Драган Написано Август 26, 2010 Пријави Подели Написано Август 26, 2010 ЉУДИ ТРАЖЕ СЛОБОДУ, А СЛОБОДА ТРАЖИ ЉУДЕ ! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Sir Oliver Написано Август 26, 2010 Пријави Подели Написано Август 26, 2010 Meni je ovo u vezi vode int. Prvo kod katolika ono što stoji na ulazu u crkvu je krštenjska voda i posoljena je baš da se ne ukvari... baš sam skoro razgovarao sa velečasnim i rekao je da je ona spomen krštenja, mada ja mislim da možda i nije tako, moguće je da je običaj puno stariji i potiče iz onoga što postoji u starim istočnim liturgijama, tačnije pranje ruku pre i posle pričešća ili možda čak i veza sa judejstvom, obredno pranje kao i kod muslimana danas... ko bi ga znao U pravoslavlju voda se ne osvećuje da bi bila nepokvarljiva već iz istih razloga iz kojih se i bilo šta osvećuje, pa i hleb kada se osveti ako se ne pojede na vreme ukvari se, nije cilj osvećenja posebno uticanje na materiju, već duhovno, ono nevidljivo... Ali mi se dopao jedan deo govora jednog lika koji je govorio o vodi, neki inžinjer mašinstva ili elektrotenike valjda... ako je ko gledao neka zanemari one stvari koje je lik kasnije pričao, suviše su "metafizičke", nego je spomenuo da je voda ne bez razloga vezana za skoro sav organski život koji je nama poznat, a to upravo zbog njenih hemijskih i fizičkih osobina. Izgleda je jedna od tih osobina na koje su naučnici manje obratili pažnju valjda, i ta da voda menja svoju strukturu, svoju rešetku u zavisnosti od toga šta je u njoj bilo otopljeno, prilagođava se onim supstancama koje su bile u njoj otopljene. I to ne traje dugo. To je ono "pamćenje" vode. Sad, kako deluje da izmenjena struktura vode na bilo šta je pitanje za sebe, ali mi se dopalo ovo što je čovek primetio. Naši su stari govorili da je voda čista kad prođe preko 9 kamenova i zemlje i čega već... "Sad je tren velikih odluka! Bolje živjeti 100 godina kao milijunaš, nego 7 dana u bijedi!" Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Баба Написано Август 26, 2010 Пријави Подели Написано Август 26, 2010 Како објашњаваш некварење воде која се освештава на Богојављење и траје по 10 година? kako objaшњаваш кварење светог причешћа ? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Александар Милојков Написано Август 26, 2010 Пријави Подели Написано Август 26, 2010 Како објашњаваш некварење воде која се освештава на Богојављење и траје по 10 година? kako objaшњаваш кварење светог причешћа ? То је доказ да нема никаквог пресушстављења хлеба и вина (промена њихове природе). Хлеб и вино постају Тело и Крв не перестајући да буду хлеб и вино (што значи да задржавају све везано за природу хлеба и вина). Како то треба схватити? По мом мишљењу, треба ово схватити у светлу халкидонског догмата. Као што се људска природа при оваплоћењу обожила у Личности Исуса Христа, не престајући да буде људска. Зашто се, дакле, деси да се временом свето причешће уквари? Поставићу још једно питање које ће дати одговорт на ово прво: зашто је Христос био смртан, како је могао да умре? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Баба Написано Август 26, 2010 Пријави Подели Написано Август 26, 2010 Među 117 osoba koje su zadržane u bolnici zbog bolova u stomaku je 48 dece. Ukupno su 204 osobe zatražile medicinsku pomoć pošto su pile vodu iz bunara u blizini lokalne crkve. Ово ми је сумњиво. Вода се никад не освештва у бунару. То зна сваки православни верник који је икада присуствовао чину освећења воде. Не спорим истинитост информације, али да ли се ради о освештаној води? У бунару? Не! Могу да се кладим да је добар део тих отрованих верника прво узео воду из бунара, сипао у флаше или шта већ, па онда отишао код свештеника где је свештеник освештао ту воду. Тако да оно што је Милан Меденица управо написао ''пада у воду'', као и оптужба да нисам прочитао текстове пре него што сам ставио линк на њих. У сваком случају људи тамо верују да сва вода постаје света и то је то... ај сад ти њих убеди да нису прави православци. Не, овде је реч о чистом игрању са људским животима. И то са кашичицом... све срећа па постоји ту модерна вакцина са детаљним програмом вакцинација и модерна хигијена па ризик више није толико велик, мада није ни занемарљив. Ко зна колико је људи некада страдало, а наравно не би никад ни у лудилу помислили да је то од прљаве кашичице. Претпостављам да се истом логиком послужио и Стаљин , па ко вели боље да он пошаље у гулаге на Сибир све те вернике , него да они потрују сву Москву и Русију и све атеиста због те воде и кашичице... Мада и пре Стаљина једно иљаду година су ти исти Руси тако радили , па ме чуди како се не потроваше сви редом... Такође је врло познато да наши пустињаци , нарочито они по Светој Гори , који имају воде тек толико да једном недељно утоле жеђ , редовно не перу руке, а зна се "поуздано" да сви они помреше од неке болешчине изазване заразом...у дубокој старости... Ма ајте молим вас. Како атеизам објашњава појаву онога индуса што проведе читав живот живећи а да ништа не једе? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Баба Написано Август 26, 2010 Пријави Подели Написано Август 26, 2010 Како објашњаваш некварење воде која се освештава на Богојављење и траје по 10 година? kako objaшњаваш кварење светог причешћа ? То је доказ да нема никаквог пресушстављења хлеба и вина (промена њихове природе). Хлеб и вино постају Тело и Крв не перестајући да буду хлеб и вино (што значи да задржавају све везано за природу хлеба и вина). Како то треба схватити? По мом мишљењу, треба ово схватити у светлу халкидонског догмата. Као што се људска природа при оваплоћењу обожила у Личности Исуса Христа, не престајући да буде људска. Зашто се, дакле, деси да се временом свето причешће уквари? Поставићу још једно питање које ће дати одговорт на ово прво: зашто је Христос био смртан, како је могао да умре? 0120_angryy Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Александар Милојков Написано Август 26, 2010 Пријави Подели Написано Август 26, 2010 Не, овде је реч о чистом игрању са људским животима. И то са кашичицом... све срећа па постоји ту модерна вакцина са детаљним програмом вакцинација и модерна хигијена па ризик више није толико велик, мада није ни занемарљив. Ко зна колико је људи некада страдало, а наравно не би никад ни у лудилу помислили да је то од прљаве кашичице. Драги пријатељу, Срби се из једне кашичице причешћују још од деветог века (мислим да тада није ни било вакцина facenew22222222). И никада још није забележн случај да се неко заразио. Ја се врло често причешћује у Цркви Светог Саве на Врачару. Ту има пуно народа на литургији. Ево већ годинама, из исте кашичице и никада се нисам заразио. Навешћу ти јо један пример. Свети Јован Шангајски (живео је у 20. веку) је једном приликом причешћивао болесног од беснила у болници. У тренутку док је узимао причешће болесник је добио напад и повратио причешће на под. Владика је пронашао комадић причешћа и, на опште запрепашћење присутних, појео, уз речи: "Не бојте се, ништа се неће десити." Ништа се и није десило, иако знамо како се беснило лако преноси. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Solomon Kane Написано Август 26, 2010 Пријави Подели Написано Август 26, 2010 Не, овде је реч о чистом игрању са људским животима. И то са кашичицом... све срећа па постоји ту модерна вакцина са детаљним програмом вакцинација и модерна хигијена па ризик више није толико велик, мада није ни занемарљив. Ко зна колико је људи некада страдало, а наравно не би никад ни у лудилу помислили да је то од прљаве кашичице.Слободно ти пробај ту какашичицу...а ако ти нешто буде одмах ћемо позвати хитну помоћ да те превезе...кући. Non praevalebunt, non praevalebunt portae inferni! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Аурор Написано Август 26, 2010 Пријави Подели Написано Август 26, 2010 @Željko, E, ajde polako, čil aut, nije to tema ovde. Za dijalog sa ateistima ideš na temu "Dijalog sa ateistima", ako hoćeš, otvori novu temu, bespotrebno je da se svaka druga tema uzurpira. Pozdravljam te. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Solomon Kane Написано Август 26, 2010 Пријави Подели Написано Август 26, 2010 @Željko, E, ajde polako, čil aut, nije to tema ovde. Za dijalog sa ateistima ideš na temu "Dijalog sa ateistima", ako hoćeš, otvori novu temu, bespotrebno je da se svaka druga tema uzurpira. Pozdravljam te. Полако Даркић...све то има везе са темом само треба то да видиш,а да би видео мораш знати неке теолошке ствари о којима се у суштини овде расправља...полако,братац. Non praevalebunt, non praevalebunt portae inferni! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Никола Ђоловић Написано Август 26, 2010 Пријави Подели Написано Август 26, 2010 Како објашњаваш некварење воде која се освештава на Богојављење и траје по 10 година? kako objaшњаваш кварење светог причешћа ? То је доказ да нема никаквог пресушстављења хлеба и вина (промена њихове природе). Хлеб и вино постају Тело и Крв не перестајући да буду хлеб и вино (што значи да задржавају све везано за природу хлеба и вина). Како то треба схватити? По мом мишљењу, треба ово схватити у светлу халкидонског догмата. Као што се људска природа при оваплоћењу обожила у Личности Исуса Христа, не престајући да буде људска. Зашто се, дакле, деси да се временом свето причешће уквари? Поставићу још једно питање које ће дати одговорт на ово прво: зашто је Христос био смртан, како је могао да умре? facenew22222222 http://upodobljavanje.wordpress.com/ https://www.facebook.com/Upodobljavanje Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Благовесник Написано Август 26, 2010 Пријави Подели Написано Август 26, 2010 То је доказ да нема никаквог пресушстављења хлеба и вина (промена њихове природе).То је јерес коју смо преузели од покатолица, мислим да је преко Украјинаца ... исправите ме. ,,Јер Отац не суди никоме, него сав суд даде Сину, да сви поштују Сина као што поштују Оца!" Јеванђеље, Јн 5:23 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
sqny Написано Август 26, 2010 Пријави Подели Написано Август 26, 2010 Не, овде је реч о чистом игрању са људским животима. И то са кашичицом... све срећа па постоји ту модерна вакцина са детаљним програмом вакцинација и модерна хигијена па ризик више није толико велик, мада није ни занемарљив. Ко зна колико је људи некада страдало, а наравно не би никад ни у лудилу помислили да је то од прљаве кашичице. Драги пријатељу, Срби се из једне кашичице причешћују још од деветог века (мислим да тада није ни било вакцина facenew22222222). И никада још није забележн случај да се неко заразио. Ја се врло често причешћује у Цркви Светог Саве на Врачару. Ту има пуно народа на литургији. Ево већ годинама, из исте кашичице и никада се нисам заразио. Навешћу ти јо један пример. Свети Јован Шангајски (живео је у 20. веку) је једном приликом причешћивао болесног од беснила у болници. У тренутку док је узимао причешће болесник је добио напад и повратио причешће на под. Владика је пронашао комадић причешћа и, на опште запрепашћење присутних, појео, уз речи: "Не бојте се, ништа се неће десити." Ништа се и није десило, иако знамо како се беснило лако преноси. E blago vama... zdrav skepticizam vidim ovde ne postoji, vec primitivizam iskljucivo. New age **** su izgleda samo refreshovana Old Age ****. Tuzno. The mark of the immature man is that he wants to die nobly for a cause, while the mark of the mature man is that he wants to live humbly for one In the absence of science, opinion prevails Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Solomon Kane Написано Август 26, 2010 Пријави Подели Написано Август 26, 2010 Шта је примитивно? Non praevalebunt, non praevalebunt portae inferni! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
shalom777 Написано Август 26, 2010 Пријави Подели Написано Август 26, 2010 XIO, ako nađeš JEDAN primjer da se neko zarazio od kašičice, pričešćujući se,možemo tvoja tvrđenja da uzmemo u obzir... Lično sam se više puta pričestio iz iste kašičice, sa još stotinjak ljudi- nikad ni jedan problem zbog toga nisam imao! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука