Prolece Написано Април 21, 2010 Пријави Подели Написано Април 21, 2010 Nesto slicno sam videla u etno selu Stanisici,tj.u crkvi e.s.Stanisici.Tamo je u lozi oslikana cela porodica gospodina koji je finansirao taj projekat. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Miki Написано Април 21, 2010 Пријави Подели Написано Април 21, 2010 Meni samo nisu jasne ove dve zene u camcima? Sestra i zena? Bivsa i sadasnja zena? Obe sadasnje zene? Бивша и садашња :smiley: То ми је јуче рекла једна дјевојка која познаје читаву ситуацију! Ужас! Добро је рекао Ајнштајн: "Само две ствари немају границу - свемир и људска глупост!" 0913_sport Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Дејан Написано Април 21, 2010 Пријави Подели Написано Април 21, 2010 Mislim da u Petrovoaradinu u hramu ima slika episkopa sremskog i tamošnjeg prote kao ktitora hrama Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Prolece Написано Април 21, 2010 Пријави Подели Написано Април 21, 2010 Meni samo nisu jasne ove dve zene u camcima? Sestra i zena? Bivsa i sadasnja zena? Obe sadasnje zene? Бивша и садашња :smiley: То ми је јуче рекла једна дјевојка која познаје читаву ситуацију! Ужас! Добро је рекао Ајнштајн: "Само две ствари немају границу - свемир и људска глупост!" 0205_whistling Uzas!!! :mad: Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Тавита Написано Април 21, 2010 Пријави Подели Написано Април 21, 2010 Мени то веома ружно изгледа. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Дејан Написано Април 21, 2010 Пријави Подели Написано Април 21, 2010 Meni samo nisu jasne ove dve zene u camcima? Sestra i zena? Bivsa i sadasnja zena? Obe sadasnje zene? Бивша и садашња :smiley: То ми је јуче рекла једна дјевојка која познаје читаву ситуацију! Ужас! Добро је рекао Ајнштајн: "Само две ствари немају границу - свемир и људска глупост!" 0205_whistling Za svemir nije bio siguran :mad: Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Booba Написано Април 21, 2010 Пријави Подели Написано Април 21, 2010 Lepo, setio se i bivse supruge. Mozda mu je i rodila neko dete. A mozda je i pokojna pa se opet ozenio? Sta god, covek je dao novac. Odakle mu i to, ne razmisljam. Da mi se ne svidja kako je to tehnicki uradjeno, plus stil i koncept uopste, ne svidja mi se. Ali opet-svidja mi se sto su u tom selu kod Cacka (ili je neko naselje, zaboravih) dobili crkvu. Stvarno mislim da je to bitno. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
florenntina Написано Април 21, 2010 Пријави Подели Написано Април 21, 2010 Mislim da je ovo odsustvo svakog, cak i loseg ukusa. Volela bih da se ktitori ne oslikavaju po zidovima, a ako je nekome ovo uslov za investiranje i gradnju, neka gradi neke druge objekte a ne crkve... Slazem se da su ploce sa imenima ktitora i priloznika na ulazu u hram sasvim dovoljne, da ih se braca i sestre sete na molitvi... Btw, a jos je i ovaj ktitor nikakav frajer https://freestateproject.org/about/101-reasons-move-new-hampshire Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Баба Написано Април 21, 2010 Аутор Пријави Подели Написано Април 21, 2010 Знаш како то је на неки начин нужно зло. Али не баш толико нужно да их сликујемо тако ружно и тужно. Народ реално нема пара, а и онолико колико има слабо ће да да за изградњу храмова, дакле остају нам држава или бизнисмени. Држава опет са своје стране секуларна можда ће и да да неку кинту, али то зависи од политичких поена властодржаца, ако им иде у прилог ће да дају ако не шипак. И на крају остају две солуције, једна је направити цркву уз помоћ пара неког бизнисмена а друга је не направити цркву. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Marta Написано Април 21, 2010 Пријави Подели Написано Април 21, 2010 Мени ово личи на оне сличке из часописа Јеховиних сведока... bliss jeeee Или, Или, лама савахтани ! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
florenntina Написано Април 21, 2010 Пријави Подели Написано Април 21, 2010 Знаш како то је на неки начин нужно зло. Али не баш толико нужно да их сликујемо тако ружно и тужно. Народ реално нема пара, а и онолико колико има слабо ће да да за изградњу храмова, дакле остају нам држава или бизнисмени. Држава опет са своје стране секуларна можда ће и да да неку кинту, али то зависи од политичких поена властодржаца, ако им иде у прилог ће да дају ако не шипак. И на крају остају две солуције, једна је направити цркву уз помоћ пара неког бизнисмена а друга је не направити цркву. Hmmm, znas kako...Bog ili postoji ili ne postoji. Ne moze malo da postoji a malo da ne postoji...Mozda nije umesno spominjati, ali padne mi na pamet neretko i pitanje zasto nam Hilandar izgore... Svakako je lepo i korisno graditi crkve, ali opet ukoliko nemaju cvrsta i zdrava temelja a to se, slozices se, ne postize samo malterom i cimentom no i ljubavlju i molitvom pre svega, doci ce vetrovi i bure i srusice je, pa nam onda zalud gradnja...Ne zakljucujem nista, samo glasno razmisljam... https://freestateproject.org/about/101-reasons-move-new-hampshire Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Баба Написано Април 21, 2010 Аутор Пријави Подели Написано Април 21, 2010 Знаш како то је на неки начин нужно зло. Али не баш толико нужно да их сликујемо тако ружно и тужно. Народ реално нема пара, а и онолико колико има слабо ће да да за изградњу храмова, дакле остају нам држава или бизнисмени. Држава опет са своје стране секуларна можда ће и да да неку кинту, али то зависи од политичких поена властодржаца, ако им иде у прилог ће да дају ако не шипак. И на крају остају две солуције, једна је направити цркву уз помоћ пара неког бизнисмена а друга је не направити цркву. Hmmm, znas kako...Bog ili postoji ili ne postoji. Ne moze malo da postoji a malo da ne postoji...Mozda nije umesno spominjati, ali padne mi na pamet neretko i pitanje zasto nam Hilandar izgore... Svakako je lepo i korisno graditi crkve, ali opet ukoliko nemaju cvrsta i zdrava temelja a to se, slozices se, ne postize samo malterom i cimentom no i ljubavlju i molitvom pre svega, doci ce vetrovi i bure i srusice je, pa nam onda zalud gradnja...Ne zakljucujem nista, samo glasno razmisljam... Па не кажем да нема и тога, али ајде да видимо и ово. Шта мислиш како се обогатише средњевековни ктитори и донатори, мислиш да је све само из државне касе? А пази , колико има примера да су средњевековни ктитори и донатори ишли у ратове у којима су арчили и пленили ону другу државу коју победе и наравно њен бедни народ, па био то Српски или Бугарски или Маџарски свеједно... А затим који су све били кулуци, знаш у то време су постојали и робови и неслободни сељаци кметови, који су били везани за земљу свог феудалца-господара те нису могли да мрдну. У то време су манастири имали своје кметове који су ринтали за манастир обрађујући манастирску земљу , зарад манастира и манастирске "господе" калуђера и остале духовне класе-елите. Мислиш да је то праведно пред Богом? Или смо ми данас после хуманизма и ренесансе мало пореметили(померили ) вредности правде? Средњевековни господари оду у рат опљачкају суседни феуд или државу - читај народ , сиротиеу рају, па онда дођу кући својој и праве журке веселећи се данима, а кад их мало стид увати онда се кају па један део плена намене за изградњу неке капелице и све тако. То су ти једном речју исто таки били бизмисмени ко и ови данас. Добро , ипак су знали да се покају , нису баш ко и ови данас. Али прилив њиховог капитала и токови новца су им били слични. Ови данашњи ктитори макар не секу главе својим радницима. Барем још нису почели . Било је и онда и сада покајника међу богаташима а колико је то велика дилема спасење или богатство имаш причу у јеванђељу, да није дилема велика не би се помињало у јеванђељу. Не закључујем ништа , само мислим да ви сви идеализујете прошла времена на рачин садашњих. А ја би требо овде бити као неки националиста идеалиста, ууууу куку ! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
bluesman Написано Април 21, 2010 Пријави Подели Написано Април 21, 2010 Meni samo nisu jasne ove dve zene u camcima? Sestra i zena? Bivsa i sadasnja zena? Obe sadasnje zene? Бивша и садашња :smiley: То ми је јуче рекла једна дјевојка која познаје читаву ситуацију! Ужас! Добро је рекао Ајнштајн: "Само две ствари немају границу - свемир и људска глупост!" bliss jeeee bliss jeeee lose te je informisala. plava mu je cerka iz prvog braka, crna mu je sadasnja zena sa kojom ima ovo troje male dece. a crkva se nalazi u jednom selu blizu Guce, srusena je do temelja pa je ovaj cika u odelu obnovio crkvu. eto, sad znate... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
florenntina Написано Април 21, 2010 Пријави Подели Написано Април 21, 2010 Па не кажем да нема и тога, али ајде да видимо и ово. Шта мислиш како се обогатише средњевековни ктитори и донатори, мислиш да је све само из државне касе? А пази , колико има примера да су средњевековни ктитори и донатори ишли у ратове у којима су арчили и пленили ону другу државу коју победе и наравно њен бедни народ, па био то Српски или Бугарски или Маџарски свеједно... А затим који су све били кулуци, знаш у то време су постојали и робови и неслободни сељаци кметови, који су били везани за земљу свог феудалца-господара те нису могли да мрдну. У то време су манастири имали своје кметове који су ринтали за манастир обрађујући манастирску земљу , зарад манастира и манастирске "господе" калуђера и остале духовне класе-елите. Мислиш да је то праведно пред Богом? Или смо ми данас после хуманизма и ренесансе мало пореметили(померили ) вредности правде? Средњевековни господари оду у рат опљачкају суседни феуд или државу - читај народ , сиротиеу рају, па онда дођу кући својој и праве журке веселећи се данима, а кад их мало стид увати онда се кају па један део плена намене за изградњу неке капелице и све тако. То су ти једном речју исто таки били бизмисмени ко и ови данас. Добро , ипак су знали да се покају , нису баш ко и ови данас. Али прилив њиховог капитала и токови новца су им били слични. Ови данашњи ктитори макар не секу главе својим радницима. Барем још нису почели . Било је и онда и сада покајника међу богаташима а колико је то велика дилема спасење или богатство имаш причу у јеванђељу, да није дилема велика не би се помињало у јеванђељу. Не закључујем ништа , само мислим да ви сви идеализујете прошла времена на рачин садашњих. А ја би требо овде бити као неки националиста идеалиста, ууууу куку ! Slazem se Zeljko potpuno-narocito ovo oko idealizovanja-bar sto se mene tice bliss jeeee...Sto se ostalog tice, da ne bi sirila temu sada, ostajem pri stavu da bi trebalo izbeci bliss jeeee ktitora po crkvama kao sto je ova sa fotografije. Mislim, stvarno je ruzno i nekako neumesno iako znam da je to bila praksa i pre... https://freestateproject.org/about/101-reasons-move-new-hampshire Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Маша Написано Април 21, 2010 Пријави Подели Написано Април 21, 2010 Ко Џоле Џогани: Слаџа и ова нова су снимиле заједно спот. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука