Војвода7 Написано Јануар 16, 2018 Пријави Подели Написано Јануар 16, 2018 пре 2 часа, Рапсоди рече Ima sličnosti, ima, ima..... Најсличније су им очи... Рапсоди је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Рапсоди Написано Јануар 16, 2018 Пријави Подели Написано Јануар 16, 2018 Ко ми дирне у оца Арса...не одоговарам за своје вербалне поступке.... Сори ако сам те нешто лично увредила, али и ти си мене јер си увредио оца Арса...па преко њега и све нас који волимо његове беседе ( резоне ) или приступ њему својствен( специфичан) на који одговара на разно разне савремене девијације у које се уплићемо.... пре 18 минута, Trifke рече Umetnicka sirina reci da su djavoimani ili sizofrenija ili svec Јеси сигуран да си га схватио ( то предавање) ? пре 18 минута, Trifke рече Bog je stvorio andjele i onda poce vecnost. То се зове...цеђење комарца....нисам то од тебе очекивала, али стварно . Од толико лепих коментара, дивних беседа ти се ухвати за тај један безначајни коментар ( који ја нисам ни чула) . пре 18 минута, Trifke рече Ne zelim da komentarisem ovu zadnju recenicu jer nije dostojna komentara. Iskreno nisam od tebe ocekivao tako nizak govor. Е мој драги Трифке, одма си ми замерио ( увредио се ) коју сам рану боцнула ... боцкање може да буде делотворно за разне бољке (духовна акупунктура) Carpe Aeternitatem Заиста вам кажем, ако се не повратите и не будете као деца, нећете ући у царство небеско. Јеванђеље по Матеју глава 18:1-10 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Рапсоди Написано Јануар 16, 2018 Пријави Подели Написано Јануар 16, 2018 . Carpe Aeternitatem Заиста вам кажем, ако се не повратите и не будете као деца, нећете ући у царство небеско. Јеванђеље по Матеју глава 18:1-10 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
ines Написано Јануар 16, 2018 Пријави Подели Написано Јануар 16, 2018 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Trifke Написано Јануар 16, 2018 Пријави Подели Написано Јануар 16, 2018 Управо сада, Рапсоди рече Ко ми дирне у оца Арса...не одоговарам за своје вербалне поступке.... Сори ако сам те нешто лично увредила, али и ти си мене јер си увредио оца Арса...па преко њега и све нас који волимо његове беседе ( резоне ) или приступ њему својствен( специфичан) на који одговара на разно разне савремене девијације у које се уплићемо.... Јеси сигуран да си га схватио ( то предавање) ? То се зове...цеђење комарца....нисам то од тебе очекивала, али стварно . Од толико лепих коментара, дивних беседа ти се ухвати за тај један безначајни коментар ( који ја нисам ни чула) . Е мој драги Трифке, одма си ми замерио ( увредио се ) коју сам рану боцнула ... боцкање може да буде делотворне за разне бољке Zalosno je to sto ga postujes kao gurua. Ja npr jako volim vladiku Atanasija ali kada gresi gresi i tu nema sale. Istina je iznad svega. Ja nisam reagovao na predavanje vec na ono sto si ti sumirala iz njegovog predavanja. Njegovih predavanja sam se dovoljno naslusao tako da mi ne pada na pamet da gubim vreme. Tebi je mozda cedjenje komarca jer ga ne slusas kriticki. Bez obzira koliko postovala nekog ili cenila , nemoj da zaboravis da on moze da pogresi i u ovom slucaju gresi podosta. Nije to jedino sto ti nisi zapazila. Ima mnogo toga. Ovo je jedna od vecih greski. Prepustam ti da razmislis malo o posledicama takve izjave. Znam da si ti dovoljno inteligentna da ces shvatiti da to nije nikakvo cedjenje komarca. Hajdemo drugu. Da vidim da li ce i ovo da bude cedjenje komarca. Covek poziva one parove koji ne mogu da imaju decu da krenu da zive kao brat i sestra a za brak kaze da je radi radjanja dece. Nisam se uvredio vec sam bio iznenadjen tvojim recnikom i necim sto nisam ocekivao od dame kao sto sam mislio da si ti. Da sam se uvredio nebih se molio za tebe. Рапсоди and Lady Godiva је реаговао/ла на ово 1 1 "Лажно смирење је смирење које има потребу да се покаже. На првом месту, то је смирени изглед (кад кроз понашање и изглед глумимо смиреног човека). Као друго, то је коришћење "смирених" речи и фраза: човек говори о себи да је велики грешник и гори од свих, а ако га у реалности неко увреди он се одмах буни и врло ревносно брани своја права. Као треће, лажно смирење се показује у томе што човек понавља неке научене смирене фразе, рецимо изреке Светих о смирењу, сматрајући да он мисли тако искрено, док смисао тих изрека уопште не долази до његовог срца." Схиархимандрит Авраам Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Рапсоди Написано Јануар 16, 2018 Пријави Подели Написано Јануар 16, 2018 @Trifke Trifke је реаговао/ла на ово 1 Carpe Aeternitatem Заиста вам кажем, ако се не повратите и не будете као деца, нећете ући у царство небеско. Јеванђеље по Матеју глава 18:1-10 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Trifke Написано Јануар 16, 2018 Пријави Подели Написано Јануар 16, 2018 пре 5 минута, Muramasa рече Otac Arsenije? Jel to onaj što je orbitirao oko Margite, pa kad je dokrajčio heroin, odlučio da ode u prepodobne? John 8:7 A kako su oni dalje navaljivali, on se uspravi i reče im: "Tko je od vas bez grijeha, neka prvi na nju baci kamen." "Лажно смирење је смирење које има потребу да се покаже. На првом месту, то је смирени изглед (кад кроз понашање и изглед глумимо смиреног човека). Као друго, то је коришћење "смирених" речи и фраза: човек говори о себи да је велики грешник и гори од свих, а ако га у реалности неко увреди он се одмах буни и врло ревносно брани своја права. Као треће, лажно смирење се показује у томе што човек понавља неке научене смирене фразе, рецимо изреке Светих о смирењу, сматрајући да он мисли тако искрено, док смисао тих изрека уопште не долази до његовог срца." Схиархимандрит Авраам Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Матусал Написано Јануар 16, 2018 Пријави Подели Написано Јануар 16, 2018 Чин свете тајне крштења почиње са егзорцистичким молитвама, паметноме мислим није потребно објашњавати смисао овога. Запрећивање (заклињање) 1. Господу се помолимо. Запрећује ти, ђаволе, Господ који је дошао у свет и живео међу људима да уништи твоје насиље и избави људе; који на Крсту победи непријатељске силе док се сунце помрачавало и земља се тресла, и гробови се отварали, и тела светих устајала; који смрћу разори смрт и сатре онога што има државу смрти, тојест тебе, ђавола. Запрећујем ти Богом који је показао дрво живота, и поставио Херувиме да га пламеним оружјем чувају. Буди запрећен, и одступи! Јер, запрећујем ти Оним који је по мору ишао као по суву, и који је утишао буру, чији поглед исушује поноре, и претња растапа планине. Јер Он и сада запрећује теби преко нас: уплаши се, изиђи, и одступи од створења овог! И немој се враћати, нити се скривати у њему, нити га сретати или дејствовати у њему, ни ноћу ни дању, ни у поноћ ни у подне, већ отиди у свој тартар, све до одређеног великог Судњег Дана. Побој се Бога који седи на Херувимима и надгледа бездане, пред којим стрепе Анђели, Арханђели, Престоли, Господства, Начела, Власти, Силе, многооки Херувими и шестокрили Серафими; пред којим трепти небо и земља и море, и све што је у њима. Изиђи и одступи од запечаћеног новоизабраног војника Христа Бога нашег! Јер ти претим Оним који иде на крилима ветра, који чини Анђелима својим духове, и слугама својим огањ који спаљује: изиђи, и одступи од овог створења са свом силом и анђелима твојим! Јер се прослави име Оца и Сина и Светога Духа, сада и увек и у векове векова. Амин. Запрећивање (заклињање) 2. Господу се помолимо. Бог Свети, страшни и славни у свима делима и сили својој, који је недокучљив и неистражљив, Он који је предодредио теби, ђаволе, мучење у вечним мукама, преко нас, недостојних слугу својих, наређује теби и свој помоћној сили твојој, да одступите од новозапечаћеног Именом Господа нашега Исуса Христа, истинитог Бога нашег. Теби свезлом, и нечистом, и прљавом, и одвратном, и туђем духу запрећујем силом Исуса Христа, који има сву власт на небу и на земљи, који је рекао глувом и немом демону: Изиђи из човека и више не улази у њега! Одступи, познај ништавност своје моћи која ни над свињама нема власти! Сети се Онога који ти је, по твојој молби, наредио да уђеш у крдо свиња. Устраши се Бога чијом се наредбом земља утврди на водама, Бога који је саздао небо, и мером распоредио планине и долине, и песак учинио границом мору, и у води силној направио тврду стазу; који се дотакне гора и оне се диме; који се заодева светлошћу као хаљином; који земљу учвршћује на темељу њеном, те се никада неће поколебати; који дозива воду морску и њоме залива лице целе 7 земље. Изиђи, и одступи од онога који се спрема за свето просвећење! Запрећујем ти спасоносним страдањем Господа нашег Исуса Христа, и чесним Телом и Крвљу његовом, и доласком његовим страшним, јер ће доћи и неће закаснити да суди свој земљи, и бациће тебе и помоћну силу твоју у пакао огњени, ринувши те у таму најкрајњу, где црв не умире и огањ се не гаси. Јер је моћ и власт Христа Бога нашег, са Оцем и Светим Духом, сада и увек и у векове векова. Амин. Запрећивање (заклињање) 3. Господу се помолимо. Господе Саваоте, Боже Израиљев, који исцељујеш сваку болест и сваку немоћ, погледај на слугу твога, и испитај и пронађи, и одагнај од њега сва деловања ђавола; запрети нечистим дусима, и истерај их, и очисти дела руку твојих, и силним дејством својим сатри Сатану под ноге његове ускоро, и дај му победу над њим и над нечистим дусима његовим, да би се, добивши милост од Тебе, удостојио бесмртних и небесних Тајни твојих, и Теби славу узнео, Оцу и Сину и Светоме Духу, сада и увек и у векове векова. Амин. Молитва четврта Господу се помолимо. Ти који јеси, Владару Господе, Ти си створио човека по лику своме и по подобију, и дао си му власт вечнога живота; а затим када је грехом отпао Ти га ниси презрео, него си учовечењем Христа Твога устројио спасење света, Ти Сам и ово створење твоје, избавивши од робовања ђаволу, прими у наднебеско Царство твоје; отвори очи ума његовог, да би светлост Еванђеља твога сијала у њему; придодај животу његовом Анђела светлог, који ће га избављати од сваке напасти вражје, од сусрета с ђаволом, од демона подневног, и од маштања злих. И дува му свештеник у уста, у чело и у прса, говорећи: Истерај из њега сваког злог и нечистог духа, скривеног и угнежђеног у срцу његовом (и то чини и говори трипута); духа преваре, духа злобе, духа идолопоклонства и сваковрсног лакомства, духа лажи и сваке нечистоте, стваране по наговору ђавола. И учини га разумним јагњетом светог стада Христа твога, чесним чланом Цркве твоје, сасудом освећеним, сином светлости и наследником Царства твога; да би, поживевши по заповестима твојим, и сачувавши печат неповређеним, и очувавши ризу неупрљаном, добио блаженство Светих у Царству твоме. Гласно: Благодаћу и милосрђем и човекољубљем Јединородног Сина Твог, са којим си благословен, са пресветим и благим и животворним Твојим Духом, сада и увек и у векове векова. Амин. И крштаваног, који је бос и разденут, свештеник окреће западу са рукама уздигнутим, и говори: Одричеш ли се Сатаие, и свих дела његових, и свих анђела његових, и сваког служења њему, и све гордости његове? И одговара оглашени, или кум његов (ако је крштавани дете), и каже: Одричем се. (Ово питање и одговор бива трипута). Онда свештеник пита крштаваног: Јеси ли се одрекао Сатане? И одговара оглашени, или кум његов: Одрекао сам се. (И ово бива трипута). Онда говори свештеник: И дуни и пљуни на њега....... Trifke and Ana B. је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Trifke Написано Јануар 16, 2018 Пријави Подели Написано Јануар 16, 2018 @ines Prvi video nije opsednuce. Ovi drugi su mi poznati. "Лажно смирење је смирење које има потребу да се покаже. На првом месту, то је смирени изглед (кад кроз понашање и изглед глумимо смиреног човека). Као друго, то је коришћење "смирених" речи и фраза: човек говори о себи да је велики грешник и гори од свих, а ако га у реалности неко увреди он се одмах буни и врло ревносно брани своја права. Као треће, лажно смирење се показује у томе што човек понавља неке научене смирене фразе, рецимо изреке Светих о смирењу, сматрајући да он мисли тако искрено, док смисао тих изрека уопште не долази до његовог срца." Схиархимандрит Авраам Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
ines Написано Јануар 16, 2018 Пријави Подели Написано Јануар 16, 2018 ...kako uvek idem na poneko hodočašće, susretala sam se nekoliko puta sa ljudia koji su bili đavoimani...najviše đavoimanih ljudi sam videla u Počajevskoj Lavri Ana B. је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Матусал Написано Јануар 16, 2018 Пријави Подели Написано Јануар 16, 2018 По Макарију Великом у нама док смо у процесу борбе и очишћења могу деловати и благодат и зле силе зависно од нашег степена очишћења и просвећености и повремено зависно од нашег стања можемо уступити већи или мањи простор за зле силе у нама док их се потпуности не ослободимо. Оно што је битно је да они не овладају нашом вољом и тако преузму све наше животне силе свезавши нас и узевши ,, покућанство наше,,. Док год им се противимо слободном вољом и именом Христовим остајемо заштићени. По одређеном Божијем промислу неко може доспети у овакво стање или рођењем, или каквом невољом или услед тешких грехова. Trifke and Ana B. је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Trifke Написано Јануар 16, 2018 Пријави Подели Написано Јануар 16, 2018 пре 7 минута, ines рече ...kako uvek idem na poneko hodočašće, susretala sam se nekoliko puta sa ljudia koji su bili đavoimani...najviše đavoimanih ljudi sam videla u Počajevskoj Lavri Odi leti na Ostrog pa ces da vidis koliko hoces. "Лажно смирење је смирење које има потребу да се покаже. На првом месту, то је смирени изглед (кад кроз понашање и изглед глумимо смиреног човека). Као друго, то је коришћење "смирених" речи и фраза: човек говори о себи да је велики грешник и гори од свих, а ако га у реалности неко увреди он се одмах буни и врло ревносно брани своја права. Као треће, лажно смирење се показује у томе што човек понавља неке научене смирене фразе, рецимо изреке Светих о смирењу, сматрајући да он мисли тако искрено, док смисао тих изрека уопште не долази до његовог срца." Схиархимандрит Авраам Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ana B. Написано Јануар 16, 2018 Аутор Пријави Подели Написано Јануар 16, 2018 пре 22 минута, Muramasa рече Otac Arsenije? Jel to onaj što je orbitirao oko Margite, pa kad je dokrajčio heroin, odlučio da ode u prepodobne? meni je on dosta dobar duhovnik, jasan i revnosan Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Trifke Написано Јануар 16, 2018 Пријави Подели Написано Јануар 16, 2018 пре 2 минута, Ana B. рече meni je on dosta dobar duhovnik, jasan i revnosan Ana on nije duhovnik i nema blagoslova za to. Mogla bi malo i da razmislis o onome sto govori i videla bi da bas i niej tako. "Лажно смирење је смирење које има потребу да се покаже. На првом месту, то је смирени изглед (кад кроз понашање и изглед глумимо смиреног човека). Као друго, то је коришћење "смирених" речи и фраза: човек говори о себи да је велики грешник и гори од свих, а ако га у реалности неко увреди он се одмах буни и врло ревносно брани своја права. Као треће, лажно смирење се показује у томе што човек понавља неке научене смирене фразе, рецимо изреке Светих о смирењу, сматрајући да он мисли тако искрено, док смисао тих изрека уопште не долази до његовог срца." Схиархимандрит Авраам Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
ines Написано Јануар 16, 2018 Пријави Подели Написано Јануар 16, 2018 пре 3 минута, Trifke рече Odi leti na Ostrog pa ces da vidis koliko hoces. bila sam nekoliko puta na Ostrogu, videla sam jedanput jednu osobu đavoimanu tamo Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука