Дража Написано Мај 4, 2010 Пријави Подели Написано Мај 4, 2010 Ово није требало да се догоди. Ако би се мало вратили на почетак приче и фебруарске постове на темама које су се бавиле овом проблематиком а било их је неколико заиста је и комарчевој савести било јасно што због разбојничког начина на који је све учињено што због реалних потреба издајничке власти у Србији да ће владика +Артемије бити трајно смењен и пензионисан. Већина братије је овде писала како то није могуће, како је то привремено до мајског заседања Сабора, како је Синод добронамеран и зна шта ради и остале намерне или злонамерне маштарије те исмевали оне који су им говорили да су слепци поред очију и да не виде ставри у ширем контексту, да не виде да је сатанизација Српског народа и СПЦ тек почела и да се уклања сваки и најмањи противник и препрека на овом путу. +Артемије је свакако био један од важнијих. Морао је бити склоњен на овај или онај начин. То је браћо позадина свега ружног што видесмо у протеклих пар месеци. Време ће показато ко је пастир а ко вук у овчијој кожи. У то будите сигурно. На многаја љета свим благочестивим епископима СПЦ. А Господ зна ко су они. Онима који то нису нека је на помоћи да се исправе и да постану живе иконе Његове на корист стада којег воде а и на своју личну. Свако добро свој православној браћи. Нека Господ чува и укрепи доброг пастира +Артемија а слепцима нека подари очи да виде, јер их имају а ничему им не служе. "Покајте се и верујте у Еванђеље", говори Господ. (Мк.1:15) http://www.svetosavlje.org/biblioteka/index.htm Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Меденица :) Написано Мај 4, 2010 Пријави Подели Написано Мај 4, 2010 Све у свему, ми беше верујемо да је одлука САСабора воља Духа Светог и Амин у нашој Цркви, тако ваљда и ово треба да разумемо и прихватимо. bliss jeeee bliss jeeee bliss jeeee 0110_hahaha клик Душекорисна књига О ЧЕСТОМ ПРИЧЕШЋИВАЊУ СВЕТИМ ТАЈНАМА ХРИСТОВИМ, свети Никодим Светогорац и свети Макарије Коринтски клик Кољивари и пракса честог причешћивања Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
pokajnik83 Написано Мај 4, 2010 Пријави Подели Написано Мај 4, 2010 Све у свему, ми беше верујемо да је одлука САСабора воља Духа Светог и Амин у нашој Цркви, тако ваљда и ово треба да разумемо и прихватимо. bliss jeeee bliss jeeee bliss jeeee 0110_hahaha 0110_hahaha И данас, кад дође до последњег боја, Неозарен старог ореола сјајем, Ја ћу дати живот, отаџбино моја, Знајући шта дајем и зашто га дајем. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Истина Написано Мај 4, 2010 Пријави Подели Написано Мај 4, 2010 Преосвећени Владика Артемије је и даље Епископ СПЦ, и даље на њему почива сва апостолска благодат, и даље може да служи најсветију Архијерејску Литургију, носи митру на глави,у руци држи архијерејски жезал, благосиља и левом и десном шаком - мислим да је то битно, остало не толико.Ово је тачно...међутим,мишљења сам да за овом одлуком нису требали посегнути.истина, мало је чудна оваква одлука, мислим да никоме није баш најјаснија.можда ће бити ово једно чудно време за нашу Цркву, кад ће ићи два епископа и сређивати около? или један резигниран одлуком даје оставку, док други виси у ваздуху? много питања, мало одговора ... Знам да је овде већина желела главу на пању, зато ме и не чуди твоја разочараност. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Меденица :) Написано Мај 4, 2010 Пријави Подели Написано Мај 4, 2010 Ово није требало да се догоди. Ако би се мало вратили на почетак приче и фебруарске постове на темама које су се бавиле овом проблематиком а било их је неколико заиста је и комарчевој савести било јасно што због разбојничког начина на који је све учињено што због реалних потреба издајничке власти у Србији да ће владика +Артемије бити трајно смењен и пензионисан. Већина братије је овде писала како то није могуће, како је то привремено до мајског заседања Сабора, како је Синод добронамеран и зна шта ради и остале намерне или злонамерне маштарије те исмевали оне који су им говорили да су слепци поред очију и да не виде ставри у ширем контексту, да не виде да је сатанизација Српског народа и СПЦ тек почела и да се уклања сваки и најмањи противник и препрека на овом путу. +Артемије је свакако био један од важнијих. Морао је бити склоњен на овај или онај начин. То је браћо позадина свега ружног што видесмо у протеклих пар месеци. Време ће показато ко је пастир а ко вук у овчијој кожи. У то будите сигурно. На многаја љета свим благочестивим епископима СПЦ. А Господ зна ко су они. Онима који то нису нека је на помоћи да се исправе и да постану живе иконе Његове на корист стада којег воде а и на своју личну. Свако добро свој православној браћи. Нека Господ чува и укрепи доброг пастира +Артемија а слепцима нека подари очи да виде, јер их имају а ничему им не служе. дражо имаш опомену, нећу више да те опомињем да не клевећеш владике за неблагочестивост.Меда. клик Душекорисна књига О ЧЕСТОМ ПРИЧЕШЋИВАЊУ СВЕТИМ ТАЈНАМА ХРИСТОВИМ, свети Никодим Светогорац и свети Макарије Коринтски клик Кољивари и пракса честог причешћивања Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Меденица :) Написано Мај 4, 2010 Пријави Подели Написано Мај 4, 2010 Преосвећени Владика Артемије је и даље Епископ СПЦ, и даље на њему почива сва апостолска благодат, и даље може да служи најсветију Архијерејску Литургију, носи митру на глави,у руци држи архијерејски жезал, благосиља и левом и десном шаком - мислим да је то битно, остало не толико.Ово је тачно...међутим,мишљења сам да за овом одлуком нису требали посегнути.истина, мало је чудна оваква одлука, мислим да никоме није баш најјаснија.можда ће бити ово једно чудно време за нашу Цркву, кад ће ићи два епископа и сређивати около? или један резигниран одлуком даје оставку, док други виси у ваздуху? много питања, мало одговора ... Знам да је овде већина желела главу на пању, зато ме и не чуди твоја разочараност. ко је шта тражио, може и да се предомисли, дозволићеш. нажалост, ја се нећу предомислити у мојој намери да те опомињем да одмориш мало са нездравим и малициозним набацивањима. молим те да не истрајаваш у таквој намери. клик Душекорисна књига О ЧЕСТОМ ПРИЧЕШЋИВАЊУ СВЕТИМ ТАЈНАМА ХРИСТОВИМ, свети Никодим Светогорац и свети Макарије Коринтски клик Кољивари и пракса честог причешћивања Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Истина Написано Мај 4, 2010 Пријави Подели Написано Мај 4, 2010 истино, имаш опомену за вређање другог. Меда. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Искушеник Написано Мај 4, 2010 Пријави Подели Написано Мај 4, 2010 истино, имаш опомену за вређање другог. Меда. Их, врло хришћански... "Извор сваког зла је - нечастиво учење" Свети Јован Златоусти "Ми смо Јерусалимске вере" Патријарх Арсеније III "Тако живи да свакодневно можеш приступити (Причешћу)". Тертулијан Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Истина Написано Мај 4, 2010 Пријави Подели Написано Мај 4, 2010 Преосвећени Владика Артемије је и даље Епископ СПЦ, и даље на њему почива сва апостолска благодат, и даље може да служи најсветију Архијерејску Литургију, носи митру на глави,у руци држи архијерејски жезал, благосиља и левом и десном шаком - мислим да је то битно, остало не толико.Ово је тачно...међутим,мишљења сам да за овом одлуком нису требали посегнути.истина, мало је чудна оваква одлука, мислим да никоме није баш најјаснија.можда ће бити ово једно чудно време за нашу Цркву, кад ће ићи два епископа и сређивати около? или један резигниран одлуком даје оставку, док други виси у ваздуху? много питања, мало одговора ... Знам да је овде већина желела главу на пању, зато ме и не чуди твоја разочараност. ко је шта тражио, може и да се предомисли, дозволићеш. нажалост, ја се нећу предомислити у мојој намери да те опомињем да одмориш мало са нездравим и малициозним набацивањима. молим те да не истрајаваш у таквој намери. Толеришеш мржњу, увреде и најгоре прљавштине на рачун владике и још вам није доста па све редом оптужујеш ... Нека сте живи и здрави, али није добро то што радите ... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Solomon Kane Написано Мај 4, 2010 Пријави Подели Написано Мај 4, 2010 коме се не свиђа одлука Сабора, тј СПЦ, може да посети ихтус и тамо да крене свакодневну пљувачину da daМени се не допада одлука и шта сад? Мислим да није у реду рећи неистомишљенику да треба ићи на место на које можда суштински уопште не припада,само зато што се не слаже са неким одлукама сабора? Ајде мало спусти лопту,важи?Запамти да свако има право на своје мишљење јер је човек и све докле исто образлаже на начин како то доликује пристојном разговору и слободи коју му је Бог дао (док не пређе на ниво који нормалну конверзацију чини немогућим),не нарушавајући границе благочестивости,разговор на сваку тему је могућ...зато обрати мало пажњу како се обраћаш људима,важи брате? Ми нисмо комунисти и не захтевамо "глајхшалтовану свест",ми смо ваљда хришћани који у љубави могу искрено један другом рећи своје ставове,без да одмах сечемо главе неистомишљеницима? Ако није тако,тешко нама...гори смо онда о свих на свету и пакао нам је загарантован као лицемерима пар екселанс! @Истина То исто важи и за тебе,брате. Non praevalebunt, non praevalebunt portae inferni! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Дража Написано Мај 4, 2010 Пријави Подели Написано Мај 4, 2010 Ово није требало да се догоди. Ако би се мало вратили на почетак приче и фебруарске постове на темама које су се бавиле овом проблематиком а било их је неколико заиста је и комарчевој савести било јасно што због разбојничког начина на који је све учињено што због реалних потреба издајничке власти у Србији да ће владика +Артемије бити трајно смењен и пензионисан. Већина братије је овде писала како то није могуће, како је то привремено до мајског заседања Сабора, како је Синод добронамеран и зна шта ради и остале намерне или злонамерне маштарије те исмевали оне који су им говорили да су слепци поред очију и да не виде ставри у ширем контексту, да не виде да је сатанизација Српског народа и СПЦ тек почела и да се уклања сваки и најмањи противник и препрека на овом путу. +Артемије је свакако био један од важнијих. Морао је бити склоњен на овај или онај начин. То је браћо позадина свега ружног што видесмо у протеклих пар месеци. Време ће показато ко је пастир а ко вук у овчијој кожи. У то будите сигурно. На многаја љета свим благочестивим епископима СПЦ. А Господ зна ко су они. Онима који то нису нека је на помоћи да се исправе и да постану живе иконе Његове на корист стада којег воде а и на своју личну. Свако добро свој православној браћи. Нека Господ чува и укрепи доброг пастира +Артемија а слепцима нека подари очи да виде, јер их имају а ничему им не служе. дражо имаш опомену, нећу више да те опомињем да не клевећеш владике за неблагочестивост.Меда. На страну та моја несмотреност, има ли ко шта рећи за оно што написах а тиче се срамне смене владике +Артемија. Заиста брате Медо и теби је вероватно јасно да у свему овоме нешто не штима и не само теби већ свакоме ко имало реално гледа на ствари које се око њега дешавају. Политика и то глобална несумњиво има великог утицаја на овакве одлуке. Свиђало се то брату Чавезу, Максу, Деји и осталима или не. Дакле што више полтике то мање Духа Светог на Саборима. Време ће несумњиво показати ко је у праву. У ствари ко је у праву то уопште није битно, време ће донети Истину па будућа поколења која буду дочекала слична искушења могу на време благочестиво реаговати (СвВладика Николај је на то и упозоравао када је убијена конкордатско-папска звер). Ови што сада пљују по владици +Артемију нека их, исто би пљували по Св.Валдици Николају и Св.Јустину Ћелијском да су живели у њихово време јер и они се са црквеном Владом, или конкретно Св.Јустин Ћелијски са патријархом Германом, често нису слагали а борили су се на свој светоотачки начин за чистоту и очување вере код Срба. Свако добро. Нисам злонамеран, не желим то бити брате Медо, а нисам ни лицемер јер увек говорим оно што мислим. "Покајте се и верујте у Еванђеље", говори Господ. (Мк.1:15) http://www.svetosavlje.org/biblioteka/index.htm Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
ssimke Написано Мај 4, 2010 Пријави Подели Написано Мај 4, 2010 koliko opomena na ovoj temi bliss jeeee разумном је и први пут било јасно зашто сам променио боју слова у црно. Меда. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Жаре Написано Мај 4, 2010 Пријави Подели Написано Мај 4, 2010 Пошто сам из Црне Горе,сећам се да смо многи са стрепњом,многи са жељом ишчекивали избор патријарха.Било је ту мишљења да ће високопреосвећени митрополит бити нови патријарх.Неки су желели свога владику на престолу светога Саве(иако је свака епископска столица у С.П.Ц. престо светога Саве),а некима није било баш мило да оде митрополит јер смо га заволели и много би нам недостајао овде.Али смо,они мало боље упућени знали да патријарха бира сами Бог,па се нисмо пуно секирали...Избор је дочао,најсветији поглавар српске Цркве-владика Нишки Иринеј...сви сретни. Није браћо и сестре ова одлука сабора донета без молитве,нити наш преосвећени владика Артемије умировљен без воље Божије.Он је и даље свети епископ свете Цркве Христове,али се као админисративац није показао као човек који је то био у стању буде.Ко владици Артемију не узме благослов грех чини,а ко признаје на овом свету само њега,опет грех чини.Владика није свргнут све док је владика,тако да приступати овој теми са било каквим осуђивањем туђих мишљења је за нас само без-потребан пад. Није толико битно како смо постали,много битније од тога јесте куда идемо. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Истина Написано Мај 4, 2010 Пријави Подели Написано Мај 4, 2010 да си и ти мени жив и здрав. иди сада мало на ихтус па вешај владике њих две трећине који су у Сабору СПЦ јер нису по твојој вољи. 0104_cheesy Сувише је благо за тебе рећи да ниси нормалан. Пуна су ти уста прљавштине и вероватно ти је и срце исто такво ... зло и прљаво. Настави да вређаш и да славиш, јер ово много говори о теби... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Solomon Kane Написано Мај 4, 2010 Пријави Подели Написано Мај 4, 2010 о теби нико није ни причао. Него онима који пљују по Владикама. Драги брате,знам да ниси мислио на мене,али се ово суштински односи,у овом случају,и на мене и на сваког ко има мало другачији став по овом питању.Ја рекох што рекох за себе али преносећи то у један уопштени контекст,у складу са написаним,те није тешко разумети поенту реченог са моје стране...само ако се жели разумети.Ти не брини...ми смо ту као модератори и администратори да сваког ко прекорачи границе нормалног и подразумевајућег опоменемо и евентуално сакнционишемо.Ти своје ставове образлажи,на један фин начин,начин љубави,макар били и твоји неистомишљеници,можда чак и непријатељи,а ми ћемо бринути о онима који се понашају у складу са оним што си изрекао горе...важи? Non praevalebunt, non praevalebunt portae inferni! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука