GeniusAtWork Написано Април 23, 2017 Пријави Подели Написано Април 23, 2017 Сад гледам Адобе сајт, постоји посебан сајт за Србију: http://www.adobe.com/rs/creativecloud.html?promoid=71KW722K&mv=other Е, сад ако идеш на "Фотографи" и на опцију "Купите одмах" добијаш ону поруку да није доступно у Србији. Али ако идеш лево на "Појединци", па на "Нађите продавца" испод, онда се отвара нова страница где можеш да изабереш Србију. И онда колико сам их разумео, излази списак овлашћених Адобе дистрибутера за Србију. Да није да мора тако да се купи код нас, мораш од овлашћеног продавца а не можеш директно од Адобеа? Иван ♪♫ је реаговао/ла на ово 1 https://www.pouke.org/forum/topic/29554-zanimljivi-youtube-kanali-o-nauci-i-mnogo-%C4%8Demu-drugom/ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Иван ♪♫ Написано Април 23, 2017 Пријави Подели Написано Април 23, 2017 пре 6 минута, GeniusAtWork рече Сад гледам Адобе сајт, постоји посебан сајт за Србију: http://www.adobe.com/rs/creativecloud.html?promoid=71KW722K&mv=other Е, сад ако идеш на "Фотографи" и на опцију "Купите одмах" добијаш ону поруку да није доступно у Србији. Али ако идеш лево на "Појединци", па на "Нађите продавца" испод, онда се отвара нова страница где можеш да изабереш Србију. И онда колико сам их разумео, излази списак овлашћених Адобе дистрибутера за Србију. Да није да мора тако да се купи код нас, мораш од овлашћеног продавца а не можеш директно од Адобеа? Pa da, idu preko trgovaca. Prava šteta je u tome što uopšte ide preko takvog sistema, uprkos mogućnosti direktnog pristupa preko interneta, platnih kartica, paypal-a i ostalog... GeniusAtWork је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Juanito Написано Април 23, 2017 Пријави Подели Написано Април 23, 2017 пре 13 минута, GeniusAtWork рече Сад гледам Адобе сајт, постоји посебан сајт за Србију: http://www.adobe.com/rs/creativecloud.html?promoid=71KW722K&mv=other Е, сад ако идеш на "Фотографи" и на опцију "Купите одмах" добијаш ону поруку да није доступно у Србији. Али ако идеш лево на "Појединци", па на "Нађите продавца" испод, онда се отвара нова страница где можеш да изабереш Србију. И онда колико сам их разумео, излази списак овлашћених Адобе дистрибутера за Србију. Да није да мора тако да се купи код нас, мораш од овлашћеног продавца а не можеш директно од Адобеа? Од дистрибутера можеш да купиш старије верзије. Платиш типа 1500 евра или колико кошта и програм је твој заувек. Новије верзије се продају само као месечне/годишње претплате и то није доступно у Србији. GeniusAtWork је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
GeniusAtWork Написано Април 23, 2017 Пријави Подели Написано Април 23, 2017 Да, ево га списак: http://www.adobe.com/content/dam/Adobe/en/products/creativecloud/cc/pdfs/cc-availability-matrix.pdf Није доступан ни у једној екс-ЈУ земљи осим Словеније. Чак ни у Хрватској, која је чланица ЕУ. А колико видим, има га у свим другим европским земљама (осим Албаније). Чак и у Турској и бишим чланицама СССР. https://www.pouke.org/forum/topic/29554-zanimljivi-youtube-kanali-o-nauci-i-mnogo-%C4%8Demu-drugom/ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
RYLAH Написано Април 24, 2017 Пријави Подели Написано Април 24, 2017 пре 9 часа, GeniusAtWork рече Да, ево га списак: http://www.adobe.com/content/dam/Adobe/en/products/creativecloud/cc/pdfs/cc-availability-matrix.pdf Није доступан ни у једној екс-ЈУ земљи осим Словеније. Чак ни у Хрватској, која је чланица ЕУ. А колико видим, има га у свим другим европским земљама (осим Албаније). Чак и у Турској и бишим чланицама СССР. А зашто је тако? Капирам да им се исплати да послују овде, исто као и у осталим земљама, још мањим и заосталијим од Србије. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Juanito Написано Април 24, 2017 Пријави Подели Написано Април 24, 2017 пре 21 минута, RYLAH рече А зашто је тако? Капирам да им се исплати да послују овде, исто као и у осталим земљама, још мањим и заосталијим од Србије. Ја сам очекивао да ти или Авокадо знате нешто конкретније пре него ми. Типа, не може због тог интог закона. Али изгледа да је у питању већа тајна и завера него убиство Кенедија... Justin Waters and RYLAH је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
RYLAH Написано Април 24, 2017 Пријави Подели Написано Април 24, 2017 пре 4 минута, Juanito рече Ја сам очекивао да ти или Авокадо знате нешто конкретније пре него ми. Типа, не може због тог интог закона. Али изгледа да је у питању већа тајна и завера него убиство Кенедија... Наши закони јесу њесра, ал одавно овде послују велике софтверске фирме. Кад негде дође Мајкрософт, капирам да ни за друге нема проблема. Могуће да је проблем да наши дистрибутери једноставно неће да се захебавају са тим скупим програмима јер мисле да нико неће легално да купи то кад толко кошта, а и не може маржа да им буде 500%, а мање им се никако не исплати да устају из кревета. obi-wan, Justin Waters and Juanito је реаговао/ла на ово 3 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Juanito Написано Април 24, 2017 Пријави Подели Написано Април 24, 2017 пре 6 минута, RYLAH рече Наши закони јесу њесра, ал одавно овде послују велике софтверске фирме. Кад негде дође Мајкрософт, капирам да ни за друге нема проблема. Могуће да је проблем да наши дистрибутери једноставно неће да се захебавају са тим скупим програмима јер мисле да нико неће легално да купи то кад толко кошта, а и не може маржа да им буде 500%, а мање им се никако не исплати да устају из кревета. Могуће је. Мајкрософт продаје прескуп софтвер, неколико пута скупљи од Фотошопа, али су им муштерије углавном средња и велика предузећа. Али опет зашто је проблем понудити производ чији су трошкови "транспорта" и "складиштења" нула, па макар га купило пет људи годишње. Није да ти треба да га транспортујеш бродом из САД у Србију или тако нешто. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
RYLAH Написано Април 24, 2017 Пријави Подели Написано Април 24, 2017 пре 2 минута, Juanito рече Али опет зашто је проблем понудити производ чији су трошкови "транспорта" и "складиштења" нула, па макар га купило пет људи годишње. Зато што мораш да плаћаш велике трошкове ексклузивне франшизе за продају, да држиш националну службу корисничке подршке, да стално шаљеш раднике на обуке по Мурикама ил другим свецким дестинацијама и слично. Зато, рецимо, они хардверски дистрибутери сви се удруже у региону, па отворе регионалне центре за подршку да смање трошкове (нпр. за Самсунг знам да је у Рвацкој). Ал опет, мислим да је ту и велики проблем тај што наши дистрибутери не иду на количину него на велике марже, зато и јесте све толико скупо код нас, а не дозвољавају оним огромнима да уђу разним неекономским баријерама да би сачували олигополе и делили тржиште. Juanito је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Juanito Написано Април 24, 2017 Пријави Подели Написано Април 24, 2017 1 hour ago, RYLAH рече Зато што мораш да плаћаш велике трошкове ексклузивне франшизе за продају, да држиш националну службу корисничке подршке, да стално шаљеш раднике на обуке по Мурикама ил другим свецким дестинацијама и слично. Сад размишљам, у случају Адоба ово не може да стоји јер дистрибутери већ продају старије верзије, једино нема могућности претплате на нове. Дистрибутери Епл харвера и софтвера годинама безуспешно покушавају да контактирају Епл и сазнају зашто не подрже куповину апликација из Србије, а скоро све остале земље су подржане. Примети правило - хардвер и ”старински” софтвер на дисковима - то све има и може без проблема у Србији, евенутално нешто скупље због поменутих маржи. Проблем су електронски сервиси. Али ни то није баш сасвим без изузетака јер Амазон продаје Киндл књиге. Могуће је да заиста тај електронски начин продаје не дозвољава дистрибутерима/држави да се гребу као што раде за физичка добра и онда то блокирају. Све у свему, тужно је да је то могуће у једној држави као што је Србија, а није могуће у далеко неуређенијим. Без икаквог претеривања, Србија је по неким стварима најгора на свету. И мени је тешко да поверујем, али објективне чињенице ме демантују. Justin Waters, RYLAH and obi-wan је реаговао/ла на ово 3 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Justin Waters Написано Април 24, 2017 Аутор Пријави Подели Написано Април 24, 2017 Photoshop sa ostalim alatima je dostupan za firme izgleda u sve i jednoj zemlji svijeta, ali za indivdualce, ucitelje i studente nije...sad je pitanje zasto je tako? http://www.adobe.com/content/dam/Adobe/en/products/creativecloud/cc/pdfs/cc-availability-matrix.pdf Juanito and obi-wan је реаговао/ла на ово 2 Српски менталитет карактеришу изненадни подвизи кратког даха, понесеност која прво улије наду, али капитулира у завршници, све се то после правда вишом силом и некаквом планетарном неправдом што само на нас вреба. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
drvce Написано Април 24, 2017 Пријави Подели Написано Април 24, 2017 пре 23 часа, obi-wan рече I da dodam jedan primer, bas glede ovoga: bilo u emisiji SAT, dosta davno... neki nas covek odavde vozio je tad Fordov oldtajmer (neki model sa kraja sedamdesetih), i nije zeleo da ga proda nikako. I naravno, vreme ide, auto se kvari pomalo, sasvim normalno. Covek se jedno vreme snalazio i nabavljao delove. Medjutim, jednom mu se desi da neki deo nije nikako mogao da nadje (zaboravio sam tacno sta). I seti se on, pa sedne i napise pismo Ford-u u Nemackoj. Objasni sve kako jeste, i pita imaju li negde taj deo da mu posalju, sve ce da plati posteno koliko god treba. Vezan covek za taj auto, nece drugi, a dela nema nigde da se nadje. I posalje pismo, onako, ne nadajuci se bas mnogo da ce da uspe, ali eto - da proba. I posle nekog vremena stize mu odgovor: podugacko pismo, u kome neki celnik firme duboko zahvaljuje na tako dugogodisnjem poverenju u Ford, i - sto je najvaznije - uz pismo poslali i taj deo. Besplatno! Nece da cuju da se nesto plati. I upravo to je najzanimljivije: u pismu stoji obrazlozenje da dela nema nigde da se kupi jer se bas odavno ne pravi, naravno, ali su oni u fabrickoj radionici napravili nov takav deo, i poslali coveku. Nasem coveku ovde. Eto, tako se to radi kad neko `oce da je stvarno profi i covek bez ostatka. Sve vreme dok citam ovo zamisljam Mirka Alvirovica kako najdosadnijim ritmom prica ovu pricu i lagano koraca ka kameri! obi-wan and Juanito је реаговао/ла на ово 2 Mongol General: Wrong! Conan! What is best in life? Conan: To crush your enemies, see them driven before you, and to hear the lamentation of their women. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
drvce Написано Април 24, 2017 Пријави Подели Написано Април 24, 2017 пре 12 часа, Juanito рече Ја сам очекивао да ти или Авокадо знате нешто конкретније пре него ми. Типа, не може због тог интог закона. Али изгледа да је у питању већа тајна и завера него убиство Кенедија... Donsei mi 1500 cepova od kokakole u moju lozu, priznaj da je starija, pa cemo da ti sredimo nesto. Justin Waters and Juanito је реаговао/ла на ово 2 Mongol General: Wrong! Conan! What is best in life? Conan: To crush your enemies, see them driven before you, and to hear the lamentation of their women. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
drvce Написано Април 24, 2017 Пријави Подели Написано Април 24, 2017 пре 10 часа, Justin Waters рече Photoshop sa ostalim alatima je dostupan za firme izgleda u sve i jednoj zemlji svijeta, ali za indivdualce, ucitelje i studente nije...sad je pitanje zasto je tako? http://www.adobe.com/content/dam/Adobe/en/products/creativecloud/cc/pdfs/cc-availability-matrix.pdf Za Autodesk znam (tj cuo sam od ljudi koji su upuceniji u materiju) da Srbijica nije odradila svoj deo posla glede skola, ne bi me iznenadilo da je slicna situacija i sa Adobeom. Mongol General: Wrong! Conan! What is best in life? Conan: To crush your enemies, see them driven before you, and to hear the lamentation of their women. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
obi-wan Написано Април 25, 2017 Пријави Подели Написано Април 25, 2017 пре 12 часа, drvce рече Sve vreme dok citam ovo zamisljam Mirka Alvirovica kako najdosadnijim ritmom prica ovu pricu i lagano koraca ka kameri! Deformacija od visegodisnjeg gledanja SAT-a... "Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука