Гости Guest ага пије млеко Написано Април 16, 2010 Гости Пријави Подели Написано Април 16, 2010 Јел може, за нас који смо само нешто начули, у пар навода шта каже Куран о односу према немуслиманима ? Ево ја чекам да братија муслимани напишу о томе, да не буде после да сам злонамеран итд. Надам се да ни о мени не мисле да сам злонамеран. kod nas se bratija izraz koristi za bandite, da li je to god vas isto? "братија" код нас буквално значи "браћа". 0110_hahaha Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Grizzly Adams Написано Април 16, 2010 Пријави Подели Написано Април 16, 2010 Zato što nije problem u Kuranu ili Bibliji А шта ако јесте? Nema ni govora! То треба свако да прочита и провери. ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Огњен Написано Април 16, 2010 Аутор Пријави Подели Написано Април 16, 2010 Ениз и (остали), ево већ смо на трећој страни дискусије а нико од вас муслимана није навео цитате из Курана или неке друге ваше књиге који ће предочити учење Ислама о односу муслимана према немуслиманима. Дајте аргументе за то "Нема ни говора". Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
ристМико Написано Април 16, 2010 Пријави Подели Написано Април 16, 2010 Ениз и (остали), ево већ смо на трећој страни дискусије а нико од вас муслимана није навео цитате из Курана или неке друге ваше књиге који ће предочити учење Ислама о односу муслимана према немуслиманима. Дајте аргументе за то "Нема ни говора". У праву си а тема је баш интерсантна... ајде причекаћемо мислим да ће ипак почети да стижу одговори. Радост Христова је у овоме: да останеш веран Њему у љубави и да не посустанеш, макако тешка била искушења. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Eniz Написано Април 21, 2010 Пријави Подели Написано Април 21, 2010 Ениз и (остали), ево већ смо на трећој страни дискусије а нико од вас муслимана није навео цитате из Курана или неке друге ваше књиге који ће предочити учење Ислама о односу муслимана према немуслиманима. Дајте аргументе за то "Нема ни говора". Brate moj ja sam već pisao o tome na ovom forumu.Malo se potrudi da se ne ponavljam! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Eniz Написано Април 21, 2010 Пријави Подели Написано Април 21, 2010 Zato što nije problem u Kuranu ili Bibliji А шта ако јесте? Nema ni govora! То треба свако да прочита и провери. Da treba to provjeriti Zvonko!Samo treba provjeriti ko piše i što piše ko prevodi i kako prevodi ono što piše! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Eniz Написано Април 21, 2010 Пријави Подели Написано Април 21, 2010 Ениз и (остали), ево већ смо на трећој страни дискусије а нико од вас муслимана није навео цитате из Курана или неке друге ваше књиге који ће предочити учење Ислама о односу муслимана према немуслиманима. Дајте аргументе за то "Нема ни говора". Evo to nekoliko dokaza iz Kurana i hadisa:Ko ubije čovjeka napravdi boga kao da je ubio cjeli svijet! Ko učini nepravdu nemuslimanu neće okusiti mirisa Dženneta! Historija svjedoći tome: Musliomani su vladali ogormnim brojem kršćana!Kako su živjewli kršćani i kako danas žive kršćani sa muslimanima gdje su muslimani većina! Da li mi branimo gradnju crkvi ili se nama brani gradnja munara? Brate slab sam s vremenom o tome ću opširnije! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Исихије Написано Април 21, 2010 Пријави Подели Написано Април 21, 2010 Uz dužno poštivanje prema vama i vašim vjerskim poglavarima na čelu sa uvaženim patrijarhom SPC Srbije, molim Boga da taj čovjek bude faktor mira a ne faktor nesigurnosti za ove naše prostore.To što je rekao čovjek je povukao i izvinuo se što govori da čovjek nije gord.To jedno drugo to je katastorfalna izjava koja se više ne može pripisivati njemu jer ju je povukao. Brate ja sam Živio u svijetu u kojem su muslimani većina u Jordanu Siriji Egiptu itd. Ja kao musliman tražim prava u evropi onakva kakav imaju prava kršćani u zemljama u kojim sam živio. A što se tiče tvrdnje o muslčimanima da su takvui kada su većina(netolerantni nasilni), pa vi ste dokaz da nisu.Živjeli ste vjekovima pod OSmanskim carstvom a eto vas kakvi ste bili takvi i ostali Srbi, zar ne? Malo razmislite! Па ова изјава је од А до Ш смешна и историјски нетачна. Сетите се "данка у крви", џамијања цркава и права прве брачне ноћи. А то да хришћани имају права у Европској унији и то није тачно јер је Европска унија изразито антихришћанска творевина. Број муслимана у ЕУ показује да им тамо уопште није лоше. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Дејан Написано Април 21, 2010 Пријави Подели Написано Април 21, 2010 Ениз и (остали), ево већ смо на трећој страни дискусије а нико од вас муслимана није навео цитате из Курана или неке друге ваше књиге који ће предочити учење Ислама о односу муслимана према немуслиманима. Дајте аргументе за то "Нема ни говора". Evo to nekoliko dokaza iz Kurana i hadisa:Ko ubije čovjeka napravdi boga kao da je ubio cjeli svijet! Ko učini nepravdu nemuslimanu neće okusiti mirisa Dženneta! Historija svjedoći tome: Musliomani su vladali ogormnim brojem kršćana!Kako su živjewli kršćani i kako danas žive kršćani sa muslimanima gdje su muslimani većina! Da li mi branimo gradnju crkvi ili se nama brani gradnja munara? Brate slab sam s vremenom o tome ću opširnije! Kad islam tako propoveda,otkud onda toliko samoubica i fanatika? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Grizzly Adams Написано Април 22, 2010 Пријави Подели Написано Април 22, 2010 Evo to nekoliko dokaza iz Kurana i hadisa: Ko ubije čovjeka napravdi boga kao da je ubio cjeli svijet! "Zbog toga smo Mi propisali sinovima Israilovim: ako neko ubije nekoga koji nije ubio nikoga, ili onoga koji na Zemlji nered ne čini - kao da je sve ljude poubijao; a ako neko bude uzrok da se nečiji život sačuva - kao da je svim ljudima život sačuvao. Naši poslanici su im jasne dokaze donosili, ali su mnogi od njih, i poslije toga, na Zemlji sve granice zla prelazili." (Kuran 5:32) Ово је дослован цитат из јеврејског Талмуда, а Мухамед је у наставку додао и своје карактеристично тумачење које мој саговорник није цитирао: "Kazna za one koji protiv Allaha i Poslanika Njegova vojuju i koji nered na Zemlji čine jeste: da budu ubijeni, ili razapeti, ili da im se unakrst ruke i noge odsijeku ili da se iz zemlje prognaju. To im je poniženje na ovome svijetu, a na onome svijetu čeka ih patnja velika, ali ne i za one koji se pokaju prije nego što ih se domognete! I znajte da Allah prašta i da je milostiv." (Куран 5:33-34) Musliomani su vladali ogormnim brojem kršćana!Kako su živjewli kršćani i kako danas žive kršćani sa muslimanima gdje su muslimani većina! Страшно... Da li mi branimo gradnju crkvi ili se nama brani gradnja munara? У исламским земљама је забрањена изградња хришћанских храмова и то је по Шеријату. Изградња минарета у Европи се уводи из политичких разлога, а испровоцирана је арогантним и незахвалним понашањем муслимана у тим земљама: ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Eniz Написано Април 29, 2010 Пријави Подели Написано Април 29, 2010 Ениз и (остали), ево већ смо на трећој страни дискусије а нико од вас муслимана није навео цитате из Курана или неке друге ваше књиге који ће предочити учење Ислама о односу муслимана према немуслиманима. Дајте аргументе за то "Нема ни говора". Evo to nekoliko dokaza iz Kurana i hadisa:Ko ubije čovjeka napravdi boga kao da je ubio cjeli svijet! Ko učini nepravdu nemuslimanu neće okusiti mirisa Dženneta! Historija svjedoći tome: Musliomani su vladali ogormnim brojem kršćana!Kako su živjewli kršćani i kako danas žive kršćani sa muslimanima gdje su muslimani većina! Da li mi branimo gradnju crkvi ili se nama brani gradnja munara? Brate slab sam s vremenom o tome ću opširnije! Kad islam tako propoveda,otkud onda toliko samoubica i fanatika?Brateodgovori mi iskreno:Nedaj bože desi ti se sljedeće:Oženiš se rodiš djecu zasnuješ porodicu i stekneš imetak.Dođe neko ubije ti djete , uništi ti imetak, otme ti dom, siluje ti ženu, šta ćeš ti raditi?Gledaj malo iz perspektive onoga kome se to radi u Iraku, Afganistanu, Izraelu i još mnogim mjestima! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Александар Милојков Написано Април 29, 2010 Пријави Подели Написано Април 29, 2010 Енизе, нема оправдања за тероризам. Тачно је, постоји све то што ти наводиш, али нема оправдања да се због тога убијају недужни људи, чак и деца. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Eniz Написано Мај 4, 2010 Пријави Подели Написано Мај 4, 2010 Енизе, нема оправдања за тероризам. Тачно је, постоји све то што ти наводиш, али нема оправдања да се због тога убијају недужни људи, чак и деца.Brate, islam zabranjuje čak i vrapca, pticu nedužnu.A ako zabranjuje vrapca kako tek zabranjuje ubijanje djece, staraca, žena, civila.Da, ko god to čini on čini djelo terorizma.Ali to nemaože činiti u ime islama, jer u islamu je to brate najstrožije zabranjeno.U islamu je viteštvo u borbi protiv vojnika a ne protiv onih koji to nisu.Nema u islamu za to podršku niti jednim slovom. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Меденица :) Написано Мај 4, 2010 Пријави Подели Написано Мај 4, 2010 Енизе, нема оправдања за тероризам. Тачно је, постоји све то што ти наводиш, али нема оправдања да се због тога убијају недужни људи, чак и деца.Brate, islam zabranjuje čak i vrapca, pticu nedužnu.A ako zabranjuje vrapca kako tek zabranjuje ubijanje djece, staraca, žena, civila.Da, ko god to čini on čini djelo terorizma.Ali to nemaože činiti u ime islama, jer u islamu je to brate najstrožije zabranjeno.U islamu je viteštvo u borbi protiv vojnika a ne protiv onih koji to nisu.Nema u islamu za to podršku niti jednim slovom.а по ком основу ти лудаци онда мисле да ће видети рај ако се жртвују као ''мученици'' (бомбаши-самоубице) или ако убију друге у таквим актовима насиља? клик Душекорисна књига О ЧЕСТОМ ПРИЧЕШЋИВАЊУ СВЕТИМ ТАЈНАМА ХРИСТОВИМ, свети Никодим Светогорац и свети Макарије Коринтски клик Кољивари и пракса честог причешћивања Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Gospodin Jakov Написано Мај 4, 2010 Пријави Подели Написано Мај 4, 2010 Пре свега бих поздравио све муслимане који учествују у раду овог форума и пожелео им да тако и наставе. Ја сам пре пар година, када сам имао мало више слободног времена него данас, пожелео да се региструјем на форум "Ислам босна" и није ми било дозвољено јер нисам муслиман. Данас не знам каква је ситуација тамо али и да примате немуслимане - немам времена. А и шта ћу тамо кад ево вас овде. :smiley: Но да се вратим на тему. Претпостављам да знате на коју изјаву мислим, то је она од пре месец-два а у вези филозофије Ислама која се у практичном животу реализује кроз један "освајачки" став према свету тј. људима немуслиманима. Знате шта је наш Патријарх рекао (иако је повукао изјаву касније) па ме интересујете како гледате на тај феномен. Који феномен, пита се можда неко. Па на тај да се у практичном животу муслимани заиста понашају тако како је речено у тој изјави. Или није тако? Можда стварно није тако? Ја лично сам се после те изјаве баш замислио. Историја а и ситуација данас говори ми да са муслиманима нема живота у средини у којој су они у већини. Можда нисам у праву? Ја бих искрено волео да је тако. Има ли неке земље у којој су муслимани у већини а да не прогањају хришћане? Ево у Нишу муслимане нико не дира. Претпостављам да је тако и у другим градовима Србије. Наша вера нас тако учи. Да требамо љубављу да преобразимо свет. А љубав не познаје присилу. Да ли ваша вера вас учи да требате освајати свет на силу? Ovo što je Patrijarh izjavio je istina i po mome mišljenju nije trebao da je povuče. Moja porodica i ja smo u Sarajevu na svojoj koži osetili istinitost ove tvrdnje. Trideset, četrdeset godina smo živeli stvarno kao braća sa muslimanima. Sve dok nije počeo rat. Kada su oni zavladali, na tom jednom delu teritorije osetili smo šta znači kada su muslimani u većini. To je bila transformacija koja se zbila u momentu, kao na filmovima. Od ovčica postadoše vukovi. Od prijatelja neprijatelji. Od komšija najveći zulumčari. Razlog? Nema razloga. Došao njihov vakat. Ima poslovica jedna: musliman koji sedi sa tobom za stolom i musliman koji leži pod stolom zavezan, isto ti misle..... I to jeste stvarno tako. Žao mi je zbog toga, ali je tako.... Da ne grešim dušu, bilo je u ratu dobrih ljudi muslimana koji su se protivili ubijanju nedužnih srba, ali to je bio samo minoran broj ljudi... I ono što sam primetio, to je da ti dobri muslimani nisi bili po pravilu i veliki vernici. Bilo je čak i ateista (komunista), tako da izvlačim zaključak da to i nije baš samo pitanje vere, nego čoveka kao osobe i karaktera..... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука