Jump to content

Ђавола ни у шали не треба призивати - поводом "Ноћи вештица"

Препоручена порука

Управо сада, Нифада рече

Svako vidi ono što hoće,naravno.U inicijativi Katoličke crkve koja je pokrenuta pre nekoliko godina upravo se vidi da se zajedno  predstavljaju aju praznici:Božić,Vaskrs, Halloween,nekoj deci,u školi.Sve zavisi sa kojih pozicija nastupamo,ja ipak za razliku od vas mislim da je Satana autsajder :)

Postavila  sam tekst o odnosu Katoličke crkve prema slavljenju praznika,ako je praznik,( Halloween,.),i upravo ističu  pokušaj da se to predstavi u rangu sa najvećim hrišćanskim praznicima.

Poznati su nečiji stavovi,a korištenje laži kao metodologije može dati rezultate samo na kratke staze.Ne čudi me što neki vole maskirawe,navikli su na masku   :)

Нифада :)

Подели на овим сајтовима

4 minutes ago, cloudking рече

Ovu floskulicu bi trebalo vec jednom za svagda promeniti kako bi imala tacniji oblik koji glasi "Svako vidi ono sto moze"... neko jednostavno ne moze da helovin vidi dalje od "demona" i "vestica" na sarenim kostimima...

Da,svako vidi i drugog čoveka prema svojim mogućnostima,jer "mogućnosti drugog zavise i od kapaciteta nas samih" reče jedan sjajni srpski pisac.  :aplauz:

Подели на овим сајтовима

20 minutes ago, Нифада рече

Postavila  sam tekst o odnosu Katoličke crkve prema slavljenju praznika,ako je praznik,( Halloween,.),i upravo ističu  pokušaj da se to predstavi u rangu sa najvećim hrišćanskim praznicima.

Poznati su nečiji stavovi,a korištenje laži kao metodologije može dati rezultate samo na kratke staze.Ne čudi me što neki vole maskirawe,navikli su na masku   :)

Mislim da se ni vernici u americi ne zamlacuju s tim da je helovin nekakav bitan verski praznik... ljudima je to jedan veliki "zurka dan" i svi jedva cekaju da se provode i stavljaju svoju kreativnost na test... kamo srece da ljudi to rade svakoga dana...

пре 39 минута, haveaniceday рече

Lek protiv kovida postoji. 

Подели на овим сајтовима

1 minute ago, Нифада рече

Da,svako vidi i drugog čoveka prema svojim mogućnostima,jer "mogućnosti drugog zavise i od kapaciteta nas samih" reče jedan sjajni srpski pisac.  :aplauz:

Pa sto ne poslusas savet tog pisca nego sujes paljbu po helovinu na konto toga sto se ljudi maskiraju u vestice i demone? Zar pouka citiranog nije da su ljud ispod maske vazni a ne maska koju nose iz zabave?

Подели на овим сајтовима

22 minutes ago, Ћириличар рече
52 minutes ago, Иван ♪♫ рече

Zašto bi se iko maskirao u nakazu...

Из забаве?

Hajde onda ovako da probamo: zamisli sad nekoga koga se plašiš, nekoga ko te je vređao ili udarao bez trunke sažaljenja, ko te je maltretirao, možda te čak i mrzi. Da li bi se maskirao u tu osobu? Ili bi ti bilo gadno i ponižavajuće? 

Tako i ovde, zašto bi se ljudi maskirali u nakaze kad svi mrzimo nakaznost, bolest i smrt? 

Подели на овим сајтовима

5 minutes ago, cloudking рече

Moja prijateljica, danas :D

Capture.jpg

Naš narod odvajka da slavio praznike liturgijski i kući,uz nešto sadržajniju trpezu,koje propitivanje,praznik je praznik,za uživanje,na više nivoa,kao što prethodno rekoh  :naklon:

Подели на овим сајтовима

Управо сада, Иван ♪♫ рече

Hajde onda ovako da probamo: zamisli sad nekoga koga se plašiš, nekoga ko te je uvredio ili udario bez trunke sažaljenja, ko te je maltretirao, možda te čak i mrzi. Da li bi se maskirao u tu osobu? Ili bi ti bilo gadno i ponižavajuće? 

Tako i ovde, zašto bi se ljudi maskirali u nakaze kad svi mrzimo nakaznost, bolest i smrt? 

A sto ste vama cela religija vrti oko smrti kad je svi mrzimo?

Подели на овим сајтовима

Zaboravila si sta si napisala... nema loso, podseticu:

17 minutes ago, Нифада рече

ja ipak za razliku od vas mislim da je Satana autsajder

Posto si napisala "za razliku od vas" impliciras da ga "mi"* smatramo insajderom, pa sam samo uputio promedbu da ga ja vidim ni kao aut ni kao insajdera, jerbo se radi o izmisljenom liku.... karakteru cija je glavna svrha da biblija bude zanimljiva za citanje... dramaturski element

*- koji to mi?

Подели на овим сајтовима

2 minutes ago, Иван ♪♫ рече

Pogrešno! Izvolte sad bundevu nataći si :) 

Mnogo bzvz dizete galamu oko nebitne stvari. Sta je to toliko strasno, odnosno, sta ce to da se desi zbog toga sto se ljudi maskiraju u demone? Aj da ostavimo po strani razlog ZASTO oni to rade... eto rade i sta ces mu... ali sta je sad tu tolki problem? U kom smislu to ugrozava ivana, nifadu, kratosa i ekipu?

Подели на овим сајтовима

2 minutes ago, cloudking рече

Zaboravila si sta si napisala... nema loso, podseticu:

Posto si napisala "za razliku od vas" impliciras da ga "mi"* smatramo insajderom, pa sam samo uputio promedbu da ga ja vidim ni kao aut ni kao insajdera, jerbo se radi o izmisljenom liku.... karakteru cija je glavna svrha da biblija bude zanimljiva za citanje... dramaturski element

*- koji to mi?

u ovom slučaju vi jest jednako ti

Подели на овим сајтовима

11 minutes ago, cloudking рече

Pa sto ne poslusas savet tog pisca nego sujes paljbu po helovinu na konto toga sto se ljudi maskiraju u vestice i demone? Zar pouka citiranog nije da su ljud ispod maske vazni a ne maska koju nose iz zabave?

Neki ljudi iz zabave npr.koriste  problem uopšte sa tim,moj stav je da forsiranje estetike ružnog kao vida zabave nije nešto što mi je lepo.Poznato je i da su najveći hrišćanski praznici u Americi komercijalizovani do te mere da se sav praznik sveo na taj smisao,no nemam problem ni sa tim,ali postoje bolje varijante praznika i praznovanja,pa i zabave od  Halloween-a,to je suština onog što htedoh reći,no ti vidiš ono što možeš,naravno :)

Подели на овим сајтовима

Управо сада, Нифада рече

Neki ljudi iz zabave npr.koriste  problem uopšte sa tim,moj stav je da forsiranje estetike ružnog kao vida zabave nije nešto što mi je lepo.Poznato je i da su najveći hrišćanski praznici u Americi komercijalizovani do te mere da se sav praznik sveo na taj smisao,no nemam problem ni sa tim,ali postoje bolje varijante praznika i praznovanja,pa i zabave od  Halloween-a,to je suština onog što htedoh reći,no ti vidiš ono što možeš,naravno :)

Neki ljudi iz zabave npr.koriste  narkotike,no nemam problem uopšte sa tim,moj stav je da forsiranje estetike ružnog kao vida zabave nije nešto što mi je lepo.Poznato je i da su najveći hrišćanski praznici u Americi komercijalizovani do te mere da se sav praznik sveo na taj smisao,no nemam problem ni sa tim,ali postoje bolje varijante praznika i praznovanja,pa i zabave od  Halloween-a,to je suština onog što htedoh reći,no ti vidiš ono što možeš,naravno :)

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...