Jump to content

Ko je Lilit?

Оцени ову тему

Препоручена порука

пре 11 минута, Kratos рече

Kad se kaže to blagosloveni potomci da li se to misli na potomke pre pada u greh s obzirom da je prva Božija zapovest data ljudima rađajte se i množite i napunite zemlju? A kćeri čovečije bi bili potomci nakon kušanja ploda drveta poznanja dobra i zla?

Ne. Pre Pada nije bilo potomaka Adama i Eve, tek posle Pada. To se odlicno vidi kad Bog kaze Evi da ce "u mukama decu radjati", kao i iz samog stiha koji govori o prvom potomku:

"Иза тога Адам позна Eву жену своју, а она затрудње и роди Кајина, и рече: добих човјека од Господа." (Post. 4,1)

"Iza toga", znaci nakon Pada u prvi greh i Bozije reci/odliuke koja je usledila.

"Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn

Подели на овим сајтовима

пре 1 минут, obi-wan рече

Ne. Pre Pada nije bilo potomaka Adama i Eve, tek posle Pada. To se odlicno vidi kad Bog kaze Evi da ce "u mukama decu radjati", kao i iz samog stiha koji govori o prvom potomku:

"Иза тога Адам позна Eву жену своју, а она затрудње и роди Кајина, и рече: добих човјека од Господа." (Post. 4,1)

"Iza toga", znaci nakon Pada u prvi greh i Bozije koja je usledila.

Ali to može i da znači da je pre toga rađala bez muke.:)Bog očigledno ta bića izdvaja od drugih ljudi,naziva ih svojim sinovima,oni su divovi,silni itd...

Ovo boldovano te nisam razumeo.Šta je Božije usledilo?

Најдубља молитва јесте  молитва без икаквих речи када у тишини ума једноставно живимо у присуству Божијем. Архимандрит Сава Јањић

Подели на овим сајтовима

пре 33 минута, obi-wan рече

Kakvo je to uopste pitanje? Besmisleni su ovakvi razgovori kad pitac ne zeli da cuje tacan i opredeljen odgovor, nego samo ono sto mu golica usi. Da se niko ne naljuti, ali nije lose da se na pocetku ovakve neke teme postavljac izjasni da li uopste zeli stvarno da razgovara o tom-i-tom pitanju i da cuje ponekog drugog sta ima da kaze, ili samo zeli da cuje ono sto mu/joj tog trenutka godi.

Ovako samo gubimo vreme i trosimo raspolozenje na isprazna naklapanja i prepirke.

Obi, bez insinuacija, molim.

Ja sam objasnila šta me interesuje, pomogao si koliko si mogao, i ne bih ti više oduzimala vrijeme, a vidim da želiš raspravu sa mnom, a ja ti to zadovoljstvo neću priuštiti.
Ponovo se zahvaljujem na odgovoru koji si mi dao, i od trebe ne tražim više.
Svako dobro.

Подели на овим сајтовима

пре 3 минута, Ayla рече

Obi, bez insinuacija, molim.

Ja sam objasnila šta me interesuje, pomogao si koliko si mogao, i ne bih ti više oduzimala vrijeme, a vidim da želiš raspravu sa mnom, a ja ti to zadovoljstvo neću priuštiti.
Ponovo se zahvaljujem na odgovoru koji si mi dao, i od trebe ne tražim više.
Svako dobro.

Odgovorio sam Snezani. A ako ti bas toliko smeta moje prisustvo i odgovori, samo kazi pa da se sklonim trajno sa teme.

"Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn

Подели на овим сајтовима

пре 9 минута, Kratos рече

Ali to može i da znači da je pre toga rađala bez muke.:)Bog očigledno ta bića izdvaja od drugih ljudi,naziva ih svojim sinovima,oni su divovi,silni itd...

Ovo boldovano te nisam razumeo.Šta je Božije usledilo?

Ne, ne moze to da znaci, samo uzmi i procitaj taj deo u kompletu. Da je bilo ljudskih potomaka jos u Raju, svakako da bibilijski pisac ne bi izostavio nesto tako izuzetno vazno. A ovo drugo - usledila je Bozija odluka o odlucenju ljudi od Njegove blagodati i izgnanje iz Rajskog vrta, odnosno sve sto je vezano sa tim (i radjanje dece u mukama).

Подели на овим сајтовима

пре 2 минута, obi-wan рече

Ne, ne moze to da znaci, samo uzmi i procitaj taj deo u kompletu. Da je bilo ljudskih potomaka jos u Raju, svakako da bibilijski pisac ne bi izostavio nesto tako izuzetno vazno. A ovo drugo - usledila je Bozija odluka o odlucenju ljudi od Njegove blagodati i izgnanje iz Rajskog vrta, odnosno sve sto je vezano sa tim (i radjanje dece u mukama).

Kako mogu biti sinovi Božiji oni odlučeni od blagodati Božije?

Drugo ako je ovo moje tumačenje ispravno onda biblijski pisac ih pominje upravo kao te sinove Božije začete u predpadnom stanju,stanju zajednice sa Bogom kada su I Adam i Eva imali blagodat Božiju.I ono što je najvažnije zapovest o rađanju i množenju je data pre pada.To je prva zapovest data čoveku.

Најдубља молитва јесте  молитва без икаквих речи када у тишини ума једноставно живимо у присуству Божијем. Архимандрит Сава Јањић

Подели на овим сајтовима

пре 12 минута, obi-wan рече

Odgovorio sam Snezani. A ako ti bas toliko smeta moje prisustvo i odgovori, samo kazi pa da se sklonim trajno sa teme.

Ne bih ja bila tako stroga prema tebi. Na kraju, ovo mi nije đedovina...
...i pomenuo si postavljača teme, a to sam ja, zato ti odgovorih - bez insinuacija, molim.

I komodaj se ti slobodno, kao da si mi na sred avlije. :)))

Подели на овим сајтовима

пре 5 минута, Kratos рече

Kako mogu biti sinovi Božiji oni odlučeni od blagodati Božije?

Drugo ako je ovo moje tumačenje ispravno onda biblijski pisac ih pominje upravo kao te sinove Božije začete u predpadnom stanju,stanju zajednice sa Bogom kada su I Adam i Eva imali blagodat Božiju.I ono što je najvažnije zapovest o rađanju i množenju je data pre pada.To je prva zapovest data čoveku.

Mislim na Rajsku blagodat, onu punotnu. Za dalje, ne zameri, nemam snage uopste vise da se natezem sa ovakvim pitanjima, ima dosta odlicnih tumacenja u kojima ces mnogo bolje i vise da saznas, potrazi ih, mogu da se nadju, a mislim cak i ovako na internetu.

Подели на овим сајтовима

пре 19 часа, Сања Т. рече

Чије је ово учење? Први пут у животу чујем за ово. 

to su mi pričali ljudi koji se bave raznim vrstama alternative tipa: meditacija, joga, reiki, bioenergija i sl...

Подели на овим сајтовима

Управо сада, ines рече

to su mi pričali ljudi koji se bave raznim vrstama alternative tipa: meditacija, joga, reiki, bioenergija i sl...

Хвала пуно Инес, то ме је интересовало.

• Волим 1
Подели на овим сајтовима

пре 8 минута, Сања Т. рече

Хвала пуно Инес, то ме је интересовало.

navela sam to i u prvobitnom odgovoru...dakle ljudi koji su mi to rekli nisu hrišćani nego alternativci...ne znam kako bi ih drugačije definisala

Подели на овим сајтовима

пре 1 минут, ines рече

navela sam to i u prvobitnom odgovoru...dakle ljudi koji su mi to rekli nisu hrišćani nego alternativci...ne znam kako bi ih drugačije definisala

za Lilit sam i čula od njih...nisam sigurna dali se u hrišćanstvu Lilit igde spominje...to bi trebalo pitati sveštenike...

Подели на овим сајтовима

пре 17 часа, Ayla рече

ja se ne ložim... kakav je to zaključak.

Нисам ни рекао да се ти ложиш. Сад ти не читаш добро шта сам ја написао.

И да знаш, данас сам ишао да тражим Лилит. Повео сам и друштво, чули смо да је негде око Љига. IMG_20161211_105350.jpg

И нисмо је нашли. Нико је није ни видео ни чуо... :)

"Христос васкрсе, радости моја!"

Подели на овим сајтовима

пре 17 часа, Јанко рече

А ја уместо да спавам јер устајем у 4 ложим се да си ти почела да се ложиш на неко тамо ложење...

пре 11 минута, Јанко рече

Нисам ни рекао да се ти ложиш. Сад ти не читаш добро шта сам ја написао.

Evo, vidim.

Uživaj u ostatku dana. 

Подели на овим сајтовима

пре 3 минута, Ayla рече

Evo, vidim.

Uživaj u ostatku dana. 

Ниси болдовала ДВЕ РЕЧИ ИСПРЕД које носе смисао. 

пре 4 минута, Ayla рече

ЛОЖИМ СЕ да си ти почела да се ложиш на неко тамо ложење...

Дакле, ЈА сам тај који се "ложио" а ти си само условно поменута.

Превод болдованог:

Погрешно сам мислио да си се примила на причу.

Уживај и ти... Ја сам се већ науживао на маршу за све паре.

"Христос васкрсе, радости моја!"

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...