Jump to content

Српкиње се и даље масовно одричу наследства у корист браће и то им је савршено нормално

Оцени ову тему

Снежана

Препоручена порука

On 3. 11. 2017. at 13:21, Juanito рече

Да оставимо по страни философију и етику. У пракси је ствар прилично јасна. Кад год и где год се није знало шта је чије и где год је приватна својина била забрањивана и озбиљно ограничавана, ту су расли не неизвесност, страх и беда. Напротив, што се у друштву више поштује приватна својина, то је то друштво богатије и просперитетније. 

Expand  

Нетачно. Из антропологије, а и дан данас то можемо видети из живота многих пламена, људи живе сасвим успешно без приватне својине, барем не онакве каквом је ми познајемо. Прихватам неки функционални облик располагања али та пројекција нашег егоизма када се каже "својина" превише штрчи у контрасту према нашој жељи да будемо благодарни...:0212_rolleyes:

εργασία (грч. ергасија) - рад, занимање, посао. 

Подели на овим сајтовима

On 3. 11. 2017. at 12:28, Natasa. рече

Je li pametnice, imaš li ti sestru neku i ako imaš, je l planiraš da joj otmeš celu imovinu jer je žensko pa će da se uda i ko je šiša?

Expand  

Не само да планирам него сам и отео, мада...сад ме нешто кризе савјест па ћу јој за ову зиму дати картонску кутију да не спава на клупи у парку, није ми толико због ње, мислим...ипак је женско, али ето...да се ја осјећам боље.

Код нас је дјелидба била таква да смо се такмичили ко ће дати више а не ко ће узети. Равноправно смо подијелили.

I je l vi kapirate da će te vaše seste imati decu, pa valjda i oni treba da imaju nešto od majke.

Al ste dobri ujaci do moga, 'ladno biste oteli sestrinoj deci.

Expand  

Већ имају дјецу, и ако Бог да имаће и од оца и од мајке, а ако ја не будем имао дјеце...не оженим се, све ћу оставити сестриној дјеци. Ако будем имао дјецу, и њих ћу учити томе да је хришћански давати а не узимати, и да уколико њихови рођаци не буду имали а они буду, нека им помогну.

Gledate imovinu na osnovu polnog organa sačuvaj Bože!

Expand  

Исус дође као мушкарац, изабра апостоле мушкарце, јеси видјела то....каква неравноправност....

Подели на овим сајтовима

On 3. 11. 2017. at 11:55, Марина Савковић рече

Ако којим несрећним случајем (неке лоботомије или тако нечег што разум одузима, не дај Боже) родитељи буду нешто преписали на мене, одмах ћу то све брату проследити да види шта ће са тим да уради.

Expand  

Дај да би имао, овим својим размишљањем ћеш стећи много више него да узимаш дио, и не само да ћеш имати више него ћеш бити задовољна, а то је оно што већина људи не може да достигне без обзира колико имали.

Подели на овим сајтовима

On 3. 11. 2017. at 13:55, Војвода7 рече

не оженим се, све ћу оставити сестриној дјеци.

Expand  

Svaka čast, stvarno.

Исус дође као мушкарац, изабра апостоле мушкарце, јеси видјела то....каква неравноправност....

Expand  

To je nama tako predstavljeno :ani_biggrin: .

Kakve veze ima sad Isus sa podelom imovine?

Imao apostole muškarce, ali se predstavio ženama posle Vasksenja :D.

Подели на овим сајтовима

Expand  

Expand  

много се ви бусате са тим Исусом кад год вам иде на руку, али при томе заборављате да је на Голготи уз њега остала само његова мајка, она коју називате дрољом Марија и мали Јован 

• Волим 1

Путници, нема пута, путеви се стварају ходањем!

А.М.

Подели на овим сајтовима

On 3. 11. 2017. at 14:06, Снежана рече

много се ви бусате са тим Исусом кад год вам иде на руку, али при томе заборављате да је на Голготи уз њега остала само његова мајка, она коју називате дрољом Марија и мали Јован 

Expand  

Ko je nazvao droljom?Pobrkala si nas sas katolici...kod nas je Magdalena ravnoapostolna....;)

• Волим 1

Најдубља молитва јесте  молитва без икаквих речи када у тишини ума једноставно живимо у присуству Божијем. Архимандрит Сава Јањић

Подели на овим сајтовима

On 3. 11. 2017. at 14:10, Кратос рече

...kod nas je Magdalena ravnoapostolna....;)

Expand  

аха све док не треба да се дели имовина :smeh1:

А.М.

Подели на овим сајтовима

On 3. 11. 2017. at 14:13, Снежана рече

Expand  

Sneki, praštaj ovaj off topic, ja samo da te pozdravim, nema te nešto... :) :mahmah:

εργασία (грч. ергасија) - рад, занимање, посао. 

Подели на овим сајтовима

On 3. 11. 2017. at 14:13, Снежана рече

Expand  

Pa to vas bre teramo da budete prave hrišćanske po Isusosvoj zapovesti,sve da date i da krenete za mužem (Hristom)  :smeh1:

Најдубља молитва јесте  молитва без икаквих речи када у тишини ума једноставно живимо у присуству Божијем. Архимандрит Сава Јањић

Подели на овим сајтовима

On 3. 11. 2017. at 14:03, Natasa. рече

Kakve veze ima sad Isus sa podelom imovine?

Expand  

na osnovu polnog organa

Expand  

Има са давањем предности мушкарцима, дошао као мушкарац, изабрао апостоле мушкарце, мислим, стварно није у реду... Требао је доћи као хермафродит, а апостоле изабрати пола-пола, зар не?

Подели на овим сајтовима

On 3. 11. 2017. at 14:06, Снежана рече

много се ви бусате са тим Исусом кад год вам иде на руку

Expand  

Sve što im ide na ruku-Bog tako rek'o :smeh1:

Подели на овим сајтовима

On 3. 11. 2017. at 14:14, εργασία рече

Sneki, praštaj ovaj off topic, ja samo da te pozdravim, nema te nešto... :) :mahmah:

Expand  

:mahmah:

ту сам

А.М.

Подели на овим сајтовима

On 3. 11. 2017. at 14:16, Војвода7 рече

Има са давањем предности мушкарцима, дошао као мушкарац, изабрао апостоле мушкарце, мислим, стварно није у реду... Требао је доћи као хермафродит, а апостоле изабрати пола-пола, зар не?

Expand  

Saša, ne brkaj lončiće, Isus nema veze sad sa temom. I ko je dao prednost muškarcima u hrišćanstvu? 

Подели на овим сајтовима

On 3. 11. 2017. at 14:15, Кратос рече

Pa to vas bre teramo da budete prave hrišćanske po Isusosvoj zapovesti,sve da date i da krenete za mužem (Hristom)  :smeh1:

Expand  

па ако тако тумачиш, то и није рекао жени него богатом младићу, дакле ви мушкарци треба свега да се одрекнете а не ми ако хоћете христови да будете :smeh1:

А.М.

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...