obi-wan Написано Децембар 10, 2016 Пријави Подели Написано Децембар 10, 2016 пре 1 минут, Ayla рече Ima, Obi...ima. Sta ima? "Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Кратос Написано Децембар 10, 2016 Пријави Подели Написано Децембар 10, 2016 Управо сада, Muramasa рече I pored toga su u boljem položaju od čoveka. Boljem od čoveka koji živi u beznađu metarijalizma sigurno ali u boljem nikako u odnosu na čoveka koji zna da ako veruje u Hrista je prešao iz smrti u život. Васијан and Sanja Т. је реаговао/ла на ово 2 Најдубља молитва јесте молитва без икаквих речи када у тишини ума једноставно живимо у присуству Божијем. Архимандрит Сава Јањић Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ayla Написано Децембар 10, 2016 Аутор Пријави Подели Написано Децембар 10, 2016 пре 4 минута, obi-wan рече Sta ima? Postoje pisanja, ili svjedočenja, koja su izopštena, a ako ne vjeruješ meni, pitaj bibilijske pisce i Oce koji su utvrdili kanon Biblije... ...hanay na sahy Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
obi-wan Написано Децембар 10, 2016 Пријави Подели Написано Децембар 10, 2016 пре 7 минута, Ayla рече Postoje pisanja, ili svjedočenja, koja su izopštena, a ako ne vjeruješ meni, pitaj bibilijske pisce i Oce koji su utvrdili kanon Biblije... Postoje apokrifni i defterokanonski (= drugokanonski) spisi. Oni iz vise razloga nisu uvrsteni u osnovni kanon Svetog Pisma, da sad ne duzim. Medju njima ima vrlo raznolikih stvari, ukratko - od vrlo korisnih i osnovnom kanonu vrlo bliskih (izuzetno poboznih) spisa, pa sve do krajnjih izopacenosti i bljuvotina. E sad, slusao sam dosta o njima svima, neke sam i citao, ali nigde ne naidjoh na Lilit. Niti sam ikad cuo da je neki nas ili strani uvazeni profesor ma i rec rekao o tome, evo sad od tebe prvi put cujem. Иван ♪♫, Sanja Т., Кратос and 2 осталих је реаговао/ла на ово 5 "Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Sanja Т. Написано Децембар 10, 2016 Пријави Подели Написано Децембар 10, 2016 пре 7 минута, Ayla рече Postoje pisanja, ili svjedočenja, koja su izopštena, a ako ne vjeruješ meni, pitaj bibilijske pisce i Oce koji su utvrdili kanon Biblije... Извини,молим те, могу ли само да питам како си ти дошла до тих информација? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ayla Написано Децембар 10, 2016 Аутор Пријави Подели Написано Децембар 10, 2016 Управо сада, obi-wan рече Postoje apokrifni i defterokanonski (= drugokanonski) spisi. Oni iz vise razloga nisu uvrsteni u osnovni kanon Svetog Pisma, da sad ne duzim. Medju njima ima vrlo raznolikih stvari - od vrlo korisnih i osnovnom kanonu vrlo bliskih (izuzetno poboznih) spisa, pa sve do krajnjih izopacenosti i bljuvotina. E sad, slusao sam dosta o njima svima, neke sam i citao, ali nigde ne naidjoh na Lilit. Niti sam ikad cuo da je neki nas ili strani uvazeni profesor ma i rec rekao o tome, evo sad od tebe prvi put cujem. A na ovo nisi nailazio?Prvi židovski podatak o Lilit pojavljuje se u Bibliji, u Izaiji (34:14), gde se ona spominje među dvanaest životinja i divljih bića koji će zauzeti opustošenu zemlju Edom na dan Poslednjeg Suda:«Tamo će se susresti divlje mačke i psi, tamo će satiri zakazivati sastanke, tamo će i sama Lilit napraviti svoje obitavalište i pronaći mirno sklonište.» ...hanay na sahy Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Кратос Написано Децембар 10, 2016 Пријави Подели Написано Децембар 10, 2016 пре 1 минут, Ayla рече A na ovo nisi nailazio?Prvi židovski podatak o Lilit pojavljuje se u Bibliji, u Izaiji (34:14), gde se ona spominje među dvanaest životinja i divljih bića koji će zauzeti opustošenu zemlju Edom na dan Poslednjeg Suda:«Tamo će se susresti divlje mačke i psi, tamo će satiri zakazivati sastanke, tamo će i sama Lilit napraviti svoje obitavalište i pronaći mirno sklonište.» I sretaće se divlje zveri s buljinama, aveti će se dovikivati, onde će se naseliti veštice i naći počivalište. Tamo će se sretati mačke i psi divlji, jarci će dozivati jedan drugoga; noćna stvorenja se tamo sastaju i nalaze sebi počivalište Dva prevoda ne pominju Lilit. Најдубља молитва јесте молитва без икаквих речи када у тишини ума једноставно живимо у присуству Божијем. Архимандрит Сава Јањић Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ayla Написано Децембар 10, 2016 Аутор Пријави Подели Написано Децембар 10, 2016 пре 7 минута, Kratos рече I sretaće se divlje zveri s buljinama, aveti će se dovikivati, onde će se naseliti veštice i naći počivalište. Tamo će se sretati mačke i psi divlji, jarci će dozivati jedan drugoga; noćna stvorenja se tamo sastaju i nalaze sebi počivalište Dva prevoda ne pominju Lilit. Ovdje je opet pominjuIzaija 34,14 Ondje će se sretat divlje mačke s hijenama, jarci će dozivati jedan drugoga; ondje će se odmarati Lilit našav počivalište. ...hanay na sahy Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
obi-wan Написано Децембар 10, 2016 Пријави Подели Написано Децембар 10, 2016 пре 4 минута, Ayla рече A na ovo nisi nailazio?Prvi židovski podatak o Lilit pojavljuje se u Bibliji, u Izaiji (34:14), gde se ona spominje među dvanaest životinja i divljih bića koji će zauzeti opustošenu zemlju Edom na dan Poslednjeg Suda:«Tamo će se susresti divlje mačke i psi, tamo će satiri zakazivati sastanke, tamo će i sama Lilit napraviti svoje obitavalište i pronaći mirno sklonište.» Ne, u nasim prevodima Pisma nema takve recenice, sto i sama mozes da konstatujes ako otvoris taj deo: ... Dakle, ocigledno je u pitanju mitoloski pseudonim koji su biblijski pisci koristili za necastive. Ako jesu koristili, jer ne znam iz kog si uopste prevoda ti donela citat. "Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Кратос Написано Децембар 10, 2016 Пријави Подели Написано Децембар 10, 2016 Управо сада, Ayla рече Ovdje je opet pominjuIzaija 34,14 Ondje će se sretat divlje mačke s hijenama, jarci će dozivati jedan drugoga; ondje će se odmarati Lilit našav počivalište. Čiji je to prevod? Најдубља молитва јесте молитва без икаквих речи када у тишини ума једноставно живимо у присуству Божијем. Архимандрит Сава Јањић Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ayla Написано Децембар 10, 2016 Аутор Пријави Подели Написано Децембар 10, 2016 Управо сада, obi-wan рече Ne, u nasim prevodima Pisma nema takve recenice, sto i sama mozes da konstatujes ako otvoris taj deo: ... Dakle, ocigledno je u pitanju mitoloski pseudonim koji su biblijski pisci koristili za necastive. Ako jesu koristili, jer ne znam iz kog si uopste prevoda ti donela citat. Lilit - gdje se spominje kao demon noći (od hebr. "layil", noć). ...hanay na sahy Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Jura Написано Децембар 10, 2016 Пријави Подели Написано Децембар 10, 2016 пре 2 часа, Ayla рече Hm...zanimljivo. Malo podataka ima o njoj, pitam se, da li se pominje kroz učenje Pravoslavne crkve? Жене увек воле да претерују! У поглед на универзум две жене, то је веома много. Ми смо од Еве до сада не може да дође у себе. obi-wan је реаговао/ла на ово 1 Осторожно! Неофит! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
obi-wan Написано Децембар 10, 2016 Пријави Подели Написано Децембар 10, 2016 пре 2 минута, Ayla рече Lilit - gdje se spominje kao demon noći (od hebr. "layil", noć). Pa sama si dala odgovor, ne znam sta tu nije jasno. Kao sto sam i rekao - ocigledno je u pitanju mitoloski (= neznabozacki) pseudonim, kao sto je npr. Veelzevul. Sanja Т. је реаговао/ла на ово 1 "Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ayla Написано Децембар 10, 2016 Аутор Пријави Подели Написано Децембар 10, 2016 Koji god da sam otvorila, isto 14 Ondje će se sretat divlje mačke s hijenama, jarci će dozivati jedan drugoga; ondje će se odmarati Lilit našav počivalište. ...hanay na sahy Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ayla Написано Децембар 10, 2016 Аутор Пријави Подели Написано Децембар 10, 2016 Управо сада, obi-wan рече Pa sama si dala odgovor, ne znam sta tu nije jasno... kao sto sam i rekao - ocigledno je u pitanju mitoloski (= neznabozacki) pseudonim, kao sto je npr. Veelzevul. Prevod nije moj...nemoj mi laskati. Samo ti dajem objašnjenje. Ne ljuti se, jer nije strašno preskočiti nešto. Čovjek uči dok je živ. ...hanay na sahy Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука