Jump to content

Da li je Isus umro za grijehe svih ljudi

Оцени ову тему

Препоручена порука

• Одговори 128
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

Популарни дани

Популарни чланови у овој теми

Код обећања је битна и временска одредница као и материјална.Ако ти ја кажем:Даћу ти 100 литара вина.Тих 100 литара ти дам за десет година или за 50,ја те нисам слагао јер сам ти дао 100 литара вина а нисам рекао кад ћу ти их дати.Е сад то примијени на БОЖЈЕ обећање.

Подели на овим сајтовима

Код обећања је битна и временска одредница као и материјална.Ако ти ја кажем:Даћу ти 100 литара вина.Тих 100 литара ти дам за десет година или за 50,ја те нисам слагао јер сам ти дао 100 литара вина а нисам рекао кад ћу ти их дати.Е сад то примијени на БОЖЈЕ обећање.

Bez vrdanja znaci da im je obecao raj

Da li je Bog vjernicima koji su zivjeli prije Isusa obecao pakao?

Подели на овим сајтовима

Искрено,никад,али никад немој да студираш правни факултет,поготово да специјализираш облигационо право.

Кад ти неко нешто обећа,којом логиком ти закључујеш кад ће он да испуни обећање?

Подели на овим сајтовима

Искрено,никад,али никад немој да студираш правни факултет,поготово да специјализираш облигационо право.

Кад ти неко нешто обећа,којом логиком ти закључујеш кад ће он да испуни обећање?

Da li je Bog preko Profeta i POslanika ikad bilo kad vjernicima prije Isusa rekao da ce prvo u pakao pa kasnije u raj?

Da li je ijedan od POslanika govorio ljudi vjerujte u Boga koji ce vam dati pakao i poslije raj.

Molim te odgovori mi na ovo pitanje

Подели на овим сајтовима

Da li je Bog preko Profeta i POslanika ikad bilo kad vjernicima prije Isusa rekao da ce prvo u pakao pa kasnije u raj?

Da li je ijedan od POslanika govorio ljudi vjerujte u Boga koji ce vam dati pakao i poslije raj.

О томе говори цар Давид, у својим псалмима...

Што је Бог истерао Адама и Еву из раја, ако ће одмах после да их врати?

Бог је Адаму и Еви обећао Спаситеља који ће их избавити из Ада.

У псалмима има описан Христов улазак у ад.

Подели на овим сајтовима

Ne bih da se vrtim u krug ali sam postavio jednostavno pitanje

Da li su Poslanici prije Isusa pozivali ljude u vjeru sa ovesanjem da ce prije raja malo u pakao?

Ako mozete da mi jasno odgovorite na ovo pitanje

Подели на овим сајтовима

Бог никога није слао у пакао. Него су људи сами одвојивши се од Бога себе осудили на пакао. Зато Христос силази на земљу оваплоћен као богочовек да нас ослободи нужности пакла и смрти. И сви који поверују у њега и чине оно што им је ззаповедио доспеће у Рај по васкрсењу мртвих, шта је ту нелогично. Аврам ће доспети у Рај по васрсењу мртвих.

Већ смо говорили да треба разликовати пакао пре васкрсења и после то није једно исто, о првом не знамо ништа о другом знамо да је вечан и да ће бити мучан. Тако да пакао у коме је Аврам био пре васкрсења Христовог није много познат и то не треба да вас брине толко. И схватите да их Бог није осудио на такво нешто ту су људске душе доспевале по нужности, јер су одпале од Бога. Аврам јесте био праведик али ни он није имао потпуну заједницу са Богом јер је за то било неопходно оваплоћење Божије

Подели на овим сајтовима

Ne bih da se vrtim u krug ali sam postavio jednostavno pitanje

Da li su Poslanici prije Isusa pozivali ljude u vjeru sa ovesanjem da ce prije raja malo u pakao?

Ako mozete da mi jasno odgovorite na ovo pitanje

Подели на овим сајтовима

Бог је рекао да кад окусимо од плода дрвета познања добра и зла умрећемо. Тако схвати тај пакао пре васкрсења и то је одговор на твоје питање. Људи су умирали јел су изабрали да се одвоје од Бога. Аврам колко год био праведан није могао да победи смрт једино је Христос као богочовек то могао и урадио. И наша нада је свеопште васкррсење мртвих и то би требало да ти буде довољно. Никакав рај ни пакао пре другог доласка Христовог не треба да нас интересује јер мало знамо о томе. И схвати да није то Божија воља него је то била последица греха људског. Шта се дешава после смрти нама хришћанима није од пресудне важности нама је пресудно Васкрсење. нико још није дошао у Есхатон то тек треба се деси то је Бог обећао.  

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...