Jump to content

Da li je Isus umro za grijehe svih ljudi

Оцени ову тему

Препоручена порука

Умиреомо као што је и он умро, али ћемо васкрснути као што је и он васкрснуо. До Христа је смрт имала последњу реч, а од Христа вескрсење има последњу реч. Где ти је смрти жалац, где ти је пакле победа!

Васкршњи тропар то лепо говори:

Христос васкрсе из мртвих

смрћу смрт разруши

и онима у гробовима живот дарова!

Подели на овим сајтовима

• Одговори 128
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

Популарни дани

Популарни чланови у овој теми

Brate  Aleksandre, nije mi jasno, molim te pojasni:Da li je Isusovom smrću zadovoljena pravda?Da li je tom smrću Isus se iskupio samo za Adama ili i za ljudski rod?

За све људе, од Адама до последњег човека који се буде родио. Али, не у јуридичком смислу. Не ради се ту о праву и правди, већ о онтологији: СТВОРЕНО МОЖЕ ДА ПОСТОЈИ ЈЕДИНО АКО ГА НЕСТВОРЕНО (БОГ) УЗМЕ КАО СВОЈЕ. У томе је Тајна Христа - Бог је постао Човек. Бесмртни је узео смртно и тиме га учинио бесмртним. Човек више не постоји само као смтни Александар, Ениз, Селим,..., човек сада постоји и као Син Божији, као Богочовек. А Син Божији није смртна и пролазна личност као што су Александар и Ениз, Он је вечан, Он је Бог. Будући да је постао и Човек, људској природи је кроз Његову Личност даровано својство Бога: БЕСМРТНОСТ.

Подели на овим сајтовима

Brate  Aleksandre, nije mi jasno, molim te pojasni:Da li je Isusovom smrću zadovoljena pravda?Da li je tom smrću Isus se iskupio samo za Adama ili i za ljudski rod?

За све људе, од Адама до последњег човека који се буде родио. Али, не у јуридичком смислу. Не ради се ту о праву и правди, већ о онтологији: СТВОРЕНО МОЖЕ ДА ПОСТОЈИ ЈЕДИНО АКО ГА НЕСТВОРЕНО (БОГ) УЗМЕ КАО СВОЈЕ. У томе је Тајна Христа - Бог је постао Човек. Бесмртни је узео смртно и тиме га учинио бесмртним. Човек више не постоји само као смтни Александар, Ениз, Селим,..., човек сада постоји и као Син Божији, као Богочовек. А Син Божији није смртна и пролазна личност као што су Александар и Ениз, Он је вечан, Он је Бог. Будући да је постао и Човек, људској природи је кроз Његову Личност даровано својство Бога: БЕСМРТНОСТ.

Uzeću za slobodu da kažem u množini da smo mi to sve lijepo razumjeli,to je vaša vjera i svaki pokušaj drugačijeg predstavljanja direktan je udar čak i na ponos čovjekov.Ali, ne treba se čovjek ljutiti ako neko ima drugačiji rezon i drugačije viđenje svijeta i Boga,te se može,valjda,tolerisati pitanja koja su čista i jasna a s druge strane viđena kao metafora.

Helem,ako je Isus donio besmrtnost,šta je sa drugim stvorenim bićima koje ne vidimo? Recimo,na primjer,šta je sa džinima (to je također svijet koji egzistira i živi i imaju sve religije kao i naš pojavni svijet)?

Recite šta s njima,a kasnije možemo mi dati odgovor o besmrtnosti iz naše percepcije i naše vjere...

Zahvaljujem!

"Ya Mukalibel kulub, sebbit kalbii ala dinik" - "O Ti, koji okrećeš ljudska srca, učvrsti moje srce u Tvojoj vjeri!"

Nema prednost Arap nad nearapom, niti obrnuto. Niti, jedna rasa nad drugom rasom, niti, nacija nad drugom nacijom; osim po jačini bogobojaznosti prema njihovom Stvoritelju Allahu Dželle Šanuhu!

Muhammed, sallallahu alejhi we selem, je rekao: „Doći će vrijeme kada će onaj koji sabura (strpljiv) na vjeri biti poput čovjeka koji žar u svojoj ruci drži!“ (Tirmizi)

Подели на овим сајтовима

Uzeću za slobodu da kažem u množini da smo mi to sve lijepo razumjeli,to je vaša vjera i svaki pokušaj drugačijeg predstavljanja direktan je udar čak i na ponos čovjekov.Ali, ne treba se čovjek ljutiti ako neko ima drugačiji rezon i drugačije viđenje svijeta i Boga,te se može,valjda,tolerisati pitanja koja su čista i jasna a s druge strane viđena kao metafora.

Helem,ako je Isus donio besmrtnost,šta je sa drugim stvorenim bićima koje ne vidimo? Recimo,na primjer,šta je sa džinima (to je također svijet koji egzistira i živi i imaju sve religije kao i naš pojavni svijet)?

Recite šta s njima,a kasnije možemo mi dati odgovor o besmrtnosti iz naše percepcije i naše vjere...

Zahvaljujem!

Таман посла да оспоравам ваше право на своју веру!!! Напротив. До земље се клањам и поклањам том вашем праву и поштујем га као очи своје. Не бих насрнуо на вашу слободу више него на око своје. Ја се не трудим да вас преверим, већ да ви схватите оно шта ми и како верујемо. Ако је то јасно, онда слава Богу.

Ми хришћани не верујемо у постојање џина. Верујемо у постојање анђела. Анђели су друга и другачија природа од човека и света. Ово што говоримо, говоримо у вези спасења света и човека. Анђели су на други начин имали испит да потврде/одбију своју заједницу са Богом. Као што верујемо и ми и ви, неку су у заједници са Богом а неки су отпали. Ти што су отпали, заувек су отпали, а они који су у заједници са Богом заувек ће тако и остати. За нас људе, још има времена, док траје историја. Што ће рећи: до Судњег  Дана.

Подели на овим сајтовима

Додао бих нешто. Сасвим је логично да анђелима није потребан Бог у телу да би били у заједници са Њим јер су бестелесна бића. Али нама јесте пошто смо спој тела и душе.

Подели на овим сајтовима

• 2 weeks later...

Ako je Isus za nas umro zašto nas Bog i dalje kažnjava?

Христос јесте умро за нас,али то Искупљење не значи да више нема последица Пада.Христос нам је отворио Врата Раја затворена Адамовим грехом.Ми тако посматрамо реч искупљење.Пре Христа сви људи па и пророци су одлазили у ад.

Domine, adiuva incredulitatem meam!

Подели на овим сајтовима

Ako je Isus za nas umro zašto nas Bog i dalje kažnjava?

Бог никога не кажњава, већ људи беру оно што су псејали. Ми живимо у реалности палог човека, те је због тога и наш живот једна мешавина радости и бола. Христос је својим оваплоћењем, страдањем и всакрсењем учинио да смрт, као наш последњи непријатељ, нема више задњу реч. До Христа је то тако било - смрт је била последња човекова станица и печат његове судбине. Од Христа, Васкрсење има последњу реч, смрт је побеђена. Више не умиремо без наде, већ са вером у Васкрсење.

Наравно, Христово дело не искључује нешу слободну вољу. Нема аутоматског спасења. Пред нама и даље стоји наша слобода.

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...