Jump to content

Интервју Владике Артемија за часопис "Печат"

Оцени ову тему

Препоручена порука

Е то сам хтео рећи, ако заиста ти калуђери оду, онда се јасно види колико је њима заправо стало до Косова и Метохије и до чувања светиња тамо. Али све у свему, ако они оду, доћи ће други калуђери, Бог ће их послати.

Мени такви монаси више личе на идолопоклонике него на Православне Хришћане
Подели на овим сајтовима

• Одговори 189
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

Популарни чланови у овој теми

Толико о љубави према косовским србима,ово је постало веома смешно

Nemoj da si cinican.

O ljubavi prema Srbima na KiM, pitajte preosvecene arhijereje koji su aminovali poslednje odluke oko KiM i upravljanja eparhijom RP.

Mislim da se kod njih radi o odsustvu ljubavi i brige za narod koji je ostao dole zahvaljujuci prvenstveno tim monasima sa vladikom Artemijem na celu!

Подели на овим сајтовима

ЕРП је епархија са најбројнијим монаштвом, и колико је мени познато (а можеш ми веровати на реч) скоро сви ће отићи или велика већина и највећи проблем и јесте што сте свих ових месеци били лоше обавештени ...Чињеница је да ће манастири постати празни и то је то, немам жељу да били шта више коментаришем све ће се видети и показати ...

То онда и нису православни монаси. Прави монаси слушају Цркву и сва искушења у смирењу подносе. Прави монаси не дижу револуције, не скупљају петиције, не штрајкују,...

Cekaj malo, jel to znaci da treba da slusaju pojedine episkope koji rade i pricaju suprotno vekovnoj praksi i kanonima Crkve. Valjda svako ima pravo na svoje licno misljenje i da iskaze svoj stav.

Подели на овим сајтовима

• Гости
Guest свештеник Иван

О вековној пракси и кононима Цркве је било доста говора на овом форуму, прочешљај мало теме, па ћеш видети да "вековна пракса" није оно што ми мислимо да јесте. На факултету постоји један изузетан предмет "Канонско право" где се управо изучавају све те девијације предања, које се данас сматрају "вековном праксом".

Подели на овим сајтовима

• Гости
Guest ага пије млеко

ЕРП је епархија са најбројнијим монаштвом, и колико је мени познато (а можеш ми веровати на реч) скоро сви ће отићи или велика већина и највећи проблем и јесте што сте свих ових месеци били лоше обавештени ...Чињеница је да ће манастири постати празни и то је то, немам жељу да били шта више коментаришем све ће се видети и показати ...

То онда и нису православни монаси. Прави монаси слушају Цркву и сва искушења у смирењу подносе. Прави монаси не дижу револуције, не скупљају петиције, не штрајкују,...

Cekaj malo, jel to znaci da treba da slusaju pojedine episkope koji rade i pricaju suprotno vekovnoj praksi i kanonima Crkve. Valjda svako ima pravo na svoje licno misljenje i da iskaze svoj stav.

То је једвавековна пракса.....пошто није дужа од последњих 4 века...

Подели на овим сајтовима

Толико о љубави према косовским србима,ово је постало веома смешно

Nemoj da si cinican.

O ljubavi prema Srbima na KiM, pitajte preosvecene arhijereje koji su aminovali poslednje odluke oko KiM i upravljanja eparhijom RP.

Mislim da se kod njih radi o odsustvu ljubavi i brige za narod koji je ostao dole zahvaljujuci prvenstveno tim monasima sa vladikom Artemijem na celu!

Ostace narod i posle +Artemija,narod je uz svoju Crkvu a ne uz kult neke licnosti!
Подели на овим сајтовима

Ok, ja se samo zalazem za slobodu govora , opravdanjem argumentima!

Ja se zalazem da se vrati secer u orbit zvake  0104_cheesy

pa sad mozemo i viceve da pricamo brate, ali za to otvori posebnu temu. Nemoj da spamujes neprimerenim odgovorima.

Svako normalan se zalaze za to sto ti napisa,pa sam samo karikirao
Подели на овим сајтовима

Сав овај сценарио око разрешења и пензионисања владике +Артемија и осталих немилих догађаја на КиМ је у домену чисте (глобалне) политике. Са црквеношћу и духовношћу они (догађаји) немају никакве везе. Сви су разрешени и смењени без да се било какав процес против њих покренуо а још мање да се неки свима јасан и недвосмислен доказ изнео. Само клевете и инсуинације. Све је урађено како не треба и не доликује. А стабилна СПЦ и њена Епархија рашко-призренска и косовско метохијска не требају ни шиптарима ни њиховим западним менторима и налогодавцима. Зато су се овакве "промене" морале десити кад-тад. Моје лично мишљење. Свако добро свима.

"Покајте се и верујте у Еванђеље", говори Господ. (Мк.1:15)

http://www.svetosavlje.org/biblioteka/index.htm

Подели на овим сајтовима

Ok, ja se samo zalazem za slobodu govora , opravdanjem argumentima!

Ja se zalazem da se vrati secer u orbit zvake  0104_cheesy

pa sad mozemo i viceve da pricamo brate, ali za to otvori posebnu temu. Nemoj da spamujes neprimerenim odgovorima.

Svako normalan se zalaze za to sto ti napisa,pa sam samo karikirao

Zasto se onda ta sloboda govora nama vernicima u Crkvi, osporava i ne dozvoljava da iskazemo sta mislimo?

Primer je o.Antonije za to!

Подели на овим сајтовима

Зато брате што Црква није демократија нити народна скупштина. "Слобода говора" у Цркви има своју меру: свете догмате и свете каноне.

Подели на овим сајтовима

Зато брате што Црква није демократија нити народна скупштина. "Слобода говора" у Цркви има своју меру: свете догмате и свете каноне.

kriminalac

http://www.facebook....jovan.cakareski

Love the life you live. Live the life you love. Bob Marley...

Административно уређење Цркава по националном кључу је тумор на телу Православља - Александар

Поштујмо, господо, и Ничеа и Достојевског, поштујмо једнога као пророка Запада, а другога као пророка Истока, поштујмо их због њиховог генија и због њихове племићске искрености и смелости, поштујмо их обојицу - но у одсудном тренутку станимо уз Достојевског!

Подели на овим сајтовима

:)
Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...