Jump to content

Зашто је муслиману тешко да постане хришћанин?

Оцени ову тему

Препоручена порука

Zamolio bih administraciju da ne sramoti vaš vjerski sajt i da se ogradi on omalovažavanja Bosne i Hercegovine.U protivnom u koliko se slažete sa stavovima Vladana u gore prethodnom pisanju vi se onda otvoreno stavljate na stranu onih koji bi opet nekada da ratuju. Sramota je da administrator piše takve stvari.Zahtijevam od Vladana povlačenje onoga što je napisao i javno izvinjenje.

U politiku ne ulazim i ne zanima me, ali jedno znam Vladane Bosne će biti dok je njenih patriota akobogda.A oni koji je mrze a izgleda da si i ti jedan od njih možeš sebi tražiti domovinu koja će ti dati više od Bosne ako si uopšte bosanac.

Zamolio bih da se ogradite i da se prestane više sa omalovažavanjem i ponižavanjem svega što je nesrpsko.

Bog vam dao svako dobro.

I kada raspravljaš sa sljedbenicima knjige čini to na najljepši način!( Kuran)

Подели на овим сајтовима

• 11 months later...

Extra ecclesiam nulla salus.

Подели на овим сајтовима

• 2 weeks later...
  • 1 month later...

Nama muslimanima nikad nece biti jasno i nikad nam niko nece moci objasniti da je 3=1 i to je neshvaljivo za ljudski razum.

I to je milost Božja da netko to shvati ..

ALLAH,SOURYA,BASHAR W BASS

w, eh
rah betkoun el waheed

Ja sam Svijetlo svijeta, tko ide zamnom imati će Svijetlo života....Ja sam Svijetlo svijeta, tko ide zamnom imati će Svijetlo života....

Подели на овим сајтовима

Došo Mujo kod hođe i kaže:

- Vara me Fata.

- Razvedi se. - veli hođa.

- Ne mogu, volim je.

- Onda se ne razvodi.

- Ali stalno mi je to na umu.

- Pa, razvedi se.

- Ne mogu zbog djece.

- Onda se nemoj razvesti.

- Ali ne mogu da joj oprostim.

- Promijeni vjeru.

- Kako će mi to pomoći?

- Neće pomoći tebi nego meni. Idi pa zezaj popa!

БЛАЖЕН МУЖ ИЖЕ НЕ ИДЕ НА СОВЈЕТ НЕЧЕСТИВИХ И НА ПУТИ ГРЈЕШНИХ НЕ СТА...

Цитат:

Da bi covek mogao da rasudjuje o nekom nesto, bilo sta, on neophodno i neizostavno mora prvo da se udubi u samog sebe,

da vidi ponor sopstvenih grehova, da sebe proglasi za nistaka i najgoreg od svih, da izvadi brvno iz svog oka...

Drugim recima, mora da udise Jevandjelje Hristovo, da zivi po njemu...

Ko tako radi, odmah ce da zna je li na pravom putu ili ne...

Брат Оби Ван

Подели на овим сајтовима

Evo našao sam ovaj post u kom je korisnik naveo naredjenja o ubijanju onih koji ostavljaju islam a koje niko ovde od muslimana nije opvrgao kao netačne,dakle jasno mi je zašto je muslimanima teško da predju u hriščanstvo-plaše se da če biti ubijeni

Драга браћо и сестре!

Био сам овде гост у пар наврата - Ислам ми је интересантна тема.

Зашто је Муслиману тешко да постане Хришћанин?

Има сигурно више разлога. Један од њих је, да се Муслиманима од детињства урезује у свест да су они "надљуди" у односу на све остале: Хришћане и Јевреје јер су фалсификовали од Бога послате поруке, јер су трвдоглави и неће да прихвате праву веру иако је разумеју, јер верују на десетине различитих начина, јер су у пракси верници само на папиру, о атеистима и да се не говори.

Ја се из детињства сећам једне изреке: "Брат је мио, које вере био". Један стари православни поп нам је као деци причао: Арапи су врло фини и питом народ. Негде сам чуо да се Јапанци кад иду у госте из учтивости не преједају, јер би то било нељубазно према гостопримцу. Негде у Индији те поздрављају поздравом који значи: "Поштујем светлост у теби"...

Ове ствари су у доброј мери утицале на мој карактер (уопште немам појма дали је то све и колико тачно). Моје размишљање је било, како је то красно, да разни народи увек имају по нешто лепо и племенито. На све то можеш да се угледаш и да узмеш за пример. Коначно, Господ Бог је Створитељ свих народа и сваком је дао по неки нарочити дар.

Од детета сам васпитан у духу побожности. Свето Писмо сам прочитао више пута, од корице до корице. О томе да су други мање вредни од мене, јер не верују исто што и ја верујем - ја немам благе везе! До данашњег дана.

Муслимани похађају сасвим другу школу (ако се строго држе Ислама). Алах од њих захтева да срдачни буду само према суверницима, а са другима на одстојању и да на њих гледају са висине.

Један цитат:

Интеграција у немуслиманско друштво је изричито недопуштена:

„О ви који верујете, не узимајте Јевреје и Хришћане за пријатеље...“ (Сура 5,51)

„О ви који верујете, не склапајте пријатељства осим међу собом“ (Сура 3,118)

Ужас!

Свест да се отпад од Ислама треба казнити смрћу, иако се то свугде не практикује, такође игра своју улогу.

Пар цитата на ову тему:

Фатва о погубљењу људи отпалих од ислама

Убијање "Отпалих" је "Очување" људских права.

(Институт за исламска питања, dh, 21.07.2005)

Од: Фатва гремијума.

Питање: Један муслиман пита, како ислам види питање погубљења и да ли би се убијање особе отпале од ислама морало сматрати погубљењем.

Одговор: "Ислам је прописао казну погубљењем, како би предупречио несрећу извесних злодела. Отпад од ислама спада под ову врсту злодела... Један човек важи као отпао од ислама, ако напусти ислам или се одрекне дела муслиманског веровања. Погубљење отпалог није прекршај људских права или слободе вероисповести. Баш напротив, ислам гарантује људска права и слободу вероисповести... Убијање особе отпале од ислама је очување људских права, јер отпали почињава тешко злодело својим отпадом од религије Алаха. Религија Алаха је најбоље за човечанство... Пророк Алаха је од Алаха послан као милост човечанству...".

Порекло: www.islamweb.net/ver2/Fatwa/ShowFatwa.php

Фатва о питању, зашто једино ислам сме прописати смртну казну за апостасију* – насупрот хришћанству

*Апостасија (грч. aποστaσίa) је религиозни израз који означава отпадништво од вере, а тиме и верске заједнице, и представља један од најтежих грехова у већини религија.

Правни вештак: Египатски учењак и објавитељ ислама, Dr. Ahmad an-Naqib.

(Институт за исламска питања, dh, 26.03.2011)

Питање: "Како ћемо одговорити на следеће питање: Уколико би у Хришћанству постојала смртна казна за отпад од Хришћанства, нико у Европи не би могао да пређе у Ислам."

Одговор: "То је само безвезно причакање. Хришћанство и није светска религија, уопште никаква светска религија. Пророк [Mохамед] – благослов и мир Алаха над њим – је казао: 'Пророци пре мене су били послани само њиховим народима. Ја сам напротив послан читавом човечанству.'

Друго: Хришћанство није закључна религија, него религија која је од стране ислама избрисана, да, избрисана. Смртна казна за апостасију је одлика једино закључне религије. Уопште не постоји религија, која прописује смртну казну за апостасију. Јер свака религија је од друге [њој следеће] религије избрисана. Сваки закон је од једног другог [њему потоњег] закона избрисан. Стога се например Хришћани не смеју молити Алаху према религији или закону Худа [једном од пророка у исламу]. Јер Хришћани имају сопствени закон: 'Свакоме од вас дали смо јасне смернице и прописали јасан пут.' (Сура 5, 48)

Сваки пророк има свој закон. И сваки је закон избрисао претходне законе. Кад би сваки закон [свака религија] прописао смртну казну за апостасију, тада људи неби могли нове законе [религије] ни прихватити [прећи у нове религије]. Стога је смртна казна за отпад од религије једна специфичност религије пророка Мохамеда – благослов и мир Алаха над њим – као почаст закључној религији [исламу], која је друге претходне религије избрисала. Ово је заповест ислама.

Из тог разлога не постоји на целом свету ни једна религија, која прописује смртну казну за апостасију, са изузетком ислама. Одговор на питање, зашто је то тако, гласи: Зато што је Ислам закључна, целокупна и савршена религија, која је све друге претходне религије избрисала.

Муслимани смеју убити људе, који иступе из Ислама:

Хадис Бр. 965 (Бухари):

„Крв једног Муслимана, који је посведочио, да нема Бога осим Алаха и да сам ја посланик Алаха, не сме бити проливена, осим... кад такав отпадне од своје вере и раскине своју везу са заједницом (муслимана).“

http://hadith.al-isl...CID=589&PID=968

(Bukhari V4 B52 N260, пренесено од Икрима)

„Убијте сваког, који напусти религију (Ислам)!“

Драга браћо и сестре, нека је Господ Бог на помоћи.

Подели на овим сајтовима

Da, po mišljenju velikog broja islamskih učenjaka taj se ubija.Međutim postoji dio islamskih učenjaka koji smatra da je uzrok takve kazne rad protiv islama i špijuniranje protiv muslimana. ako čovjek ne špijunira i nastavi život po svome tj neradi protiv islama onda se ne ubija.Ovo je pravno pitanje oko kojeg postoji razilazak među islamskim pravnicima.To je to i tu se nema što dodati niti oduzeti.Ok?

I kada raspravljaš sa sljedbenicima knjige čini to na najljepši način!( Kuran)

Подели на овим сајтовима

Da, po mišljenju velikog broja islamskih učenjaka taj se ubija.Međutim postoji dio islamskih učenjaka koji smatra da je uzrok takve kazne rad protiv islama i špijuniranje protiv muslimana. ako čovjek ne špijunira i nastavi život po svome tj neradi protiv islama onda se ne ubija.Ovo je pravno pitanje oko kojeg postoji razilazak među islamskim pravnicima.To je to i tu se nema što dodati niti oduzeti.Ok?

OK,veliki broj islamskih učenjaka smatra da se taj ubija,shvatio sam.

Подели на овим сајтовима

• 2 weeks later...

A drugo ne možeš ni očekivati..

ALLAH,SOURYA,BASHAR W BASS

w, eh
rah betkoun el waheed

Ja sam Svijetlo svijeta, tko ide zamnom imati će Svijetlo života....Ja sam Svijetlo svijeta, tko ide zamnom imati će Svijetlo života....

Подели на овим сајтовима

Nama muslimanima nikad nece biti jasno i nikad nam niko nece moci objasniti da je 3=1 i to je neshvaljivo za ljudski razum.

А што по теби Исус нема те особине? Зато што се појавио у материјалном облику?

Знаш Цвете, ја могу да кажем да неће да ми буде јасно како можете да верујете у халуцинацију једног човека. Али ја то не кажем, јер сам фер и не судим вашој религији.

А ти си управо рекао да ми верујемо у нелогично.

oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide  things by zero. 

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...