Jump to content

Маце

Оцени ову тему

Guest Светлана

Препоручена порука

Народе, знате већ да ми је мачка згазило ауто. Елем, тата ми донио другог који је апсолутно исти физички (наравно ако занемаримо чињеницу да му је задња нога мало више бијела), а и неке карактерне особине се поклапају. Неко вријеме ми је било туга погледати у њега, јер ме је тако подсјећао на трагедију, али сада стварно уживам у свом новом мачку и  баш се радујем што га имам  :)

posaljisvojuporuku.png

Погледа Отац с Небеса и виде ме сва у ранама од неправде људске, и рече, не свети се.
Коме да се светим Господе? Поворци стада, што иде на заклање? Свети ли се лекар болесницима, што га са самртничке постеље руже? Коме да се светим? Снегу, што копни и трави што се суши?

Подели на овим сајтовима

• Одговори 882
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

• 2 weeks later...

Јутрос сам у дворишту пронашао промрзло маче које је изгледа напустила мајка. Било ми га жао оставити на хладноћи и пошто сам кренуо на посао поведем га са собом у ауту. Сад је на паркингу у ауту, реко нека му макар буде топлије...Не знам после шта да радим, јер нема азил за животиње у граду, немам времена да га храним, а сурово би било да га бацим у реку.... 319.gif.

Српски менталитет карактеришу изненадни подвизи кратког даха, понесеност која прво улије наду, али капитулира у завршници, све се то после правда вишом силом и некаквом планетарном неправдом што само на нас вреба.

Подели на овим сајтовима

Цитат
  Цитат

Јутрос сам у дворишту пронашао промрзло маче које је изгледа напустила мајка. Било ми га жао оставити на хладноћи и пошто сам кренуо на посао поведем га са собом у ауту. Сад је на паркингу у ауту, реко нека му макар буде топлије...Не знам после шта да радим, јер нема азил за животиње у граду, немам времена да га храним, а сурово би било да га бацим у реку.... :(.

Ja kad sam bio dobio svog mačka na -klapklap uopšte nisam bio oduševljen. Da su me prvo pitali, odgovorio bih: -hvala vam, ali ne, ne treba mi mačka. Onda sam sebi rekao da je Bog hteo da se brinem za jednu životinju, i tako je počelo.. Tako i ti. Mački ne treba mnogo, a šta je za mačiće najbolje za hranu kazaće ti sestre ovde.. Da je mačkama potrebna neka specijalna hrana, nijedna mačka ne bi preživela, zar ne...

Pogledaj ovako: nekad i dete uleti u kuću i mi nismo spremni. Imaš priliku da se vežbaš. :bla:

Није то тако једноставно. Треба имати времена хранити мачку, и имати где да је држиш. Треба имати добро расположење у кући евентуално, ако би је у кући држао. Хранити је лако, тј пронаћи која храна треба мачету. Расположење за мачке није баш добро. Мој отац не воли животиње, а мајка ми је болесна и била би осетљива на неку обавезу да се и она прихвати мало да је храни, када сам ја одсутан.

Постоји опција о којој размишљам, а то је да га оставим код тетка, који иначе дуго година има већ мачке, и одгајао је свакакве и које су му долазиле у двориште, и које су мациле његове мачке. Па кад мало одрасте, онда га однети негде да се сам брине...Али мачка се увек враћа оно беше.  :cheesy2:

Српски менталитет карактеришу изненадни подвизи кратког даха, понесеност која прво улије наду, али капитулира у завршници, све се то после правда вишом силом и некаквом планетарном неправдом што само на нас вреба.

Подели на овим сајтовима

Цитат
  Цитат
  Цитат

Јутрос сам у дворишту пронашао промрзло маче које је изгледа напустила мајка. Било ми га жао оставити на хладноћи и пошто сам кренуо на посао поведем га са собом у ауту. Сад је на паркингу у ауту, реко нека му макар буде топлије...Не знам после шта да радим, јер нема азил за животиње у граду, немам времена да га храним, а сурово би било да га бацим у реку.... :(.

Ja kad sam bio dobio svog mačka na -klapklap uopšte nisam bio oduševljen. Da su me prvo pitali, odgovorio bih: -hvala vam, ali ne, ne treba mi mačka. Onda sam sebi rekao da je Bog hteo da se brinem za jednu životinju, i tako je počelo.. Tako i ti. Mački ne treba mnogo, a šta je za mačiće najbolje za hranu kazaće ti sestre ovde.. Da je mačkama potrebna neka specijalna hrana, nijedna mačka ne bi preživela, zar ne...

Pogledaj ovako: nekad i dete uleti u kuću i mi nismo spremni. Imaš priliku da se vežbaš. :bla:

Није то тако једноставно. Треба имати времена хранити мачку, и имати где да је држиш. Треба имати добро расположење у кући евентуално, ако би је у кући држао. Хранити је лако, тј пронаћи која храна треба мачету. Расположење за мачке није баш добро. Мој отац не воли животиње, а мајка ми је болесна и била би осетљива на неку обавезу да се и она прихвати мало да је храни, када сам ја одсутан.

Постоји опција о којој размишљам, а то је да га оставим код тетка, који иначе дуго година има већ мачке, и одгајао је свакакве и које су му долазиле у двориште, и које су мациле његове мачке. Па кад мало одрасте, онда га однети негде да се сам брине...Али мачка се увек враћа оно беше.  :cheesy2:

hraniti ih nije teško, da, ako si u stanu, možeš nabaviti  veću posudu od plastike sa pijeskom, gdje idu na nuždu i to se povremeno očisti.

ako ti majka nije u mogućnosti da ga hrani kada si odsutan, a voliš mačke,  možeš ga, u odsustvu odnijeti tetku.

Петровић Станислава

„А ово је вјечни живот да познају Тебе јединога истинитог Бога кога си послао Исуса Христа“ Јн. (17, 3)

Бог створи прво Адама и Еву, а послије Стеву. 

Подели на овим сајтовима

isus-sinai

Постављена слика

"Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn

Подели на овим сајтовима

Obi kakvo mače  isus-sinai aman 0203_cool preslatko, pravo čupavo  smej.gif

posaljisvojuporuku.png

Погледа Отац с Небеса и виде ме сва у ранама од неправде људске, и рече, не свети се.
Коме да се светим Господе? Поворци стада, што иде на заклање? Свети ли се лекар болесницима, што га са самртничке постеље руже? Коме да се светим? Снегу, што копни и трави што се суши?

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...