Аурор Написано Јун 5, 2017 Пријави Подели Написано Јун 5, 2017 пре 2 минута, RYLAH рече Такое... Чекај, ел се ви либертаријанци беше борите за отворене границе и проток робе, људи и капитала? Пошто једно без другог не иде. Otvoriti granice muslimanskom Trećem Svetu je katastrofa... Civilizacijski suicid. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
RYLAH Написано Јун 5, 2017 Пријави Подели Написано Јун 5, 2017 пре 34 минута, florenntina рече Sta ti mislis majke ti, da su Kanadjani padaju u nesvest od srece dok slusaju moje krcanje sa srpskim akcentom? Da su super srecni sto im je dosao neko ko ce da ih konacno nauci ko su Srbi, sta vole i sta vrednuju? E pa nije brate! Nego sam ja radila k'o krtica, ucila, slusala i grabila svaku priliku koja mi je bila dostupna da shvatim sta je to njima vazno, sta vole, sta cene, sta je za njih lepota. Obisla sam svaki cosak grada, bila na svakom festivalu, posetila svaki muzej, galeriju, koncert, sve sto sam mogla i sto mi je bilo dostupno. I uspela sam da se izborima! I daleko od toga da sve sto je ovde volim i cenim ali uspela sam da nadjem i razumem lepotu na koju su ovdasnji stanovnici ponosni, da nadjem svoj nacin da zavolim ovu zemlju i da prenesem tu emociju svom detetu. I sada, kako nas "privremeni" odlazak iz Kanade postaje izvesniji, ja osecam izvesnu tugu cak i za onim istim drvecem sa slika Emili Car za koje sam tek nedavno uspela da ukacim zasto su Kanadjanima toliko lepi i zasto joj se slike koje su preostale kod retkih kolekcionara prodaju za milionske iznose. Eto, to pokusavam da ti objasnim da taj osecaj pripadnosti nije nesto sto se dobija na dar vec nesto za sta se treba izboriti ako vec hoces da nastavis da zivis u toj sredini i da se osecas prihvacenim. И онда се сетимо да овде све време понављамо да у Канади и Америци није проблем јер се ради о мелтинг пот системима и нацијама (или макар до скоро није био проблем), него у европским државама у којима те једноставно неће и не желе и сасвим ти јасно стављају до знања да си тамо непожељан, и на сваком кораку ти то показују. пре 36 минута, florenntina рече Ono sto je vazno jeste da kao imigrant imas jednak tretman pred zakonom. О томе се управо и ради све време - на папиру су сви једнаки, али се после испостави да су неки мало једнакији од других. Ћириличар је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
uros Написано Јун 5, 2017 Пријави Подели Написано Јун 5, 2017 Управо сада, Аурор рече Otvoriti granice muslimanskom Trećem Svetu je katastrofa... Civilizacijski suicid. Nije ako nemas welfare state. Da nemas socijalnu pomoc to bi sve doslo na svoje bez ikakvih problema. Juanito and florenntina је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
RYLAH Написано Јун 5, 2017 Пријави Подели Написано Јун 5, 2017 пре 1 минут, Аурор рече Otvoriti granice muslimanskom Trećem Svetu je katastrofa... Civilizacijski suicid. Ма легитиман би мени био тај став да не долази од либертаријанца. Ако би да намећеш забране, баријере, квоте, царине, ограничења... У чему се одна разликујеш од просечног државољуба или левичара? Juanito, Ћириличар and Икар Губелкијан је реаговао/ла на ово 3 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Аурор Написано Јун 5, 2017 Пријави Подели Написано Јун 5, 2017 Управо сада, RYLAH рече Ма легитиман би мени био тај став да не долази од либертаријанца. Ако би да намећеш забране, баријере, квоте, царине, ограничења... У чему се одна разликујеш од просечног државољуба или левичара? Ništa nisam rekao za kvote, carine i ekonomska ograničenja, samo ne možeš da primiš bilo koga. To je neodgovorno, ako ništa. пре 2 минута, uros рече Nije ako nemas welfare state. Da nemas socijalnu pomoc to bi sve doslo na svoje bez ikakvih problema. Ma uvek je... Jedino što ne bi ni dolazili da nema welfare state, to im je džinovski magnet. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Аурор Написано Јун 5, 2017 Пријави Подели Написано Јун 5, 2017 Libertarijanizam da, ali libertarijanci ne mogu da ignorišu određene realnosti o nekim stvarima. Mnogi od njih žive u "akademskom balonu" kao npr. i salonski levičari, što je takođe ironija. Ћириличар је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Аурор Написано Јун 5, 2017 Пријави Подели Написано Јун 5, 2017 пре 13 минута, RYLAH рече У чему се одна разликујеш од просечног државољуба или левичара? U mnogo čemu... Kakve veze imaju državoljubstvo ili levičarstvo sa ovim? Ako nisi primetio, levičari bi ih najviše i primili i za svakog ko kaže da to možda ne bi bila dobra ideja, kažu da je zao i rasista. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
RYLAH Написано Јун 5, 2017 Пријави Подели Написано Јун 5, 2017 пре 10 минута, Аурор рече Ništa nisam rekao za kvote, carine i ekonomska ograničenja, samo ne možeš da primiš bilo koga. Мораш да примиш своје држављане. Значи, Алжирце у Француској ниси могао да не примиш, као ни Мароканце које су колонизовали. Конгоанце по Белгији такође, јер су их геноцидисали док су им били колонија па су се тако вадили. Даље, Индијце и Пакистанце ниси могао да одбијеш у Британији јер су им то биле колоније, као ни неке афричке или блискоисточне земље. Турке си као Немачка примао јер си преко Турака остваривао своје интересе у том делу света, а и зато што ти је била потребна јефтина радна снага. По Холандији ниси могао да одбијеш Африканце, као ни Порториканце по САД, који немају баш пун статус државе у федерацији и немају држављанство, али имају неки статус, да сад не улазимо у то. Даље, Мексиканце и осталу радну снагу увозе сами Амери и држе их у статусу илегалних имиграната, јер треба неко да ради за смешне паре послове које нико више по Америкама неће да ради. Да не улазимо даље у све ово, проблем, као ни све остало, није никако толико једноставан и нема једноставно решење. И не можеш да једноставно "спустиш рампу". Ако ни због чега другог, онда зато што би то био крајње глуп потез, јер ти највеће проблеме прави твоја трећа неинтегрисана генерација. Juanito, Paradoksologija, Ћириличар and 1 члан је реаговао/ла на ово 4 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
RYLAH Написано Јун 5, 2017 Пријави Подели Написано Јун 5, 2017 пре 1 минут, Аурор рече Ako nisi primetio, levičari bi ih najviše i primili i za svakog ko kaže da to možda ne bi bila dobra ideja, kažu da je zao i rasista. Левичари би све решавали декретима и забранама, ко ово што си ти предложио. Juanito је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Аурор Написано Јун 5, 2017 Пријави Подели Написано Јун 5, 2017 Управо сада, RYLAH рече Мораш да примиш своје држављане. Ma brate, ne moraš da uradiš ništa... пре 1 минут, RYLAH рече И не можеш да једноставно "спустиш рампу". Ако ни због чега другог, онда зато што би то био крајње глуп потез, јер ти највеће проблеме прави твоја трећа неинтегрисана генерација. Pa pogrešili su što su im podigli rampu ikada... A probleme itekako prave i ovi koji uleću od 2015. Neka sada gledaju šta će sa tim unutrašnjim neprijateljem. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
RYLAH Написано Јун 5, 2017 Пријави Подели Написано Јун 5, 2017 пре 1 минут, Аурор рече Ma brate, ne moraš da uradiš ništa... Извини, али ти или уопште не читаш шта ја пишем, или уопште не капираш како уопште функционишу државе и границе. У сваком случају, овај разговор стварно више нема смисла... Икар Губелкијан and Ћириличар је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Juanito Написано Јун 5, 2017 Пријави Подели Написано Јун 5, 2017 RYLAH, -Владимир-, Ћириличар and 1 члан је реаговао/ла на ово 4 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Аурор Написано Јун 5, 2017 Пријави Подели Написано Јун 5, 2017 пре 6 минута, RYLAH рече Ti istoriju voliš i znaš, volim je i ja, zato se malo i plašim na šta će da izađe sve... https://youtu.be/UnRqqCBODXs RYLAH је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Paradoksologija Написано Јун 5, 2017 Пријави Подели Написано Јун 5, 2017 пре 2 часа, Аурор рече Jel stvarno posle svega što se izdešavalo tebi najveća briga da li će da muslimane gledaju kao opasne? Ja sam objašnjavala reakciju onih kojima se izdešavalo, naime Londonaca, kojih dosta veliki broj znam lično i uživo... otkud bilo gde ono što je meni važno? пре 2 часа, Аурор рече Gradonačelnik je izjavio da "nema razloga za alarm", spomenuo ga i Tramp u tvitu. A zamisli da su teroristi po Evropi imali lagan pristup automatskom oružju... Ћириличар је реаговао/ла на ово 1 Lilies that fester smell far worse than weeds. Shakespeare Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
RYLAH Написано Јун 5, 2017 Пријави Подели Написано Јун 5, 2017 Управо сада, Аурор рече Ti istoriju voliš i znaš, volim je i ja, zato se malo i plašim na šta će da izađe sve... https://youtu.be/UnRqqCBODXs Плашим се и ја, али док се не реше ови структурални проблеми, Европљани могу да праве с*ања и геноцидишу још шеснаест пута, увек ће исто на крају да буде. Сметали су им Јевреји који су били банкари - Јевреји су постали банкари зато што су им у свим европским земљама забранили да поседују земљу. Сметали им Руси јер су много ојачали а притом су вазда били неповерљиви - пре Ивана Грозног, пољска и шведска војска су вежбале своје војске тако што им војске упадну у руске земље и праве геноцид, и ови су просто били натерани да се ојачају и да развале Шведе и Пољаке. Сметају им сад муслимани и Арапи - дошли су највише у време кад су европске државе биле колонизаторске и после, кад су европске земље и САД направиле тотални хаос на Блиском истоку, и нису се уопште потрудили да их интегришу. И опет могу да направе неко чудо, а изгледа на жалост да све и иде у том правцу, али док се сами са собом не саставе, џаба ће само да убијају друге и траже коначна и лака решења за своје проблеме. Јелена011, florenntina, Ћириличар and 2 осталих је реаговао/ла на ово 5 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука