Огњен Написано Април 18, 2010 Пријави Подели Написано Април 18, 2010 Манте се људи, ово је тема о клипу, о монахињи Сари отворите нову тему. Није поштено да се два бисера продају по цени једног. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Стефан Написано Април 18, 2010 Пријави Подели Написано Април 18, 2010 Јао,нек неко пронађе текст,чини ми се да је са borbazaveru.com,када је неки шизофрени,полуписмени човек писао како су заједничкој Литургији негде на Космету присуствовали,чини ми се +Иринеј Буловић,+Амфилохије,+Атанасије Јефтић и +Артемије,и како је народ "млако" поздравио ове прве,док је на +Артемијев крст народ скакао. :P 4chsmu1 4chsmu1 НАПОМЕНА: Мислим да је заиста крајње време да се САС упути апел за екскомуникацију оваквих људи. Екипа горепоменутог сајта владику Иринеја Буловића назива човекомрсцем!!! "Тешка је бура на мору,тежа је у души. Али ни море ни душа не чисте се без буре." (Владика Николај Велимировић-"Касијана") Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Hristoljub Написано Април 18, 2010 Пријави Подели Написано Април 18, 2010 Ljudi, braćo, šta se cimate, pa ovo je dobro! "Jer treba i podvajanja da budu među vama, da se pokaže koji su postojani među vama." Tako je Sv. apostol Pavle učio Crkvu u Korintu. KO IMA OČI DA VIDI VIDEĆE! Očigledno je da u našoj Crkvi dugo nije "duvao vetar", kad ljudi sa ovakvim krivoverjima mogu da brane pravoslavlje. Braćo, iskreno mi je žao ovakvih ljudi, jer oni su žrtve. Doduše, ODGOVORNE ŽRTVE! Valja nam se zapitati: kako je moguće da ti ljudi koji otvoreno hule na slavu Božju, fanatično veruju u laž i zamenjuju slavu Večnoga Boga u obličje smrtnoga čoveka, pa makar i episkopa Artemija? Isus Hristos: "JA SAM Put, ISTINA i Život" i njihovog: "ISTINA JE SAMO JEDNA VLADIKA ARTEMIJE" Da li su oni kreatori ili samo instrument jedne duge (možda i viševekovne?) lažne pravoslavne duhovnosti, koja IDEALIZUJE PRAVOSLAVNU CRKVU i duhovno stanje u njoj, praveći od duhovnika kultove a svodeći duhovnost na borbu protiv "neprijatelja" spolja ili iznutra? Koliko je ova "IDEOLOGIJA PRAVOSLAVNOG SEKTAŠTVA" (ne znam kako drukčije to da nazovem?) dezorjentisala sve nas, pitam se i sam? A onda i to svetogrđe: "Glas naroda - glas Božiji! Smiluj se, Gospode. Očigledno da i nama mnogo šta fali kad nam je ovakvo stanje u Crkvi, al' ponajviše rekao bi: ISUS HRISTOS I JEVANĐELJE NJEGOVO I MI OPET KAO BOGOMOLJCI! Žao će mi biti, ako se kola slome samo na vladici Artemiju i pojedincima oko njega, "jer svi smo za sve krivi". Bdijmo i stražimo, nad sobom! HRISTOS IZMEĐU NAS! S'Bogom! "NIJE ISKREN, NITI PRAVEDAN, onaj ko govori istinu u lice, niti onaj ko je obznanjuje pred svetom, no onaj ko IMA LJUBAV i ISTINIT ŽIVOT, i KAD TREBA GOVORI S RAZUMEVANJEM." Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest ага пије млеко Написано Април 18, 2010 Гости Пријави Подели Написано Април 18, 2010 Обринасене су СПАМ поруке које немају везе са темом... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Дража Написано Април 18, 2010 Пријави Подели Написано Април 18, 2010 Зашто се још нико не удостоји да прокоментарише противречне изјаве епископа +Иринеја и епископа +Атанасија у вези смене владике +Артемија и осталих немилих догађаја у Епархији рашко-призренској и косовско-метохијској: https://www.pouke.org/forum/index.php/topic,4198.msg129759.html#msg129759 Дакле - да ли владика +Иринеј својим изјавама обмањује грчку јавност или владика +Атанасије својим изјавама српску? Ово је веома важно јер све говори у прилог томе да смена владике +Артемија није урађена ни по закону, ни братски, ни хришћански. "Покајте се и верујте у Еванђеље", говори Господ. (Мк.1:15) http://www.svetosavlje.org/biblioteka/index.htm Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Дража Написано Април 18, 2010 Пријави Подели Написано Април 18, 2010 А под формом уклањања непотребних формализама из црквеног живота уводе се неки нови још непотрбнији и даје им се још већа важност. Само инсистирање на отварању двери је чист формализам, тежња ка смањивању иконостаса такође чист формализам, да ли ће нека икона стајати овде или онде све чисти формализми. А владика +Атанасије где год дође из само њему познатог разлога укидањем једне форме (која је црквено утемељена) уводи нову која само лоше плодове даје. могу ли лошији бити од сталне препирке, епитимија, свађа, забрана служења, понижавања и сл. Стално се труби како форме нису битне а свакодневно се уклањањем старих (црквено и саборски утемељених) уводе нове по узору на Грчку Цркву или из само појединцима познатих разлога. Молим модерацију да не бришу овај пост. Ако мисле да му није место на овој теми нека га пребаце у одговарајућу. "Покајте се и верујте у Еванђеље", говори Господ. (Мк.1:15) http://www.svetosavlje.org/biblioteka/index.htm Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милица Написано Април 19, 2010 Пријави Подели Написано Април 19, 2010 VOX POPULI - VOX DEI ! ГЛАС НАРОДА - ГЛАС БОЖИЈИ ! Ово је масонска крилатица из фран. бурж. револуције ! У принципу форсира демократизам, владавину "већине" над мањином, што је потпуно страно православном етосу постојања... Петиција за останак владике Артемија како дебилно урађена "реклама"... Без Господа смо ништа... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Маша Написано Април 20, 2010 Пријави Подели Написано Април 20, 2010 Ђавоље масло, да разбије мало стадо. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest свештеник Иван Написано Април 20, 2010 Гости Пријави Подели Написано Април 20, 2010 А под формом уклањања непотребних формализама из црквеног живота уводе се неки нови још непотрбнији и даје им се још већа важност. Само инсистирање на отварању двери је чист формализам, тежња ка смањивању иконостаса такође чист формализам, да ли ће нека икона стајати овде или онде све чисти формализми. А владика +Атанасије где год дође из само њему познатог разлога укидањем једне форме (која је црквено утемељена) уводи нову која само лоше плодове даје. могу ли лошији бити од сталне препирке, епитимија, свађа, забрана служења, понижавања и сл. Стално се труби како форме нису битне а свакодневно се уклањањем старих (црквено и саборски утемељених) уводе нове по узору на Грчку Цркву или из само појединцима познатих разлога. Молим модерацију да не бришу овај пост. Ако мисле да му није место на овој теми нека га пребаце у одговарајућу. Ево Дражо, нико неће да обрише пост, а Ти га егументовано потврди. Ја кажем да је ово што си написао полуистина и самим тим најопаснија клевета. Шта је довело до забране служења у појединим манастирима, шта је довело до епитимија, свађа итд... то ниси рекао. Довела је потпуна црквено-литургијска несвесност. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Меденица :) Написано Април 21, 2010 Пријави Подели Написано Април 21, 2010 Невероватно! isus-sinai isus-sinai Зашто се свако редефинисање односа у СПЦ своди на "папизам" и "антипапизам". До сада је обављено мноштво сусрета са РКЦ,заједничких служби и дијалога,и +Артемије није никада говорио ни за,ни против,једноставно-зато што његову епархију море тежи проблеми. Али,зар не треба да одговара зато што је заташкавао и чувао Симеона Виловског који је крао хуманитарну помоћ?! Побогу,Симеон Виловски је АРХИМАНДРИТ!!! А сада испаде да је +Артемије=Косово, +Артемије=Србија, +Артемије=Православље...шта ће бити даље? Уосталом,ни српска крв се доле није била охладила,ни жртве још нису биле пребројане,а он је срдачно примио Медлин Олбрајт,и састанчио са Хашимом Тачијем. зар ова акакијева сличица и данас кола по нету?зар та информација о пореклу већ није довољно да упали лампице? па пази, врло је просто, да би ти неко нешто замерио МОРА да има супротан став, чак и ако га немаш ако је такав намерио да се свађа и ратује. а да би могао да те убије, на неки произвољан начин, мора и да ти узме људскост да би то било богоугодан чин. следеће из низа је +Артемије=Христос? а шта фали комуникацији са непријатељем, како доћи до мира - ратом? клик Душекорисна књига О ЧЕСТОМ ПРИЧЕШЋИВАЊУ СВЕТИМ ТАЈНАМА ХРИСТОВИМ, свети Никодим Светогорац и свети Макарије Коринтски клик Кољивари и пракса честог причешћивања Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Дража Написано Април 21, 2010 Пријави Подели Написано Април 21, 2010 Шта је довело до забране служења у појединим манастирима, шта је довело до епитимија, свађа итд... Довела је потпуна црквено-литургијска несвесност. Ја у ово не верујем о.Иване. Мислим супротно, да они који су добили епитимије и које из дана у дан све више клевећу итекако имају црквено-литургијску свесност. Имају је више од клеветника својих. До немилих догађаја је довело то што владика +Артемије и устројство црквеног и манастирског живота које је он васпоставио имају истински хришћанску а поред тога и патриотску црту. Дакле нису лицемерни као они који се под плаштом лажне љубави друже са крвницима који су данас (или ће сутра бити) тобож бољи него јуче. Толико бољи да их се назива и браћом. Ја не верујем у братство са шиптарима јер нису они наша браћа. Које лицемерје - то ум човечији и од Бога дата савест тешко подносе. Што рече брат Јустинијан на другој теми ово што се десило у Епархији рашко-призренској и косовско-метохијској је толико лоше да се не може речима описати. Историја православља памти веома мало оваквих "братских" деловања црквених великодостојника. Време увек покаже Истину јер тако мора бити. Права позадина ових срамних одлука Синода и разлози, по мени, деструктивног деловања Администратора +Атанасија ће сигурно испливати на видело и сви ћемо једном видети истину. Не верујем да је то данас могуће, сутра ће већ можда бити. 0102_laugh "Покајте се и верујте у Еванђеље", говори Господ. (Мк.1:15) http://www.svetosavlje.org/biblioteka/index.htm Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Протомајстор Написано Април 21, 2010 Пријави Подели Написано Април 21, 2010 Чавез Тачно је то. Међутим и Милошевић се састајао са најмрачнијим ликовима тадашњице, од Туђмана до Солане. Да ли је и тада +Артемије радио на своју руку као што ради сад? Треба знати одговор на то питање, а ми га не знамо. Ја сам увек био против Милошевића због његовог отвореног издајништва и безбожништва и рушио сам га. Брзо сам увидео да је он мала маца за ове Мурте, па рушим и њих мада мање успешно. Зашто не би један владика исто погрешио као и већина народа? Треба овде и додати да је у то тешко време монах Харитон отет пред очима КФОР-а и ритуално убијен обезглављивањем. То је био симбол укупног страдања остављеног народа на Космету, остављеног бестидном капитулацијом српског режима. Владика је свог монаха тражио и обијао све прагове, а шта је требало да уради добар пастир? И ови данас монаси које је замонашио епископ Артемије, бране га јер ваљда познају његову љубав. Ја такође волим и поштујем свог владику (+Иринеј Бачки) иако сам лаик без икакве зависности од Цркве. Поступићу како он одлучи у овом спору, јер верујем да је један заиста Свети човек. Међутим као независтан интелектуалац морам да искажем своје мишљење, забринутост и збуњеност. Можда бих чак и потписао (за инат) да није горе наведених разлога. crvenilo Ето, тако ја гледам на ствари. Замршено је доста, али верујем да ту сви имају добре намере. Ако смо код избора Патријарха сви са надом гледали у Бога, зашто не би сада веровали да ће све лепо да се заврши. Ево, ја ћу први престати да гракћем. 0102_laugh Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
trapa Написано Април 21, 2010 Пријави Подели Написано Април 21, 2010 Мудро збориш Протомајсторе. Постоје различита мишљења то је нормално, битно је да поступамо по савести, и да нема презира у нама. Доста огорчених текстова је било поводом ове замрзламе са владиком, мислим да нема потребе за тим. Ко год да је управу, Бог води рачуна о Цркви Својој. Да св. Нектарије Егински није неправедно протеран данас људи са Егине не би имали тог светог заступника поред себе. Не постоји разлог да будемо огорчени да кунемо друге да мрзимо, да претимо да се узрујавамо уопште толико. Некако ће се завршити Бог зна како и како год да буде неће бити смак света због тога. Христос је рекао да ће многи први бити последњи а последњи први, наш циљ је управо тамо у Есхатону, овде на земљи правде нема нити ће бити. Чини ми се да појединци имају такав став да без владике Артемија Црква пропаде. Имајмо своје мишљење али пустимо оне коју су задужени за решавање оваквих проблема нека их сами решавају, ове петиције протести или било шта слично ми не делује да је у Духу Цркве. Осећа се неки немир код појединаца све нека бука, јурњава, туча, галама, вређање шта ће нам то. Није Црква политичка партија па да организујемо протесте и сличне акције. Чини ми се такође да нам је слаба делатна вера у нашу Цркву. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Стефан Написано Април 21, 2010 Пријави Подели Написано Април 21, 2010 а шта фали комуникацији са непријатељем, како доћи до мира - ратом? Не фали ништа-ја сам управо и поборник недићевске-цинцармарковићевске политике мањег отпора,јер је доказано да она увек више уроди плодом него ли бусање у прса јуначка. Проблем је што креатори оваквих група које промовишу овакве бестидне лажи и идолатрију говоре о +Артемију као човека који нема милости нити двоумљења када се поставља питање о отпору окупатору,који одбија да љуби скуте великих моћника,који је одлучно рекао не Новом светском поретку. Тј. не разумем зашто сада сви навалише да пљују монаха Саву Јањића јер се сликао са Бајденом,а ти исти који пљују сада изједначавају +Артемија са свима светима и напрасно заборављају његова састанчења са непријатељем,ради васпостављања мира. "Тешка је бура на мору,тежа је у души. Али ни море ни душа не чисте се без буре." (Владика Николај Велимировић-"Касијана") Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Меденица :) Написано Април 22, 2010 Пријави Подели Написано Април 22, 2010 а шта фали комуникацији са непријатељем, како доћи до мира - ратом? Не фали ништа-ја сам управо и поборник недићевске-цинцармарковићевске политике мањег отпора,јер је доказано да она увек више уроди плодом него ли бусање у прса јуначка. Проблем је што креатори оваквих група које промовишу овакве бестидне лажи и идолатрију говоре о +Артемију као човека који нема милости нити двоумљења када се поставља питање о отпору окупатору,који одбија да љуби скуте великих моћника,који је одлучно рекао не Новом светском поретку. Тј. не разумем зашто сада сви навалише да пљују монаха Саву Јањића јер се сликао са Бајденом,а ти исти који пљују сада изједначавају +Артемија са свима светима и напрасно заборављају његова састанчења са непријатељем,ради васпостављања мира. зато што је политика у питању, и то завади па владај, а не вера.а то ко како за кога сведочи, мислим да је бесмислено ако није из прве руке или сведока, јер је све остало трач или клевета, и толику и тежину има - ко ваздух. ми тим стварима дајемо тежину реагујући, практично их потврђујући тиме, или барем у очима подозривих и несигурних и лаковерних који падају на такве приче. игнорисањем и заборавом их давимо још док су искра, а дување у ватрицу је само појачава. клик Душекорисна књига О ЧЕСТОМ ПРИЧЕШЋИВАЊУ СВЕТИМ ТАЈНАМА ХРИСТОВИМ, свети Никодим Светогорац и свети Макарије Коринтски клик Кољивари и пракса честог причешћивања Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука