Драган Написано Август 18, 2010 Пријави Подели Написано Август 18, 2010 ЉУДИ ТРАЖЕ СЛОБОДУ, А СЛОБОДА ТРАЖИ ЉУДЕ ! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Зорица екс Милева Написано Август 25, 2010 Пријави Подели Написано Август 25, 2010 СВЕТИ НИКОЛА 1. Боже мили! Чуда великога! 2. Гледах чуда прије невиђена: 3. У Павлову светом манастиру 4. Постављени од злата столови, 5. Сви се свеци редом посадили; 6. Наврх софре Громовник Илија, 7. Насред софре Сава и Марија, 8. По дну софре Петка и Неђеља; 9. Славу диже светитељ Никола, 10. И напија у славу Ристову; 11. Ал' се њему мало задријема, 12. У дријему чашу испустио, 13. Чаша паде на столове златне, 14. Нит' се разби, нит' се проли вино. 15. Кара њега Громовник Илија: 16. „О мој брате, светитељ Никола! 17. „И до сад смо пили ладно вино, 18. „Ал' нијесмо, брате, дријемали, 19. „Ни из руку чаша испуштали; 20. „Што се тебе тако задријема?" 21. Ал' говори светитељ Никола: 22. „Не карај ме, Громовник Илија; 23. „Мало тренух, чудан санак усних: 24. „Навезе се триста калуђера, 25. „Навезе се у то сиње море, 26. „Прилог носе Светој гори славној: 27. „Жута воска и б'јела тамњана; 28. „Дигоше се вјетри до облака, 29. „Ударише по мору таласи, 30. „Да с' потопи триста калуђера; 31. „У глас викну триста калуђера: 32. „ „Помоз' Боже и свети Никола! 33. „ „Ђе си гође, да си сада овђе!" " 34. „А ја одох, те их потпомогох; 35. „Извезе се триста калуђера, 36. «Извезе се здраво и весело, 37. „Однесоше прилог Светој гори: 38. „Жута воска и б'јела тамњана. 39. „У томе се мене задријема, 40. „Те ја чашу из руке испустих." Погледа Отац с Небеса и виде ме сва у ранама од неправде људске, и рече, не свети се.Коме да се светим Господе? Поворци стада, што иде на заклање? Свети ли се лекар болесницима, што га са самртничке постеље руже? Коме да се светим? Снегу, што копни и трави што се суши? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
мирођија Написано Септембар 1, 2010 Пријави Подели Написано Септембар 1, 2010 Херувимска песма Ми који Херувиме тајанствено изображавамо, и Животворној Тројици Трисвету песму певамо, сваку сада животну бригу оставимо. Амин. Као они који ћемо примити Цара свих, Анђелским Силама невидљиво праћенога. Алилуја, алилуја, алилуја. на црквенословенском: Иже Херувими тајно образујушче, и животворјашчеј Тројице трисвјатују пјесн припјевајушче, всјакое ниње житејское отложим попечение. Јако да Царја всјех подимем, ангелскими невидимо доруносима чинми. Аллилуиа, аллилуиа, аллилуиа. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Зорица екс Милева Написано Септембар 12, 2010 Пријави Подели Написано Септембар 12, 2010 MONAŠKE BROJANICE ISUSE MOJ , SVE DOBRO MOJE ANĐELI SVETI , PESMU TI POJE . NAKA TI POJE I SRCE MOJE ;---------------ova strofa je refren ! ŽIVOTE MOJ , VIKANJE MOJE , SVETLOSTI MOJA I SILO MOJA . LJUBAVI MOJA , MUDROSTI MOJA , SVETINJO MOJA I SILO MOJA . ISUSE MOJ -----------refren PODMORE MOJ , POKLONE MOJ , I LIRE MOJ , TIŠINO MOJA . RADOSTI MOJA , SVA PRAVDO MOJA , MILOSTI MOJA I SLAVO MOJA . ISUSE MOJ -----------refren SVA SNAGO MOJA , SVA SREĆO MOJA , SVA ŽELJO MOJA I PESMO MOJA . NASLADO MOJA , MILINO MOJA , LEPOTO MOJA , KRASOTO MOJA . ISUSE MOJ----------refren ČEKANJE MOJE , NADANJE MOJE , SPASENJE MOJE , ŠIRINO MOJA . VISINO MOJA , DUBINO MOJA , ISTINO MOJA , VEČNOSTI MOJA . ISUSE MOJ----------refren POBEDO MOJA , SLOBODO MOJA , SRCE U SRCU , BLAŽENSTVO MOJE . PASTIRU MOJ I CARE MOJ , ŽENIČE MOJ I RAJE MOJ . Хелена Вујовић је реаговао/ла на ово 1 Погледа Отац с Небеса и виде ме сва у ранама од неправде људске, и рече, не свети се.Коме да се светим Господе? Поворци стада, што иде на заклање? Свети ли се лекар болесницима, што га са самртничке постеље руже? Коме да се светим? Снегу, што копни и трави што се суши? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Sanjica Написано Септембар 12, 2010 Пријави Подели Написано Септембар 12, 2010 НЕ ГРЕШИ ДЕТЕ ekstraНе греши, дете, ти си млад и росан,Не греши, дете, грех је смртоносан.Не греши, дете, грехом ум се мрачи,Ум је од Бога, умом човек зрачи.Не греши, дете, грех вољу лабави,Воља – дар Божји, њом се Творац слави.Не греши, дете, грех љубав затвара,Љубав је Божја, Бог љубављу ствара.За тебе, дете, Христос крвљу пролиИ у твој живот Свог живота доли.Не греши, дете, буди душа чиста,Рад среће твоје, рад љубави Христа.Не греши, дете, ти си млад и росан,Не греши, дете, грех је смртоносан. Milica Nikolić је реаговао/ла на ово 1 ''...Бура живота не плаши онога у чијем срцу сија светлост Твога Божанственога Огња...'' Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
мирођија Написано Октобар 2, 2010 Пријави Подели Написано Октобар 2, 2010 DUŠO MOJA Dušo moja, svet se naglo menja, drž' se Hrista sigurnog spasenja. Dušo moja ne probiraj pute, razni će te puti da uzmute. Svet je ovaj strašno očajanje, Hristos ti je jedino nadanje. Dušo moja, ne sumnjaj no veruj i Hristovo ime ispoveduj. Ime ovo svako dobro znači, a bez njega smrt sve izjednači. Dušo moja, nadaj se i ljubi, bez tog dvoga dva sveta se gubi. Ne nadaj se u prolazne stvari ljubi onog što nikad ne stari! Dušo moja, svet se naglo menja, drž' se Hrista, sigurnog spasenja!!! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest Написано Октобар 2, 2010 Гости Пријави Подели Написано Октобар 2, 2010 КАЖИ МЕНИ ЂАЧЕ УЧЕНИЧЕ Кажи мени ђаче учениче шта је један? Један Бог на небеси и на земљи, јако благ јако во вјек милост јего. Алилуја. Кажи мени ђаче учениче шта су два? Две таблице Мојсијеве, један Бог, на небеси и на земљи, јако благ јако во вјек милост јего. Алилуја. Кажи мени ђаче учениче шта су три? Три су Лица Божија, две таблице Мојсијеве, један Бог на небеси и на земљи, јако благ јаково вјек милост јего. Алилуја. Кажи мени ђаче учениче шта су четри? Четри листа Ванђелиста, три су Лица Божија, две таблице Мојсијеве, један Бог, на небеси и на земљи, јако благ јако во вјек милост јего. Алилуја. Кажи мени ђаче учениче шта су пет? Пет су рана Христових, четир' листа Ванђелиста, три су Лица Божија, две таблице Мојсијеве, један Бог,на небеси и на земљи, јако благ јако во вјек милост јего. Алилуја. Кажи мени ђаче учениче шта су шест? Шест су дана од постања, пет су рана Христових, четри листа Ванђелиста, три су Лица Божија, две таблице Мојсијеве, један Бог, на небеси и на земљи, јако благ јако во вјек милост јего. Алилуја. Кажи мени ђаче учениче шта су седам? Седам тајни Христових, шест су дана од постања, пет су рана Христових, четри листа Ванђелиста, три су Лица Божија, две таблице Мојсијеве, један Бог, на небеси и на земљи, јако благ јако во вјек милост јего. Алилуја. Кажи мени ђаче учениче шта је осам? Осмог дана обрезање, седам тајни Христових, шест су дана од постања, пет су рана Христових, четри листа Ванђелиста, три су Лица Божија, две таблице Мојсијеве, један Бог, на небеси и на земљи, јако благ јако во вјек милост јего. Алилуја. Кажи мени ђаче учениче шта су девет? Девет чина Ангелских, осмог дана обрезање, седам тајни Христових, шест су дана од постања, пет су рана Христових, четри листа Ванђелиста, три су Лица Божија, две таблице Мојсијеве, један Бог, на небеси и на земљи, јако благ јако во вјек милост јего. Алилуја. Кажи мени ђаче учениче шта су десет? Десет Божјих заповести, девет чина Ангелских, осмог дана обрезање, седам тајни Христових, шест су дана од постања, пет су рана Христових, четри листа Ванђелиста, три су Лица Божија, две таблице Мојсијеве, један Бог, на небеси и на земљи, јако благ јако во вјек милост јего. Алилуја. Kazi meni djace ucenice mp4.mp4 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Зорица екс Милева Написано Октобар 3, 2010 Пријави Подели Написано Октобар 3, 2010 Zaista me je oduševila ova pjesma, nadam se da će biti melem i za vašu dušu kako je bila za moju - uživajte! carica tisine.wmv „ЦАРИЦА ТИШИНЕ" Тихо и претихо Ти земљом хођаше, Нечујно у свету живот провођаше Дишући молитвом и ноћу и дању Сањајући вечност у сну и спавању, Тиша и од росе што свануће влажи, Од сунчаних зрака ход Ти беше блажи, Мирнија од летње плаветне висине, Богата царице, царице тишине! Улепшај ми душу ведром Ти тишином, Покажи ми небо с Твојим царем Сином! Нема такве буре које се Ти бојиш, К'о звездани простор над бурама стојиш, Раскош звезда скрива земна олујина Открива је светлост и ведра тишина. И тишина Твоја раскош неба јавља, Тишина Те, Дево, види и прославља. Ти нечујно расте к'о планинска трава, Безгласна, безшумна, к'о висина плава, Безгласна, безшумна, к'о морска дубина, - Царице тишине, младост без година. О, ко други може родит Божјег Сина Осим таква здрава, царствена тишина? О, ко други може мени мира дати Сем Тебе, царице, реко благодати? Бура се не бојиш, посред бура ходиш, Кадифеном руком бродоломне водиш. Греха се не бојиш, у кал греха сходиш, Тихо као вечност бесне страсти крстиш. Царице тишине, посети нас журно И тишином Твојом стишај срце бурно! Погледа Отац с Небеса и виде ме сва у ранама од неправде људске, и рече, не свети се.Коме да се светим Господе? Поворци стада, што иде на заклање? Свети ли се лекар болесницима, што га са самртничке постеље руже? Коме да се светим? Снегу, што копни и трави што се суши? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Sophrosyne Написано Октобар 3, 2010 Пријави Подели Написано Октобар 3, 2010 hvala Mileva,divna stvar. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Анастасија Написано Октобар 3, 2010 Пријави Подели Написано Октобар 3, 2010 Zaista me je oduševila ova pjesma, nadam se da će biti melem i za vašu dušu kako je bila za moju - uživajte! carica tisine.wmv „ЦАРИЦА ТИШИНЕ" Тихо и претихо Ти земљом хођаше, Нечујно у свету живот провођаше Дишући молитвом и ноћу и дању Сањајући вечност у сну и спавању, Тиша и од росе што свануће влажи, Од сунчаних зрака ход Ти беше блажи, Мирнија од летње плаветне висине, Богата царице, царице тишине! Улепшај ми душу ведром Ти тишином, Покажи ми небо с Твојим царем Сином! Нема такве буре које се Ти бојиш, К'о звездани простор над бурама стојиш, Раскош звезда скрива земна олујина Открива је светлост и ведра тишина. И тишина Твоја раскош неба јавља, Тишина Те, Дево, види и прославља. Ти нечујно расте к'о планинска трава, Безгласна, безшумна, к'о висина плава, Безгласна, безшумна, к'о морска дубина, - Царице тишине, младост без година. О, ко други може родит Божјег Сина Осим таква здрава, царствена тишина? О, ко други може мени мира дати Сем Тебе, царице, реко благодати? Бура се не бојиш, посред бура ходиш, Кадифеном руком бродоломне водиш. Греха се не бојиш, у кал греха сходиш, Тихо као вечност бесне страсти крстиш. Царице тишине, посети нас журно И тишином Твојом стишај срце бурно! ПРЕЛЕПА ЈЕ! “There are four questions of value in life... What is sacred? Of what is the spirit made? What is worth living for, and what is worth dying for? The answer to each is the same. Only love.” Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Зорица екс Милева Написано Октобар 3, 2010 Пријави Подели Написано Октобар 3, 2010 ;) t4431 kad nam je darovao Sv. Nikolaja Žičkog - kakav tekst, odavno me nešto nije ovako pomjerilo. Ivana je zaista sjajno otpjevala. mense0198626478946378946 Погледа Отац с Небеса и виде ме сва у ранама од неправде људске, и рече, не свети се.Коме да се светим Господе? Поворци стада, што иде на заклање? Свети ли се лекар болесницима, што га са самртничке постеље руже? Коме да се светим? Снегу, што копни и трави што се суши? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Анастасија Написано Октобар 3, 2010 Пријави Подели Написано Октобар 3, 2010 Има једна песма која се мени јако допада.Није ми познато ко је писао,мада мене подсећа на песме Св.Владике Николаја.Можда неко од вас зна."Плачи душо моја,јер си грешна много,цео свет те не би оплакати мого.Толико си грешна,грешнија од свију,знаш ли да се греси неће да сакрију.Најтајније мислиГоспод Благи знаде,Он свакоме плату по делима даде.И теби ће Господ,правилно да суди,авај душо моја из греха се буди.Зашто желиш земно и пролазно љубиш.због земног живота,Вечни да изгубиш?Шта ти вреди душо од свег земног блага,кад без добрих дела,пред Богом си нага!Ризу покајања,ти душо обуци и све грехе своје,ко хаљину свуци! “There are four questions of value in life... What is sacred? Of what is the spirit made? What is worth living for, and what is worth dying for? The answer to each is the same. Only love.” Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Зорица екс Милева Написано Октобар 3, 2010 Пријави Подели Написано Октобар 3, 2010 Mislim da negdje imam mp3 te pjesme, ajde kad nađem postaviću. Погледа Отац с Небеса и виде ме сва у ранама од неправде људске, и рече, не свети се.Коме да се светим Господе? Поворци стада, што иде на заклање? Свети ли се лекар болесницима, што га са самртничке постеље руже? Коме да се светим? Снегу, што копни и трави што се суши? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Анастасија Написано Октобар 3, 2010 Пријави Подели Написано Октобар 3, 2010 Mislim da negdje imam mp3 te pjesme, ajde kad nađem postaviću. hvala “There are four questions of value in life... What is sacred? Of what is the spirit made? What is worth living for, and what is worth dying for? The answer to each is the same. Only love.” Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Зорица екс Милева Написано Октобар 5, 2010 Пријави Подели Написано Октобар 5, 2010 I kao što sam obećala: SUD BOŽIJI Plači dušo moja jer si grešna mnogo, ceo svet te ne bi oplakati mogo. Toliko si grešna, grešnija od sviju, znaš li da se gresi neće da sakriju. Najtajnije misli Gospod Blagi znade, on svakome platu po delima dade. I tebi će Gospod pravedno da sudi, avaj dušo moja, iz greha se budi! Zašto želiš zemno i prolazno ljubiš, zbog zemnog života večni da izgubiš! Šta ti vredi dušo od sveg zemnog blaga, kad bez dobrih dela pred Bogom si naga! Rizu pokajanja ti dušo obuci i sve grehe svoje ko haljinu svuci!!! Sud Božiji - Pouke.org Погледа Отац с Небеса и виде ме сва у ранама од неправде људске, и рече, не свети се.Коме да се светим Господе? Поворци стада, што иде на заклање? Свети ли се лекар болесницима, што га са самртничке постеље руже? Коме да се светим? Снегу, што копни и трави што се суши? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука