави Подели Написано Новембар 24, 2010 Ја у матлаб АхХ=Б решавам са Х=А\B Сад ћу нешто да лупим, али не замерите.А да није можда АхХ=В а онда Х=А/В ??? 0110_hahaha Вера, слога и поштење – српско су спасење. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука