Jump to content

Па...

Guest

Препоручена порука

• Гости

Започињете ли одговор на неко питање са "па"? У последње време гледам неке интервјуе, веома мало њих не користи ту поштапалицу... :)

Мене су у основној школи учили да се никако реченица не започиње са "па"..

Не знам зашто, у последње време говорим "како се зове"... и то ми је готово свака 5 реч...

Ужас..

pa-ode-dozvola-gospod.jpg 

Подели на овим сајтовима

Једна мени драга особа као поштапалицу често користи  " ОНО  "' и ја не бих могла да је замислим без тог његовог " оно "", а притом то тако  слатко и бајно  уметне у говор да му то дође више као украс него поштапалица која смета.  

:1321_womens:  Carpe Aeternitatem  :1321_womens:    

Заиста вам кажем, ако се не повратите и не будете као деца, нећете ући у царство небеско.

Јеванђеље по Матеју   глава 18:1-10

Подели на овим сајтовима

On 18. 11. 2016. at 23:08, R2D2 рече

Започињете ли одговор на неко питање са "па"?

Expand  

Па, ја никад не започињем одговор са "па". Шалим се, дешава се, ријетко, мада избјегавам то.

Углавном започињемо одговор са "па" када нисмо баш сигурни шта да кажемо, тј. како да одговоримо. Тако ја то видим. 

"Ох, та ја сам Човек! Човек!" 

Подели на овим сајтовима

Па, користим често то "па" :)

Смешни су ми омладинци са оно "брате", "тебра". Још кад девојкама,, сестрама, женама, па и мајкама то кажу. :D  Има их који баш претерују, болесно стање може се рећи.

Користим и оно "мислим", па и "јбг." :) 

Знају серије и филмови да створе заразу. Ономад док је на ТВ-у била серија "Село гори..." зезање је било са "Мислим, немој се љутиш". И тако...

Подели на овим сајтовима

Користим "па" највише кад хоћу себи да дам мало времена, да смислим неки дипломатски одговор. :)

Узречица ми је "значи", али не користим је превише често и то код мене не звучи иритирајуће. Покупила сам је због природе посла.

"Ја сам сакупљач необичних ствари. Нека други сакупљају значке и марке. Ја сакупљам дане, часове и тренутке. " - Мирослав Антић

Подели на овим сајтовима

On 19. 11. 2016. at 9:31, Рапсоди рече

Једна мени драга особа као поштапалицу често користи  " ОНО  "' и ја не бих могла да је замислим без тог његовог " оно "", а притом то тако  слатко и бајно  уметне у говор да му то дође више као украс него поштапалица која смета.  

Expand  

Па оно, можда сам то и ја?!!

Подели на овим сајтовима

On 19. 11. 2016. at 10:28, PredragVId рече

Па оно, можда сам то и ја?!!

Expand  

Па Ово...може бит....:D

:1321_womens:  Carpe Aeternitatem  :1321_womens:    

Заиста вам кажем, ако се не повратите и не будете као деца, нећете ући у царство небеско.

Јеванђеље по Матеју   глава 18:1-10

Подели на овим сајтовима

Па, немојте каз'ти.

Шта знам вероватно имам и ја поштапалице.

Радуј се, Нектарије, велики Архијереју Божји!

Подели на овим сајтовима

On 18. 11. 2016. at 23:08, R2D2 рече

Не знам зашто, у последње време говорим "како се зове"... и то ми је готово свака 5 реч...

Ужас..

Expand  

Па бре р2д2 што не исправиш то. Ти си паметна машина.:)))

Ја не само да користим па, него, користим и бре, па шта ми фали:)))

Помозимо слабим и немоћним и људима у невољи јер добро се добрим враћа. :mazenje:

Наше писмо   је старо преко 1000 година . Чувајмо то наше благо .

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...