Ayla Написано Децембар 10, 2016 Пријави Подели Написано Децембар 10, 2016 "Nikada neću razumjeti stid, jer jednom bijah Boginja" Lilit Ta rečenica me je natjerala da pronađem nešto o osobi koja je, navodno, izgovrila. Uvijek nailazim na isto ime...LILIT! Ko je bila ona? U knjizi o Postanju 1:27, piše: I stvori Bog čovjeka po obličju svojemu, po obličju Božijemu stvori ga; muško i žensko stvori ih. (ovo stoji prije opisa nastanka Eve od Adamovog rebra u 2:22) Neki zaključuju da je Lilit nastala u isto vrijeme kada i Adam, a tek nakon prokletstva, zbog njene potrebe da bude jednako važna, stvorena je Eva. Pominje se Lilit (hebr. לילית), u mnogim mitologijama, ali uvijek kao ženski demon, a češće je zastupljena u postbiblijskoj literaturi, gdje se spominje kao demon noći (od hebr. "layil", noć). Pitanje je, da li je to prva Adamova žena? Da li je poput njega, stvorena iz zemlje te je na osnovu toga zahtjevala ravnopravnost s njim? Nalazim podatak, kako se nije uspjela izboriti za jednak položaj, u ljutnji je napustila raj. Bog je poslao tri anđela po nju kako bi je vratio Adamu, ali ona se odbila vratiti pa ju je Bog prokleo. Zna li ko, ko je bila Lilit? ines је реаговао/ла на ово 1 ...hanay na sahy Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Кратос Написано Децембар 10, 2016 Пријави Подели Написано Децембар 10, 2016 Bila je prva feminstkinja koja nije htela da se potčini muškarcu i božanskim patrijarhalnim zakonima.Žena đavo. Ђорђе Р and zuti car је реаговао/ла на ово 2 Најдубља молитва јесте молитва без икаквих речи када у тишини ума једноставно живимо у присуству Божијем. Архимандрит Сава Јањић Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Natasa. Написано Децембар 10, 2016 Пријави Подели Написано Децембар 10, 2016 Seksizam tog vremena, eto ko je Lilit. http://hstrial-kmodig.homestead.com/Bilder/Omikoner/Jesus_Pantokrator.jpg Po vjeri vašoj neka vam bude Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Кратос Написано Децембар 10, 2016 Пријави Подели Написано Децембар 10, 2016 пре 6 минута, Ayla рече I stvori Bog čovjeka po obličju svojemu, po obličju Božijemu stvori ga; muško i žensko stvori ih. (ovo stoji prije opisa nastanka Eve od Adamovog rebra u 2:22) Stoji i to govori samo da su i muško i žensko bili u Adamu.To potvrđuju i hromozomi.Muškarci xy žene xx. Најдубља молитва јесте молитва без икаквих речи када у тишини ума једноставно живимо у присуству Божијем. Архимандрит Сава Јањић Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ayla Написано Децембар 10, 2016 Аутор Пријави Подели Написано Децембар 10, 2016 Hm...zanimljivo. Malo podataka ima o njoj, pitam se, da li se pominje kroz učenje Pravoslavne crkve? ...hanay na sahy Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ayla Написано Децембар 10, 2016 Аутор Пријави Подели Написано Децембар 10, 2016 Управо сада, Kratos рече Stoji i to govori samo da su i muško i žensko bili u Adamu.To potvrđuju i hromozomi.Muškarci xy žene xx. Stoji - muško i žensko, stvori ih, ne stvori ga. ...hanay na sahy Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Кратос Написано Децембар 10, 2016 Пријави Подели Написано Децембар 10, 2016 пре 10 минута, Ayla рече Stoji - muško i žensko, stvori ih, ne stvori ga. Stvori ih kao božanske principe,oba prisutna u Adamu.Posle stoji kako.Lilit je srednjevekovna mitologija i veze nema sa Biblijom. Најдубља молитва јесте молитва без икаквих речи када у тишини ума једноставно живимо у присуству Божијем. Архимандрит Сава Јањић Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ayla Написано Децембар 10, 2016 Аутор Пријави Подели Написано Децембар 10, 2016 Može li biti da je gurnuta u zaborav...ono - nepomenica? Mnogi momenti su isključeni, kako bi se zaboravilo zlo, ili nešto što je doživljavano kao zlo. Zašto ne bi i ona mogla imati istu sudbinu?http://sanjaperic.com/2006/09/01/sve-o-lilit/ ...hanay na sahy Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
ines Написано Децембар 10, 2016 Пријави Подели Написано Децембар 10, 2016 пре 19 минута, Ayla рече "Nikada neću razumjeti stid, jer jednom bijah Boginja" Lilit Ta rečenica me je natjerala da pronađem nešto o osobi koja je, navodno, izgovrila. Uvijek nailazim na isto ime...LILIT! Ko je bila ona? U knjizi o Postanju 1:27, piše: I stvori Bog čovjeka po obličju svojemu, po obličju Božijemu stvori ga; muško i žensko stvori ih. (ovo stoji prije opisa nastanka Eve od Adamovog rebra u 2:22) Neki zaključuju da je Lilit nastala u isto vrijeme kada i Adam, a tek nakon prokletstva, zbog njene potrebe da bude jednako važna, stvorena je Eva. Pominje se Lilit (hebr. לילית), u mnogim mitologijama, ali uvijek kao ženski demon, a češće je zastupljena u postbiblijskoj literaturi, gdje se spominje kao demon noći (od hebr. "layil", noć). Pitanje je, da li je to prva Adamova žena? Da li je poput njega, stvorena iz zemlje te je na osnovu toga zahtjevala ravnopravnost s njim? Nalazim podatak, kako se nije uspjela izboriti za jednak položaj, u ljutnji je napustila raj. Bog je poslao tri anđela po nju kako bi je vratio Adamu, ali ona se odbila vratiti pa ju je Bog prokleo. Zna li ko, ko je bila Lilit? Dakle, pokušat ću odgovoriti onako kako su meni rekli prije jedno 10 godina ljudi koje sam upoznala,a koji se bave raznim tzv. alternativnim tehnikama, svakako ne hrišćani...uglavnom, rekoše mi...u početku Bog stvori Adama od Zemlje, zatim stvori od Zemlje i Lilit da budu zajedno kao jedno...međutim, Lilit beše Adamu neposlušna, nešto kao u smislu: ja sam ravnopravna sa tobom i kako ti tako i ja i eto tome nikad kraja...i njoj beše naporan i dosadan Adam i što bi ga ona trpila, napusti ga jer je bila dovoljna samoj sebi i Bogu to ne beše ugodno i beše protivno Njegovoj Volji...tako onda postade kao i ovi anđeli koji behu otpali od Boga...kažu da smrti novorođenčadi u snu imaju neke veze sa Lilit, a i navodno u svazvežđu dali zvezda ili planeta nosi njeno ime, ne mogu se sada setit....eto toliko je meni poznata Lilit... Ayla је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ayla Написано Децембар 10, 2016 Аутор Пријави Подели Написано Децембар 10, 2016 Управо сада, Muramasa рече Ja mislio da vaš Bog poštuje tuđu slobodu. Sačekaj da utvrdimo da li je postojala... ...hanay na sahy Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ayla Написано Децембар 10, 2016 Аутор Пријави Подели Написано Децембар 10, 2016 пре 1 минут, ines рече Dakle, pokušat ću odgovoriti onako kako su meni rekli prije jedno 10 godina ljudi koje sam upoznala,a koji se bave raznim tzv. alternativnim tehnikama, svakako ne hrišćani...uglavnom, rekoše mi...u početku Bog stvori Adama od Zemlje, zatim stvori od Zemlje i Lilit da budu zajedno kao jedno...međutim, Lilit beše Adamu neposlušna, nešto kao u smislu: ja sam ravnopravna sa tobom i kako ti tako i ja i eto tome nikad kraja...i njoj beše naporan i dosadan Adam i što bi ga ona trpila, napusti ga jer je bila dovoljna samoj sebi i Bogu to ne beše ugodno i beše protivno Njegovoj Volji...tako onda postade kao i ovi anđeli koji behu otpali od Boga...kažu da smrti novorođenčadi u snu imaju neke veze sa Lilit, a i navodno u svazvežđu dali zvezda ili planeta nosi njeno ime, ne mogu se sada setit....eto toliko je meni poznata Lilit... Hvala na ovome, Ines. ...hanay na sahy Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Кратос Написано Децембар 10, 2016 Пријави Подели Написано Децембар 10, 2016 U suštini vidi se da Bog od samog početka ima problem sa ženama.Dal Lilit ili Eva svejedno. Sanja Т. је реаговао/ла на ово 1 Најдубља молитва јесте молитва без икаквих речи када у тишини ума једноставно живимо у присуству Божијем. Архимандрит Сава Јањић Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
ines Написано Децембар 10, 2016 Пријави Подели Написано Децембар 10, 2016 пре 1 минут, Ayla рече Hvala na ovome, Ines. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ayla Написано Децембар 10, 2016 Аутор Пријави Подели Написано Децембар 10, 2016 Mislim da nije privilegija biti demon, ali ko sam ja da znam. ...hanay na sahy Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ayla Написано Децембар 10, 2016 Аутор Пријави Подели Написано Децембар 10, 2016 Veća je privilegija biti demon? Mene je tebe strah. ...hanay na sahy Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука