cloudking Написано Новембар 4, 2016 Пријави Подели Написано Новембар 4, 2016 1 minute ago, Православни Србин рече Искрено, морам да признам да не разумем шта си хтео овим да кажеш? Шта је твоја поента? Да је Шешељ некакав ,,демон"? Или да је идеја Велике Србије ,,демонска"? Шта је твоја поента? Za mene je prosto... ako imate sistem u kome se na praznik veselja i maski gleda kao predznak satane i poziva ne njegovo ukidanje zbog promovisanja demona i necastivih sila, onda bi ovakav srdacan susret vaseg vrhovnog poglavara sa covekom koji je olicenje zla i realnog ovozemaljke nesrece (ne neke imaginarne u vidu izmisljenih likova) trebalo da izazove masovnu pobunu vernog sveta... Ukazujem na licemerje ne koje ste tolko svikli da ga vise i ne primecujete. пре 39 минута, haveaniceday рече Lek protiv kovida postoji. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Православни Србин Написано Новембар 4, 2016 Пријави Подели Написано Новембар 4, 2016 1 minute ago, cloudking рече Za mene je prosto... ako imate sistem u kome se na praznik veselja i maski gleda kao predznak satane i poziva ne njegovo ukidanje zbog promovisanja demona i necastivih sila, onda bi ovakav srdacan susret vaseg vrhovnog poglavara sa covekom koji je olicenje zla i realnog ovozemaljke nesrece (ne neke imaginarne u vidu izmisljenih likova) trebalo da izazove masovnu pobunu vernog sveta... Поређење ти је сасвим бесмислено. Маскирање у наказе и демоне, отворено величање таме и мрака, а све под фирмом ,,забаве" и ,,весеља", не може се поредити са сусретом Патријарха са Шешељем. Такође, могу да кажем да је твоја оцена Шешеља као ,,оличења зла" претерана и сасвим некоректна. Као прво, Шешељ је доказано невин човек, судска пресуда је то потврдила. То практично значи да Шешељ није починио ниједан једини злочин и да није одговоран ни за један злочин. Дакле, Шешељ није злочинац, он је невин човек. Друго, Шешељ има своју идеологију и принципе на којима почива његова делатност, али та идеологије, без обзира на све њене мане и заблуде које постоје, ипак није ,,оличење зла". Такође, суд је утврдио да та идеологија такође није одговорна за злочине. Према томе, у сваком погледу твоја тврдња није тачна. Реално, Шешељ има мана, он није идеалан човек, има он пуно мана и заблуда, али тврдити да је он ,,оличење зла" и сусрет са њим тумачити као ,,прихватање демона и сила мрака" је некоректно и бесмислено претеривање. Без основе у реалности. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
cloudking Написано Новембар 4, 2016 Пријави Подели Написано Новембар 4, 2016 8 minutes ago, Православни Србин рече Поређење ти је сасвим бесмислено. Маскирање у наказе и демоне, отворено величање таме и мрака, а све под фирмом ,,забаве" и ,,весеља", не може се поредити са сусретом Патријарха са Шешељем. Такође, могу да кажем да је твоја оцена Шешеља као ,,оличења зла" претерана и сасвим некоректна. Као прво, Шешељ је доказано невин човек, судска пресуда је то потврдила. То практично значи да Шешељ није починио ниједан једини злочин и да није одговоран ни за један злочин. Дакле, Шешељ није злочинац, он је невин човек. Друго, Шешељ има своју идеологију и принципе на којима почива његова делатност, али та идеологије, без обзира на све њене мане и заблуде које постоје, ипак није ,,оличење зла". Такође, суд је утврдио да та идеологија такође није одговорна за злочине. Према томе, у сваком погледу твоја тврдња није тачна. Реално, Шешељ има мана, он није идеалан човек, има он пуно мана и заблуда, али тврдити да је он ,,оличење зла" и сусрет са њим тумачити као ,,прихватање демона и сила мрака" је некоректно и бесмислено претеривање. Без основе у реалности. Jel ti kapiras da je projekat "Velike Srbije" zlocinacki? Za taj termin ne moze da se veze ista milosrdno ili dobro. E taj isti termin nas patrijarh upotrebljava sa velikim zadovoljstvom u glasu. Pa jos kaze: Patrijarh: Do velike Srbije? Seselj: Do velike srbije, da Patrijarh: Uvek i u svako doba! Jel ti vidis kako se patrijarh odusevljlava knjigama koje vidi pred sobom? A jel znas u sta gleda u tom trenutku? U naslove poput "Engleski pederski isprdak Toni Bler, Lažljiva haška pederčina Džefri Najs, Haško bajramsko prase, Očerupana haška ćurka Kristina Dal..."? Ako je to model ponasanja prvog medju vama, vaseg predstavnika kojeg ste sami izabrali, u tom slucaju nemate nikakav legitimitet da ikome pricate ili kritikujete sta ce ko da radi kad god zeli i s kim god zeli, bio helovin ili bozic... пре 39 минута, haveaniceday рече Lek protiv kovida postoji. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
cloudking Написано Новембар 4, 2016 Пријави Подели Написано Новембар 4, 2016 14 minutes ago, Православни Србин рече Такође, могу да кажем да је твоја оцена Шешеља као ,,оличења зла" претерана и сасвим некоректна. Као прво, Шешељ је доказано невин човек, судска пресуда је то потврдила. То практично значи да Шешељ није починио ниједан једини злочин и да није одговоран ни за један злочин. Дакле, Шешељ није злочинац, он је невин човек. Друго, Шешељ има своју идеологију и принципе на којима почива његова делатност, али та идеологије, без обзира на све њене мане и заблуде које постоје, ипак није ,,оличење зла". Такође, суд је утврдио да та идеологија такође није одговорна за злочине. Posto imas dokaze da seselj nije olicenje zla, gde su ti dokazi da te "mracne sile i andjame" JESU olicenje zla? To su samo pojmovi u koje ti kao hriscanin verujes, i to je tvoje pravo, veruj kolko ti volja, ali ako nemas neki konkretan dokaz da mi dostavis kako bih ja mogao sam da vidim da su ti demoni, djavoli i vestice olicenje zla, onda ne vidim na cemu gradis svoj sistem argumentacije. Ja ne islim da su djavoli, vestice i demoni odgovorni za ikakvo zlo iz prostog razloga sto su ti pojmovi proizvod ljduske maste i sa realnoscu nemaju puno dodirnih tacaka. maskiranje u takve spodobe moze samo da isprepada nekog u mraku i to je najvece zlo koje mogu ikome da nanesu i to je fakat protiv kojeg ti licno (niti bilo ko na ovoj temi) nema nijedan jedini dokaz niti ce ga imati do kraja vremena. Za seselja s druge strane situacije nije tako jednostavna, jer u seseljev uticaj na zlo ne mozes tek da ne verujes... ma kolliko cvrsto drzao oci zatvorene a usi pokrivene rukama пре 39 минута, haveaniceday рече Lek protiv kovida postoji. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Православни Србин Написано Новембар 4, 2016 Пријави Подели Написано Новембар 4, 2016 2 minutes ago, cloudking рече Jel ti kapiras da je projekat "Velike Srbije" zlocinacki? Za taj termin ne moze da se veze ista milosrdno ili dobro. E taj isti termin nas patrijarh upotrebljava sa velikim zadovoljstvom u glasu. Pa jos kaze: Patrijarh: Do velike Srbije? Seselj: Do velike srbije, da Patrijarh: Uvek i u svako doba! Нетачно. Пројекат Велике Србије није злочиначки. То је бесмислица што пишеш. Тај пројекат је заснован на легитимној тежњи српског народа да створи своју јединствену државу на свом етничком простору. То је тежња коју је имао и сваки други народ у Европи у време када је она настала. И ту нема ничег ,,злочиначког"? Зашто би то било ,,злочиначка" идеја и ,,злочиначки" пројакат? Ако уједињење Италије или уједињење Немачке није ,,злочиначки" пројакат, зашто би онда ово био ,,,злочиначки" пројакат? Дакле, пројекат Велике Србије ни по чему није злочиначки. То је бесмислица. Данас је то концепт, у облику који заступа Шешељ, бесмислен, јер су нама и ове границе Србије, нажалост спорне (тј. окупиране), а питање Крајине је, нажалост, решено, на нашу штету. Једино уједињење које је, реално, могуће, јесте уједињење са РС. И од тога не треба одустати. Дакле, таза ти је нетачна. 8 minutes ago, cloudking рече Jel ti vidis kako se patrijarh odusevljlava knjigama koje vidi pred sobom? A jel znas u sta gleda u tom trenutku? U naslove poput "Engleski pederski isprdak Toni Bler, Lažljiva haška pederčina Džefri Najs, Haško bajramsko prase, Očerupana haška ćurka Kristina Dal..."? Патријарх уопште није гледао наслове које си споменуо. Према томе, опт пишеш бесмислице. Све у свему, бесмислена поређења и некоректне тврдње износиш. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
cloudking Написано Новембар 4, 2016 Пријави Подели Написано Новембар 4, 2016 3 minutes ago, Православни Србин рече То је бесмислица што пишеш. Тај пројекат је заснован на легитимној тежњи српског народа да створи своју јединствену државу на свом етничком простору bljak пре 39 минута, haveaniceday рече Lek protiv kovida postoji. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Православни Србин Написано Новембар 4, 2016 Пријави Подели Написано Новембар 4, 2016 7 minutes ago, cloudking рече Posto imas dokaze da seselj nije olicenje zla, gde su ti dokazi da te "mracne sile i andjame" JESU olicenje zla? To su samo pojmovi u koje ti kao hriscanin verujes, i to je tvoje pravo, veruj kolko ti volja, ali ako nemas neki konkretan dokaz da mi dostavis kako bih ja mogao sam da vidim da su ti demoni, djavoli i vestice olicenje zla, onda ne vidim na cemu gradis svoj sistem argumentacije. Па ја ово и говорим на основу своје вере. Сво време говорим са хришћанске тачке гледишта, а не са некакве секуларне, грађанске или не знам какве друге. Дакле, за мене, као Хришћанина, прерушавање у демоне и вештице јесте оличење зла. Да не говорим сада о деструктивним последицама тог празника, о чему смо писали на теми о ноћи вештица. 9 minutes ago, cloudking рече Ja ne islim da su djavoli, vestice i demoni odgovorni za ikakvo zlo iz prostog razloga sto su ti pojmovi proizvod ljduske maste i sa realnoscu nemaju puno dodirnih tacaka. maskiranje u takve spodobe moze samo da isprepada nekog u mraku i to je najvece zlo koje mogu ikome da nanesu i to je fakat protiv kojeg ti licno (niti bilo ko na ovoj temi) nema nijedan jedini dokaz niti ce ga imati do kraja vremena. Ти мислиш да су они ,,плод људске маште", али ја не мислим тако. И ту се ми разилазимо у гледиштима. Зато си ти атеиста, а ја верник. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Православни Србин Написано Новембар 4, 2016 Пријави Подели Написано Новембар 4, 2016 5 minutes ago, cloudking рече bljak И то је твој једини одговор? Свака ти част на ,,аргументацији"... А можеш ли бар да кажеш по чему је пројекат Велике Србије ,,злочиначки". Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
cloudking Написано Новембар 4, 2016 Пријави Подели Написано Новембар 4, 2016 29 minutes ago, Православни Србин рече И то је твој једини одговор? Свака ти част на ,,аргументацији"... А можеш ли бар да кажеш по чему је пројекат Велике Србије ,,злочиначки". Izvini, ne. Jezik koji pricamo je srpski ali jezik kojim bi smo diskutovali o ovome bi bio nerazumljiv za obojicu. пре 39 минута, haveaniceday рече Lek protiv kovida postoji. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Православни Србин Написано Новембар 4, 2016 Пријави Подели Написано Новембар 4, 2016 2 minutes ago, cloudking рече Izvini, ne. Jezik koji pricamo je srpski ali jezik kojim bi smo diskutovali o ovome bi bio nerazumljiv za obojicu. Ма немој молим те, Клауде, очигледно је да не умеш да објасниш зашто је концепт и пројекат Велике Србије ,,злочиначки". То је поента. Зато и бежиш од одговора, а ово што пишеш о ,,немогућности" дијалога између нас двојице о тој теми- то је само твоје оправдање. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Avocado Написано Новембар 4, 2016 Аутор Пријави Подели Написано Новембар 4, 2016 9 hours ago, Дејан рече Ili ti da odeš na naeki američki proestantski sajt sa ovim pitanjem, tamo ćete bar ozbiljno shvatiti. Mene je i ovde dosta ljudi ozbiljno shvatilo i hvala im na odgovorima. Koji je tvoj problem sa ovim pitanjem ne znam, a nakon ovakvog komentara nije baš ni da me zanima... А роб твој и робиња твоја што ћеш имати нека буду од онијех народа који ће бити око вас, од њих купујте роба и робињу. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
obi-wan Написано Новембар 4, 2016 Пријави Подели Написано Новембар 4, 2016 2 minutes ago, Aleksandar Stojkovic рече Po toj logici treba svakome po tri cetiri bliznja da umru da se naucimo zivotu i veri. I to da umiru deca. Sto ga i dade kad je morao tako brzo da ode Po kakvoj logici? Ja glupe li recenice, majko mila... "Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
obi-wan Написано Новембар 4, 2016 Пријави Подели Написано Новембар 4, 2016 1 minute ago, Aleksandar Stojkovic рече ,,Upravo, taj dogadjaj, iako do krajnosti tegoban i mucan, vise nas je naucio zivotu i veri nego li bilo sta drugo '' - po toj logici. Nema tu nikakve logike, prijatelju, Bog nije masina da ima logiku. Ali to vec ne moze da razume svako, na veliku zalost. Јелена011, Sanja Т., Данче* and 1 члан је реаговао/ла на ово 4 "Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Arsenija Написано Новембар 4, 2016 Пријави Подели Написано Новембар 4, 2016 Čovek kroz te poklone deci ne čini nikakvu uslugu djavolu ... jer satana želi da mu čovek prinese sebe , a ne jabuke ili slatkiše ... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
drvce Написано Новембар 5, 2016 Пријави Подели Написано Новембар 5, 2016 On 11/3/2016 at 14:54, aliluja рече Satanail je povukao veliki broj anđela sa sobom... u pad... i izpraznio deo Carstva Nebeskog.. On 11/3/2016 at 11:04, Православни Србин рече Бог јесте створио све. У Библији пише да све што је Бог створио је било добро. Дакле, Бог није творац зла. Зло се касније појавило и ушло у људску историју, као последице човекове слободне воље. Јер шта је зло? Зло је одсуство добра. Дакле, зло је последица наше слободне воље. Ovde me ne zanimaju forumasi koji su ovo napisali, no ideje koje su predstavili (koje mogu da se lako instaliraju i mimo foruma). Sticem utisak da je dobro nekakav stisljivi fluid, koji moze da se preliva ovde i onde, da se prerasporedjuje, pa tamo gde ga nema tu je zlo. Sa takvim utiskom kad postavim ove dve ideje jednu do druge, dolazim do zakljucka i da je zlo isti takav fluid, jer je odsustvovalo iz Carstva Nebeskog sa padom velikog broja andjela. Zapravo ispod ovih ideja imamo ideju necega koje je nosilac dobra ili zla i kad toga necega nema, onda imamo ono cega nesto nije nosilac, a koje po difoltu prisutno svuda gde nesto nije. Kao nekakav jin-jang ili dza ili bu... Sad, da li je to tako i u malom pravoslavnom rulebook-u, ne znam bas. Mongol General: Wrong! Conan! What is best in life? Conan: To crush your enemies, see them driven before you, and to hear the lamentation of their women. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука