Jump to content

Božija volja vs. molitva

Оцени ову тему

Препоручена порука

• Одговори 234
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

On Thursday, December 15, 2016 at 17:28, rale рече

Бог је светлост, А светлост је невидљива.

On Thursday, December 15, 2016 at 17:28, rale рече

Дакле да би се спознала светлост потребна је тама. Тако да би се спознао Бог као светлост потребно је зло као тама. И светлост ће оправдати постојање таме.

Brate, odakle ti ovakva rasudjivanja i razmisljanja ? Da li je ovo neko  tvoje licno misljenje ili si negde procitao ili saznao ?

Ovo nije bas po pravoslavnom obrascu gledanja na Boga i njegova svojstva. Jeste da Bog 'prebiva' u svetlosti i da ga mozemo videti i 'osetiti' , ali, nikako ne mozemo usloviti Boga sa postojanjem tame i zla. Ta tvoja postavka mi nikako nije jasna . :scratch_head:

Подели на овим сајтовима

1 hour ago, Natasa. рече

Šta fali tome?

Jeres.:ani_biggrin:

Најдубља молитва јесте  молитва без икаквих речи када у тишини ума једноставно живимо у присуству Божијем. Архимандрит Сава Јањић

Подели на овим сајтовима

пре 9 минута, rale рече

Tvoje istine?

Најдубља молитва јесте  молитва без икаквих речи када у тишини ума једноставно живимо у присуству Божијем. Архимандрит Сава Јањић

Подели на овим сајтовима

пре 7 минута, Bokisd рече

ali, nikako ne mozemo usloviti Boga sa postojanjem tame i zla.

:dobro:

Подели на овим сајтовима

пре 4 минута, Bokisd рече

Brate, odakle ti ovakva rasudjivanja i razmisljanja ? Da li je ovo neko  tvoje licno misljenje ili si negde procitao ili saznao ?

Ovo nije bas po pravoslavnom obrascu gledanja na Boga i njegova svojstva. Jeste da Bog 'prebiva' u svetlosti i da ga mozemo videti i 'osetiti' , ali, nikako ne mozemo usloviti Boga sa postojanjem tame i zla. Ta tvoja postavka mi nikako nije jasna . :scratch_head:

Размишљај ја не могу да ти дам разумевање, то мора да дође из тебе самога из твог ума. 

Али ево натукнућу ти нешто а ти размишљај не жури да одговориш.

Ме незнамо да је ношто добро док немамо нешто зло с ћим би га упоредили. 

Човек који је љубазан према нама и омогућава да све тече као по лоју остаје непримећн јер за наш ум је то сасвим ок. Тако би требало. Тека ако имамо неког ко није баш онакав да поред њега све иде глатко ми примећујемо колико је овај први добар. Тако је и са чистоћом, са укусима, У пролеће нам је фино зато што нам је у лето и зиму или топло или хладно. Кда смо гладни постајемо свесни колико је добро бити сит а кад смо сити то и не примећујемо, све нам је потаман и не видимо да нам је добро. Тако наш ум функционише па је Бог знајући то свет и уредио тако да би ми огли на основу зла да осетимо задовољство добра. Имај на уму да Бог све зна

Подели на овим сајтовима

пре 2 минута, Natasa. рече

Nemamo mi pojma u suštini.

Sem raleta gromovnika.Čini mi se da on ima više pojma od nas.:D

Подели на овим сајтовима

Rale može jedno pitanje.Da li Bog oduvek razlikuje dobro od zla?

Подели на овим сајтовима

пре 21 минута, rale рече

Имај на уму да Бог све зна

Ako Bog sve zna , znaci Sveznajuci je, ako je sveznajuci onda je sledstveno i Svemoguci, zar ne ?

Ako je sve to Bog po svojim svojstvima, onda sledstveno, Bogu NE TREBA nesto drugo , da bi Ga uporedjivali sa samim Sobom, zar ne ?

ON moze da nam se daje kao SVETLOST bez ikakvih ograda, i mi cemo znati ko je On, ne trebaju nam paralelne realnosti, da bi znali ko je On.

Dovoljan je sam po Sebi, da Ga prepoznamo . :ok:

Подели на овим сајтовима

пре 14 минута, Muramasa рече

Ovde nije reč o neznanju (šta je utičnica), nego o svesnom odbijanju odnosa sa Bogom.

Ako uvažava čovekovu slobodnu volju, onda treba i da uvaži odbijanje odnosa.

Pa , ne krsi On tvoju slobodnu volju, ako dobijes neki znak da gresis u necemu. Ako si uporan, naravno da se on povlaci, postujuci tvoju volju i tvoj izbor. Nemoj, odricati Bogu pravo, kao neko ko je stvorio zemlju i coveka, da brine o Svojim bicima, voleci i postujuci  i brinuci o tim  svojim stvorenjima.

Подели на овим сајтовима

пре 13 минута, rale рече

У Богу је све добро, нема зла

Razlikuje ili ne razlikuje oduvek?

Подели на овим сајтовима

пре 1 минут, Muramasa рече

Ne odričem mu pravo za ostatak tvorevine, nego samo za mene. Samo hoću da ja nemam ništa sa njim, da na miru mogu da se usavršavam u onome što me ispunjava i da ne pokušava da od mene pravi prepodobnog, ni na koji način.

O tome i upravo pricam. :)

Necu da insistiram vise. Pozdrav.

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...