Тања1 Написано Новембар 20, 2016 Пријави Подели Написано Новембар 20, 2016 19 minutes ago, nenad015 рече Nije bitno koliko je oficira poginulo vec koliko je vojnika ostavljeno da se sami snalaze. I dan danas se krade po kasarnama, 1/3 goriva koje vojska nabavi se ukrade. Svi gledaju samo kako da ocerupaju sto vise. Nisam bio za vreme rata na Kosarama ali znam sta se desavalo pre rata...i tada su ginuli vojnici ali dosta redje... Моје питање се односи на период рата на Кошарама а твоји војници остављени сами да се сналазе који је то период ако су тада гинули доста ређе? Мислим да не капираш и сам шта си написао. Волела бих да видим мало слика из 94/95. Ignjatije је реаговао/ла на ово 1 Јачи од смрти и лажи Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Тања1 Написано Новембар 20, 2016 Пријави Подели Написано Новембар 20, 2016 20 minutes ago, nenad015 рече Mikica Kovacevic mi je bio komandir cete, Goran Sorak bataljona a neki Petrovic zamenik. Posle pogibije ili samoubistva ( kako je zavedeno) jednog vojnika nam je smenjen komandir karaule koji se nikad nije treznio. Vojnik se zvao BOZOVIC IGOR... 19 minutes ago, nenad015 рече Toliko od lazova... Имена и презимена и @nenad015. Толико. Јачи од смрти и лажи Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
GeniusAtWork Написано Новембар 20, 2016 Пријави Подели Написано Новембар 20, 2016 3 hours ago, АлександраВ рече Какав бре војник није породичан човек? Није. Сваки војник после радног времена седи непомично у мрачној соби, док напољу грми и пада киша, и чека јутро да се врати у касарну. Уз тиху музику трубе у позадини RYLAH, Милан Ракић, АлександраВ and 1 члан је реаговао/ла на ово 4 https://www.pouke.org/forum/topic/29554-zanimljivi-youtube-kanali-o-nauci-i-mnogo-%C4%8Demu-drugom/ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Зосима Написано Новембар 20, 2016 Пријави Подели Написано Новембар 20, 2016 23 hours ago, Милан Ракић рече - да ли може млади официр пилот, подстанар, са незапосленом супругом да живи са платом од око 60000 динара? - да ли може млади официр дипл.инг. у авијацији, са незапосленом супругом и подстанар, да живи са платом од око 50000 динара? - да ли може млади подофицир у авијацији, са незапосленом супругом и подстанар, да живи са платом од око 35000 динара? Па јел официри искључиво узимају незапослене за жене? Иначе,са овим платама и много нижим,живи 80% Србије , а бар пола од тих,ради још нешто са стране,да би преживели... Поред тога ,моје лично мишљење,војска је изгубила симпатије народа,мада их у принципу није ни пре нешто имала,поготово у време сфрј и јна,када су имали милион привилегија,а државу сачували нису... "Све оно што ми можемо да одлучимо јесте шта да урадимо са временом које нам је дато" Гандалф Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
cloudking Написано Новембар 20, 2016 Пријави Подели Написано Новембар 20, 2016 2 minutes ago, Зосима рече Па јел официри искључиво узимају незапослене за жене? Taman pomislim da ne postoji vise nacin da me prenerazis... RYLAH, Милан Ракић and Mилена КШ је реаговао/ла на ово 3 пре 39 минута, haveaniceday рече Lek protiv kovida postoji. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
АлександраВ Написано Новембар 20, 2016 Пријави Подели Написано Новембар 20, 2016 27 minutes ago, GeniusAtWork рече Сваки војник после радног времена седи непомично у мрачној соби, док напољу грми и пада киша их, па то није никакав војник... у рову, бато, у рову... 27 minutes ago, GeniusAtWork рече Уз тиху музику трубе у позадини Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
-Владимир- Написано Новембар 20, 2016 Пријави Подели Написано Новембар 20, 2016 24 minutes ago, Зосима рече Па јел официри искључиво узимају незапослене за жене? Иначе,са овим платама и много нижим,живи 80% Србије , а бар пола од тих,ради још нешто са стране,да би преживели.. Зато је отишло 60000 људи за годину дана. Хоћемо ли да и са војском буде тако ? А верујем да би у неким другим земљама радо прихватили наш обучени кадар. АлександраВ је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
RYLAH Написано Новембар 20, 2016 Пријави Подели Написано Новембар 20, 2016 29 minutes ago, Зосима рече ада су имали милион привилегија,а државу сачували нису... Једино паметно од војске са комунистичком филозофијом, још тог монструма од државе да су чували по цену још горих разарања. Овима после, свака част на свему, одрадили су све профи, и поред сулуде политике. Што се осталог тиче, људи се боре за оно што им закону припада. Пробај ти да живиш са тим парама (а и ти си на државној сиси, да те подсетим, јер Телеком није приватна фирма), па им онда нешто причај. Посебно што је тамо много људи који су врхунски образовани и раде најтеже послове. -Владимир-, Милан Ракић, Ignjatije and 2 осталих је реаговао/ла на ово 5 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Ракић Написано Новембар 20, 2016 Аутор Пријави Подели Написано Новембар 20, 2016 31 minutes ago, Зосима рече Па јел официри искључиво узимају незапослене за жене? Иначе,са овим платама и много нижим,живи 80% Србије , а бар пола од тих,ради још нешто са стране,да би преживели... Поред тога ,моје лично мишљење,војска је изгубила симпатије народа,мада их у принципу није ни пре нешто имала,поготово у време сфрј и јна,када су имали милион привилегија,а државу сачували нису... Па ето. Они бар узимају и на време се жене, па макар биле и незапослене, а не спрцају у дупе 50 и 60 година и хејтују све и свакога у свом окружењу. Замисли, и ти у јавном предузећу ето имаш толику или можда чак и већу плату. Што не упореди Телеком и њихове плате са 80% Србије, него баш војску. Иначе раде, не секирај се. Што се тиче твог личног мишљења, шта да ти кажем, глупо је да глупље не може бити. Јер све те привилегије које помињеш и везујеш за војску, имали су многи у СФРЈ. А државу није изгубила војска него политичари. Но, теби је битно наравно да будеш антирптован, а не мало да размислиш о ономе о чему пишеш, па да кренеш од себе... Тко вриједи лети, тко лети вриједи, тко не лети не вриједи... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Зосима Написано Новембар 20, 2016 Пријави Подели Написано Новембар 20, 2016 9 minutes ago, RYLAH рече Пробај ти да живиш са тим парама (а и ти си на државној сиси, да те подсетим, јер Телеком није приватна фирма), па им онда нешто причај. Посебно што је тамо много људи који су врхунски образовани и раде најтеже послове. Телеком је акционарско друштво,плус што није на буџету,већ га бесомучно пуни... ако мислиш да је мојих 43 хиљаде динара довољно за подстанара и незапослену супругу,онда се грдно вараш... Иначе,никада ми неће бити јасна та мржња према људима који раде у "државним" фирмама,и то стално унижавање људи који немају "врхунско образовање" ,али ок,ваше право... п.с. стан имам, и незапослену девојку... "Све оно што ми можемо да одлучимо јесте шта да урадимо са временом које нам је дато" Гандалф Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
RYLAH Написано Новембар 20, 2016 Пријави Подели Написано Новембар 20, 2016 1 minute ago, Зосима рече Иначе,никада ми неће бити јасна та мржња према људима који раде у "државним" фирмама,и то стално унижавање људи који немају "врхунско образовање" ,али ок,ваше право... Не покушавај да идеш из контре, не приличи ти. Нико не мрзи било кога због тога где ради или због образовања, нити неко некога унижава. Али не капирам твоју побуду да свакога ко се за своја права бори тераш по блату, понижаваш, да му налазиш разне негативне епитете, и генерално да се се*еш по свима и свакоме ко хоће да буде мало активнији и уради нешто за себе. А што се Телекома тиче, то везе са било каквим приватним или тржишним понашањем нема. Случајно знам понешто о томе како се и шта се ради у Телекому и како се троше државне паре, тако да је и та прича беспредметна потпуно. Ти си на државној сиси. Danijela је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Зосима Написано Новембар 20, 2016 Пријави Подели Написано Новембар 20, 2016 15 minutes ago, RYLAH рече Не покушавај да идеш из контре, не приличи ти. Нико не мрзи било кога због тога где ради или због образовања, нити неко некога унижава. Али не капирам твоју побуду да свакога ко се за своја права бори тераш по блату, понижаваш, да му налазиш разне негативне епитете, и генерално да се се*еш по свима и свакоме ко хоће да буде мало активнији и уради нешто за себе. А што се Телекома тиче, то везе са било каквим приватним или тржишним понашањем нема. Случајно знам понешто о томе како се и шта се ради у Телекому и како се троше државне паре, тако да је и та прича беспредметна потпуно. Ти си на државној сиси. Ајд прво престани да псујеш,не зна се ко је гори,ти или Ракић... Што се мојих побуда тиче, заболе ме што их ти не капираш,ако је нешто ван правилника форума,бриши или бануј,али немаш појма колико се уздржавам... У Телекому-Птт радим 31 годину,завршио сам средњу птт школу код пионира и исте године почео да радим,тако да о Телеком знам не случајно,већ намерно... Ето,ако ће ти бити лакше,телеком се распада и уништава и то смишљено и намерно... "Све оно што ми можемо да одлучимо јесте шта да урадимо са временом које нам је дато" Гандалф Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
АлександраВ Написано Новембар 20, 2016 Пријави Подели Написано Новембар 20, 2016 20 minutes ago, Зосима рече Па јел официри искључиво узимају незапослене за жене? Иначе,са овим платама и много нижим,живи 80% Србије , а бар пола од тих,ради још нешто са стране,да би преживели... Поред тога ,моје лично мишљење,војска је изгубила симпатије народа,мада их у принципу није ни пре нешто имала,поготово у време сфрј и јна,када су имали милион привилегија,а државу сачували нису... Зоске, некада у време Ју, моја мама није могла да се запосли зато што је била жена војног лица, иако је ћале тада имао некакву никакву плату као официр-жутокљунац, нису имали стан, подстанари, живели у Македонији, без игде икога познатог... образложење (колико знам тако је било у цељој земљи 67-68 и тих година), је било то да официри имају добре плате (опет се гледао некакав просек од поручника до генерала) и да она нема права да се запосли... жена волонтирала 4 год, да не би испала из приче (вештине, знања и др)... а онда прекоманда, одеш у други град, већ матор, нико те неће, немаш стаж, нема за тебе места у струци, имаш те године, итд... да не давим.. није то баш тако једноставно,... знам силне жене војних лица које су желеле да раде, ружно је то што си написао... то што сви гледају да војна лица имају не знам какве привилегије (какве?), нико не гледа какве они имају обавезе, и остало, да не ширим причу... ОК, њихова одлука да буду ПВЛ, шта сад, треба их закопати зато што траже плату у складу са својим компетенцијама. Јбт, па мед. сестра у ДЗ која се чеше док се смисли да ти попуни дознаке има плату као један нпр. пуковник, војни лекар, начелник клинике, професор, мислим све то одједном..... Војска није изгубила симпатије народа, знам то сигурно, а чување државе је па опет политичка одлука, тамо где је требало и где треба, а обичан народ то зна, наша војска је била и јесте уз народ... а човек-ђубре је човек-ђубре, не зато што је лекар, војник или манекен, него једноставно зато што је ђубре... -Владимир-, Зосима, Danijela and 3 осталих је реаговао/ла на ово 6 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
RYLAH Написано Новембар 20, 2016 Пријави Подели Написано Новембар 20, 2016 2 minutes ago, Зосима рече Што се мојих побуда тиче, заболе ме што их ти не капираш,ако је нешто ван правилника форума,бриши или бануј,али немаш појма колико се уздржавам... Заболе ме колико се уздржаваш, правилник је исти за све, па и за тебе. Што се тиче твојих побуда, оне нису против правилника, и нема потребе да глумиш жртву кад ниси, надам се да си тога врло свестан. Побуде сам поменуо, јер опет ми није јасно како то да увек кад се неко бори за своја права, било ко и било када, јавиш се ти да пљујеш по тој групи која се бори за своја права. Ево, сад ти је војска дошла на ред, кад људи само траже да се потује закон. Значи, нешто што им је већ гарантовано. И ако се изборе, то ће да буде корисно за све, па и за тебе, јер се ради о владавини права, и то аутоматски користи свима. Ал јок, битно је пос*ати се по свима који би да живе боље - по онима који оду у иностранство, по онима који протестују, по онима који имају неки приватни бизнис... Укратко, по свима који не седе и не чекају да им се нешто удели. Драшко, cloudking and Danijela је реаговао/ла на ово 3 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Зосима Написано Новембар 20, 2016 Пријави Подели Написано Новембар 20, 2016 (измењено) 25 minutes ago, RYLAH рече Ал јок, битно је пос*ати се по свима који би да живе боље - по онима који оду у иностранство, по онима који протестују, по онима који имају неки приватни бизнис... Укратко, по свима који не седе и не чекају да им се нешто удели. Колико ја могу замјетити,на овој теми, а без неке веће потребе, само си се ти ис**њао по мени,а да ни воду ниси пустио... Измењено Новембар 20, 2016 од RYLAH "Све оно што ми можемо да одлучимо јесте шта да урадимо са временом које нам је дато" Гандалф Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука