Jump to content

Јереј Угрин Поповић

Оцени ову тему

Guest Alefshin

DA LI SE NAKON LITURGIJE ZADRZITE U PAROHIJSKOM DOMU RAZGOVARAJUCI MEDJUSOBNO   

13 члановâ је гласало

1. 1. DA LI SE NAKON LITURGIJE ZADRZITE U PAROHIJSKOM DOMU RAZGOVARAJUCI MEDJUSOBNO

• DA, pet minuta
      0
    • DA, deset minuta
      2
    • DA, sat i vise
      5
    • Kako kada
      2
    • NE, nikada
      4

Препоручена порука

• Одговори 637
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

Популарни чланови у овој теми

• Гости

Laki u osudi, teski u prastanju i gotovo nedodirljivi u zaboravljanju. Tako iz godine u godinu, iz veka u vek, iz milenijuma u milenijum... reci ne bivaju dela a dela ne izrazavaju reci. Pali smo jer smo padu bili skloni, rece pesnik sumirajuci navedeno... i sve znamo, i sa svime se slazemo... do onog momenta dok ne budemo licno umesani, dok mi ne trebamo oprostiti/zaboraviti i tada, kada od nas zavisi, reci postaju vetar, volja tvrda, srce kameno i da, zaista smo pali jer smo padu bili skloni a ljudi koji nas na to podsecaju postaju suvisni, nedobrodosli... u nasem malom hermetickom svetu zatvorenom za drugog, zakljucanom za Rec, nedostupnom za milost i tada ljubav zamenjuje pravda, odnos zakon, neopsrednost moralistika a nas zivot sev je dalji od Hrista i Njegovih reci - Oprosti im Oce jer ne znaju sta cine... znamo li mi? Mislite o tome!

Mir Vam - Ugrin

Подели на овим сајтовима

Znate oče jako je teško oprostiti, to je borba sa najvećim demonom u nama samima a to je gordost.

Postoji osoba koja mi je nanela toliko bola i patnje...u trenucima kada sam se raspadala osoba me je gurala na ivicu pakla..posle svega ja toj osobi rekoh...Imaćeš ono što si i želeo, moju ljubav ali bez mene.

rekoše da sam luda, kako je to moguće.

Moguće je i te kako.

U mojoj molitvi je i njegovo ime za zdravlje, ako mu zatreba pomoć konkretna ja ću doći,želim mu da bude zdrav i da pronađe svoj mir u Hristu, upalim sveću za zdravlje i njemu i kćerki.

ljudi vezuju ljubav za emociju, za telesno ne za duhovno.

zato i ne  znaju oprostiti

Želiš li biti mudar, nauči razumno pitati, pažljivo slušati, mirno odgovarati - i prestani govoriti kad se ništa više nema reći.

Подели на овим сајтовима

ovo je davno napisano 0409_feel

Ништа није немогуће ако је у Богу и кроз Бога.

Без Бога све је узалудно.

И без праштања.

Јер праштање је пут ка срећи.

Опраштањем прекидамо наше унутрашње битке.

Неопраштање доноси љутњу, страх, патњу.И то негативно утуче на наше мисли и на наше срце.

Опраштање значи - светлост Божју видети у сваком човеку, без обзира на његово понашање

Најсрећнији бракови изграђени су на темељу те хришћанске врлине, опраштања.

Као штп морамо на болан и тежи начин учити волети, тако морамо учити и опраштати.

Неко научи, неко никада.

Када откријемо где је наш извор љубави, тада настаје мир и спокој.

Не опростити значи одлучити се за патњу.

Опраштање другима први је корак у опраштању себи.

Опраштање нас ослобађа болне прошлости.

И открива нам нове путеве.

Жеља за поседовањем некога  се темељи на страху, а не на љубави.

Љубав је давати том некоме слободу.

Пустити га да буде срећан.

И уживати у тој срећи.

Опраштање је трајан процес, а не нешто тренутно.

Благост и нежност су сестре опраштања.

Ово је мој опроштај.

Želiš li biti mudar, nauči razumno pitati, pažljivo slušati, mirno odgovarati - i prestani govoriti kad se ništa više nema reći.

Подели на овим сајтовима

Мени је опраштање приближавање Христу-што сам му ближи,Он ме "боље" учи да опраштам...заиста мислим да се без Христа не може опраштати и треба нагласити да опраштање није индивидуалан чин личности која опрашта....опраштање је оно што успевамо само уз Христа и кроз Христа,а он као да каже-ово је мој лични доживљај,ако грешим,опомените ме,"Не можете ви згрешити колико вас ја волим" кајање и остало се подразумева.....јер се може опростити само уз Онга који је свима опростио без икаквог разлога осим због своје бескрајне љубави а праштање без љубави је математика.....  0409_feel

Zato kažem ti: opraštaju joj se gresi mnogi, jer je veliku ljubav imala; a kome se malo oprašta ima malu ljubav.

0526200500.jpg

Подели на овим сајтовима

Problem nastaje, po mom skromnom mišljenju, kada ljudi u Hristu umesto Ljubavi počnu da gledaju"mač osvete"

Možda nam je cilj isti, ali naš put se umnogome razlikuje.

Dok ja u ljudima tražim dobro, ti tražiš zlo.

Dok se ja borim protiv greha, ti se boriš protiv čoveka.

Ja pokušavam ljubavlju da probudim ljubav, da na svetlost dana izmamim osmeh i nadu, ti pogrdama guraš na ivicu provalije.

Ti kažeš da si hedonista, ja sam žrtva.

Ti uzimaš; ja dajem.

Jer kada dajem drugima, ja ne dajem njima,  ja dajem Njemu.

Kada molim za pomoć ja ne molim ljude već molim Njega.

Kada grešim ja  se ne izvinjavam ljudima, već se preko njih ja izvinjavam Njemu.

Ono sam što u meni vide.

Za zlikovce sam zlo.

Za tamu sam tama.

Za ljubav sam ljubav.

Ovo je  moj  odgovor jednom pravoslavcu i uvek ću čvrsto stajati iza tog odgovora, bez ljubavi prema drugima sve ke ..prazno zvono koje ječi...ne možeš voleti druge ako ne voliš sebe..ne možeš voleti sebe ako ne sagledaš sebe..i ako stalno na pameti, u umu i srcu nemaš sećanje na Hristovu Ljubav

Подели на овим сајтовима

их,штета што ово није феисбук па да кликнем -лаик-у преводу, допада ми се....пуно.... 0409_feel

Zato kažem ti: opraštaju joj se gresi mnogi, jer je veliku ljubav imala; a kome se malo oprašta ima malu ljubav.

0526200500.jpg

Подели на овим сајтовима

??,????? ??? ??? ???? ??????? ?? ?? ??????? -????-? ???????, ?????? ?? ??....????.... 0409_feel

ve?ina prijatelja na fejsu zna napamet  ve?inu mojih tekstova, uradili bi jedno veliko TUP kada bih ponovo po?ela da pišem  0703_read.gif' class='bbc_emoticon' alt='0511_music' />

U stvari samo zelim da zamolim administratore da ugase ovaj blog, posto ja tu opciju ne mogu pronaci 1405_love

brisala sam ru?no ali neki su ostali zauvek sa?uvani..

Подели на овим сајтовима

• Гости

Devojka sa bisernom mindujsom (koju imate Mocarte kao sliku svog profila), ljubavlju slikarevom je od socijalnog dna izbila na umetnicki vrh. Ona to celog svog zivota nije shvatala niti osecala u sveri materijalnog ali ono zbog cega je opstala jeste ljubav, ono cime je prevazisla one kojima je robovala jeste ljubav i napokon onaj radi kojeg je od poslednjeg postala prva jeste lujbav. Ljubav je sve ali to nije trka na kratke staze, niti tren... vec maraton i nacin zivota, etos kojim se razlikujemo i postajemo Hristovi ucenici i kao takvi bivamo prepoznati, kako od ljudi tako i od Boga. Zamene li se teze - Lazarice to posvedocite vi - ispada da ce i ubijati i proganjati misleci da Bogu sluzbu cine, zapravo Bogom ce racoinalizovati svoje prljave motive, zadnje namerei  zivot obojen crnilom pada; no, kao sto rekoh - Lazarice, posvedocite vi, i nemojte stedeti tinte u opisu stanja zaprepascenosti, neverice... pri susretu sa tim i takvim ljudima koji od Hrista nacinise sudiju za prekrsaje a od Radosne vesti - zbirku kazni i pravila!?! Svedocite... a mene, eh, mene - ubi me prejaka rec...

Mir Vam - Ugrin

Подели на овим сајтовима

4. Nego vezu bremena teska i nezgodna za nosenje, i tovare na pleca ljudska; a prstom svojijem nece da ih prihvate.

5. A sva djela svoja cine da ih vide ljudi; rasiruju svoje amajlije, i grade velike skute na haljinama svojima.

6. I traze zacelje na gozbama i prva mjesta po zbornicama,

7. I da im se klanja po ulicama, i da ih ljudi zovu: ravi! ravi!

8. A vi se ne zovite ravi; jer je u vas jedan ravi Hristos, a vi ste svi braca.

9. I ocem ne zovite nikoga na zemlji; jer je u vas jedan otac koji je na nebesima.

10. Niti se zovite ucitelji; jer je u vas jedan ucitelj Hristos.

11. A najveci izmedu vas da vam bude sluga.

12. Jer koji se podize, ponizice se, a koji se ponizuje, podignuce se.

Подели на овим сајтовима

Postavlja se pitanje otkud onda u nasoj Pravoslavnoj tradiciji da svestenika slove oce?

Mir Vam - Ugrin

?? ???? , ???????? ??? ????????? ????????, ?? ??????, ???? ????? ???????, ?? ??? ?? ?? ??????? ???? ??????, ?? ????? ?????, ?? ?????? ? ??????????, ????, ????, ??????, ? ????? ?????????? ?? ???? ??????????? ??? ???? ???? ?? ???? ???? ???? ?????? bleh...?? ?????? ?? ???? ??????????, ?????? ?? ??? ????????? ?? ???? ?? ??? ?? ??????? ???, ??? ???? ??? ??? ? ????, ? ??? ?? ???????? :smiley:

Подели на овим сајтовима

Jer ako imate i trista učitelja u Hristu, ali nemate mnogo otaca. Jer vas ja u Hristu Isusu rodih jevanđeljem.

meni ovo pada na pamet-pa ako apostol Pavle taj odnos ima prema svojoj duhovnoj deci to je to i danas...samo sa drugima  bleh bleh bleh

Постављена слика

0526200500.jpg

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...