Jump to content

Шта је узрок(позадина) србофобије ?

Баба

Препоручена порука

Хм, можда је некад правило, али не генерално.

Свакако да није генерално, али ми делује као најреалније објашњење за мржњу западних демократија... 0102_laugh

Што се тиче мржње Македонаца,рецимо да је то слична мржња коју осећају Црногорци према Србима,или Бошњаци према Србима...

"Тешка је бура на мору,тежа је у души.

Али ни море ни душа не чисте се без буре."

(Владика Николај Велимировић-"Касијана")

Подели на овим сајтовима

• Одговори 39
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

Популарни чланови у овој теми

Чек, чек, а ти си Македонче (с опроштењем, Српче са големата говорната маната) а не Српче?

Ђед по мајке је Србин тако да има нешто у мени  0202_238

Јој Ви и Ваши падежи  0102_laugh увек сви исто говорите македонски

http://www.facebook....jovan.cakareski

Love the life you live. Live the life you love. Bob Marley...

Административно уређење Цркава по националном кључу је тумор на телу Православља - Александар

Поштујмо, господо, и Ничеа и Достојевског, поштујмо једнога као пророка Запада, а другога као пророка Истока, поштујмо их због њиховог генија и због њихове племићске искрености и смелости, поштујмо их обојицу - но у одсудном тренутку станимо уз Достојевског!

Подели на овим сајтовима

Чек, чек, а ти си Македонче (с опроштењем, Српче са големата говорната маната) а не Српче?

Ђед по мајке је Србин тако да има нешто у мени  0202_238

Јој Ви и Ваши падежи  0102_laugh увек сви исто говорите македонски

Ма пусти , ниси ти тема ове теме, него :

Знаш , мало ми је чудна македонска србофобија, с обзиром да срби никад нису имали македонофобију, или барем фобију од јужњака.

А и не видим основа за србофобију код македонаца.

Како ти то објашњаваш и шта мислиш који су узроци?

Подели на овим сајтовима

Што се тиче мржње Македонаца,рецимо да је то слична мржња коју осећају Црногорци према Србима,или Бошњаци према Србима...

Па.... тако нешто  0102_laugh

Административно уређење Цркава по националном кључу је тумор на телу Православља - Александар

Поштујмо, господо, и Ничеа и Достојевског, поштујмо једнога као пророка Запада, а другога као пророка Истока, поштујмо их због њиховог генија и због њихове племићске искрености и смелости, поштујмо их обојицу - но у одсудном тренутку станимо уз Достојевског!

Подели на овим сајтовима

Па.... тако нешто  0202_238

Така така...

Значи, ти знаеш ...

0102_laugh

Подели на овим сајтовима

Ђед по мајке је Србин тако да има нешто у мени  0202_238

Јој Ви и Ваши падежи  0102_laugh увек сви исто говорите македонски

Ма пусти , ниси ти тема ове теме, него :

Знаш , мало ми је чудна македонска србофобија, с обзиром да срби никад нису имали македонофобију, или барем фобију од јужњака.

А и не видим основа за србофобију код македонаца.

Како ти то објашњаваш и шта мислиш који су узроци?

Неможе се објаснити јер непостои једасн разуман разлог због чега би неко од македонаца србе мрзио. Свако има право да се изјасни шта је небитно дал је русин, македонац, грк, србин, рват, кинез, етијопјанин ...... а друга је ствар кад му неко соли памет да он није (ја мислим да нема право на то) .

Е сад, узроци те фобије можемо наћи у људима које су недоволно образовани, скоро ИЧ ! Друго је кад прича о историји, о којој је чуо од неке бабе, деке .... који су надомак склерозе. Треће и најретардирано по мени је то што неки тврде да су потомци Аlexadra т.ј антички македонци ..... али ипак образовање и само воспитавање деце доводи до те последице. И што каже један брат (нек ми опрости што сам заборавио ко је нек се слободно јави  joooj) у свом потпису : УБИ НАС НЕЗНАЊЕ !!!!

Подели на овим сајтовима

Проблем наше квази-националности али не и саме националности, па тиме и "србофобије" је у поимању Србства.

Неко ко је етички грешан ако није Србин - крив је, ако је Србин - милост на њега.

Нимало објективно.

Такође, ако је неко православан а није Србин - сумњив је, ако је Србин - помиловање.

Такође, Америка и друге земље мислим да немају баш преча посла него да се баве нама.

Да ли ми имамо љубав према другима или други према нама - питање је слободе а не политике јер политика увек подразумева неки интерес на уштрб другог а наводно у заједничку корист.

Слажем се са оним што је рекао Ескобар да треба да радимо на бољитку своје државе и себе а не да се бавимо другима. Са друге стране потребни су дипломатски односи. Са треће стране, проблем "Србофобије" је чини ми се заступљен код размажене омладине која једва чека неку "Европску слободу" у име слободе а заправо сваке распуштености. Са друге стране, што каже + Атанасије ми Срби смо "пре Европе у Европи" па не видим проблем. А есктремни хришћани, се плаше Европе као да је она сама оличење антихриста, док други у њој умерено или не, верујући или не, виде сурогат модел Царства Небеског.

Опрости колега, али читав твој пост је офтопик.

Какве уопште везе има твој пост са актуелном западном србофобијом?

Понављам дакле питање из наслова:

Значи не питам да ли постоји или не постоји србофобија, пошто је документовано да постоји.

Него питам шта је њен узрок , да ли је мало јасније?

Ти као да имаш Сандрине крви у себи  bliss jeeee

Тражиш дијалог а онда га прекидаш...

Нема везе...

И где у твом наслову стоји тема западне србофобије?

Изнео сам своје субјективно мишљење и то је то...

Подели на овим сајтовима

Ne postoji srbofobija. Postoje samo bogati i siromašni. I pošto Srbija spada u siromašnije, na Srbe se gleda popreko, kao i na svakog siromašnog, a poneki Srbi ovo tumače za jednu posebnu mržnju prema Srbima.

Bogatstvo = sposobnost = kvalifikacija = valjaš.

Siromaštvo = nesposobnost = nekvalifikacija = ne valjaš.

Jednostavna 'mamonska' formula...

Primer koji sam jednom pomenuo na Verujem forumu: u zanatskoj školi profesor za politiku, inače stari socijalista (ne komunista), nas pita da li bi poslali našu decu u školu punu dece stranaca. I mi svi glasno da ne bi. Na to profesor doda: Sad zamislite da su sve to deca diplomata! Mi smo ućutali.. Nekima je bilo jasno, drugi su počeli da se pravdaju itd., ali najzad, uhvatio nas je. Znači, socijalni status, i šta imaš u novčaniku određuje. Ne uvek, ali često...

По твојој теорији сасвим су искључени разлози за јудеофобију а самим тим и антисемитизам, пошто сви знамо да Јевреји не важе као Срби за сиромашне, јел...

Мислим , баки аси га одвалио , свака ти част...

Подели на овим сајтовима

Мислим да Србофобија не потиче нити од тога што смо Срби нити од социјалног статуса, већ од тога што смо очували традицију и Православље. Други то нису, те желе да нас избришу као неку својеврсну успомену, на своје грешке, и опомену.

Подели на овим сајтовима

Проблем наше квази-националности али не и саме националности, па тиме и "србофобије" је у поимању Србства.

Неко ко је етички грешан ако није Србин - крив је, ако је Србин - милост на њега.

Нимало објективно.

Такође, ако је неко православан а није Србин - сумњив је, ако је Србин - помиловање.

Такође, Америка и друге земље мислим да немају баш преча посла него да се баве нама.

Да ли ми имамо љубав према другима или други према нама - питање је слободе а не политике јер политика увек подразумева неки интерес на уштрб другог а наводно у заједничку корист.

Слажем се са оним што је рекао Ескобар да треба да радимо на бољитку своје државе и себе а не да се бавимо другима. Са друге стране потребни су дипломатски односи. Са треће стране, проблем "Србофобије" је чини ми се заступљен код размажене омладине која једва чека неку "Европску слободу" у име слободе а заправо сваке распуштености. Са друге стране, што каже + Атанасије ми Срби смо "пре Европе у Европи" па не видим проблем. А есктремни хришћани, се плаше Европе као да је она сама оличење антихриста, док други у њој умерено или не, верујући или не, виде сурогат модел Царства Небеског.

Опрости колега, али читав твој пост је офтопик.

Какве уопште везе има твој пост са актуелном западном србофобијом?

Понављам дакле питање из наслова:

Значи не питам да ли постоји или не постоји србофобија, пошто је документовано да постоји.

Него питам шта је њен узрок , да ли је мало јасније?

Ти као да имаш Сандрине крви у себи  :drugarstvo:

Тражиш дијалог а онда га прекидаш...

Нема везе...

И где у твом наслову стоји тема западне србофобије?

Изнео сам своје субјективно мишљење и то је то...

и... да ли се мења наслов теме у: шта је узрок западне србофобије... јер шта је горе од западне србофобије од српске србофобије... аутор теме би могао да прецизира коју тему је хтео да обрађује... а за српску србофобију имамо доста примера ако не у давној историји, а оно најпре у овој новијој.... а за западну... па не треба генерализовати да је присутна код свих... а углавном је последица неаргументованог медијског извештавања (што је, наравно последица - политике одређене земље)... одгледасмо филм "бесконачни рат" (видећемо каквог ће утицаја имати)... и има још низ примера који управо показују несрбофобију...

http://upodobljavanje.wordpress.com/

"Актом оваплоћења Богочовека Христа, човек је постао биће шансе, али то се увек односи на целог психофизичког човека, јер се православним учењем о васкрсењу, анулира свака примисао стављања тела, тј. целине у друкчије планове веровања..."

ђакон М. Лазић

Подели на овим сајтовима

и... да ли се мења наслов теме у: шта је узрок западне србофобије... јер шта је горе од западне србофобије од српске србофобије... аутор теме би могао да прецизира коју тему је хтео да обрађује... а за српску србофобију имамо доста примера ако не у давној историји, а оно најпре у овој новијој.... а за западну... па не треба генерализовати да је присутна код свих... а углавном је последица неаргументованог медијског извештавања (што је, наравно последица - политике одређене земље)... одгледасмо филм "бесконачни рат" (видећемо каквог ће утицаја имати)... и има још низ примера који управо показују несрбофобију...

а за западну... па не треба генерализовати

Србофобија је србофобија, ако вам не смета источна , што вам смета западна?

Подели на овим сајтовима

@Жељко

Сјећаш ли се оне расправе и теме Црква и национализам са ф. верујем?

Одговор на ово питање је ствар писмености?!

Без изворне очигледности Ничег нема самобитности ни слободе.

Подели на овим сајтовима

@Жељко

Сјећаш ли се оне расправе и теме Црква и национализам са ф. верујем?

Одговор на ово питање је ствар писмености?!

Не сећам се , имам алцхајмера.

0110_hahaha

Шалим се , али сам прилично забораван, форум верујем ми је тек један од 30-ак форума на којима пишем сваки дан.

Ако ти није тешко да ме подсетиш , био бих ти захвалан.

Или макар да у кратким цртама кажеш овде на шта конкретно мислиш.

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...