Jump to content

Nikolić uneo badnjak u zgradu Predsedništva

Оцени ову тему

Ronald

Препоручена порука

пре 11 минута, RYLAH рече

Савршено сам те разумео, и кажем ти да верски поглавари још од касног Средњег века, отприлике од завршетка крсташких ратова и јачања централне моћи државе, немају моћ да речима покрећу ратове, а посебно не нешто што би данас било трећи светски рат.

Potcenjujes ili pogresno procenjujec moc svojih poglavara... Sreca je samo sto na tim mestima uglavnom sede ljudi kolko-tolko odgovorni za svaku svoju izgovorenu rec, ali nisu tu bitni oni, vec populacija kooja bi ih slepo poslusala sta god da im kazu.

Da li mislis da je potpuno nemoguc scenario da sutra patrijarh izadje "na televizor" i odrzi jedan "hate speech" o migranitma, al onako bas "hate" kao neki desnicar na primer, i da rezultat toga bude linc tih ljudi tamo u tom prihvatnom objektu?

Ili da ruski patrijarh krene da hejtuje turke il tako neki osetljivi odnos?

Ne gledaj kroz sebe, gledaj kroz "vecinsku populaciju" vernika... i sam znas da te vernike ne cine samo Rilasi... nego i ogroman broj sembraca, korduna i slicnih...

пре 39 минута, haveaniceday рече

Lek protiv kovida postoji. 

Подели на овим сајтовима

пре 21 минута, RYLAH рече

верски поглавари још од касног Средњег века, отприлике од завршетка крсташких ратова и јачања централне моћи државе, немају моћ да речима покрећу ратове

Ali uticu na neki nacin, ne mozemo da kazemo bas da nikako nista ne mogu. Ako sam ga dobro razumeo...

Pazi u islamskom svetu sta se desava i koliko to utice na nasilje, ili se seti ustaskih klerofasista i uloge svestenstva u genocidu i nasilnom pokrstavanju itd.

Ne mora da znaci sto ne mogu da salju vojsku da nikako ne uticu.

Подели на овим сајтовима

Управо сада, cloudking рече

Potcenjujes ili pogresno procenjujec moc svojih poglavara... Sreca je samo sto na tim mestima uglavnom sede ljudi kolko-tolko odgovorni za svaku svoju izgovorenu rec, ali nisu tu bitni oni, vec populacija kooja bi ih slepo poslusala sta god da im kazu.

Da li mislis da je potpuno nemoguc scenario da sutra patrijarh izadje "na televizor" i odrzi jedan "hate speech" o migranitma, al onako bas "hate" kao neki desnicar na primer, i da rezultat toga bude linc tih ljudi tamo u tom prihvatnom objektu?

Ili da ruski patrijarh krene da hejtuje turke il tako neki osetljivi odnos?

Ne gledaj kroz sebe, gledaj kroz "vecinsku populaciju" vernika... i sam znas da te vernike ne cine samo Rilasi... nego i ogroman broj sembraca, korduna i slicnih...

Pazi na nekoj sedeljci doro naduvani svakakve realne pretpostavke mogu piti vodu a realne su samo zato što može da se desi. Recimo kao naprimer konstantna dehidracija.

Vrlo ti je loša ova tema ne ide te od samog starta argumente nemaš ali zto fantazije i pretpostavki tipa, može voz da te spuca, ti onako baš izlaze iz rukava.

Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo.

Подели на овим сајтовима

пре 2 минута, Аурор рече

Ali uticu na neki nacin, ne mozemo da kazemo bas da nista ne mogu... Ako sam ga dobro razumeo.

Pazi u islamskom svetu sta se desava j koliko to utice na nasilje, ili se seti ustaskih klerofasista itd.

Pa sad u jednom momentu mogu da podržavaju takavo bezumlje ali baš da ga započinju i sprovode kao sopstvenu politiku i to iskorištavajući veru koja je u svojoj suštini protivna takvim potezima je malo verovatno. Ipak je i čovek evulirao do odredjenih granica kad nešto postaje malo verovatno, odnosno zanemarljivo da bi iko pri zdravoj svesti to doživljavao kao problem, osim u domenu dokolice gde sam stvaraš i predlažeš fantastična rešenja problema koji inače ne postoji.

Подели на овим сајтовима

пре 2 минута, Volim_Sina_Bozjeg рече

Vrlo ti je loša ova tema ne ide te od samog starta argumente nemaš ali zto fantazije i pretpostavki tipa, može voz da te spuca, ti onako baš izlaze iz rukava.

Rece covek koji kad nema argumente odma krene da me napada da sam nadrogiran... sto radi u skoro svakom postu :D
a ja stvarno ne duvam uopste tolko cesto, samo necu da kvarim igru i pravim ti drustvo u tom pravljenju mene na raspalu narkomancinu  :D 

пре 3 минута, Volim_Sina_Bozjeg рече

Pazi na nekoj sedeljci doro naduvani svakakve realne pretpostavke mogu piti vodu a realne su samo zato što može da se desi. Recimo kao naprimer konstantna dehidracija.

Akademski nema sta ;)

Mene ova tema stvarno ne ide... Podelio sam vest o proslavi slave u bolnici, uz tu vest nisam dao nikakav komentar, samo sam je preneo a evo vec 10 stranica pokusavamo svi zajedno da pokazemo kokli sam JA zapravo kreten... i ja sad treba se pravim da mi nije zabavno? Ne mogu be prike :)

Подели на овим сајтовима

пре 4 минута, Volim_Sina_Bozjeg рече

Pa sad u jednom momentu mogu da podržavaju takavo bezumlje ali baš da ga započinju i sprovode kao sopstvenu politiku i to iskorištavajući veru koja je u svojoj suštini protivna takvim potezima je malo verovatno. Ipak je i čovek evulirao do odredjenih granica kad nešto postaje malo verovatno, odnosno zanemarljivo da bi iko pri zdravoj svesti to doživljavao kao problem, osim u domenu dokolice gde sam stvaraš i predlažeš fantastična rešenja problema koji inače ne postoji.

kakvu sigurnost daje to sto je "u veri"?

Mada kapiram koncept... secam se kad je jedan svestenik automobilom ubio dvoje ljudi na putu zbog nesavesne voznje a patrijarh je pisao policiji pismo da ga oslobode jer je on  "svesteno lice i sam po sebi mnogo pati zbog toga sto je ucinio ne mora sad jos i zakon da ga kaznjava" *

Boze, sta vi ljudi sve podrazumevate pod "vernik" pa to je bogu plakati...

*- svestenik je oslobodjen optuzbe... eto toliko o "vernicima" i o slabom uticaju patrijarha na drustvo... 

ajde ne zezajte se... ozbiljni ste ljudi.

Подели на овим сајтовима

пре 1 минут, cloudking рече

kakvu sigurnost daje to sto je "u veri"?

Mada kapiram koncept... secam se kad je jedan svestenik automobilom ubio dvoje ljudi na putu zbog nesavesne voznje a patrijarh je pisao policiji pismo da ga oslobode jer je on  "svesteno lice i sam po sebi mnogo pati zbog toga sto je ucinio ne mora sad jos i zakon da ga kaznjava" *

Boze, sta vi ljudi sve podrazumevate pod "vernik" pa to je bogu plakati...

*- svestenik je oslobodjen optuzbe... eto toliko o "vernicima" i o slabom uticaju patrijarha na drustvo... 

ajde ne zezajte se... ozbiljni ste ljudi.

Ajde dobaci nam tu vest da se prisetimo i mi.

Подели на овим сајтовима

пре 19 минута, cloudking рече

Kako si to zakljucila?

Да би имао реч у моћи, значи да заузмеш позицију у којој се унапред има предности у односу на друге. Човек се не обавезује само језиком, него ако си добар користиш језик иза своје визије. Физичке или симболичне акције су важан елемент.

пре 38 минута, cloudking рече

Dve nepromisljene izjave za masovne medije od strane poglavara i imas gradjanski rat u kojoj god oces zemlji... Prevelika je to moc u rukama pojedinca.

Јачи од смрти и лажи

Подели на овим сајтовима

пре 4 минута, Тања1 рече

Да би имао реч у моћи, значи да заузмеш позицију у којој се унапред има предности у односу на друге. Човек се не обавезује само језиком, него ако си добар користиш језик иза своје визије. Физичке или симболичне акције су важан елемент.

Nisam razumeo ovaj post u kontekstu odgovora na pitanje "kako si zakljucila da ne citam knjige"...

Подели на овим сајтовима

пре 14 минута, cloudking рече

Mene ova tema stvarno ne ide... Podelio sam vest o proslavi slave u bolnici, uz tu vest nisam dao nikakav komentar, samo sam je preneo a evo vec 10 stranica pokusavamo svi zajedno da pokazemo kokli sam JA zapravo kreten... i ja sad treba se pravim da mi nije zabavno? Ne mogu be prike :)

Stvarno smo zadivljeni tvojim argumentima evo mi smo rekli da je vest lažna el da?

Ili smo rekli, da nije dobra praksa uzimati izjave od jedne strane sa punim imenom i prezimenom a sa druge strane citirati anonimne navodno oštećene ljude, Pri tom koju bi opasnost imali ti ljudi da iznesu svoje ime i prezime ako im je dete zaista vraćeno bolesno i nepregledano kući??????

I eto tako mi onako neakademski nastavljamo da izmišljamo neke tamo nebuloze poput zahtevanja imena i prezimena ljudi koji su oštećeni a da pri tom za svoje izjave ne da ne mogu naštetiti sebi ni svojoj porodici, nego bi nam svima učinili usluga da nam ukažu na takvu pojavu.

I šta onda drugo reći do da sediš dokon pri tom poznavajući tvoju inteligenciju mogu samo da zaključim da si ipak malo naduvan, te izmišljaš i rešavaš životno važne probleme koji to zdravorazumskom čoveku nisu i pri tom se čudiš kako tvoje fantamozgarije neko traži da potkrepiš i nekim klasičnim argumentima a ne samo tipa može voz svakog gradjanina da zgazi.

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...