Aquilius Cratus Написано Мај 14, 2010 Пријави Подели Написано Мај 14, 2010 Занима ме шта се дешава са душом детата које је убијено абортусом? За дијете остаје недоступна свјетолост Свете Тројице.Бивајући да није просвећено светом тајном крштења на њему остаје печат првородног гријеха.Оци кажу да ће та некрштена дјеца добити неку врсту утјехе од Бога,али Његово лице неће видјети. Sveti Isak Sirin se sa ovim nikako ne bi slozio. Po njemu Bog toliko voli i demone da ce i njima dati spasenje ali ne protiv njihove volje nego njihovim sazrevanjem. Gde nece onda malo decici koja nisu imala sanse da odlucuju o bilo cemu. JESSY and Vesna Milovic је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
soko Написано Мај 14, 2010 Пријави Подели Написано Мај 14, 2010 Помаже Бог. Не знам да ли може и ова молитва? http://i39.tinypic.com/zj9d0g.jpg Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Sophrosyne Написано Мај 14, 2010 Пријави Подели Написано Мај 14, 2010 Занима ме шта се дешава са душом детата које је убијено абортусом? За дијете остаје недоступна свјетолост Свете Тројице.Бивајући да није просвећено светом тајном крштења на њему остаје печат првородног гријеха.Оци кажу да ће та некрштена дјеца добити неку врсту утјехе од Бога,али Његово лице неће видјети. pa cekaj....... pa nisu ona kriva.... Naravno da nisu kriva,i to je bolno stanje.Oci su takodje govorili da ce roditelji koji su svoje dijete raskomadali u utrobi na Strasnom Sudu vidjeti dijete u obliku 33-ogodisnjaka,i to sa zigom - crnom mrljom prvorodnog grijeha koji nije opran krstenjem i Krvlju Hristovom.Takodje kanoni nase Crkve svjedoce da spasenje bez krstenja nije moguce sto znaci da Crkva ne moze da ih spominje u svojim molitvama.Ovdje treba odbaciti kao nepijatelje,ono sto je govorio Arh.Rafail Karelin i naci put izmedju ocajanja i lazne nade,tj. nacin na koji se moze olaksati zagrobni zivot djece.On je govorio da je jedini izlaz pokajanje roditelja,davanje milostinje siromasnima...u knjizi Svetost braka - o.Rafail Karelin je govorio da sveti oci kao sto su Sveti Jefrem Sirin i Vasilije Veliki govore da u adu postoje razlicita mjesta.Kasnije su neki bogoslovi ta mjesta u adu prokazivali simvolicki,u obliku koncentricnih krugova.Centar ada je mjesto na kojem se nalazi satana i gdje stoji presto Lucifera.Po toj predstavi sto je dusa blize centru to su muke vece,i sto je dalje od centra to onda dobija sve vece olaksanje.Na spoljasnjim krugovima nalaze se nekrstena djeca i najbolji pagani.Dotle ne prodire oganj geene,tak oda ne osjecaju muke,ali tu nema Boga.Sveti Atanasije Veliki,Grigorije Bogoslov i Kirilo Aleksandrijski govore da nekrstena djeca nece biti u slavi kao krstena,ali ni na mjestu mucenja,kao gresnici koji su svjesno izvrsili prestup.Nekrstenome Gospod moze dati milost ali ne i blagodat Duha Svetoga. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Никола Ђоловић Написано Мај 14, 2010 Пријави Подели Написано Мај 14, 2010 Занима ме шта се дешава са душом детата које је убијено абортусом? За дијете остаје недоступна свјетолост Свете Тројице.Бивајући да није просвећено светом тајном крштења на њему остаје печат првородног гријеха.Оци кажу да ће та некрштена дјеца добити неку врсту утјехе од Бога,али Његово лице неће видјети. Sveti Isak Sirin se sa ovim nikako ne bi slozio. Po njemu Bog toliko voli i demone da ce i njima dati spasenje ali ne protiv njihove volje nego njihovim sazrevanjem. Gde nece onda malo decici koja nisu imala sanse da odlucuju o bilo cemu. klapklap klapklap http://upodobljavanje.wordpress.com/ https://www.facebook.com/Upodobljavanje Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
karadjordje Написано Мај 14, 2010 Пријави Подели Написано Мај 14, 2010 Nekrstenome Gospod moze dati milost ali ne i blagodat Duha Svetoga. Не бих се сложио са овим па све и да је Свети Отац ово рекао јер Господ даје Духа Светога коме Он жели. pratis.me a? :P Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Меденица :) Написано Мај 14, 2010 Пријави Подели Написано Мај 14, 2010 аман маните се Суда Божјег и молите се за мајку и дете. По мени та дјеца иду директно у Цартсво Небеско. клик Душекорисна књига О ЧЕСТОМ ПРИЧЕШЋИВАЊУ СВЕТИМ ТАЈНАМА ХРИСТОВИМ, свети Никодим Светогорац и свети Макарије Коринтски клик Кољивари и пракса честог причешћивања Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Deni72 Написано Мај 14, 2010 Аутор Пријави Подели Написано Мај 14, 2010 управо сам обавештен да је обављено algabacaju 0409_feel А плод Духа јесте: љубав, радост, мир, дуготрпљење, благост, доброта, вера, кротост, уздржање. За такве нема закона. (Галатима 5:22,23) Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
šangaj Написано Мај 14, 2010 Пријави Подели Написано Мај 14, 2010 Колико се ја разумем опела за малу децу се разликују од опела за старије и одрасле особе. Хоћу да кажем да је "скраћено", јер мала деца (мислим да је у питању испод 7 година) се и не исповедају а и сам Господ каже да је царство небеско пуно таквих. Нека ме исптави неко од теолога. ЧЕКАМ ВАСКРСЕЊЕ МРТВИХ И ЖИВОТ БУДУЋЕГ ВЕКА Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Меденица :) Написано Мај 14, 2010 Пријави Подели Написано Мај 14, 2010 управо сам обавештен да је обављено algabacaju 0409_feelужас ... клик Душекорисна књига О ЧЕСТОМ ПРИЧЕШЋИВАЊУ СВЕТИМ ТАЈНАМА ХРИСТОВИМ, свети Никодим Светогорац и свети Макарије Коринтски клик Кољивари и пракса честог причешћивања Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
ivana626 Написано Мај 14, 2010 Пријави Подели Написано Мај 14, 2010 http://www.molitvenik.in.rs/akatisti/akatisti_u_raznim_prilikama/akatist_protiv_cedomorstva.html Покајни акатист за жене које су убијале децу у утроби својој Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
obi-wan Написано Мај 14, 2010 Пријави Подели Написано Мај 14, 2010 @Emanuil A nikako da se dosetite da su ova deca eto krstena u svojoj sopstvenoj krvi, kao i mnogi drevni mucenici koji nisu formalno primili tajnu Krstenja, ali su naravno u kalendaru svetih... Pa onda, sta sa spontanim pobacajem? Niko nije kriv, a deca ispastaju... nece to tako ici... Gde si to citao od Otaca? Nesto bas ovde ne lici na bogoslovlje Crkve... Recimo, jedna ruska kneginja (Prolog) je stalno imala spontane, i bila jako tuzna... Jednom joj se javio sv. Jovan Krstitelj i rekao joj "ne placi, o ovakvoj deci ja se brinem"... a kamoli o ubijenima svesno... Дијана. је реаговао/ла на ово 1 "Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Дејан Написано Мај 14, 2010 Пријави Подели Написано Мај 14, 2010 Занима ме шта се дешава са душом детата које је убијено абортусом? За дијете остаје недоступна свјетолост Свете Тројице.Бивајући да није просвећено светом тајном крштења на њему остаје печат првородног гријеха.Оци кажу да ће та некрштена дјеца добити неку врсту утјехе од Бога,али Његово лице неће видјети. Neki sveti oci su mozda ovo govorili da bi sto vise uticali na ljude da ne vrse abortus!Medjutim po meni je ovo glupost ogromna ako se osvrnemo na to da je Bog bezgranicna ljubav! ST.IVANA је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
šangaj Написано Мај 14, 2010 Пријави Подели Написано Мај 14, 2010 Matej 19,14. А Исус рече: Оставите децу и не забрањујте им долазити к мени; јер је таквих царство небеско. Marko 10,14 А Исус видевши расрди се и рече им: Пустите децу нека долазе к мени, и не браните им; јер је таквих царство Божје. Luka 18,16 А Исус дозвавши их рече: Пустите децу нека долазе к мени, и не браните им; јер је таквих царство Божије. ЧЕКАМ ВАСКРСЕЊЕ МРТВИХ И ЖИВОТ БУДУЋЕГ ВЕКА Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Sherlock H. Написано Мај 14, 2010 Пријави Подели Написано Мај 14, 2010 Nekrstenome Gospod moze dati milost ali ne i blagodat Duha Svetoga.Ако прихватимо овакво гледиште онда не постоји Правда Божија,јер где је Правда ако та деца нису ни имала шансу да се крсте?Одговорност не иде без слободе. Domine, adiuva incredulitatem meam! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Зорица екс Милева Написано Мај 14, 2010 Пријави Подели Написано Мај 14, 2010 Matej 19,14. А Исус рече: Оставите децу и не забрањујте им долазити к мени; јер је таквих царство небеско. Marko 10,14 А Исус видевши расрди се и рече им: Пустите децу нека долазе к мени, и не браните им; јер је таквих царство Божје. Luka 18,16 А Исус дозвавши их рече: Пустите децу нека долазе к мени, и не браните им; јер је таквих царство Божије. dada dada dada Погледа Отац с Небеса и виде ме сва у ранама од неправде људске, и рече, не свети се.Коме да се светим Господе? Поворци стада, што иде на заклање? Свети ли се лекар болесницима, што га са самртничке постеље руже? Коме да се светим? Снегу, што копни и трави што се суши? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука