Mamica Forumska Написано Јун 15, 2011 Пријави Подели Написано Јун 15, 2011 1502_baby dance67890 0442_feel t4431 t4431 t4431 "Samo nas ljubav može spasiti!" Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Дража Написано Јун 15, 2011 Пријави Подели Написано Јун 15, 2011 ПИРГ - НЕ ОД ОВОГ СВЕТА Ne od ovog sveta_koncert Колико је њих мајко Србијо Волело име, име твоје Због соли православља у њему Нека им Господ, Господ дадне За дела вере, наде, љубави Да виде, тебе виде У Христу на гори Таворској Са Петром и са синовима Грома Не од овог света у зло огрезла, Не од овог века земна, пролазна Ти си део вишњег Јерусалима Твоје име звучи као молитва Колико је њих мајко Србијо Певало песме, песме теби Због крста који сија над тобом И даје снагу твојој деци Да се у молитвама уздигну Изнад блата и прашине И да у твоје име утисну Образ свога небескога дома Не од овог света у зло огрезла, Не од овог века земна, пролазна Твоје име звучи као молитва Ти си део вишњег Јерусалима. "Покајте се и верујте у Еванђеље", говори Господ. (Мк.1:15) http://www.svetosavlje.org/biblioteka/index.htm Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
мирођија Написано Јун 15, 2011 Пријави Подели Написано Јун 15, 2011 dance67890 1502_baby Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Зорица екс Милева Написано Јун 23, 2011 Пријави Подели Написано Јун 23, 2011 ТЕБИ, САМО ТЕБИ! Теби, само Теби, душа се узвија, Твоје око, Христе, у тами јој сија. Твоје око сузно, због страдања њених, Блиста јој у сплету, стаза заплетених. Твоје око топло, купа је топлином, И пуни је тајно, Небеском милином. Људска душа, Христе, овца Твога стада, У светском трњаку, клеца и пропада. Ти си Пастир Добри, оком за њом следиш, Брижљиво и благо, од трња је дрешиш. Зато Теби душа, сплетена у мрежи, Теби, само Теби, даноноћно тежи! Стешњена у тело, у претесна кола, Душа се превија, и јеца од бола. Из Царства је бољег, и светлијег пала, И робиња света, варљивог постала. Зато Теби хоће, Цару Бесмртноме, Теби, само Теби, Граду Слободноме! У Теби је мудрост, у Теби је снага, У Теби је љубав, лековита блага. У Теби је радост, и песма Очева, Што и људска душа, жели да запева. Зато душа, Христе, само Теби иште, Ти си Дом њен, Спасе, и њено Огњиште! Перса and Ацо Конатар је реаговао/ла на ово 2 Погледа Отац с Небеса и виде ме сва у ранама од неправде људске, и рече, не свети се.Коме да се светим Господе? Поворци стада, што иде на заклање? Свети ли се лекар болесницима, што га са самртничке постеље руже? Коме да се светим? Снегу, што копни и трави што се суши? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Зорица екс Милева Написано Јул 22, 2011 Пријави Подели Написано Јул 22, 2011 БИСЕР МНОГОЦЕНИ Ја пронађох бисер многоцени, Спазивши на тргу његов сјај, Међу многим накитом и благом, Срцем ја препознах бисер тај. Гледајући блистање његово, Запевах му песму душом свом, И ту радост похраних у груди, Вративши се брзо у свој дом. Где пресабрах све своје имање, Намерен за бисер да продам, И све што је од овога света, За тај бисер, бисер, да имам. Јер он пуни све просторе моје, Сунцем које сија осми дан, И сведочи ризнице нетварне, Оном ко је њиме обасјан. Pirg Biser mnogoceni.avi У 0409_feel ме је дирнула ова пјесма - предивно. Перса, Биљана, Данче* and 1 члан је реаговао/ла на ово 4 Погледа Отац с Небеса и виде ме сва у ранама од неправде људске, и рече, не свети се.Коме да се светим Господе? Поворци стада, што иде на заклање? Свети ли се лекар болесницима, што га са самртничке постеље руже? Коме да се светим? Снегу, што копни и трави што се суши? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Зорица екс Милева Написано Август 1, 2011 Пријави Подели Написано Август 1, 2011 ЧИСТА ДЈЕВО РАДУЈ СЕ НЕВЕСТО НЕНЕВЕСНА - Св.Нектарије Егински Чиста Дјево Владичице, непорочна Богородице, Радуј се, Невесто Неневесна! Мати Дјево Господарко, под чијим смо сви окриљем, Радуј се, Невесто Неневесна! Од сила Небеских виша си, од зрака сунца сјајнија, Радуј се, Невесто Неневесна! Радости хорова девојачких, од анђела узвишенија, Радуј се, Невесто Неневесна! Од небеса си сјајнија, од светлости чистија, Радуј се, Невесто Неневесна! Од свих сила анђелских Ти си светија, Радуј се, Невесто Неневесна! Маријо, увек Дјево, Господарко Света, Радуј се, Невесто Неневесна! Непорочна Невесто, свечиста Госпођо Пресвета, Радуј се, Невесто Неневесна! Маријо Невесто Господарко, Изворе наше радости, Радуј се, Невесто Неневесна! Девојко смерна Царице, Пресвета Мајко, Радуј се, Невесто Неневесна! Од Херувима часнија, од Серафима славнија, Радуј се, Невесто Неневесна! Од бестелесних небеских сила узвишенија, Радуј се, Невесто Неневесна! Преклињем Те, Владичице, Тебе сада призивам, Радуј се, Невесто Неневесна! Теби се клањам, Свевладарко, Твоју милост тражим, Радуј се, Невесто Неневесна! Девојко смерно, Пречиста, Владичице Пресвета, Радуј се, Невесто Неневесна! Тебе призивам усрдно, о Храме освећени, Радуј се, Невесто Неневесна! Заштити ме и избави од непријатеља, Радуј се, Невесто Неневесна! Покажи ме наследником Вечнога Живота, Радуј се, Невесто Неневесна! Перса and Данче* је реаговао/ла на ово 2 Погледа Отац с Небеса и виде ме сва у ранама од неправде људске, и рече, не свети се.Коме да се светим Господе? Поворци стада, што иде на заклање? Свети ли се лекар болесницима, што га са самртничке постеље руже? Коме да се светим? Снегу, што копни и трави што се суши? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Радован 1996 Написано Јануар 11, 2012 Пријави Подели Написано Јануар 11, 2012 Govori Gospode Govori Gospode, sluga Tvoj Te slusa Tebe, samo Tebe, zeljna mu je dusa Nemocan je sluga da vidi i cuje Dok u njemu Tvoje ne zastruje struje Pomozi mom vidu, pomozi mom sluhu, Slava Ocu, Sinu i Svetome Duhu! Govori Gospode, pre svrsetka puta Da mi s pravog puta dusa ne zaluta Govori mi tiho, al nek bude jasno Govori Preblagi, dok ne bude kasno Pomozi mom vidu, pomozi mom sluhu Slava Ocu, Sinu i Svetome Duhu! Znam: govorio si, al opet govori, Dok od Tvojih reci srce se razgori, Dok se vid otvori, i sluh se osnazi O govori Oce, slugu Tvog ublazi Pomozi mom vidu, pomozi mom sluhu, Slava Ocu, Sinu i Svetome Duhu! Znam: govorio si kroz Proroke davne I kroz Sina svoga i kroz svece slavne, Al, smiluj se crvu, govori ponovo, Na jeziku Tvome, staro biva novo. Pomozi mom vidu, pomozi mom sluhu, Slava Ocu, Sinu i Svetome Duhu! Neka reci Tvoje u meni zabruje Da Tvoj sluga cuje i braci kazuje Govori Gospode, sluga Tvoj Te slusa Tvoga slatkog glasa zeljna mu je dusa Pomozi mom vidu, pomozi mom sluhu, Slava Ocu, Sinu i Svetome Duhu! Перса је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Marta Написано Јун 10, 2012 Пријави Подели Написано Јун 10, 2012 Pod ikonom Svetog Save Bolna leži dobra majka, ne silazi s odra svoga, udovica j' dece ima, jedno manje od drugoga. Druga nema, – dece ima za decu bi život dala, ali ako dušu pusti, šta će, šta će deca mala? Mrak bi bio, ali nije: bolesnici više glave kandioce tiho gori pred ikonom Svetog Save. Il' je zebnja, il' je strava, il' je slutnja, il' što više; Oko majke deca s' kupe, majka vrlo brzo diše. Ponoć kuca, deca blede, najstariji i najjači, kad otare suze svoje, tare suze svojoj braći. Majka b' htela decu spasti od zla što se na njih sprema, htela bi im nešto kaz'ti, ali glasa više nema. Ko bi znao misli njene, ko bi znao njene muke! Najstariji sinak priđe i ledne joj ljubi ruke. Ti poljupci daše snagu dahom mlade duše zdrave, majka diže ruku nagu ka ikoni Svetog Save. "Znaš li što bih htela reći?" to govori, ruka pada; oko staje, srce staje, ali jošte ima nada. Ima nade u prvenca, da će znati, da će hteti - "Razumem te majko draga, i držaću u pameti. U grud'ma će mojim živet' mis'o tvoja, tvoja želja, ja ću vodit' braću svoju putem ovog svetitelja. Okaljat' nam obraz neće ni sto ljudi, ni sto beda, shvatićemo, pamtićemo da smo srpske majke čeda". Ove reči zamedljaše gorki pehar zadnjeg časa: na ustima bolne majke blag se osmeh zatalasa. Kandioce zatrepeta pred ikonom Svetog Save deca stoje, cvet do cveta - venac oko mrtve glave. Перса and Биљана је реаговао/ла на ово 2 Или, Или, лама савахтани ! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Marta Написано Јун 10, 2012 Пријави Подели Написано Јун 10, 2012 Odbrani me, Gospode Odbrani me crnih misli Što me jedu dan i noć, U teskobi Tebi vičem: Priteci mi u pomoć! Crne misli i pomisli Iz mraka su paklenog; Ti si svetlost, Tebi vičem: Osvetli me malenog! Crne misli, lude misli, Lude slike i sećanja, Dolaze mi bez poziva, Bez poziva i mog znanja. U dušu mi uvlače se, U duši mi nemir prave, Puna mi je duša mraka I nekakve bolne strave. Sam ne mogu da se branim, Ja bih hteo al' ne mogu, Zato k tebi hitam, vičem, Spasitelju i mom Bogu. Od mene je pak'o jači Senkama me svojim guši, Al' od pakla Ti si jači - O pomozi mojoj duši! Лидија Миленковић је реаговао/ла на ово 1 Или, Или, лама савахтани ! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Marta Написано Јун 10, 2012 Пријави Подели Написано Јун 10, 2012 O Prečista Snegovi su na planini Čisti, čisti, čisti, beli; Od snegova na planini Šta je belje i čistije? Ti si belja i čistija, I čistija i svetlija, Ti, Majčice belog Hrista, Smiluj nam se, o Prečista! Prekrasno je šarno cveće Po šarenim livadama; Od šarenog cveća toga Šta je lepše i krasnije? Ti si lepša i krasnija, Kićenija i milija, Ti, Majčice belog Hrista, Smiluj nam se, o Prečista! Mirisno je cvetno seno, Pokošeno, osunčeno, Od tog sena pokošena, Šta je draže, mirisnije? Ti si draža, mirisnija, Ti si blaža, čarobnija, Ti, Majčice belog Hrista, Smiluj nam se, o Prečista! Sv. Vladika Nikolaj Или, Или, лама савахтани ! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Resistance is futile Написано Јун 10, 2012 Пријави Подели Написано Јун 10, 2012 Jednoga dana kao u bajci, osjeti duša da je u zamci. Htjede da bježi, htjede da viče, ali ništa ne može osim da piše. Bludni sin Pomagaj Bože, pomagaj Sveti, pomagaj Mili, pomagaj Lijepi... Milostiv Gospode, budi mi grešnom, pomiluj paloga u grijehu strašnom. Oprosti mi grijehe, oprosti sva zla, bestidne pomisli, huljenja sva. Neka ne bude gordosti više, strasti pohote, nek' se sve briše. Nemirna duša za mirom vapi! Bludni sin nek' kući se vrati! Kren'o sam kući sa dalekog puta, kren'o sam kući al' ne vidim puta. Idem ja tiho a zamnom je bura, smije se, pljuje, straši me, gura... Kuda si poš'o bestidni stvore?! Smrdiš k'o kuga a hoćeš u dvore!!! S nama si bio, blud vodio, njime se sladio i ponosan hodio. Mi se bar znamo, nemaš ti kud, kuda si pošo' a ne plati dug. Nema ti pomoći, nisi ti svet, Raj je za tebe izgubljen svijet. Il' grijeh činiš, il' se gordiš, uzalud se boriš, ti ćeš da goriš! Pomagaj Bože, pomagaj Sveti, pomagaj Mili, pomagaj Lijepi... Spasi me, Bože, u slabosti mojoj, spasi me, Bože, po milosti svojoj. Ne tražim pravdu već milost ištem, ko napušten ptić za tobom pištem. Šta prosjak može caru da da, oprosti, Gospode, sagrješenja sva. Umi' me, previ', otvori oči. Ko dijete majci nek' duša Ti skoči. Primi me sebi, pomiluj blago, zakrili, odbrani, moja nado. Samo ti svijetliš u ovom mraku, Samo Ti hrabriš u ovom srahu. Pomiluj Bože, pomiluj Sveti, pomiluj Mili, pomiluj Lijepi... Kada me pitaju kako ću gore, ja ću im reći, Sin me Božji zove! On će me spasti, u susret mi doći, kroz strašna mitarstva s Njime ću proći. Ocu ja hitam, kroz zamke ću prići, bludni sin, kući će doći. Milostiv, Gospode budi mi grešnom. Перса је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Биљана Написано Јун 10, 2012 Пријави Подели Написано Јун 10, 2012 БОЖЕ СВЕМОЋНИ Господе, ти који гледаш у срце човечије! Душу моју очисти од отрова, од мржње, сујете и гордости! Од варте, похоте и јарости. Избави мене Свемоћни! Господе, твоја је реч, мач искован од истине! Ти прекини ланце мојих окова. Злобе, преваре и зависти. Од ватре похоте и јарости. Избави мене Свемоћни! Сила је тамо где си Ти. Правда је тамо где си ти. Живот је тамо где си ти. Боже Свемоћни! slavabogu Перса and Данче* је реаговао/ла на ово 2 Благо онима који плачу, јер ће се утjешити; (Матеј; 5,4) Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
mcvija Написано Септембар 9, 2012 Пријави Подели Написано Септембар 9, 2012 био бих јако захвалан ако неко постави пјесму (аудио), може и линк ако га има на јутјубету, коју поју у храму св. Саве као причастен, рефрен иде Бог је господ и јави се нама благословен који долази у име Господње. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ацо Конатар Написано Март 11, 2014 Пријави Подели Написано Март 11, 2014 ДОСТОЈНО Усмљени инок у ноћи у храму молитвом усрдно гону душе таму, утом дође монах ничим неибичан стаде и он пјети ко пјениувичар. Тада први инок поче честњејшују мајку божју славећ мајку славњејшују чудни гост му рече о том славопоју код нас мало друкче ову песму поју. Ми не почињемо као ти што поче него да достојно преподобни Оче о оцјелу песму достојно изусти инок се стараше да рјеч не упусти. О мој врли брате сада лакше дишем од те твоје песма дај да је запишем но оловке немам немам ни хартије храм је место молитве а не писаније. Тада гост поноћни храм осени Крстом и писати поче по камену прстом по камену писа ко по воску меку зачуди се инок ономе човеку. Ко си пита инок необичног госта име ми је Гаврил то нек ти је доста. У томе га неста инок са ужасом Архангела позна под монашком расом. То што монах писа нико не обриса испуни се црква небеског мириса. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Данче* Написано Март 11, 2014 Пријави Подели Написано Март 11, 2014 ЗНАШ ЛИ КО ТЕ ЉУБИ СИЛНО? Знаш ли ко те љуби силно Ко те чува дан и ноћ, Ко ти даје изобилно Да одолиш врагу моћ? Знаш ли ко ти живот дао, Оца, мајку, брата твог, И ко те је обасјао Светлим зраком Духа свог? Знаш ли ко је умро за нас, На Голготи, знаш ли то, И радости обећате, Ко ти спрема знаш ли то? Мораш знати ко то чини, Ко то тако љуби нас, То је Господ са висине, То је Христос свима Спас! Зато и ти, ох, сети се, Па му срце своје дај, Кад му скривиш, заплачи се, И замоли опроштај! У тој сузи покајања Заблистаће Христов сјај, Имај у Њег поуздања, Отвориће теби рај! Олимп је реаговао/ла на ово 1 Слушај, гледај, ћути ако желиш живети у миру! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука