w.a.mozart Написано Фебруар 8, 2013 Пријави Подели Написано Фебруар 8, 2013 http://www.motivacioni.info/index.php/topic,221.msg4825.html#msg4825 Silence је реаговао/ла на ово 1 Zato kažem ti: opraštaju joj se gresi mnogi, jer je veliku ljubav imala; a kome se malo oprašta ima malu ljubav. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
w.a.mozart Написано Фебруар 16, 2013 Пријави Подели Написано Фебруар 16, 2013 ovo je radjeno za motivacioni.info Биљана је реаговао/ла на ово 1 Zato kažem ti: opraštaju joj se gresi mnogi, jer je veliku ljubav imala; a kome se malo oprašta ima malu ljubav. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Биљана Написано Април 5, 2013 Пријави Подели Написано Април 5, 2013 Anette, Жедни, Олимп and 5 осталих је реаговао/ла на ово 8 Благо онима који плачу, јер ће се утjешити; (Матеј; 5,4) Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
keka Написано Април 5, 2013 Пријави Подели Написано Април 5, 2013 Ajvanho8 drago mi je da ti se sviđa ikona (ako se to može nazvati ikonom)! To su samo moji pokušaji da ikonopišem, barem dok se ne usavršim u tom polju! Što se tiče tehnike kojom sam radila, to su pigmenti! Pigmentne boje se rastvaraju sa jajčanom emulzijom u određenom omjeru i u slojevima nanose na drvo! Naravno, drvo prije toga mora biti dobro išmirglano i na njega se nanosi preparatura (može tutkalo i platno)! Međutim, ovo na čemu sam ja radila je medijapan drvo! Drvo visoke kvalitete, tvrdo i već pripremljeno za postupak! "Zlatna" pozadina koja se vidi, nije zlato! To je zlatna boja, jer pravo zlato je skupo i pozlata na ikonama je još jedan postupak koji ja za sada ne poznajem! Koristim se tom zlatnom bojom! Efekat je koro pa isti.......skoro! Eto, potreban je još mir Božiji i .........možemo na crtanje! Htela sam sve ovo pitati ... pa srecom malo tumarah tamo vamo .... da se ne ponavljas :bla: inace ikone su ti odlicne! :0104_cheesy: "Svaki problem možemo gledati kao skrivenu priliku, blagoslov, čak iako to i ne izgleda tako. To je znak da nešto veće i bolje dolazi." Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Биљана Написано Април 5, 2013 Пријави Подели Написано Април 5, 2013 Htela sam sve ovo pitati ... pa srecom malo tumarah tamo vamo .... da se ne ponavljas inace ikone su ti odlicne! Благодарим Кеко! Још се ја учим! Слава Богу па ето иде некако! А кад смо већ код икона, имам двије започете Св. Симеуна Богопримца и Христоса, али никако да нађем за то потребан мир и вријеме па да завршим keka је реаговао/ла на ово 1 Благо онима који плачу, јер ће се утjешити; (Матеј; 5,4) Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
JESSY Написано Април 5, 2013 Пријави Подели Написано Април 5, 2013 имам двије започете Св. Симеуна Богопримца и Христоса, свака част.... Биљана је реаговао/ла на ово 1 ''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''(Св.Нектарије Егински) ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
keka Написано Април 5, 2013 Пријави Подели Написано Април 5, 2013 Благодарим Кеко! Још се ја учим! Слава Богу па ето иде некако! А кад смо већ код икона, имам двије започете Св. Симеуна Богопримца и Христоса, али никако да нађем за то потребан мир и вријеме па да завршим medijapan klasicni u radnjama ili neki spec. porucujes ili kupujes u nekoj lokalnoj radnji?! ja sam na pr. radila na drvetu i na biber crepu Биљана је реаговао/ла на ово 1 "Svaki problem možemo gledati kao skrivenu priliku, blagoslov, čak iako to i ne izgleda tako. To je znak da nešto veće i bolje dolazi." Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Биљана Написано Април 5, 2013 Пријави Подели Написано Април 5, 2013 medijapan klasicni u radnjama ili neki spec. porucujes ili kupujes u nekoj lokalnoj radnji?! ja sam na pr. radila na drvetu i na biber crepu Ма класично медијапан дрво! Одем до чика Благоја (он има столарску радњу у Добоју) и тражим остатке, а он ми их још и изреже на одређене димензије Тај медијапан је већ обрађен, тако да ја не морам скоро па ништа радити на њему (шмирглати га, чистити и сл.) keka је реаговао/ла на ово 1 Благо онима који плачу, јер ће се утjешити; (Матеј; 5,4) Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
keka Написано Април 5, 2013 Пријави Подели Написано Април 5, 2013 Ма класично медијапан дрво! Одем до чика Благоја (он има столарску радњу у Добоју) и тражим остатке, а он ми их још и изреже на одређене димензије Тај медијапан је већ обрађен, тако да ја не морам скоро па ништа радити на њему (шмирглати га, чистити и сл.) Hvala, probacu sigurno, al kada potrosim sav biber crep .smesko. a jesi li radila sa slag-metalom? zamena za zlatne listice mene ne pitaj, taj deo mi je najpogubniji za zivce "Svaki problem možemo gledati kao skrivenu priliku, blagoslov, čak iako to i ne izgleda tako. To je znak da nešto veće i bolje dolazi." Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Биљана Написано Април 5, 2013 Пријави Подели Написано Април 5, 2013 Hvala, probacu sigurno, al kada potrosim sav biber crep a jesi li radila sa slag-metalom? zamena za zlatne listice mene ne pitaj, taj deo mi je najpogubniji za zivce Радим само са бојом! Нешто ме страх усудити се радити са златом, а још то не познајем или са било чиме другим што нисам савладала! Можда крајем маја одем у манастир Жичу! Тамо имају иконописачку радионицу па ћу видјетикако то сестре раде! Е тек онда би се и могла усудити да покушам! А то на цријепу нисам никад ни имала прилике да видим! Хајде постави нешто да видимо! Благо онима који плачу, јер ће се утjешити; (Матеј; 5,4) Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
keka Написано Април 5, 2013 Пријави Подели Написано Април 5, 2013 Радим само са бојом! Нешто ме страх усудити се радити са златом, а још то не познајем или са било чиме другим што нисам савладала! Можда крајем маја одем у манастир Жичу! Тамо имају иконописачку радионицу па ћу видјетикако то сестре раде! Е тек онда би се и могла усудити да покушам! А то на цријепу нисам никад ни имала прилике да видим! Хајде постави нешто да видимо! Imam jednu zavrsenu na crepu, inace tek sam tri pokusala da uradim, ja sam tek u povoju 1500_baby Al cim stignem do kucnog racunara sa zadovoljstvom cu objaviti. A prvu ikonu si videla, cak sam izbacila kao posebnu temu na forumu sokiran Биљана је реаговао/ла на ово 1 "Svaki problem možemo gledati kao skrivenu priliku, blagoslov, čak iako to i ne izgleda tako. To je znak da nešto veće i bolje dolazi." Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Иван ♪♫ Написано Април 6, 2013 Пријави Подели Написано Април 6, 2013 https://www.pouke.org/forum/topic/25442-%D0%BC%D0%B8%D1%81%D0%BB%D0%B8-%D0%B7%D0%B0%D0%BF%D0%B0%D0%B6%D0%B0%D1%9A%D0%B0/page-2#entry831710 Zero, keka and Silence је реаговао/ла на ово 3 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
keka Написано Април 6, 2013 Пријави Подели Написано Април 6, 2013 https://fbcdn-sphotos-b-a.akamaihd.net/hphotos-ak-prn1/18002_4794592508038_1577997144_n.jpg evo @Биљана to je taj pokusaj 4869 Silence , Биљана, Олимп and 1 члан је реаговао/ла на ово 4 "Svaki problem možemo gledati kao skrivenu priliku, blagoslov, čak iako to i ne izgleda tako. To je znak da nešto veće i bolje dolazi." Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
keka Написано Април 6, 2013 Пријави Подели Написано Април 6, 2013 https://fbcdn-sphotos-b-a.akamaihd.net/hphotos-ak-prn1/18002_4794592508038_1577997144_n.jpg evo @Биљана to je taj pokusaj 4869 na ovom linku inace mozes videti i ostale moje pokusaje slikanje "Svaki problem možemo gledati kao skrivenu priliku, blagoslov, čak iako to i ne izgleda tako. To je znak da nešto veće i bolje dolazi." Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Биљана Написано Април 6, 2013 Пријави Подели Написано Април 6, 2013 https://fbcdn-sphotos-b-a.akamaihd.net/hphotos-ak-prn1/18002_4794592508038_1577997144_n.jpg evo @Биљана to je taj pokusaj 4869 Одличан "покушај" само настави Кеки :bla: keka је реаговао/ла на ово 1 Благо онима који плачу, јер ће се утjешити; (Матеј; 5,4) Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука