Jump to content

Да ли је вода живо створење?

Оцени ову тему

Препоручена порука

"Извор сваког зла је - нечастиво учење" Свети Јован Златоусти

"Ми смо Јерусалимске вере" Патријарх Арсеније III

"Тако живи да свакодневно можеш приступити (Причешћу)". Тертулијан

Подели на овим сајтовима

• Одговори 143
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

Популарни чланови у овој теми

О овоме је писано пре неколико година у медијима.

Такође се и владика Григорије позива на ову новост у (чини ми се) једној емисији "Док анђели спавају" поредећи тај случај са односом људи и молитве...

Подели на овим сајтовима

Taman sam `teo da kazem "brisite ovo dok ne dodje Ivica", kad ono - mucak... Постављена слика

"Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn

Подели на овим сајтовима

Ово сам поставио само као чланак. Не као неку непогрешиву тврдњу. Колико је тачно не знам. Али знам да се освећења вода и те како разликује од обичне. Богојављенска вода се никада не квари,а то значи да она Духом Светим мења свој састав и своје особине. Вода као део овог створеног света сигурно реагује,као и сви остали елементи, на човека,јер је цео овај свет створен ради човека,а у човеку се налази цео тај свет. Тако да када осенимо Крсним знаком воду,сигуран сам да се она мења и реагује "позитивно" на то. Као и да реагује "негативно" на све што је лоше. Сам створени свет реагује лоше на човечији грех,јер је кроз човека ушла смрт у целу творевину. Вода,дрвеће,сва створена околина је била сасвим другачије пре уласка греха у свет. Тако да је сасвим логично да цела створена природа реагује негативно на све што је лоше - то јест, на грех. Велика је разлика између воде коју предходно прекрстимо,и оне који не прекрстимо. У то сам 100посто сигуран.

Подели на овим сајтовима

Истраживања, која су спроведена у лабораторији медицинско-биолошких технологија НИИ за индустријску и морску медицину, постала су права сензација. Научници су експериментално доказали да крсни знак убија микробе и мења оптичке особине воде.

- Потврдили смо да древни обичај да се храна и пиће крсти пре јела има дубоки мистични смисао - каже физичар Ангелина Махаловска. - Иза тога се крије практична корист: храна се очишћава буквално у трену. То је велико чудо које се дешава буквално сваки дан.

Своја истраживања снаге крсног знака Ангелина Малаховска је спроводила скоро 10 година. Начињена је велика серија експеримената, који су више пута проверени, пре него што су резултати објављени. А они су феноменални: откривена су јединствена бактериолошка својства, која вода поседује после освећења молитвом и крсним знаком. Откривена је нова, раније непозната особина Божије Речи да преображава структуру воде, значајно повећавајући њену оптичку густину у краткој или ултравиолетној спектралној области.

Сама могућност тих истраживања је, за Ангелину Малаховску и њене колеге Петербуржане, постала чудо - она нису била финансирана, нити су представљала предмет истраживања НИИ. Али научници су највећи део посла урадили бесплатно, само ради тога да би људима пружили могућност да осете и увиде исцелитељску Божију силу.

Научници су проверили дејство молитве „Оче наш” и крсног знака на патогене бактерије. Ради истраживања су узети узорци воде из разних басена - бунара, река, језера. Сви узорци су садржали златну стафилококу и још једну увек присутну врсту бактерија. Али, показало се да се после прочитане молитве „Оче наш” и осењивања узорка крсним знаком, та количина штетних бактерија смањивала за 7, 10, 100 и чак више од 1000 пута!

Према услову експеримента, ради искључења утицаја могућег смућивања, молитву су читали и верујући и неверујући људи. И поред свега, број патогених бактерија у разним срединама (са разним врстама бактерија) смањивао се у поређењу са контролним вредностима.

Уочљив је такође и благотворни утицај молитве и крсног знака на човека. Код свих испитаника се стабилизовао притисак, и побољшани су резултати анализе крви. Задивљујућа је чињеница да су се показатељи мењали тачно у потребном правцу за исцељење: притисак хипотоника се повећавао, а хипертоника смањивао.

Примећено је такође да, уколико се човек осењивао крсним знаком непажљиво, немарно спојивши три прста, или не дотичући неопходне тачке на телу (средину чела, централни део изнад желдуца (солар плексус), као и удубљења на десном и левом рамену), онда је позитивни резултат дејства био много нижи или га уопште није било.

Научници су измерили оптичку густину воде после њеног осењивања крсним знаком и освећења. Показало се да се оптичка густина воде, у поређењу са њеном нормалном вредношћу, после освећења повећава, објашњава Ангелина Малаховска. То значи да вода као да „разликује” смисао изговорених молитви над њом, „памти” тај утицај и чува га одређено време, што се види по повећаној оптичкој густини. Она као да се „напаја” светлошћу. Људско око наравно, не може да улови те исцелитељске промене структуре воде, али спектрограф даје објективну оцену те појаве.

Крсни знак мења оптичку густину воде практично тренутно. Оптичка густина воде, која је освећена осењивањем крсним знаком од стране обичног верника, повећава се скоро 1.5 пут! А када то исто уради свештеник - скоро 2.5 пута! То јест, закључује се да вода „разликује” степен освећења од стране мирјанина или свештеника, чији су прсти десне руке склопљени ради благослова тако да изображавају прва слова Христовог Имена.

Интересантан је и резултат освећења воде од стране крштеног, али неверујућег човека, који не носи крстић на грудима. Показало се да вода „разликује” чак и степен вере - њена оптичка густина се изменила само за 10%! Заиста „по вери вашој - нека вам буде”!

Пошто се људски организам састоји од нешто више од две трећине воде, то значи да је Бог, при стварању, у нас уградио такав систем физичких канала, који регулише све биохемијске процесе у организму, и који јасно „препознаје” Име Исуса Христа!

Може се рећи да је крсни знак генератор светлости. Оптичка густина воде се није променила (повећала) ни при каквим другим положајима прстију руке (длана, или при непажљивом спајању прстију, или брзим махањем руке без страхопоштовања).

Превод са руског Др Радмила Максимовић

http://forum.vidovdan.org/viewtopic.php?f=1&t=4569&st=0&sk=t&sd=a&start=45

Подели на овим сајтовима

"Ево једно сведочење снаге молитве:

Iz knjige:„Gospode Ti si zivot moj”-Starac Sava(Pskovo Pecerski)

Str.226,227

Na imendan našeg duhovnog oca,blazenopocivseg starca shiigumana Save,u Pecere je iz Ovruca stigla njegova duhovna kci M.T.

I evo šta je ispricala:

Otprilike deset dana pre tragedije u Cernobilju,u snu joj se javio nas duhovni otac i rekao:

-Marija,uskoro će kod vas sve biti zatrovano,ti sve zakrsti-evo ovako:„U ime Oca i Sina i Svetoga Duha .Amin”Zakrsti.Gospode Isuse Hriste,Sine Boziji,blagoslovi„Zakrsti.”Majko Bozija blagoslovi;i svi sveti blagoslovite.„Zakrsti.”Molitvama našeg duhovnog oca,shiigumana Save,Gospode Isuse Hriste,Sine Boziji ,blagoslovi.„.Zakrsti.

Sve sam to ispricala svojoj sestri koja radi u kuhinji.I kada se ocevo predskazanje ostvarilo,u kuhinju su im doneli meso za koje se posle provere ispostavilo da je potpuno neupotrebljivo za ishranu.Tada se ona setila onoga sto sam joj ispricala.Uzela je to meso,odnela ga kuci i učinila sve onako kako je zapovedio otac.Onda ga je vratila natrag u kuhinju i,ništa ne govoreci,dala ga na ispitivanje.Proverili su meso i upitali je :-Gde si nasla ovako dobro meso?

I danas živimo u Ovrucu(to je blizu Cernobilja).Držimo se ocevog saveta,ne samo ja i sestra,nego i sve duhovne sestre,i po milosti Bozijoj svi smo živi i zdravi. "

http://forum.vidovdan.org/viewtopic.php?f=1&t=4569&st=0&sk=t&sd=a&start=60

Подели на овим сајтовима

Феноменом Богојављенске воде занимају се научници из целог света – Снежана Иваникова

Вече уочи Крштења Господњег у свим православним храмовима служила су се свеноћна бдења. По традицији верне су кропили Светом Водом. Говоре да се Богојављенска вода може дуго чувати и не губи свежину чак и кроз неколико година. Њој приписују и исцељујуће особине. Феноменом Богојављенске воде занимају се научници из целог света већ одавно и до сада нису успели да одгонетну ту тајну.

Још су наши претци приметили да вода из отвора у леденом језеру, узета у Богојављенској ноћи има необичне особине. Она може годинама да стоји и не губи своју свежину. Лечи болести и исцељује ране.

Хришћанска религија објашњава то чуди Божијим деловањем – Господ јавља људима Свој дар, да би се они ојачали у Вери.

Обична вода из водовода може сачувати своју свежину 3 – 4 дана. То зависи од многих фактора – годишњег доба, температуре ваздуха, извора одакле је она узета. Хемичари лабораторије мурманског водовода стално спроводе истраживања вршећи контролу над квалитетом воде. По њиховом контролом су свих пет извора који снабдевају Мурманск. Узорци за анализу се по неким параметрима узимају свакодневно. Просто је немогуће да се пропусте измене у квалитету воде овде. А такав случај је ипак био забележен одмах након Богојављења.

Како нам је пренела инжењер – хемичар из Мурманског водовода“ Вероника Порунова: „Вода је заиста задобила некакве особине, које нису карактеристичне за њу - очистила се и показатељи који су имали велики значај, снизили су се.“

Богојављенска вода остаје погодна за употребу годинама, не губећи кристалу чистоћу. Савремена наука даје неколико објашњења за ту појаву. Неки научници сматрају да су узрок свему неуронски потоци из космоса, други – да су у питању особености магнетног поља Земље. Али то су само хипотезе, за које нису пронађени необориви докази.

Главни инжењер Центра лабораторијске анализе и технолошких истраживања у области Мурманска, Татјана Поликарпова говори: „Вода – је најсложенија материја, која постоји на Земљи, јер је она веома сложено хемијско једињење из разлога што може растворити све.“

О феномену Богојављенске воде написано је не мало чаланака и излагања. За хиљаду година накупило се стотине случајева чудесног илечења од болести, уз помоћ оживљавајуће Воде.

Свако може да верује или да не верује у чуда Богојављенске воде. Али научници се у једноме слажу – у ноћи између 18 и 19 јануара она мења своје особине. Зашто се то дешава за сада остаје загонетка.

http://forum.vidovdan.org/viewtopic.php?f=1&t=4569&st=0&sk=t&sd=a&start=60

Подели на овим сајтовима

О овоме је писано пре неколико година у медијима.

Такође се и владика Григорије позива на ову новост у (чини ми се) једној емисији "Док анђели спавају" поредећи тај случај са односом људи и молитве...

На веронауци смо читали тај чланак о води са професором Нешом... сећам се... и онда смо дискутовали о том мењању воде при осењивању крсним знаком, а како човеков организам чини 60 - 70% воде... (медицинска школа  :nene:)... и све у том правцу... idea

posaljisvojuporuku.png

"Ако је бол све што видиш, можда тада губиш из вида Мене?"

Подели на овим сајтовима

Богојављенска вода се никада не квари,а то значи да она Духом Светим мења свој састав и своје особине.

Она је сведок Богојављења, сведок Тројичнога Бога...

Подели на овим сајтовима

ja ima osveštanu vodu koju sam doneo sa Ostroga 2003 i još mi stoji kući nije se pokvarila

Ја имам пар флашица воде Свете Петке из цркве Ружице на Калемегдану.

Поред тога, што се не квари, занимљиво је да је увек хладна, и на већој температури.

Подели на овим сајтовима

Aktivirana voda

Piše: Negica Popović

Nekoliko desetina godina unazad, u naučnim ustanovama SAD, Japana i Ruske Federacije intenzivno se istražuju postupci "aktivacije" vode što podrazumeva niz mehaničkih, električnih ili optičkih procesa kojima se menjaju fizičke ili hemijske karakteristike vode. Voda sa ovako izmenjenom strukturom znatno se bolje apsorbuje u organizmu. Mogu je koristiti biljke, životinje i ljudi, a njena primena u industriji, medicini i poljoprivredi dala je zadivljujuće rezultate

http://www.sgi.co.rs/html/007/00702.html

Подели на овим сајтовима

Krsto Pižurica: "Pjesnička slika vode u prozi Mihaila Lalića", Podgorica 2006.

Stihija, dekor i izazov

Krsto Pižurica je dugo proučavao Lalićevo stvaralaštvo i dao je vidan doprinos osvjetljavanju ovog pisaca. Spada među najistaknutije proučavaoce Lalićeva djela. Studija "Pjesnička slika vode u prozi Mihaila Lalića" njegova je doktorska disertacija odbranjena na Filozofskom fakultetu u Nikšiću 2002. godine. Lalić je posredstvom vode osvijetlio jedan elemenat svoga zavičaja, prostor između Lima i Tare, odnosno Gornje Polimlje, Kolašin i Mojkovac. Voda u Lalićevom doživljaju zavičaja ima pjesnički karakter.Na jednom mjestu Pižurica piše: "Lalić je originalan i neponovljiv u doživljavanju vode i načinu stilizacije doživljenog". I dalje: "Opisi vode u Lalićevu djelu spadaju u nešto najljepše što u tom pogledu postoji u literaturi". Pižurica je skrenuo pažnju na ovu temu koja ima značajno mjesto u Lalićevoj prozi, a sigurno u njegovom doživljaju svijeta. Autor je bogatu građu iz Lalićevih djela sistematski izložio polazeći od pojavnih oblika vode: kiša, potok, rijeka, Lim, izvor, česma, slap, vodovod, jezero, vir, vrelo, buk, zaliv, more. Autor studije kaže da je voda u Lalićevoj prozi,"i element i simbol, i dar (prirode), i stihija, i dekor, i izazov za lirske trenutke, i elemenat (piščevog) stila".

http://www.pobjeda.co.me/citanje.php?datum=2006-09-15&id=100340

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...