Jump to content

Математика - треба ми помоћ!

Оцени ову тему

Препоручена порука

Da,meni izadje da je x manje od -2.Ako nesto jos treba,javi ,ja sam ti profesor matematike u srednjoj skoli.A jeste,imam malu bebu,pa malo od matematike odmaram,iako me zelja vuce...

Хвала Вам!

Супер је то што волите оно што радите.

Ако ми буде требала помоћ, сад знам коме да се обратим.

Солидно сам урадио писмени.

Поздравите бебу! :)

Подели на овим сајтовима

• Одговори 41
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

Популарни чланови у овој теми

Da,meni izadje da je x manje od -2.Ako nesto jos treba,javi ,ja sam ti profesor matematike u srednjoj skoli.A jeste,imam malu bebu,pa malo od matematike odmaram,iako me zelja vuce...

:cheesy2: управо тако

Хвала и теби брате. :drugarstvo:

И ова једначина што си поставио након исправке је експлицитно не решива. Биће да је све било на 2Х. :0104cheesy:

Српски менталитет карактеришу изненадни подвизи кратког даха, понесеност која прво улије наду, али капитулира у завршници, све се то после правда вишом силом и некаквом планетарном неправдом што само на нас вреба.

Подели на овим сајтовима

И ова једначина што си поставио након исправке је експлицитно не решива. Биће да је све било на 2Х. :0104cheesy:

Можда би и тад била нерешива, одкуд знаш...математика је то. :)

Подели на овим сајтовима

Уопште нежалим што сам уписао медицинску  :drugarstvo: :0104cheesy: :cheesy2: :)

http://www.facebook....jovan.cakareski

Love the life you live. Live the life you love. Bob Marley...

Административно уређење Цркава по националном кључу је тумор на телу Православља - Александар

Поштујмо, господо, и Ничеа и Достојевског, поштујмо једнога као пророка Запада, а другога као пророка Истока, поштујмо их због њиховог генија и због њихове племићске искрености и смелости, поштујмо их обојицу - но у одсудном тренутку станимо уз Достојевског!

Подели на овим сајтовима

Уопште нежалим што сам уписао медицинску   :0104cheesy: :cheesy2: :) :)

"Не жалим" се пише растављено. bleh

Ја сам за тебе убоги електротехничар. :drugarstvo:

Подели на овим сајтовима

То ти је и ословни услов код експоненцијалне једначине. Експоненцијалну једначину може решити експлицитно само ако је могуће непознате факторе свести на исту базу. На пример, просту једначину:

2^x+3^x=1, немогуће је решити експлицитно употребом простих математичких операција него се морају користи одређене нумеричке методе за приближно решавање, тј апроксимацијом.

Нисам се загледао сад у једначину ни када би све било на 2Х, може бити да би и тад била не решива експлицитно. Углавно ако не можеш експлицитно изразити непознате онда је не можеш решити једнозначно.

Српски менталитет карактеришу изненадни подвизи кратког даха, понесеност која прво улије наду, али капитулира у завршници, све се то после правда вишом силом и некаквом планетарном неправдом што само на нас вреба.

Подели на овим сајтовима

.....  :cheesy2:

Можда би и тад била нерешива, одкуд знаш...математика је то. joooj

Уопште нежалим што сам уписао медицинску  slavabogu 0442_feel greengrin greengrin

"Не жалим" се пише растављено. joooj

Ја сам за тебе убоги електротехничар. :drugarstvo:

Dobro al kad dodjes(ne daj Boze) da se kod mene lecis  .....  joooj joooj  slavabogu

http://www.facebook....jovan.cakareski

Love the life you live. Live the life you love. Bob Marley...

Административно уређење Цркава по националном кључу је тумор на телу Православља - Александар

Поштујмо, господо, и Ничеа и Достојевског, поштујмо једнога као пророка Запада, а другога као пророка Истока, поштујмо их због њиховог генија и због њихове племићске искрености и смелости, поштујмо их обојицу - но у одсудном тренутку станимо уз Достојевског!

Подели на овим сајтовима

• 3 months later...

`оћу да решим систем линеарних једначина... у матричном облику А х X = B... стим што матрица слободних чланова Б би била у границама нпр. б1 и б2....

Проблем решавам Матлабом јер Ексел не решава системе ј-на где је матрице А правоугаона (или ја не умем да га решим у ексел)

Па ако има неко да се сусретао са оваквим проблемом 89898989898989 algabacaju-smileys-327.gif' class='bbc_emoticon' alt=':drugarstvo:' />

ЧЕКАМ ВАСКРСЕЊЕ МРТВИХ И ЖИВОТ БУДУЋЕГ ВЕКА

Подели на овим сајтовима

A sta ti je konkretno problem sa Matlabom?

Па није проблем са Матлабом... него ја не умем да решим такав систем...

Ја у матлаб АхХ=Б решавам са Х=А\B

Али овде ми Б није вектор него треба да буде одређени интервал између два броја... тако да ће

бити велики број решења...

Подели на овим сајтовима

Ма сад сам узео књиге из Математику и видим да је ово немогуће... то јест ово у теорији не постоји...

Јер чим ја поменим Б мења се и Х али нема везе... мора нешто друго да смислим. Асадсам већ уморан....

Подели на овим сајтовима

Како решавате системе линеарних једначина у Екселу?

Ја користим команду =MMULT(MINVERSE(елементи матрице А),(елементи вектора слободних чланова))

Значи множим инверзну матрицу А са матрицом Б и добијам решење.

Проблем ми је када имам правоугаону матрицу, за такву матрицу не постоји инверзна матрица и ова команда тада не важи.

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...