Баба Написано Април 19, 2010 Пријави Подели Написано Април 19, 2010 Ајд да чујем шта ви мислите? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Баба Написано Април 20, 2010 Аутор Пријави Подели Написано Април 20, 2010 Видим не мислите о овоме. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Vaske Написано Април 20, 2010 Пријави Подели Написано Април 20, 2010 Па тешко је било шта рећи, а не заћи у поље теорија завјере, које су постале више сморне и напорни чак и онима који мисле да ту ипак нешто има. За мене је одговор више него једноставан - просто се наше постојање на овом мјесту и на овакав начин ( мислим као православан и слободан - државотворан народ) не поклама са политичким интересима неких моћних земаља - династија и Ватикана са запада и ислама са југа и ти је то, јасно ко дан. Чак ни они ( политички непријатељи) не крију да су то што јасу, него ми то кријемо од себе самих, а то најефикасније радимо кад се ухватимо када високоумно (предрасудно) одбацујемо теорије завјере. Значи - имеђу нас и горе споменутих постоји, да тако кажем, легитимно непријатељство. Без изворне очигледности Ничег нема самобитности ни слободе. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Стефан Написано Април 21, 2010 Пријави Подели Написано Април 21, 2010 Правило философа Томаса Хобса. Тј. правило мржње-"увек мрзимо оне којима смо учинили неко зло". Зато ми никада нећемо бити раме уз раме са највећим европским државама,колико год се трудили и "чепили" у дипломатском (а и неком другом) смислу појединим западноевропским земљама. Колико год осмех током сусрета са нпр. енглеским отправником био усиљен,па чак и искрен,ми постојимо-и ми смо доказ њиховог зла; порушена инфраструктура,унесрећени животи...и они посматрајући своје жртве аутоматски мисле на свој злочин,што их не смирује у подсвести. И зато нас НАТО све више понижава,што смо ми љубазнији према државама-чланицама. Они када виде нашу земљу,виде јад и чемер коју су пре 11 година сејали. "Тешка је бура на мору,тежа је у души. Али ни море ни душа не чисте се без буре." (Владика Николај Велимировић-"Касијана") Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest nikolastojanoviccuprija Написано Април 21, 2010 Гости Пријави Подели Написано Април 21, 2010 Srbofobiju imaju samo Srbi a svi ostali normalno odnosenje prema narodu sa kojim se granice pa tako u sklopu istorijiskih odnosa mogu da nas vole ili da nas mrze ! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Баба Написано Април 21, 2010 Аутор Пријави Подели Написано Април 21, 2010 Srbofobiju imaju samo Srbi a svi ostali normalno odnosenje prema narodu sa kojim se granice pa tako u sklopu istorijiskih odnosa mogu da nas vole ili da nas mrze ! ? Некако нисам до сада приметио негде у свету да постоји суседска љубав. Постоји сарадња, трговина, савези, па и отворене границе , али баш љубав... Ево читам већ трећи пут ову твоју поруку али искрено да ти речем ништа не разумем. Како мислиш да само Срби имају Србофобију ? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest nikolastojanoviccuprija Написано Април 21, 2010 Гости Пријави Подели Написано Април 21, 2010 Svaki narod ima odredjenu dozu opreza pa cak i mrznje prema narodu sa kojim se granici i neznam sta tu nije jasno ! Nase je da budemo to sto jesmo to jest Srbi a drugi neka se bave nama ako nemaju pametnija posla ! Nije nase da razmisljamo o fobiji prema nama nego da gledamo da gradimo ekonomiju i jacamo i obnavljamo narod i drzavu ! Sa ovakvom DSS-ovskom,Dverjanskom,SRS-ovom politikom(politikanstvom) samo ce mo da nabijemo fobiju od sebe samih Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Баба Написано Април 22, 2010 Аутор Пријави Подели Написано Април 22, 2010 Svaki narod ima odredjenu dozu opreza pa cak i mrznje prema narodu sa kojim se granici i neznam sta tu nije jasno ! Nase je da budemo to sto jesmo to jest Srbi a drugi neka se bave nama ako nemaju pametnija posla ! Nije nase da razmisljamo o fobiji prema nama nego da gledamo da gradimo ekonomiju i jacamo i obnavljamo narod i drzavu ! Sa ovakvom DSS-ovskom,Dverjanskom,SRS-ovom politikom(politikanstvom) samo ce mo da nabijemo fobiju od sebe samih Како онда објашњаваш србофобију код Американац и Енглеза , затим код Немаца и других западних народа који се не граниче са Србима ни на који начин? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Никола Ђоловић Написано Април 22, 2010 Пријави Подели Написано Април 22, 2010 Проблем наше квази-националности али не и саме националности, па тиме и "србофобије" је у поимању Србства. Неко ко је етички грешан ако није Србин - крив је, ако је Србин - милост на њега. Нимало објективно. Такође, ако је неко православан а није Србин - сумњив је, ако је Србин - помиловање. Такође, Америка и друге земље мислим да немају баш преча посла него да се баве нама. Да ли ми имамо љубав према другима или други према нама - питање је слободе а не политике јер политика увек подразумева неки интерес на уштрб другог а наводно у заједничку корист. Слажем се са оним што је рекао Ескобар да треба да радимо на бољитку своје државе и себе а не да се бавимо другима. Са друге стране потребни су дипломатски односи. Са треће стране, проблем "Србофобије" је чини ми се заступљен код размажене омладине која једва чека неку "Европску слободу" у име слободе а заправо сваке распуштености. Са друге стране, што каже + Атанасије ми Срби смо "пре Европе у Европи" па не видим проблем. А есктремни хришћани, се плаше Европе као да је она сама оличење антихриста, док други у њој умерено или не, верујући или не, виде сурогат модел Царства Небеског. http://upodobljavanje.wordpress.com/ https://www.facebook.com/Upodobljavanje Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Маша Написано Април 22, 2010 Пријави Подели Написано Април 22, 2010 Правило философа Томаса Хобса. Тј. правило мржње-"увек мрзимо оне којима смо учинили неко зло".Хм, можда је некад правило, али не генерално. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Jadranka1 Написано Април 22, 2010 Пријави Подели Написано Април 22, 2010 Ja mislim da srbofobija ne postoji.To neki Srbi misle da je ima.Sve ce neki neobavesteni Amer ili Englez koji i ne zna razliku izmedju Serbie i Siberie da me mrzi,ha,ha. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Маша Написано Април 22, 2010 Пријави Подели Написано Април 22, 2010 Јадранка, некад било да ''глупи Амер'' не зна где је Србија. Пошто су нас бомбардирали, упамтили су нас. А Србофобије има код свих који нас мрзе, па и код нас самих што мрзимо себе и своју нацију. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Јован Чакарески Написано Април 22, 2010 Пријави Подели Написано Април 22, 2010 Ја немам неку србофобију, али познајем македонце које је имају. Е сад било кога да питате за било коју националну фобију неће вам дати нормалан одговор, има и искључока 0102_laugh http://www.facebook....jovan.cakareski Love the life you live. Live the life you love. Bob Marley... Административно уређење Цркава по националном кључу је тумор на телу Православља - Александар Поштујмо, господо, и Ничеа и Достојевског, поштујмо једнога као пророка Запада, а другога као пророка Истока, поштујмо их због њиховог генија и због њихове племићске искрености и смелости, поштујмо их обојицу - но у одсудном тренутку станимо уз Достојевског! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Маша Написано Април 22, 2010 Пријави Подели Написано Април 22, 2010 Чек, чек, а ти си Македонче (с опроштењем, Српче са големата говорната маната) а не Српче? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Баба Написано Април 22, 2010 Аутор Пријави Подели Написано Април 22, 2010 Проблем наше квази-националности али не и саме националности, па тиме и "србофобије" је у поимању Србства. Неко ко је етички грешан ако није Србин - крив је, ако је Србин - милост на њега. Нимало објективно. Такође, ако је неко православан а није Србин - сумњив је, ако је Србин - помиловање. Такође, Америка и друге земље мислим да немају баш преча посла него да се баве нама. Да ли ми имамо љубав према другима или други према нама - питање је слободе а не политике јер политика увек подразумева неки интерес на уштрб другог а наводно у заједничку корист. Слажем се са оним што је рекао Ескобар да треба да радимо на бољитку своје државе и себе а не да се бавимо другима. Са друге стране потребни су дипломатски односи. Са треће стране, проблем "Србофобије" је чини ми се заступљен код размажене омладине која једва чека неку "Европску слободу" у име слободе а заправо сваке распуштености. Са друге стране, што каже + Атанасије ми Срби смо "пре Европе у Европи" па не видим проблем. А есктремни хришћани, се плаше Европе као да је она сама оличење антихриста, док други у њој умерено или не, верујући или не, виде сурогат модел Царства Небеског. Опрости колега, али читав твој пост је офтопик. Какве уопште везе има твој пост са актуелном западном србофобијом? Понављам дакле питање из наслова: Шта је узрок(позадина) србофобије ? Значи не питам да ли постоји или не постоји србофобија, пошто је документовано да постоји. Него питам шта је њен узрок , да ли је мало јасније? Ја немам неку србофобију, али познајем македонце које је имају. Е сад било кога да питате за било коју националну фобију неће вам дати нормалан одговор, има и искључока 0102_laugh Знаш , мало ми је чудна македонска србофобија, с обзиром да срби никад нису имали македонофобију, или барем фобију од јужњака. А и не видим основа за србофобију код македонаца. Како ти то објашњаваш и шта мислиш који су узроци? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука