Jump to content

Kontradikcije u Bibliji

Оцени ову тему

Препоручена порука

ЦРКВА (гр. Εκκλησια од καλεω, лат. ecclesia, заједница позваних

Нови Завет

садржи много праслика, назива и символа који се приписују Цркви у апостолском

периоду: "народ Божији" - 1. Петр. 2,10; "тело Христово" - Рим. 12,4; 1. Кор.

12,13,27; "храм Божији" - 1. Тим. 3,15; Еф. 2,19; 1. Кор. 3,16; "царско свештенство"

- 1. Петр. 2,9; "Христова невеста" - Откр. 21,2.

Како је Јуда убијен највјероватније постоје предања.

Подели на овим сајтовима

• Одговори 202
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

Популарни чланови у овој теми

Старац Порфирије каже да је Црква вечна и да је пре стварања Црква била заједница Свете Тројице.  Данас кажемо да је Црква заједница Бога и његове творевине кроз Христа. Ми постајемо чланови те заједнице кроз Христа сједињујући се са њим.  Кад сам рекао Небеска Црква мислио сам на ситуацију после свеопштег васкрсења тј. Небеска Црква је исто што и Царство Небеско и зато ван ње нема спасења јер је она спасење. Иначе у суштини постоји само једна Црква а ја сам издвојио ова два појма небеска и земаљска да бих лакше изразио мисао да је најбитније да после васкрсења будемо чланови Цркве а овде на земљи не знам да ли је неопходно да смо православни мислим на народе који још нису чули за Христа и којима јеванђеље није проповедано верујем да ће се онима којима је мање дато мање и тражити за нас православце се зна шта нам је чинити. И често иако смо у православљу ми одпадамо од Цркве кад грешимо али зато се изнова и изнова кајемо и причешћујемо и на тај начин обнављамо нашу заједницу са Богом која ће се у Царству Небеском пројавити у пуноти. Такође можемо извући закључак да само формално припадање православној Цркви не значи много, џаба нам ако смо крштени ако заиста немамо заједницу са Христом.

Постоји само једна Црква а појам небеска и земаљска сам само узгред поменуо да бих направио временску разлику између садашњег стања и стања након Васкрсења.

Подели на овим сајтовима

Како је Јуда убијен највјероватније постоје предања.

Ne kako je ubijen,nego kako je prodao Isusa? Zašto ga je prodao, i je li bio obaviješten ko je Isus?

Da li se zna šta o tom historijskom momentu i koje su karakterne osobine tog apostola?A,na kraju i kako je skončao?

"Ya Mukalibel kulub, sebbit kalbii ala dinik" - "O Ti, koji okrećeš ljudska srca, učvrsti moje srce u Tvojoj vjeri!"

Nema prednost Arap nad nearapom, niti obrnuto. Niti, jedna rasa nad drugom rasom, niti, nacija nad drugom nacijom; osim po jačini bogobojaznosti prema njihovom Stvoritelju Allahu Dželle Šanuhu!

Muhammed, sallallahu alejhi we selem, je rekao: „Doći će vrijeme kada će onaj koji sabura (strpljiv) na vjeri biti poput čovjeka koji žar u svojoj ruci drži!“ (Tirmizi)

Подели на овим сајтовима

Da li mi može neko kazati da li izraz,ime ili riječ crkva ima neko značenje,jer me zainteresova izraz Nebeska crkva...i da li mi može neko pojasniti,ili da li imaju predanja kako je Juda,jedan od dvanaest apostola, prodao Bogočovjeka Isusa Hrista za šaku srebrenjaka (kažu 30 srebrenjaka)?

Тиме је испуњено пророштво из старог завета:

И рекох им: ако вам је драго, дајте ми моју плату; ако ли није, немојте; и измјерише ми плату, тридесет сребрника. (Захарија 11, 12)

Подели на овим сајтовима

Цвеле, узалуд се трудиш. Они верују да је Алах за казну Јуду учинио да личи на Исуса, те је он разапет а свима нам се причинило да је разапет Исус. Попи 16 пива и биће ти све ово логично и јасно. 0409_feel

Подели на овим сајтовима

Цвеле, узалуд се трудиш. Они верују да је Алах за казну Јуду учинио да личи на Исуса, те је он разапет а свима нам се причинило да је разапет Исус. Попи 16 пива и биће ти све ово логично и јасно. 0409_feel

Aleksandre to nije tacno sto govoris.I mani se tih opaski sa 16 piva

Подели на овим сајтовима

Упознат сам са тим тумачењем. :smiley:

Пише, Алах је учинио да један од Исиних другова личи на њега. (Ису)

И овог (Јуда?) су разапели, а не Ису.

А осталима се причинило... 0104_cheesy

Подели на овим сајтовима

Aleksandre to nije tacno sto govoris.I mani se tih opaski sa 16 piva

Па реци брате, како је тачно?

Ја сам то тумачење прочитао од неког муслимана...

Подели на овим сајтовима

Пише, Алах је учинио да један од Исиних другова личи на њега.

И овог су разапели, а не Ису.

ova tema bi pa se zakljuca zato ostavite to
Подели на овим сајтовима

Цвеле, узалуд се трудиш. Они верују да је Алах за казну Јуду учинио да личи на Исуса, те је он разапет а свима нам се причинило да је разапет Исус. Попи 16 пива и биће ти све ово логично и јасно. 0102_laugh

Пише, Алах је учинио да један од Исиних другова личи на њега.

И овог су разапели, а не Ису.

ova tema bi pa se zakljuca zato ostavite to

Е сад... 0409_feel

Подели на овим сајтовима

Možeš brate popiti i deset hiljada piva i džaba ti opet neke stvari neće biti jasne i kod vas nama!Mislim brate da bi mao loptu na zemlju trebali sppustiti!
vmzn06.jpg
Подели на овим сајтовима

Možeš brate popiti i deset hiljada piva i džaba ti opet neke stvari neće biti jasne i kod vas nama!Mislim brate da bi mao loptu na zemlju trebali sppustiti!

Да ли је пре Мухамеда неко рекао или доказао да је Јуда разапет уместо Исуса?

ЧЕКАМ ВАСКРСЕЊЕ МРТВИХ И ЖИВОТ БУДУЋЕГ ВЕКА

Подели на овим сајтовима

Да ли је пре Мухамеда неко рекао или доказао да је Јуда разапет уместо Исуса?

Одлично питање... 0102_laugh

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...