Рапсоди Написано Март 28, 2017 Пријави Подели Написано Март 28, 2017 Управо сада, Grizzly Adams рече Само ми паре не тражи... Милост хоћу, а не пароприношење.... Лапис Лазули, Grizzly Adams and Paradoksologija је реаговао/ла на ово 3 Carpe Aeternitatem Заиста вам кажем, ако се не повратите и не будете као деца, нећете ући у царство небеско. Јеванђеље по Матеју глава 18:1-10 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Juanito Написано Март 28, 2017 Пријави Подели Написано Март 28, 2017 пре 4 часа, Лапис Лазули рече Kao sto rekoh vec moja poenta je bila upucena stavu koji je bio u fazonu "eto desava se". Dakle niti je bio cilj hajmo da spasavamo svet niti da iskorenjujemo siromastvo vec da je ruzno ne pokazati elemetarnu kako je danas zovu emocionalnu inteligenciju u odnosu na stradajuce u bilo kom vidu da li je to siromastvo bolest nemoc bilo sta. Prosto mislim da je to ono sto najvise steti ne pokazati coveku da je i on covek saosecanje postovanje bas kako stoji u tekstu na kraju. To je bila poenta. U tome lezi snaga ljubavi i razumevanja koja gle cuda zaista menja svet i zaista pomaze. Поштовање свакако. То што је неко сиромашан, не значи да није 100% човек, можда и бољи од свих нас. Али не могу да не приметим да разни професионални душебрижници заправо само привидно ”поштују” сиромашне, а у ствари их најгоре понижавају. Јер професионални душебрижници сиромашне виде као такве фундаментално, скоро по некаквој природи. То није стање у коме се тај иначе потпуни човек налази и из кога може да изађе, то је по њима непороменљива судбина тог човека. Чини се као да професионални душебрижници заправо не желе ствари које заиста могу да искорене сиромаштво јер су им сиромашни неопходни да би они имали некоме да помажу. Попут родитеља који не желе да пусте дете да одрасте и постане самостално јер не могу да се помире да више нису потребни (као старатељи, не као вољени људи). Поред тога, будимо реални, не можемо ми осећати свачије страдање осим ако није неко у нашој непосредној близини. У супротном бисмо пукли. Једва и своје (унутрашње) муке носим... Paradoksologija and Grizzly Adams је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Лапис Лазули Написано Март 28, 2017 Пријави Подели Написано Март 28, 2017 пре 3 часа, Grizzly Adams рече Искрено, ја данас ником ништа нисам помогао, тако да ми "емоционална интелигенција" не би помогла пуно... Људи превише значаја дају емоцијама. Могу ја да се осећам како год оћу, ал` броји се шта сам урадио. Super ti onda daj pomoc posto ne volis da saosecas Inace itekako se racuna koliko saosecamo, jer to spada u duhovno milosrdje. Eto ovi ljudi stradaju, ako nista virtualno se makar moze siriti pozitivno saosecanje prema njima a ne siriti stav "njihov problem sta ja imam sa time"...i to se racuna. Jer ako so obljutavi cime ce se osoliti. Duzni smo da saosecamo, bar ja tako razumem Jevandjelje. U meri u kojoj nas nesto dotice. Ali nikako da potsticemo hladnocu od koje je prezir potrebitih samo par koraka udaljen. Inace koliko su zaista emocije vazne upravo govore primeri gde su ljudi pobedili i bolest i stradanje i svasta nesto samo zato sto su imali ljude koji su verovali u njih koji su ih voleli. Emocije su vrlo veliki pokretac i gorivo. A manjak istih moze da dovede do veilke psihicke cak i fizicke iscrpljenosi i psihickih poremecaja. Nisu emocije ne vazne. Naravno zdrave emocije nikakvo preterivanje. Follow your bliss and the universe will open doors where there were only walls. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Снежана Написано Март 28, 2017 Пријави Подели Написано Март 28, 2017 "ако желиш да нахраниш човека, не дај му рибу, научи га да пеца" тако некако), елем, свакако да би требало да негујемо милосрђе и емпатију према сиромљшнима, али мене лично већ почиње да иритира јако сво то манипулисање тим несрећним људима, па онда и манипулисање остатком народа, смучио ми се тренд који се укоренио у овом народу да се деца лече од добровољних прилога, а политичари плаћају из буџета, и поврх свега наметање коектвног осећаја кривице због "недостатака хуманости". Лапис Лазули, drvce, Paradoksologija and 4 осталих је реаговао/ла на ово 7 Путници, нема пута, путеви се стварају ходањем! А.М. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Лапис Лазули Написано Март 28, 2017 Пријави Подели Написано Март 28, 2017 пре 45 минута, Juanito рече Поштовање свакако. То што је неко сиромашан, не значи да није 100% човек, можда и бољи од свих нас. Али не могу да не приметим да разни професионални душебрижници заправо само привидно ”поштују” сиромашне, а у ствари их најгоре понижавају. Јер професионални душебрижници сиромашне виде као такве фундаментално, скоро по некаквој природи. То није стање у коме се тај иначе потпуни човек налази и из кога може да изађе, то је по њима непороменљива судбина тог човека. Чини се као да професионални душебрижници заправо не желе ствари које заиста могу да искорене сиромаштво јер су им сиромашни неопходни да би они имали некоме да помажу. Попут родитеља који не желе да пусте дете да одрасте и постане самостално јер не могу да се помире да више нису потребни (као старатељи, не као вољени људи). Поред тога, будимо реални, не можемо ми осећати свачије страдање осим ако није неко у нашој непосредној близини. У супротном бисмо пукли. Једва и своје (унутрашње) муке носим... Slazem se upravo nije poenta saosecanja da se potrebiti i dalje zadrze u takvom stanju nego naprotiv da im se podigne moral, dostojanstvo, volja da se i sami iz toga izvuku. Mogu reci da sam vise puta u nekim situcaijama u zivotu bila daleko zahvalnija na necijoj erbalnoj podrsci i pomoci nego na materijalnoj u smislu "ti to mozes" "ja verujem u tebe" i tome slicno. Jer zaista sam covek za sebe mnogo moze da uradi, pa tako i ovi ljudi ali oni koji su u boljoj situaciji mislim da ce puno koristiti ako ih budu na svaki nacin bodrili i ohrabrivali saosecali i uvazavali. A to i nije neka bas filozofija da ne mogu da saosecam. Nije potrebno da se ja bacam sad u njihovo psihicko stanje i prozivljavam njihove patnje na svojoj kozi, zdravorazumsko samo da ga razumem i zauzmem konstruktivan stav naspram toga a ne destruktivan ili nikakav. Juanito, Paradoksologija and GeniusAtWork је реаговао/ла на ово 3 Follow your bliss and the universe will open doors where there were only walls. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Grizzly Adams Написано Март 28, 2017 Пријави Подели Написано Март 28, 2017 @Снежана То је то. Није само у нашем народу, и овде у Вавилону је толико раширено да имају и посебан назив - "virtue signaling". Људи су толико почели да мешају реалност и Фејзбук да мисле како је нека велика врлина да удариш "лајк" на емотивну сличицу или твитујеш #АјЛавПурПипл. А при том само блеје у ајФон и не мрдају д.... Мен се то све мало смучило па вероватно реагујем претерано и где не треба... Никола Поповић је реаговао/ла на ово 1 ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Juanito Написано Март 28, 2017 Пријави Подели Написано Март 28, 2017 Имам другарицу из Јужне Африке која тренутно живи и ради у Бурундију, у овој компанији (или шта је већ формално) коју води једна америчка породица: http://www.longmilescoffeeproject.com Прелистајте сајт, занимљива је прича скроз. Елем, та другарица каже: ”Немој да шаљеш паре ако хоћеш да помогнеш људима у Африци. Ем покраду локални политичари, ем то вређа људе. Они неће помоћ, хоће да раде. Ако хоћеш да помогнеш, уложи новац у бизнис и отвори радна места или научи људе како да покрену бизнис који желе.” А у том смислу је јако занимљиво послушати шта овај чика има да каже (качио сам већ на некој другој теми): Снежана, Никола Поповић and Grizzly Adams је реаговао/ла на ово 3 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Снежана Написано Март 28, 2017 Пријави Подели Написано Март 28, 2017 [mention=9041]Снежана[/mention] Мен се то све мало смучило па вероватно реагујем претерано и где не треба... "БОГАТУНИ УЗВРАЋАЈУ УДАРАЦ"Гризли Вавилонац[emoji23] [emoji23] [emoji23] Sent from my 5022X using Pouke.org mobile app Grizzly Adams, Paradoksologija and Juanito је реаговао/ла на ово 3 Путници, нема пута, путеви се стварају ходањем! А.М. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука